LIVE TEXT. Divizia D Timiș: Foarte multă lume! ASU Politehnica – CS Ghiroda 3-1: Ghinescu 4, Ilie 13, Rebenciuc 41 / Baranyi 89 pen. Fanii viola: ”Iorgovan! Sergiu Iorgovan!” Prezent! Și antrenori noi pe bancă. Drăghici intră: imediat, bară!

ASU Politehnica învinge cu 3-1. Revenim cu imagini și declarații.

Minutul 89, 3-1: Baranyi, din 11 metri, acordat după un fault comis de Rogojinaru, care intra în minutul 70, în locul lui Mureșan, accidentat. Rogojinaru a primit cartonaș galben pentru faultul asupra lui Damian.

83. ”Iorgovan! Sergiu Iorgovan!”, scandează galeria numele tânărului atacant polist, aflat la meci. Sportivul efectuează tratament în Austria, fără intervenție chirurgicală.

81. Baidoc, singur pe flancul drept, trage la colțul lung, Burtic respingând în corner.

80. Iese Ghinescu, intră Budur.

78. Contescu, cartonaș galben.

Alexandru Baranyi a încercat de mai multe ori șutul de la distanță dar în 3 cazuri a trimis mult peste bară.

69. Iese Ilie, intră Ion: debut al ”violetului” argeșean la ASU Politehnica. Iar în minutul 75, Rebenciuc îi lasă locul lui Filimon.

68. Contescu: transversală de la 20 de metri.

60. Baidoc îl înlocuiește pe Roman.

57. Drăghici, bară de la 16 metri, în stânga lui Laurențiu. Plasat.

56. Iese Tulcan, intră Drăghici.

55. Ghinescu, șut de la 14 metri în plasa laterală.

52. Roman, cartonaș galben: scapă spre poartă dar își face mingea cu mâna.

49. Baranyi, de la 6 metri, ghicit de Burtic.

48. Cartonaș galben, Rebenciuc: fault mai tare.

Începe partea a doua. Nici o modificare în alcătuiri. Așadar, de la 3-0…

*

Scor de forfait în fața unei foarte numeroase asistențe pe Știința.

41. Vucea driblează în careu doi oponenți, pasează lui Rebenciuc și… 3-0. Toți poliștii au fugit la managerul sportiv Boiangiu, pentru meleul bucuriei.

36. Stanciu iese la oaspeți și intră Mureșan.

Primă jumătate de oră dominată de lider, în încurajările frenetice ale galeriei. Sunt peste 600 de spectatori.

27. Lovitură liberă, Vucea.

Minutul 24. Duțu, cartonaș galben pentru fault asupra lui Ilie, care a scăpat pe flancul drept, la 20 de metri de poartă.

Minutul 18. Putea fi 3-0 dar Tulcan ratează de aproape, din 6 metri.

2-0, minutul 13: Tulcan pe dreapta, centrare pe jos în fața porții și Adrian Ilie împinge din apropiere în plasă.

Foarte frumos program editat de ASU Politehnica: pe prima pagină, anunț. Ripensia – ASU Politehnica pe ”Dan Păltinișanu”. Cam 500 de spectatori, pe o vreme închisă, dar fără ploaie.

Minutul 6. Prim corner, pentru CS Ghiroda. În urma acestei faze și a recentrării, ofsaid și lovitură liberă indirectă pentru gazde. Inițial, Raul Ciev a indicat punctul de la 11 metri și a revenit asupra deciziei la semnalizarea asistentului. Un prim cartonaș galben, lui Burtic, pentru proteste. Și un al doilea cartonaș galben, lui Taub! În meleul format.

Minutul 4. 1-0, Ghinescu.

ASU Politehnica atacă spre Căminul 1MV, în violet-alb. Ghiroda, în albastru.

Echipele: 

ASU Politehnica: Burtic / Contescu, Gălan, Taub, Damian, Vucea, Naidin, Rebenciuc, Ghinescu, Ilie, Tulcan.

Rezerve: Rusu / Drăghici, Maranescu, Feraru, Budur, Filimon, Ion.

Ghiroda: Laurențiu / Stanciu, Protoppu, Uzun, Zele, Mancaș, Boangheș, Duțu, Bîrsan, Roman, Baranyi.

Rezerve: Vlad / Baidoc, Mureșan, Rogojinaru, Trandu.

Arbitri: Ciev / Samsudean, Drăguț

Bună ziua de pe ”Știința” vă spune Sporttim!

*

Cu șase puncte avans aborda în returul sezonului trecut și pe-atunci liderul ASU Politehnica derby-ul primelor două clasate, din 29 martie 2014, de la Ghiroda, față de care alb-violeții au acum, la debutul returului actualei ediții, 14 puncte, însă acest nou duel între cei de pe ”Știința”, gazde sâmbătă de la ora 15, și pierzătorii la baraj ai promovării în ”C”, este abordat de amfitrionii preluați din iarnă de Sorin Brîndescu cu suflul Ripensiei în ceafă, roș-galbenii talonându-i la un punct diferență și așteptându-i sâmbăta viitoare pe ”Dan Păltinișanu”, în runda a doua a returului.

ASU Politehnica începe returul fără Sergiu Iorgovan, marcator în jocurile din 2014 cu CS Ghiroda, nouarul revenind astăzi de la tratament medical, din Austria

ASU Politehnica începe returul fără Sergiu Iorgovan, marcator în jocurile din 2014 cu CS Ghiroda, nouarul revenind astăzi de la tratament medical, din Austria

 

(Celelalte 3 jocuri programate de la ora 15 sunt: Cocoșul – Arsenal Flacăra Făget, Pobeda – Auto și Progresul Racovița – AS Murani) 

Aici, în transmisiune în direct, comentariu LIVE TEXT, ASU Politehnica – CS Ghiroda, între formații cu antrenori noi pe băncile tehnice, așadar Brîndescu respectiv Remus Steop, ajutat de Orlando Trandu, gazdele cedând doar două puncte în cele 9 apariții din tur pe teren propriu, 0-0 pe 28 septembrie, în etapa a VIII-a, cu Timișul Șag, iar vizitatorii din Ghiroda deplângând un singur eșec în cele 8 deplasări din prima jumătate a campionatului, pe stadionul CFR, în 27 august, 3-1 pentru nou-promovata ACS Voința Mașloc. Mai apoi, cinci victorii pentru oaspeții de astăzi de la cel puțin două goluri diferență în sus și o remiză…

Nume noi pe margine, fețe noi și în teren, ambele grupări efectuând peste iarnă schimbări de personal, dar și o mare, mare absență, cea a lui Sergiu Iorgovan, tânăr marcator în ambele confruntări directe din anul 2014, în care deschidea de fiecare dată scorul pe arena ”Emilian Pavel” din Ghiroda iar ASU Politehnica nu pierdea. Atacantul născut în 3 ianuarie 1993 revine vineri din Austria, unde a fost supus unui tratament medical pentru ameliorarea afecțiunii pulmonare ce i-a întrerupt în această iarnă activitatea sportivă.

Cine va fi în schimb cu golurile, veți putea afla și aici, minut cu minut, sâmbătă după-amiază, dar până atunci să mai punctăm câteva considerente.

În primul rând, că liderul neînvins, deținător al unei medii de peste 3 goluri marcate pe meci în turul campionatului, are acum un avans mai mic în fruntea clasamentului, de numai un punct înaintea nou-promovatei Ripensia Timișoara, față de cele 4 de iarna trecută, tocmai în dauna celor din Ghiroda. ”Violeții” nu pierdeau nici în prima jumătate a ediției precedente, în care nu se impuneau într-un singur meci, și acela acasă, 1-1 cu Pobeda, în runda a VII-a, de această dată fiind vorba despre două remize albe, acasă cu Timișul Șag în etapa a opta și la Orțișoara, în runda a 14-a.

Suficiente însă pentru ca avantajul la un moment dat și de 5 puncte în fața Ripensiei, după etapa a cincea, să fie redus la minim, ceea ce sporește interesul în jurul acestor două prime apariții oficiale pe 2015 ale alb-violeților, dar nu numai.

CS Ghiroda în schimb nu mai este pretendenta la șefie din campionatul trecut, handicapul de 14 puncte față de prima clasată, spre care privește de pe locul 5, scoțând-o din calculele luptei pentru primul loc. Vizitatorii de astăzi au avut în toamnă și problemele lor de colectiv, pe banca tehnică și în sânul lotului, venite ca un recul după ratarea la lovituri de departajare a promovării în liga a treia, iar în iarnă au întors foaia, angajând ex-umetiști dintre cei mai versați în fotbalul local.

Motiv pentru care, așa cum sublinia și Sorin Brîndescu joi, la conferința de presă susținută de lider, alb-violeții vor aborda cu atât mai multă precauție reînceperea returului.

Palmaresul încleștărilor directe le este însă net favorabil, 3 2 1 0 6-1, conturat pozitiv de victoria din etapa de debut a sezonului, 2-0 (1-0) în tur la Ghiroda, prin reușitele lui Iorgovan, în minutul 31, și rezervei Ionaș, în minutul 68, din penalty-ul obținut de Ghinescu, accidentat în acea fază de portarul Mercescu.

În urmă cu aproape 7 luni, pe 9 august, Alin Miloș respectiv Paul Codrea aliniau și noi achiziţii, notate de Sporttim cu *), și anume, la CS Ghiroda: Mercescu – Costescu (75, -), C. Popa, Andrei, C. Toma* – Bîrsan (46, Roman*), Boangheş, Budur, Zele* (68, Mureşan), Baranyi – cpt., Novac* (60, Plopeanu), pe bancă rămânând Vlad* – Protopopu și I. Popa, respectiv, la ASU Politehnica: Burtic – Damian*, Gavriluţă*, Gălan, Taub, Ghinescu (80, Făgeţan), Naidin* – cpt., Rebenciuc, Vucea (84, Filimon*), Ilie (67, Popoviciu), Iorgovan (70, Ionaş), cu Rogojină – Obrejan și D. Codrea rămași între rezerve.

Ce avea să urmeze, aproape numai victorii pe linie acasă pentru alb-violeți, și anume 2-1, 5-1, 6-2, 0-0, 2-0, 6-1, 3-0, 1-0, 2-1, respectiv 19 puncte strânse de prin deplasări de CS Ghiroda: 1-0, 1-3, 3-0, 3-0, 1-1, 5-1, 4-1, 3-1.

Tot anul trecut, în returul ediției 2013/14, și tot la Ghiroda, liderul ASU Politehnica aborda derby-ul cu urmăritoarea sa la adăpostul a 6 puncte avans, mărit tocmai în runda precedentă, când Alin Miloș se alegea cu a doua suspendare consecutivă la ora unui meci cu ”violeții”, pe seama unui 2-2 în deplasare la Șag, cu Timișul.

Iar cele 6 puncte s-au conservat în acea sâmbătă de 29 martie 2014, grație unui 1-1 (0-0) în care rezerva Filimon, fost în tur la Progresul Gătaia și intrat în teren într-o dublă schimbare efectuată de gazde în minutul 65, egala cu 5 minute înainte de final. Inițial, același sus-amintit Sergiu Iorgovan, cu prima sa atingere după introducerea în locul lui Ionaș, în minutul 60, puncta cu o lovitură de cap din centrarea lui Ghinescu. Pentru CS Ghiroda aveau să fie primele puncte pierdute acasă în acel campionat, iar pentru ASU Politehnica, primele risipite pe alte terenuri după 9 deplasări victorioase.

Suspendat, Miloș apela atunci pentru CS Ghiroda la 1. Toma – 7. I. Popa, 15. Andrei Bogdan, 21. C-tin Popa, 5. R. Mureșan, 19. Dragodan, 14. Budur, 18. Boangheș, 11. Pătrașcu, 9. Baranyi, 23. Mediop, pe bancă fiind la startul partidei 12. Goldan / 13. Filimon, 2. Protopopu, 20. Bura, 22. Costescu, 10. Marius Andrei și 8. Stanciu, iar antrenor secund Vlad Bura.

ASU Politehnica Timișoara se prezenta în vizită cu 1. Burtic – 27. Birău, 21. Gălan, 13. Obrejan, 26. Taub, 5. Rebenciuc, 8. Neagoe, 7. Popoviciu – cpt., 15. Ghinescu, 18. Tulcan, 25. Ionaș, pe bancă fiind 23. Rogojină, 3. Mărănescu, 6. Brînzan, 4. Călin, 24. Vucea, 19. Iorgovan și 9. Făgețan.

Completând fișa meciurilor directe, precedentul joc de Divizia D Timiș de pe arena Știința între ASU Politehnica și CS Ghiroda a fost un tăvălug aproape într-o direcție, 3-0 (2-0) în etapa a V-a din vinerea de 30 august 2013, Făgețan marcând în minutele 1 și 34, iar rezerva Ardelean spre final (77).

ASU Politehnica, aflată pe-atunci la doar al doilea meci acasă de campionat al antrenorului Paul Codrea, începea cu Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Mărănescu – A. Ilie, Popoviciu – cpt., A. Stoica, Vucea – Tulcan și Făgeţan, pe bancă fiind Rogojină – Ionuţ, Ardelean, Secotă, Opriş, D. Popa și Vişan, pe când, fără ”principalul” Miloș, privind întâlnirea de pe gardul despărțitor teren-tribună, CS Ghiroda s-a înclinat cu Toma – I. Popa, A. Bogdan, Gruber, Mureşan, C. Popa – cpt., M. Andrei, Străuţ, Baranyi, Dragodan și Pătraşcu, pe bancă începând Mercescu – Giuchici, Protopopu, Plopeanu, Stanciu, Ionaş și G. Costescu.

Noul ”principal” al liderului, fost manager sportiv al clubului, Sorin Brîndescu a anticipat vizita ocupantei locului 5 prin a menționa: ”Știu formația Ghirodei la toate jocurile de pregătire, a fost domnul Foale la un meci al lor, Sorin Boiangiu la unul, n-am ajuns să-i văd la lucru pentru că amicalele noastre s-au suprapus, dar știu că ei joacă cu Jichici ca al doilea vârf, în spatele lui Baranyi, dar Jichici este suspendat, deci vor începe cu altul – știm care este, ne-am făcut lecțiile, să nu avem surprize”.

Radiografiindu-i pe vizitatorii de sâmbătă, Brîndescu a explicat: ”Ghiroda este mai puternică dacă o luăm pe posturi, chiar dacă la prima impresie ar părea mai puțin puternică și cu mai puțini jucători, dar știu ce a făcut domnul Steop la antrenamente, ce le cere și ce joacă. Aleargă foarte mult, sunt o echipă muncitoare, grupată, care aglomerează foarte bine zonele, așa că s-ar putea să avem probleme dacă-i tratăm cu superficialitate. Este foarte bine așezată în teren, ați văzut și rezultatele din pregătiri. E adevărat, marchează destul de greu gol dar și foarte greu a primit!”

În privința țintarului de redebut, sâmbătă cu CS Ghiroda și sâmbăta viitoare la Ripensia, adică pe ”Dan Păltinișanu”, Brîndescu a spus că titlul în D Timiș nu se joacă în următoarele 9 zile: ”Teoretic, nu sunt decisive, căci există în acest sezon un număr record de echipe din liga a patra care au efectuat cantonamentul de iarnă, ștacheta este așadar foarte ridicată pentru această competiție, căci au conștientizat că nu se mai poate cu câte două antrenamente pe săptămână sau să se strângă la meciuri. Fiecare echipă are ambițiile ei, vedem echipe ca Mașloc, Unirea Sânnicolau Mare, și ei au adus ceva, Ghiroda, care au antrenor foarte bun și sigur a făcut o echipă competitivă din ei, chiar dacă sunt mai puțini. Îți pot crea probleme dacă ești neatent, așadar 17 etape sunt foarte grele pentru noi, și chiar dacă grupul fanilor se gândește mai mult acum la derby-ul cu Ripensia, noi, cei din interiorul lotului, ne gândim să câștigăm meci de meci, și nu ne gândim doar la meciul cu Ripensia, dar sigur că noi ne dorim două victorii din două. Însă indiferent de rezultatele acestor etape, campionatul se va juca până în ultima etapă – ca și anul trecut, până în minutul 95 al ultimei runde”.

ASU Politehnica abordează returul cu 1. Paul Burtic (31 ani), 23. Robert Rogojină (22 ani) și 30. Octavian Rusu (21 ani) – portari / 3. Georgevici Maranescu (27), 4. Narcis Damian (22), 6. Alexandru Contescu (18), 16. Samuel Feraru (20), 21. Cristian Gălan (26), 26. Carol Taub (22), 27. Lucian Gavriluță (25) – fundași / 5. Dinu Rebenciuc (25), 7. Mădălin Stancu (23), 8. Adrian Neagoie (29), 10. Adrian Ilie (25), 11. Cosmin Ion (21), 14. Sebastian Budur (25), 15. Răzvan Ghinescu (22), 20. Leonard Naidin (35), 22. Brian Filimon (29), 24. Ionuț Vucea (24) – mijlocași / 9. Nicu Făgețan (30), 18. Flavius Tulcan (29), 19. Sergiu Iorgovan (22), 25. Alexandru Rus (19) și Octavian Drăghici (29 ani) – atacanți.

CS Ghiroda începe partea a doua a sezonului cu Daniel Vlad și Narcis Laurențiu (sub formă de împrumut de la LPS Banatul, revenit de la CS Vulturii) – portari; Sebastian Protopopu, Călin Uzun, Rareș Mureșan, Eduard Zele, Marius Stanciu – fundași; Cosmin Mancaș (de la CS Nuova Mamma Mia), Florin Rogojinaru, Cosmin Boangheș, Alexandru Bîrsanu, Ionuț Baidoc, Raul Duțu, Denis Iambor, Dan Roman – mijlocași; Petrișor Jichici și Alexandru Baranyi – atacanți, toți sub bagheta lui Remus Steop, care activează în paralel și la cârma Centrului de copii și juniori al Electricii Timișoara, secondat la divizionara D de Orlando Trandu, pe a cărui poziție la CS Unirea Giroc a trecut Dan Mita. ”Față de tur, la Ghiroda s-au pierdut fără doar și poate câțiva jucători importanți. Ceea ce căutăm acum să facem este să efectuăm antrenamente zilnice, efortul fiind așadar mai mare. Acest retur este o etapă pregătitoare și de evaluare a lotului de jucători, pentru ceea ce se vrea a fi din vară, în vederea campionatului următor. Obiectivul în această primăvară este să prestăm jocuri cât mai bune și, dacă putem, să obținem cât mai multe puncte, dar fără presiunea unei anumite clasări. Urmărim să definim ce capacitate și până unde pot fi aduși actualii componenți, ca un examen de maturitate pentru ei”, a explicat înaintea startului antrenorul secund Orlando Trandu. Antrenor de portari la campioana en-titre a diviziei este Gabriel Sziklay iar președinte Daniel Borchescu, secondat de Alin Miloș.

CS Ghiroda a jucat 7 meciuri amicale în această iarnă, fără eșec, obținând 5 victorii: 7-3 cu Auto, 2-0 la Bazoș, 5-0 la CFR Timișoara, 2-2 la CS Nuova Mamma Mia, 3-1 cu Vulturii Lugoj, 0-0 la Dumbrăvița și 2-1 cu ACS Voința Mașloc, golgheter în pregătiri fiind Alexandru Baranyi, cu 10 reușite din 21 ale echipei.

* Programul complet al etapei a XVIII-a în Divizia D Timiș, incluzând jocul CS Unirea Giroc – Ripensia (în tur: 1-4, la pauză 0-1), pe coloana dreaptă a Paginii Fotbal, în secțiunea clasamente, rezultate și etapa viitoare.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = doi

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: