LIVE TEXT, Liga 1. ACS Poli – FC Viitorul 1-2 (1-1): Zicu 41 / Cernat 21 – penalty inexistent, 47. Cadou de Moş Nicolae. Elek – bară 24! Belu, Cînu şi Elek revin în primul 11

ACS Poli, a treia înfrângere acasă în acest retur respectiv a cincea pe teren propriu în Liga 1 2014/5: 1-2 (1-1) cu FC Viitorul. Revenim cu imagini şi declaraţii. Şi totuşi, oaspeţii au deschis scorul dintr-un penalty inexistent. N-a fost henţ în careu ci o deviere cu capul. Hagi iese în fluierăturile publicului, răspunzând prin a saluta din mână…

DSC_0646

 

Ocazie timişoreană: Elek, din afara careului, şutează din întoarcere dar mingea trece pe lângă poartă.

Minutele de prelungiri: 3. Atacuri timide ale gazdelor dar Rufino ar fi putut totuşi rămâne singur cu Buzbuchi, dacă prelua balonul trimis de Bărbuţ de pe dreapta.

90. Llorente, cartonaş galben, pentru un fault în jumătatea adversă de teren.

89. Benzar respinge în corner centrarea lui Dan Popescu din alergare.

Luptă surdă la mijlocul terenului, în… ajun de Moş Nicolae. Joc între cele două careuri. Doar că partida s-a mai echilibrat, după minutele de dominare ale Viitorului.

82. Căpitanul Cernat, autor al golurilor, este înlocuit cu Ţîru.

81. Curtean caută să preia pe piept o minge lungă spre careu, căzând în suprafaţa de pedeapsă.

78. Sarmov, în locul lui Ovidiu Popescu. A avut câteva nerealizări în ultimele minute. Ultimă înlocuire la gazde.

DSC_0578

 

 

Foarte activă micuţa galerie timişoreană, cântând în continuu la acest meci, la care asistă spre 400 de spectatori. Mai mulţi decât la vizita lui ASA, sâmbăta trecută…

72. Iese Zicu, întră Rufino. Iese Tănase şi intră Chiţu.

Asistentul Şovre nu semnalizează două poziţii de ofsaid la constănţeni. În schimb alte faze de poartă n-au mai fost pe mijlocul reprizei a II-a.

66. Modificare la oaspeţi: iese Ganea, intră Mitrea.

64. Bărbuţ şutează de la 18 metri, balonul fiind deviat în corner.

FC Viitorul are mai mult iniţiativa, presează mai mult, impulsionată de pe margine de Hagi, care este de nestăpânit.

62. Primă înlocuire: Bărbuţ pentru Hernandez. 

60. De partea cealaltă, fază identică. Curtean, de pe stânga, intră în zonă centrală şi şutează mult mai periculos de la 18 metri, Buzbuchi deturnând în corner.

55. Tănase, şut de la 18 metri pe centru şi Kirschstein reţine.

52. Curtean pătrunde de pe stânga: şut la colţul scurt, dar alături.

DSC_0322

 

 

Minutul 47: Cernat, scăpat pe centru, şutează cu stângul pe jos pe lângă Kirschstein. 1-2. A fost angajat frontal cu o pasă pe jos, de către Bănel Nicoliţă, a sprintat dintre fundaşii centrali şi a şutat de la 13 metri.

În pauză, pe pista atletică, o ceremonie de recompensare cu diplome şi eşarfe cu însemnele clubului a unor foste glorii ale alb-violeţilor, şi nu numai. În faţa tribunei I au fost răsplătiţi, la aniversarea a 94 de ani de sport universitar alb-violet, printre mulţi alţii, Ion V. Ionescu, Viorel Boiţ, Ioan Igna, Emeric Dembroschi, Gheorghe Chimiuc, Dănuţ Laţa, Miroslav Giuchici, Ionel Bungău, Aurel Şunda, Viorel Vişan, Ion Timofte, Iosif Rotariu, Valentin Velcea, Florin Bătrânu, Paul Codrea, Romulus Buia, Dan Alexa. Şi Nicolae Secoşan.

Pauză cu… nervi. Hagi şi-a ieşit complet din pepeni, protestând la încheierea primei părţi. Arbitrii ies în huiduielile publicului… 1-1.

44. Zicu îşi încearcă şutul, blocat de Boli.

Minutul 41. Curtean, şut de la 18 metri lateral stânga iar Zicu, de la 10 metri, deviază în stânga lui Buzbuchi: 1-1. 

39. Romario Benzar, timişoreanul – cartonaş galben. Pentru proteste.

Oricum, Gheorghe Hagi s-a mai liniştit după deschiderea scorului. A fost luat în vizor de public, strigându-i-se chiar şi… „Regele hoţilor!”

37. Tănase pătrunde în careu şi cade între Belu şi Luchin. Nici vorbă de penalty dar nu se acordă nici cartonaş galben. A mai repetat figura, ba în careu, ba în afara suprafeţei de pedeapsă.

Haţegan şi asistentul din direcţia de atac a timişorenilor i-au enervat pe toţi spectatorii. FC Viitorul scapă de cartonaşe galbene la două simulări. Şi alte decizii luate în favoarea oaspeţilor, care au nemulţumit publicul spectator. Iar constănţenii sunt printre principalii beneficiari de lovituri de la 11 metri în acest sezon…

33. Corner al lui ACS Poli pe dreapta, Cânu recentrează pe spate şi Zicu încearcă o foarfecă de la 11 metri lateral dreapta, mingea trecând peste poartă.

Mijloc al reprizei I fără faze de poartă.

24. Elek, bară de la 16 metri, şut în stâlpul din stânga al porţii constănţene. ACS Poli cu ocaziile, FC Viitorul cu cadourile. Vizitatorii n-au periclitat altfel careul timişorean.

Haţegan, declarat cel mai bun arbitru al anului, acordă un frumos cadou de Moş Nicolae oaspeţilor de la FC Viitorul. Un penalty în ghetuţele căpitanului Cernat.

Penalty inexistent! Cernat transformă, 0-1 în minutul 21. Kirschstein a fost pe balon…

20. Centrare a lui Ganea de pe stânga, Belu deviază cu capul balonul, care iese în corner. Surprinzător, centralul dictează penalty, presupunând că Belu ar fi jucat mingea cu mâna. Nici pomeneală…

11. Corner de pe dreapta pentru Viitorul. Kirschstein se înalţă şi prinde cu siguranţă.

Minutul 8. Hodorogea, prim cartonaş galben al partidei. Fault asupra lui Hernandez.

Ritm bun în debutul jocului, portarul respingând cu pumnul o lovitură liberă executată de Javi Hernandez. Apărarea lui ACS Poli respinge primele tentative ofensive ale oaspeţilor.

FC Viitorul, 5 noutăţi faţă de ultimul 2-2 la Concordia. Lipsesc din primul 11 Râmniceanu, Mitrea, Marin, Chiţu şi Ianis Zicu, cu toţii rezerve.

Minutul 3. Acţiune a lui Dan Popescu pe stânga. Cum intră în careu şi şutează, dar peste poartă.

Astăzi este a noua zi consecutivă de jocuri în Liga 1. parcă ar fi faza grupelor la Campionatul Mondial.

DSC_0544

 

„După atâţia ani de glorie / Poli rămâne în istorie!” e un banner arborat de suporterii gazdă. În galerie, circa 10 fani.

Viitorul începe, atacând spre Peluza Sud. Oaspeţii, în alb cu mâneci negre şi şorturi şi jambiere albe. ACS Poli, în violet.

Belu revine ca fundaş dreapta iar Cânu, după 5 etape, ca fundaş central. Elek revine în faţă. 

Vreo 150 de spectatori la vizita grupării de podium în Liga 1.

Echipele de start… ACS Poli: 35. Kirschstein / 7. Belu-Iordache, 4. Luchin – cpt., 23. Cânu, 24. Dan Popescu – 25. Llorente, 94. Ovidiu Popescu – 11. Hernandez, 83. Zicu, 8. Curtean – 19. Elek.

Rezerve: 1. Smaranda – 15. Bocşan, 16. Sarmov, 16. Artean, 77. Bărbuţ, 88. Croitoru, 17. Rufino.

FC Viitorul: 31. Buzbuchi / 30. Benzar, 29. Hodorogea, 21. Boli, 22. Ganea – 17. Achim, 4. Filip, 19. Aganovic – 24. Nicoliţă, 10. Cernat – cpt., 7. Tănase.

Rezerve: 12. Râmniceanu / 3. Mitrea, 15. Ţîru, 16. Nedelcu, 18. Marin, 20. Ianis Hagi, 25. Chiţu.

*

Aici, în transmisiune în direct LIVE TEXT, pe marginea ultimului meci acasă în campionatul Ligii 1 din 2015 pentru ACS Poli Timișoara, și de fapt antepenultimul al nou-promovatei pe teren propriu din sezonul regular, urmând ca în februarie 2016 să mai viziteze arena ”Dan Păltinișanu” și codașele FC Voluntari și Petrolul.

acs-poli-timisoara

Până atunci însă, și a șasea vizitatoare consecutivă a celor de pe malurile Begăi cu o clasare superioară în ierarhie bănățenilor, de astă dată fiind vorba despre revelația de pe podium FC Viitorul Constanța, grupare care n-a mai pierdut pe alte terenuri de peste două luni, mai exact din 2 octombrie, când se înclina Pandurilor cu 1-0.

Cu absenți în linia defensivă, și anume Scutaru și Melinte, precum și Neagu, care era titularizat în premieră în eșecul pe ceață cu Dinamo, ACS Poli speră însă a repeta triumful de sâmbăta trecută cu 2-0 în dauna vicecampioanei ASA și a extinde la patru numărul partidelor succesive în elită fără înfrângere, o bună serie fiind reușită și la startul mandatului din mers al lui Florin Marin la cârma bănățenilor, chiar de 5 partide fără eșec în campionat. Momentan, bilanțul timișorenilor pe propriul teren în jocurile de Liga 1 este în echilibru total, 10 4 2 4 10-10 14 puncte, dar necesarul este foarte mare, pentru o îmbunătățire a situației din clasament, și în perspectiva continuării pe grupe valorice, 1-6 respectiv 7-14.

Dacă gruparea lui Gheorghe Hagi, FC Viitorul, marșează întins spre play-off, în schimb gazdele timișorene par a fi nevoite să se mulțumească cu zona play-out, orice punct însă contând.

Data trecută, în ediția 2013/4, la precedenta vizită a celor din Constanța la Timișoara, FC Viitorul remiza alb la ACS Poli, în etapa a opta, la finele verii, când se prezenta în Banat cu o singură victorie în cont și la 4 puncte în urma nou-promovatei. O cu totul altă situație însă la ora actuală, elevii lui Hagi având în plus și bucuria unui triumf pe ”Dan Păltinișanu” la începutul acestei toamne, în 16-imile Cupei României, printr-un 2-0 conturat în minutele de prelungiri ale nocturnei cu Ripensia.

Arbitri, Ovidiu Hațegan din Arad, asistat de Octavian Șovre (Oradea) și Gabriel Bârjac (Zalău), cu Dorian Micloșină (Reșița) ca rezervă și observatori Paul Cazan și Iosif Olah.

Dar iată ce a spus antrenorul principal Florin Marin înaintea partidei din etapa a XXI-a:

http://sporttim.ro/fotbal/daca-poli-ar-avea-doua-echipe-in-liga-1-ar-fi-foarte-bine-vine-hagi-la-ora-revansei-acs-poli-fc-viitorul

Antepenultima etapă programată în acest an a demarat vineri cu CFR Cluj – Concordia Chiajna 0-0, restul jocurilor rundei fiind înscris pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Ulterior, ACS Poli va mai juca în 2015 la Chiajna, acasă cu ASA în sferturile Cupei României, marți 15 decembrie de la ora 18, și la Pitești cu FCSB, pe 21 decembrie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: