LIVE TEXT din C4: runda 2, pe Banatul. Etapa și duelul timișean: Centrul Național Pregătire – ACS Ghiroda 3-2 (1-1: Burghele 40, 68, Chera 89 / Totic 36, Centea 63). Șimăndan, bară 45. Oaspeții, 4 schimbări

După ce a egalat de două ori, Centrul Național de Pregătire smulge și victoria în penultimul minut, echivalând cu primele puncte ale juniorilor la nivelul seniorilor divizionari: 3-2 (1-1) în etapa a II-a cu nou-promovata ACS Ghiroda. Revenim cu fotografii și declarații.

90+1. Portarul gazdelor boxează mingea în marginea careului, după lovitura liberă executată de Naidin.

Iese Burghele și intră înaltul nouar Talpoș.

Și se indică minutele de prelungire…

90. Burghele, cartonaș galben.

Minutul 89, 3-2 Centrul Național de Pregătire. Burghele îl deschide pe stânga pe Trip, care face o cursă de peste 30 de metri și pasează în careu, unde Chera șutează pe jos în stânga portarului, de la 12 metri.

82. Pătrașcu îl deschide pe dreapta pe Baranyi, care pătrunde în careu iar de la 12 metri șutează peste transversală.

77. Constantin Popa primește cartronașul galben. Fault la 16 metri lateral stânga. Chera execută lovitura liberă jos lână bară, în dreapta portarului.

75. Saizu, la un pas de 2-3. Deschis în adâncime de Niță, pătrunde în careu și driblează și portarul, dar din unghi mort trimite în plasa laterală.

71. Peter, șut prins de portar după o pasă de la Burghele.

Minutul 68: 2-2 din lovitura liberă! Mare bucurie în tabăra juniorilor gazdă. De la 17 metri lateral stânga, executată de Patrick Peter înalt în careu, unde același Florin Burghele, venit din urmă, reia în plasă de la 7 metri.

Mijlocul reprizei a II-a… Minutul 67: Pătrașcu, cartonaș galben. Fault nu departe de propriul careu.

64. Patrick Peter în locul lui Șimăndan.

Minutul 63, 1-2 ACS Ghiroda. Centea șutează de la 17 metri în dreapta portarului, sub bară. Îl lasă spectator…

60. Saizu în locul lui Pop.

59. Casian execută un corner iar Chera reia de la 6 metri peste transversală.

56. Iese și marcatorul Totic, intrând Pătrașcu.

53. Schimbări: Lazea în locul lui Firuț respectiv Casian în locul lui Goța, aceasta din urmă, la gazde.

52. Baranyi, cartonaș galben pentru simulare în careu.

50 și 51. Lovituri libere de la 22 de metri, din partea dreaptă, executate de Centea. Prima este boxată de portar cu ambele mâini iar cea de-a doua, deturnată în corner, rămas fără rezultat.

47. Aruncare de la margine. Firuț trimite în careu iar Totic șutează pe jos și portarul reține.

Schimbare la reluarea jocului: Niță în locul lui Mancaș, la vizitatori. A recidivat poate o accidentare.

Pauză, 1-1.

45. Șimăndan șutează de la 16 metri cu dreptul în bara transversală.

43. Centea execută cu un șut pe jos o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga.

Burghele înscrie primul gol în Liga 3 al Centrului Național de Pregătire, în fața a circa 120 de spectatori strânși pe ”Banatul”.

Minutul 40, 1-1. Burghele pleacă de la limita ofsaidului și intră în careu, șutând pe jos de la 13 metri, în dreapta portarului, care îi iese în întâmpinare.

Minutul 36, 0-1 ACS Ghiroda. Totic șutează la colțul lung de la 12 metri lateral stânga.

35. Baranyi intră în careu, e puțin jenat dar rămâne pe picioare și șutează. Portarul prinde.

34. Mancaș execută pe jos o lovitură de colț. Centea șutează de la 14 metri lateral stânga, pe lângă poartă.

30. Totic șutează mult peste transversală.

28. Alt corner pentru oaspeți. Centea centrează, portarul prinde în 2 timpi. Fault în atac.

Mijlocul reprizei I… pauză de hidratare.

16. Totic contraatacă pe stânga, unde e faultat la 17 metri, pe linia de margine. Execută Naidin, spre linia careului mare, unde gazdele interceptează.

14. Prim corner și pentru ACS Ghiroda: execută Centea, Baranyi reia de la 11 metri pe lângă poartă.

12. Trip execută primul corner al gazdelor, respins de Popa.

10. Burghele contraatacă pe dreapta, unde intră în careu și șutează de la 8 metri, la colțul lung, dar peste transversală.

6. Centea execută o lovitură liberă de pe dreapta, dinspre centrul terenului. Minge expediată spre centrul careului, fiind respinsă.

Minutul 5. Trip, primă lovitură liberă a partidei, de la 22 de metri

ACS Ghiroda nu-i mai are incluși în primul 11 pe Contra, Lazea, Niță și Gavriluță, titulari etapa trecută. Codrea a efectuat așadar 4 schimbări între titulari.

Burghele și Șimăndan încep pentru gazde, care atacă în repriza I la poarta dinspre fostul teren de rugby.

Juniorii, în roșu. Oaspeții, în galben-albastru.

Gazon foarte bun, timp canicular, cu o vagă adiere de vânt.

Gazdele aliniază o garnitură din anul 2000, cu portarul de 2001. Vizitatorii au printre cei mai tineri dintre titulari câte un exponent din 2000, 1999, 1998 și 1997.

Echipele…

Centrul Național de Pregătire Timișoara: 1. Ștefan Dobre (născut în anul 2001) – 15. Ștefan Kovari (n. 2000), 5. Darius Țieranu – cpt., 3. Alexandru Goța, 4. Raul Popa, 2. Dragoș Coroiu, 18. Adrian Lazăr, 11. Fabio Trip, 20. Vlad Chera, 19. Florin Burghele, 7. Marius Șimăndan.

Rezerve: 12. Adrian Pădure (n. 2000) – 16. Denis Casian, 8. Mihail Bănceanu, 10. Patrick Peter, 9. Alexandru Talpoș, 17. Răzvan Pițigoi, 14. Vlad Pop.

ACS Ghiroda: 99. Sebastian Ureche (n. 2000) – 4. Octavian Firuț (1995), 18. Rareș Mureșan (1995), 77. Constantin Popa (1989), 19. Octavian Popescu (1997), 6. David Pop (1999), 11. Bogdan Centea (1992), 7. Cosmin Mancaș (1995), 10. Leonard Naidin (1979), 16. Damir Totic (1998), 9. Alexandru Baranyi (1990).

Rezerve: 1. Raul Barbu (n. 2000) – 8. Cosmin Saizu (1998), 13. Ionuț Murariu (1995), 15. Raul Lazea (1998), 20. Patrick Niță (1996), 21. Denis Hotca (1998), 23. Emanuel Pătrașcu (1981).

*

Vremea este la fel de călduroasă, precum în ultimul weekend din august, ce a coincis cu debutul noii ediții de campionat în Liga 3 și în care a fost programat un prim meci direct între cluburi timișene din Seria a IV-a, dar la început de septembrie, cu ocazia etapei secunde, o altă dispută din cel mai vestic județ al țării propune numai noutăți, căci ambele formații n-au evoluat la acest nivel și în trecuta campanie iar terenul gazdă este la intrarea în circuitul fotbalului din C4.

Astăzi de la ora 17, în prima zi a rundei a II-a din turul seriei vestice, gazonul din curtea Liceului cu Program Sportiv Banatul Timișoara va primi întâiul lider al noii ediții de campionat, nimeni alta decât nou-promovata ACS Ghiroda, învingătoare acasă sâmbăta trecută cu 4-0 într-un alt joc direct din județul Timiș, cu CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. Iar în calitate de amfitrioni, juniorii reprezentând în general generația 2000 de la Centrul Național de Pregătire Timișoara, ex-Centrul de Excelență, aflați așadar la debutul acasă în fotbalul divizionar de seniori.

Juniorii Centrului Național de Pregătire, îndrumați de Cristian Petcu, până nu demult mână dreaptă la Centrul de Excelență Timișoara a lui Adrian Văsîi, reintrat în această vară în circuitul selecționerilor la reprezentativele juvenile ale ”tricolorilor”, au avut parte de un debut divizionar sub forma celei mai lungi deplasări a rundei inaugurale în Seria a IV-a, tocmai la Craiova, unde ”satelitul” lui CS U s-a impus weekend-ul trecut cu 2-0, grație golurilor din repriza secundă.

Astăzi, pe căldură și cu o oră mai devreme față de cea de start a etapei de debut, proaspeții juniori A de 2000 vor încerca să se adapteze rigorilor jocurilor de 90 de minute în compania seniorilor, în față stându-le elevii lui Paul Codrea, desprinși weekend-ul trecut de Mama Mia pe arena ”Emilian Pavel” grație hat-trick-ului semnat de un ex-golgheter al Diviziei D Timiș, Alexandru Baranyi, prolific la debutul pe scena Ligii 3.

ACS Ghiroda va fi de fapt implicată și etapa viitoare tot într-un duel direct timișean, acasă cu CSM Lugoj, după care o altă partidă de aceeași factură mai este programată și în runda a V-a, în jur de 23 septembrie, cu Centrul Național de Pregătire în calitate de grupare vizitatoare pentru CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, rămânând de văzut și unde, pe stadionul timișorean CFR, unde alb-roșiii lui Ilie Rotariu primesc tot astăzi de la ora 17 vizita reșițenilor, sau la Jimbolia, unde Marcel Băban tot promitea încă de la începutul acestui an că fosta dublă vicecampioană în C4 va ține partidele de pe teren propriu.

Până una alta însă, un duel al rundei secunde între juniori cu foarte bune rezultate în sezonul trecut al Seriei de Vest în Liga Elitelor U19 și câștigătoarea Diviziei D Timiș dar și a barajului de promovare.

Cei din Ghiroda au semnat scorul record al primei runde în C4, 4-0 ca parte a celor 3 victorii ale gazdelor, bilanțul general al etapei inaugurale fiind 7 3 3 1 17-9, cu 26 de goluri înscrise și în medie aproape 4 pe meci, în condițiile în care vicecampioana precedentei campanii, CSM Școlar Reșița, a stat în așteptare.

Arbitrează pe ”Banatul” lugojeanul Dorian Barzuca, asistat de sătmărenii Sergiu Neichi și Zsolt Kopriva, observatori fiind Gabriel Stoicovici și Silviu Mocanu.

Programul complet al etapei a II-a, în care sâmbătă se joacă doar meciurile de la Cermei respectiv Bălești, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = patruzeci noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: