LIVE TEXT din Campionatul Național de juniori A, de pe ”Colterm”: ACS Poli Timișoara – LPS Banatul 7-0, Livan 12, Niță 57, Rus 64, Simionov 70, Filip 75, Bura 77, Vâlceanu 87. Mailat și Dalea, bare; Boldea eliminat, în minutul 50

Rezultat neașteptat în derby-ul local: 7-0. ACS Poli își păstrează procentajul maxim de puncte, 15 din 15, pe când ”Banatul” rămâne la nouă. Revenim cu detalii și de la jocul juniorilor B.

Până atunci, iată echipele juniorilor ”mai mici”… 0-0 în minutul 15.

ACS Poli: Mândrea – Sporin, Cochințu, Lazăr, Podină, Marin, Codrean, Haruț, Totic, Oprea, Kokora.

Pe bancă: Contra – Popa, Istrate, Andreici, Dincă, Popan, Sîrbu.

LPS Banatul Timișoara: Vicar – Titu, Vasiliu, Nicorici, Vlădia, Cupșa, Copoeru, Bice, Buda, Muj, Aldea.

Pe bancă: Tătăran – Iakab, Țurcaș, Fluture, Neamțu, Hotca, Saizu.

Arbitri: Barzuca – Chiorpec, Otiman.

87: 7-0, Bogdan Vâlceanu.

80. Dalea, transversală de la 25 de metri.

79. Iese Sebastian Smochină și intră Buzan. Implozie a Banatului, după ce a rămas în inferioritate numerică.

77: 6-0. Bura. Livan, cel pe care îl înlocuia, a fost luat la rândul său cu Ambulanța, la Urgențe.

75. 5-0: Rus centrează pe jos iar Filip înscrie, cu latul.

70. 4-0: Simionov, de la 3 metri, înscrie la centrarea lui Filip, în fața porții. Simionov intra în minutul 67, în locul lui Niță.

64, 3-0: Răzvan Rus, cu un șut de la peste 20 de metri.

62. Iese Livan, intră Bura. Iar la oaspeți iese Stoian și intră Cortușan.

Minutul 57, GOL. 2-0 pentru ACS Poli. Incursiune pe flancul drept, a lui Livan, urmată de centrare, în fața porții: lat al lui Niță. ACS Poli înscrie și în minutul 12 al părții secunde, după ce deschidea scorul în… minutul 12. Livan, adus de la LPS Banatul, iar Niță, recent, de la FC Băban Marcel Jimbolia.

56. Iese Gâț, intră Dîrnu.

50. Cartonaș roșu pentru Boldea: al doilea galben. Fault la 20 de metri de poartă.

Pauză, 1-0.

42. Corner Niță, iar Simion reia spre poartă, un fundaș respingând de pe linia porții.

40. Și Pădurariu primește un cartonaș galben: proteste.

36. Cartonaș galben și pentru Livan, în urma unui fault periculos.

34. Cartonaș galben și pentru treiarul Boldea, pentru un fault la 25 de metri de poarta sa. Cel faultat, Rus. Rus, un ex-junior al ”Banatului”.

Ca vârste, ACS Poli are în componență juniori de 1996 și 1997, în proporții sensibil egale, pe când ”Banatul” se bazează pe garnitura de 1997.

Și alte ”comunicate”: ”Bravo, domnul arbitru!” îi strigă profesorul Vâlceanu centralului Roșu. De această dată pentru o decizie corectă. E un mic ”duel” Vâlceanu – Roșu.

Juniorii conduc, seniorii nu. Profesorului Viorel Boiț i s-a comunicat că la Reșița este 2-0 pentru CS Metalul. I-au transmis îngrijitorii bazei sportive.

26. Prim cartonaș galben, pentru Răzvan Rus, căpitanul lui ACS Poli, în urma unui fault mai tare.

21. Contraatac al Banatului pe flancul stâng: șeptarul Mailat, internațional convocat zilele trecute pentru ”dubla” de 3-3 și 1-4 de la Vrsac, cu Serbia, pătrunde în careu și șutează la colțul scurt. Bară.

Benzar s-a ales din acea căzătură cu ruperea claviculei.

Roșu îl temperează pe Vâlceanu. Obișnuiește să se apropie de băncile de rezervă și să-i calmeze pe tehnicieni, nu e ceva nou în arsenalul său.

Meci echilibrat în primul său sfert de oră dar bunicel în general. Ovidiu Vâlceanu se agită mai mult pe marginea terenului… Iar Ambulanța tocmai a părăsit ”Coltermul”, cu Benzar.

În locul lui Benzar, din minutul 15, cu numărul 19, Grunță. LPS Banatul, rămasă fără una dintre piesele sale cheie.

Arbitrul de rezervă Barzuca a dat fuga la vestiare, în căutarea cărții de identitate a juniorului accidentat. Ambulanța n-ar părăsi altfel incinta.

Suprafața de joc este bună și a ieșit și soarele…

Corner al gazdelor dar fault în atac. ACS Poli atacă în prima parte spre vestiare.

Benzar iese accidentat, fiind îndrumat spre Ambulanță. Se ține de umăr. Dar unde este șoferul salvării?

Minutul 12, GOL: 1-0 ACS Poli. Niță centrează de pe stânga, din careu, pe jos, portarul se bîlbâie și Livan, pe fază, marchează.

2. Dintr-o situație favorabilă, Mailat șutează pe lângă poartă.

ACS Poli, în alb-negru, iar ”Banatul” în tricouri portocalii, cu șorturi albe și jambiere negre.

Circa 70 de spectatori, printre care și Aurel Șunda, coordonator al Centrului de copii și juniori la ACS Poli, sau Viorel Boiț.

ACS Poli Timișoara începe cu 1. Florin Rusu – 16. Bogdan Vîlceanu, 13. Omar Yazji, 3. Raul Kovacs. 17. Alexandru Cherecheș, 18. Ovidiu Filip, 7. Bogdan Dalea, 15. Cristi Simion, 9. Patrik Niță, 10. Mădălin Livan, 11. Răzvan Rus – cpt.

Pe bancă: 12. Răzvan Bercuci – 5. George Simescu, 4. Rafael Mărghitan, 8. Robert Lică, 14. Cristian Simionov, 2. Cosmin Bîrnoi, 6. Nicolae Bura.

LPS Banatul: 72. Emanuel Fișteag – 23. Paul Nicola, 22. Mircea Stupu – cpt., 3. Mario Boldea, 15. Andrei Ciobănică, 4. Alexandru Gâț, 10. Răzvan Stoian, 11. Cristian Pădurariu, 7. Sebastian Mailat, 8. Sebastian Smochină, 9. Daniel Benzar.

Pe bancă: 97. Roberto Voin – 14. Denis Dîrnu, 29. Bogdan Cortușan, 5. Daniel Barbura, 19. Mădălin Grunță, 6. Daniel Buzan, 21. Ciprian Smochină.

Arbitri: Flavius Roșu – Bogdan Chiorpec, Bogdan Otiman. O brigadă locală.

*

Toată atenția se anunță a fi ațintită sâmbătă de la ora 11 pe derby-ul Banatului, de la Reșița, dintre CS Metalul și ACS Poli, din B2, însă ora 12 aduce mâine și un derby timișorean în cea de-a cincea rundă a Seriei a V-a din Campionatul Național de juniori A, ACS Poli – LPS Banatul.

Aici, în comentariu în direct LIVE TEXT, amănunte de la derby-ul juvenil, sâmbătă la amiază, mai apoi urmând a reveni cu imagini de la fața locului.

Ca și pe ”Mircea Chivu”, gazdele întâlnirii de pe ”Colterm”, în Calea Șagului, sunt lideri după patru etape, alb-negrii conduși de Adrian Stoicov având procentaj maxim și un golaveraj de 18-5. Vizitatorii, tinerii ”Banatului”, dețin în schimb numărul maxim de goluri marcate în primele patru runde, nu mai puțin decât 24, ceea ce reliefează o medie remarcabilă, rotunjită în sus grație unui 16-0 în deplasare la Simeria.

Așadar, la exact 4 săptămâni după ce porneau la drum în noua ediție de campionat a juniorilor mari, cu meciuri în Timișoara, ACS Poli și LPS Banatul au ajuns și la momentul duelului direct, abordat de oaspeții antrenați de Ovidiu Vâlceanu cu 3 puncte și 3 locuri în urma alb-negrilor, interpunându-se CS FC Caransebeș, cu punctaj maxim, și ACS UTA Bătrâna Doamnă, neînvinsă.

Atât ACS Poli cât și LPS Banatul au câștigat etapa trecută la Oradea, alb-negrii cu 2-1 la LPS Bihor iar alb-albaștrii cu 2-0 la FC Bihor, alb-albaștrii care și-au adjudecat așadar la zero primele două deplasări. Juniorii de la ”Dan Păltinișanu” au primit ceva mai multe goluri, cinci, încheind imaculați doar contra Simeriei, pe când ”Banatul” a încasat cel mult un gol pe meci, ceea ce anunță o dispută echilibrată.

Desigur, statisticile nu-și prea au rostul dat fiind că este vorba despre generații diferite, dar poate fi totuși notat faptul că rivalele locale s-au mai întâlnit de 3 ori în partide oficiale în acest an la nivelul juniorilor A, de fiecare dată ACS Poli triumfând la un gol diferență: pe 27 martie în deplasare, 1-2, pe 13 aprilie acasă, 3-2, și în 4 mai în deplasare, 2-3.

În continuarea cuplajului, de la ora 14, tot pe ”Colterm”, jocul juniorilor B, și în acest caz gazda ACS Poli, pregătită de Robert Frușa, aliniindu-se în calitate de lider cu punctaj maxim, 4 4 0 0 13-1 12 puncte, pe când LPS Banatul (antrenor Tiberiu Brândescu) are tot 9 puncte, ca și colegii mai mari, dar pe locul 3, între Metalul Reșița și ACS UTA Bătrâna Doamnă, despărțite de golaveraj.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: