LIVE TEXT. Ultim joc pe Știința în Liga 2: revin Bilia și Ghinescu. De la 0-1 în 10 oameni! ASU Politehnica – Dunărea 4-1 (1-1): Ghinescu 43, Blănaru 49, 63, Vucea 86 – Țîră 26. Mera roșu 33. Cu un eșec în 2017, la lider, Călărași ia 3 goluri în 20 de minute, cât în ultimele 6 jocuri

ASU Politehnica egalează cel mai categoric succes al sezonului în Liga 2, 4-1 (1-1) acasă cu Dunărea, de la 0-1 și deși în 10 oameni 57 de minute, după eliminarea lui Mera în minutul 33. ”Violeții” câștigau recent acasă deși în 10 peste o repriză cu CS Afumați, atunci Gorovei fiind eliminat: 2-1 (2-0). Și e a treia victorie la rând pe ”Știința”! 4-1 a mai fost tot în penultima apariție pe ”Știința”, dar din toamnă, cu CS Balotești, și tot după 1-1 la pauză, și tot după ce Ghinescu marca primul gol al bănățenilor, și tot cu o ”dublă” a lui Blănaru în partea secundă. Revenim: declarații, poze…

Să vină așadar arădenii, duminică 21 mai de la ora 19, pe ”Dan Păltinișanu”…

Minutul 86, 4-1 ASU Politehnica: Vucea. Cu câteva secunde înainte trimitea prea încet spre poarta goală. Scorul etapei 33! Este a opta rundă la rând în care ”violeții” primesc gol, dar și a șasea consecutivă în care înscriu. 

85. Dunărea respinge de pe linia porții șutul lui Vucea, de la 13 metri. Dar în continuarea fazei…

Blănaru a marcat în 2017 la Buftea, pentru 0-1, cu CS Afumați, acasă, în Vinerea Mare, penalty și 2-0, la Sfântu Gheorghe pentru 0-1 la pauză, golul victorios de 2-1 acasă cu liderul din capitală și astăzi, chiar de două ori. Șase reușite în sezonul de primăvară. A înscris în 4 din ultimele 5 etape.

84. Intră Vucea. Iese golgheterul Blănaru, dar și primește cartonașul galben. Cică ar fi tras de timp.

82. Cartonaș galben lui Călin. Simulare de fault în careu.

80. Lovitură liberă de la 35 de metri și Mardare reia cu capul peste transversală execuția lui kanda.

78. Stancu și Pușcaș, cartonașe galbene.

75. Gălan în locul lui Birău.

65. Birău îl deschide pe dreapta pe Sorescu, care centrează în careu iar Ghinescu reia de la 13 metri, pe jos, portarul evitând golul 4 cu vârful degetelor.

Dunărea ia tot atâtea goluri astăzi în minutele 43, 49 și 63, câte încasase în precedentele 6 partide.

Minutul 63: 3-1 ASU Politehnica. Blănaru scapă de la centrul terenului, intră în careu și înscrie cu latul în stânga jos, pe lângă portar.

61. Stancu, corner. Șut pe jos al lui Blănaru, de la 12 metri, prins de portar.

60. Iese Tenea și intră Licu.

59. Bilia, ”liberă” la semiînălțime și portarul respinge.

58. Blănaru scapă singur spre poartă și e faultat la 20 de metri de Preoteasa, care primește cartonaș galben. Toată suflarea solicită cartonașul roșu, Inclusiv jucătorii alb-violeți. Șandru protestează în același minut și vede și el ”galbenul”.

53. Teuț este înlocuit. Debutează la cei de pe ”Știința” Deian Sorescu. 

52. Joc întrerupt. Stancu primește îngrijiri medicale.

50. Corner al Dunării.

Este pentru a doua oară în acest campionat ca ASU Politehnica să întoarcă scorul de la 0-1. S-a mai întâmplat în tur tot contra Dunării, la Călărași, de la 1-0 la pauză la 1-2 în minutul 56.

Minutul 49: 2-1 ASU Politehnica. Stancu execută un corner și Blănaru împinge balonul în ațe din careul de 6 metri. 

Minutul 48: primă înlocuire. Iese Călin Cristea și intră Cristian Ciocâlteu.

Pauză, 1-1, după două minute de prelungiri ale unei prime părți în care Taub a fost cel mai faultat. Deși în inferioritate numerică, gazdele egalează deja până la pauză, ceea ce mai reușeau acasă în acest campionat, dar nu în primele 45 de minute, contra brașovenilor și a Olimpiei, iar încă din repriza I în dauna lui CS Mioveni.

45. Kanda scapă singur de la 22 de metri, bine servit, și de la 11 metri trimite puțin pe lângă bară.

43, 1-1. Ghinescu șutează imparabil sub transversală, lângă vinclu. De la 20 de metri. Din transversală, balonul ricoșează în plasă. 

36. Dunărea, lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga. Respinsă de zid. Kanda șutează în prelungirea fazei pe lângă stâlpul din dreapta.

34 și 35. Motreanu și Nicolescu, cartonașe galbene. Faulturi de joc.

33. Mera îl faultează grosolan pe Țîră și primește cartonașul roșu. Eliminat. 

Vizitatorii timișorenilor deschid așadar scorul pentru a șaptea oară în partidele din Liga 2 de la Timișoara, în 4 cazuri deja înaintea pauzei.

Oaspeții alb-violeților în Liga 2 au deschis scorul la Timișoara de două ori pe ”Dan Păltinișanu”, Chindia încă din prima repriză iar FC Brașov în minutul 58, respectiv în 4 rânduri pe ”Știința”, dintre care de două ori până la pauză, și anume Ursu în minutul 72 cu unicul gol pentru victoria lui Sepsi, Pană deja în minutul 2 pentru Olimpia, cei din Clinceni cu singurul gol victorios în minutul 70 iar CS Mioveni tot în minutul 26, precum astăzi Dunărea. Cu argeșenii avea să se încheie 1-2 (1-2), Birău egalând atunci cu capul în minutul 29 dar foștii elevi ai lui Pelici înscriind din nou în minutul 37.

Minutul 27. Prim corner pentru Dunărea.

Minutul 26: 0-1 Dunărea. Lovitură liberă de la 19 metri, pentru Dunărea. Execută Țîră, în bara stângă, de unde balonul deviază în plasă.

Mihalcea trimite deja 3 jucători de rezerve la încălzire.

Minutul 19. Blănaru pleacă de la centrul terenului și driblează pe dreapta tot ce întâlnește în cale, după care șutează de 12 metri lateral dreapta dar portarul boxează cu ambii pumni, evitând un gol ca și făcut.

Minutul 13. Kanda, prim șut al oaspeților, de la 20 de metri, peste transversală.

Minutul 10. Ghinescu pătrunde pe stânga și centrează de la 14 metri iar Blănaru reia ușor cu capul, portarul prinzând fără emoții.

Circa 300 de spectatori la umbră și încă 300 de fani în galeria viola.

Minutul 5. Prim corner. Execută Pușcaș. Respins.

17:04. Încep Țîră și Preoteasa, oaspeții atacând în repriza I spre poarta din fața Căminului 1MV. Vizitatorii, în tricouri galbene cu dungi albastre, șort albastru și jambiere albastre.

Teren foarte moale după ploaia de ieri.

Banner desfășurat de gazde, ”Luptă Biea Flavius! Familia Politehnicii”

Revin în primul 11 Bilia și Ghinescu. Bilia după numai o etapă, în locul lui Telescu, iar Ghinescu după două runde pe margine, în locul lui Ungureanu

Momentan, puțini spectatori, dar mai sunt aproape 20 de minute până la start. Soarele dansează printre nori dar când își alungește razele, este și foarte cald.

”Se apropie meciul cel mai așteptat al primăverii: Poli – UTA”, titrează programul de meci în 4 pagini, menționând că prețul biletului la partida cu arădenii este de 10 lei iar Peluza Sud va fi rezervată exclusiv suporterilor.

ASU Politehnica: 1.Markos Gakos – 22. Radu Motreanu, 3. Dănuț Bilia, 14. Ioan Mera – cpt., 13. Carol Taub – 5. Bogdan Nicolescu – 10. Răzvan Ghinescu, 8. Mădălin Stancu, 7. Daniel Birău, 17. Arthur Teut – 18. Ștefan Blănaru.

Rezerve: 23. Victor Gîrlea – 21. Cristian Gălan, 20. Ionuț Vucea, 24. Andrei Țugui, 11. Marko Giuricici, 16. Deian Sorescu, 26. Darius Neamțu.

Dunărea Călărași: 1. Cezar Lungu – cpt. – 3. Ionuț Tenea, 21. Ștefan Mardare, 20. Bogdan Șandru, 23. Bogdan Stancu – 9. Bogdan Danciu, 6. Gabi Preoteasa, 14. Călin Cristea, 4. Cristian Pușcaș – 11. Kanda, 17. Cătălin Țîră.

Rezerve: 12. Gabriel Popa – 25. Rafael Licu, 10. Cristian Ciocâlteu, 22. Florin Ibrian, 5. Adrian Cincă, 24. Hunor Modra.

Bună ziua de pe ”Știința”!

*

Ieșită bine spre foarte bine din seria de 3 jocuri în 9 zile, prin a învinge liderul detașat Juventus București și a remiza apoi la Satu Mare, după ce inițial ceda abia în repriza secundă avantajul luat la Sfântu Gheorghe pe terenul lui Sepsi, ASU Politehnica este la ora penultimei apariții acasă din primul sezon în Liga 2 dar ultima pe ”Știința”, astăzi de la ora 17 contra Dunării Călărași, căci reprezentația finală, din următoarea partidă, va fi pe ”Dan Păltinișanu”, duminică 21 mai de la ora 19, cu UTA Bătrâna Doamnă.

ASU Politehnica a învins în ultimele două jocuri acasă, chiar și liderul

În ordinea 0-1 (0-0) cu Sepsi, 1-1 (0-1) cu Olimpia, 2-0 (1-0) cu Unirea Tărlungeni, 0-1 (0-0) cu Academica Clinceni, 4-1 (1-1) cu CS Balotești și 1-1 (1-0) cu CSM Râmnicu Vâlcea – toate în toamna lui 2016, iar apoi 1-1 (1-1) cu Dacia Unirea Brăila, 1-2 (1-2) cu CS Mioveni , 2-1 (2-0) cu CS Afumați și 2-1 (1-1) cu Juventus București, nou-promovații alb-violeți au avut parte de bune dar și mai puțin bune în cele zece partide găzduite până acum pe ”Știința”, cu bilanțul 4 3 3 14-10 și 15 puncte, arenă de care speră să se despartă astăzi pe sezonul 2016-2017 prin a prelungi chiar la trei seria succeselor recente în propriul fief, după ce reușita de a lega două victorii consemna săptămâna trecută chiar o premieră în această campanie, și tocmai împotriva primei clasate.

Mai mult pare a se vorbi deja despre următorul joc al timișorenilor, cel de peste două săptămâni, pe ”Dan Păltinișanu” cu aspiranții arădeni la Liga 1, duel al vestului până la care ASU Politehnica va sta runda viitoare, însă până una, alta alb-violeții au parte mai întâi de primirea singurei formații de care sunt devansați în ierarhie dintre cele pe al cărei teren s-au impus în acest campionat, și anume Dunărea Călărași, învinsă în primăvara trecută în barajul play-off al locurilor 2 în seriile ligii secunde, pentru desemnarea grupării intrate în dubla manșă la promovare contra ocupantei poziției a 12-a în Liga 1.

Elevii lui Sorin Brîndescu au învins în deplasare în tur cu 3-0 la Pâncota, între timp exclusă din întrecere, iar apoi cu 3-2 la Călărași, după care s-au mai impus și în retur la Buftea, cu 2-0 în dauna Metalului Reșița, ultima în clasament dintre cluburile rămase în cursă, iar amintirile de la Dunăre sunt cât se poate de plăcute, cu atât mai mult cu cât victoria a fost semnată în cel de-al treilea minut de prelungiri, prin Bădăuță, absent astăzi datorită unei suspendări, aidoma fundașului Telescu. Pe-atunci, în etapa a 14-a, la finalul lunii octombrie, elevii lui Adrian Mihalcea conduceau la pauză cu 1-0, însă Birău și Constantinescu au marcat în minutele 51 și 56, din penalty în cazul celui plecat în iarnă. Implicit, ASU Politehnica se apropia de dunăreni la două locuri și numai 4 puncte, în zona pozițiilor 13-15, diferența fiind însă astăzi mai însemnată, de 5 locuri și 13 puncte în favoarea vizitatorilor din Călărași.

Care și-au revenit după întăririle din iarnă și au pierdut o singură dată în deplasările din 2017, cu 1-0 pe terenul liderului Juventus București, în rest remizând 2-2 la Mioveni, câștigând cu 2-1 la Afumați și chiar cu 4-1 la Clinceni. În plus, Dunărea n-a pierdut deloc pe teren propriu în sezonul de primăvară, în succesiunea 1-1 cu FC Brașov, 3-2 cu Luceafărul Oradea, 0-0 cu Sepsi, 2-0 cu Olimpia și 1-0 etapa trecută cu arădenii. Cu alte cuvinte, doar 3 goluri încasate în ultimele 6 apariții și un bilanț în noul an în curs de 5 victorii pe teren plus una la ”masa verde”, 3 remize și o singură înfrângere.

Iar despre periculozitatea renăscutei grupări de la Dunăre a vorbit și antrenorul principal al timișorenilor joi după-amiază, în prefațarea partidei în care Brîndescu l-ar putea introduce și pe tânărul Deian Sorescu, în pregătiri de săptămâna aceasta cu alb-violeții de pe ”Știința”.

Cum se vor descurca bănățenii, puteți afla și aici în comentariu în direct LIVE TEXT de pe ”Știința”, meciul de la ora 17, ultimul al zilei din cadrul rundei a 33-a, fiind arbitrat de orădeanul Marius Omuț, asistat de Pucheanu (Ulmi) și Midvichi (București), cu Dreve (Cluj) rezervă, cu Sabău (Zalău) și Monea (Aiud) observatori.

Rezultatele etapei în curs și programul celei viitoare, plus ierarhia la ora startului jocului de pe ”Știința”, pe coloana dreaptă, cu mențiunea că în runda în curs Juventus București și Dacia Unirea Brăila stau iar UTA Bătrâna Doamnă și CS Afumați sunt câștigătoare la ”masa verde” cu 3-0 datorită retragerilor Unirii Tărlungeni și a vâlcenilor, cortina urmând a cădea duminică de la ora 11 cu partida Chindia – Sepsi.

Până acum, în cadrul etapei în curs, doar 4 întâlniri bifate, și anume CS Balotești – Olimpia 1-0 (1-0: Nica 22) și CS Mioveni – Academica 3-2 (0-2: Florescu 48, Stoica 78, Nilă 85 – Chiacu 14, 31) – ambele jucate vineri, respectiv Foresta – Luceafărul 2-0 (1-0: Lung 6, Cerlincă 49) și Metalul Reșița – FC Brașov 1-1 (0-1: Dina 63 – Răchișan 24) – disputate astăzi de la 11 respectiv 11,30, în cel de-al doilea caz la Ghermănești.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: