LIVE TEXT: duel timișean în C4. Vulturii Lugoj – Mamma Mia 1-0 (0-0): Vlădia 85. Telescu (36) și Hecsko (39), mari ratări! Todorov, la spital…

Final, 1-0, Vulturii stopând cu acest al patrulea unu – zero pe teren propriu o serie de două înfrângeri la zero acasă dar și devenind prima grupare care să nu încaseze gol în propriul fief de la Mamma Mia în acest campionat. Care vizitatori sunt la al doilea eșec consecutiv și fără victorie în retur. Pentru a doua oară la rând visele de promovare ale roș-albilor se îneacă în Timiș. Revenim cu declarațiile și imagini. O primă informație ar fi că Miodrag Todorov a suferit o accidentare mai gravă, la picior, sfârșind cu Ambulanța la spital.

Patru minute de prelungiri. Mânecan, cartonaș galben, pentru un fault la 30 de metri de poartă. Execută Tăbăcaru din lateral stânga, dar fără rezultat.

87. Intră Steop în rândul lui Radu.

Minutul 85, 1-0 Vulturii, în urma unui corner executat de Dobra. Înalt în careu, de unde Flavius Vlădia reia cu piciorul de la 6 metri. Contrar cursului jocului. Și mare bucurie în tabăra gazdelor, la primul lor șut pe spațiul porții. Mamma Mia se frigea în urma unor cornere și săptămâna trecută, la Ineu.

84. Luță respinge în corner la șutul lui Mânecan.

În rest, un mitan secund slab.

80. Negruț părăsește terenul accidentat, înlocuit fiind cu Tăbăcaru. Faultat de Stoichescu, care primește cartonaș galben.

75. Intră Pleșcan în locul lui Ardelean.

74. Iese Hodiș, intră Molcuț.

66. Ivașcu și Magdaș sunt înlocuiți cu Semenea și Stoichescu. La oaspeți, Todorov, accidentat, este înlocuit cu Balaure.

Minutul 64. Cap Negruț, prins de portar, la centrarea lui Radu.

60. Ardelean, pe lângă poartă din lovitură liberă.

Minutul 57. Dobra intră în locul lui Vânătu.

Minutul 56. Cartonaș galben, Vânătu: tragere de tricou.

Sub semnul remizei au stat și vizitele din sezonul trecut ale celor din Becicherecu Mic la Lugoj. Ultima, într-o zi de marți, pe 27 mai 2014, s-a înregistrat însă în play-off, având ulterioare conotații decisive în lupta pentru promovarea în B2 dintre CS FC Caransebeș și CS Nuova Mamma Mia. În actuala ediție, dat fiind că s-a renunțat la disputarea fazei play-off și implicit la obiectivul intrării în zona primelor 6 clasate, și miza întâlnirii de astăzi este net mai mică decât în luna mai a anului trecut, pe undeva și în urma celor 5 puncte risipite în ultimele două săptămâni de Mamma Mia, care a derapat semnificativ în precedentele 180 de minute în lupta pentru promovare cu arădenele Național Sebiș și UTA Bătrâna Doamnă. Altele ar fi fost așadar datele problemei dacă ”roșiii” din Becicherecu Mic s-ar fi aflat umăr la umăr cu campioana de iarnă respectiv dacă Vulturii era presată să intre în 1-6. Așa însă, meciul are mai degrabă doar încărcătura dată de orgoliile unui duel județean. De fapt, acele orgolii erau reliefate la ora disputei din mai 2014, pe care Sporttim a transmis-o, la fel, în format live text, gazdele încurcându-le serios planurile celor din Becicherecu Mic și manifestându-și la final fățiș bucuria pentru punctul smuls favoritei sosită în vizită. Atunci, la final, Sorin Bălu, antrenor al celor de la Mamma Mia, care cu un ochi zâmbea, dat fiind nașterea în aceeași zi a fiicei sale, și cu altul plângea, remarca faptul că numai în județul Timiș ar putea avea loc asemenea încleștări.

54. Radu, șut pe lângă poartă.

Start modest al părții secunde, cu un joc încâlcit la mijlocul terenului. Bate vântul și în continuare, tăios, împotriva… ambelor tabere.

Minutul 52. Cartonaș galben, Negruț, pentru un fault la mijlocul terenului, asupra lui Vlădia.

*

Un minut de prelungire, după un ultim sfert de oră dominat de CS Nuova Mamma Mia. Și pauză, 0-0.

41. Alte 3 cornere la rând ale oaspeților, prin Negruț și Radu.

39. Hodiș, centrare perfectă din careu, în fața porții, dar Hecsko, de la 5 metri, cu poarta goală, reia peste transversală, deși doar cu… plasa în fața sa. Cea mai mare ocazie de până acum.

36. Corner Negruț, cap Telescu, iar Ardelean scoate de pe linia porții.

30: Radu, șut pe lângă poartă.

28: centrarea lui Radu e reluată cu capul de Telescu, alături, cu prețul unei accidentări. Dar căpitanul își revine.

26: Zoran Radu și Negruț, trei cornere consecutive pentru vizitatori. Dintre care două în contul lui Negruț.

21. Contraatac Sturza pe stânga, șutul centrare căzând pe plasă.

Minutul 20. Magdaș, la un pas de gol: dar șut slab, de la 12 de metri, pe lângă poartă.

18. Aruncare de la margine, Ardelean pentru Mânecan, șutul său de la 20 de metri trecând pe lângă bară.

Joc în general echilibrat.

Minutul 13. Lovitură liberă: Vânătu, șut de la 25 de metri, respins de Culda.

Între timp au mai venit spectatori, peste 100. Vântul este foarte rece iar zăpada de pe munți, privind în zare, stă mărturie că iarna a dat târcoale și săptămâna aceasta.

Două contraatacuri ale ”albaștrilor” Becicherecului, rămase fără rezultat.

Începe CS Vulturii.

Vulturii, în roșu-alb, vizitatorii – în albastru. Iar arbitri, o brigadă arădeano-bihoreană, în frunte cu Mircea Ardelean. Cel care a condus barajul de promovare din  iunie 2014, de la Deva, pierdut de CS Ghiroda.

Foarte puțini spectatori, circa 30 de oameni.

Echipele…

CS Vulturii 2009 Lugoj începe cu 30. Paul Iordache – 14. Sergiu Precupanu, 3. Cosmin Loga, 19. Flavius Vlădia – cpt., 4. Flavius Buligă – 5. Cosmin Mânecan – 6. Alexandru Ivașcu, 8. Denis Vânătu, 7. Claudiu Ardelean – 9. Rzăvan Magdaș, 20. Mario Porcescu.

Rezerve: 12. Sorin Micșa – 15. Iasmin Agoston, 11. Caius Marta, 10. Beniamin Dobra, 23. Mădălin Semenea, 26. Petrică Stoichescu. 16. Bogdan Pleșcan.

CS Nuova Mamma Mia: 1. Alin Culda – 14. Branimir Ștefanovici, 15. Miodrag Todorov,  4. Laurențiu Telescu – cpt, 5. Marius Toma – 10. Zoran Radu, 13. Mihai Hecsko, 8. Vasile Luță, 18. Dumitru Negruț – 3. Andrei Hodiș, 11. Claudiu Sturza.

Rezerve: 12. Andrei Filip – 2. Nagy Attila, 7. Bogdan Centea, 9. Alin Molcuț, 16, Silviu Balaure, 17. Bogdan Steop, 19. Cristian Tăbăcaru.

La Lugoj, vreme însorită dar soare cu ”dinți”, cu vânt…

*

Aici, în comentariu în direct LIVE TEXT, primul joc direct din returul ligii a treia între două grupări din județul Timiș, ambele fără victorie în 2015: Vulturii Lugoj, cu 3 eșecuri la rând, dintre care două la zero pe teren propriu, primul fiind la finele anului trecut în compania liderului Național Sebiș, iar CS Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic după o remiză acasă și o primă înfrângere în acest campionat, săptămâna trecută, la Ineu, în urma căreia a coborât pe a treia treaptă a podiumului.

Este etapa a treia dintre cele 13 ale returului, respectiv a XVI-a a actualei ediții, vizitatorii de la CS Nuova Mamma Mia abordând deplasarea pe malurile Timișului la 5 puncte în urma sebișenilor, lideri neînfrânți care stau în această rundă. De notat este că în toate jocurile disputate în acest sezon de alb-roșii din Becicherecu Mic pe alte terenuri, și au fost șapte la număr, ambele oponente au marcat cel puțin o dată: 4-1, 1-1, 1-1, 1-1, 2-1, 2-2, 1-2. Bilanțul vicecampioanei en titre a seriei vestice în deplasările ediției 2014/15 este așadar 7 2 4 1 12-9 10 puncte.

Celei mai eficace formații a seriei i se va opune gazda CS Vulturii 2009 Lugoj, echipă cu al doilea cel mai mic număr de goluri marcate în acest campionat al Seriei 4. Dar care a și primit goluri în doar trei meciuri organizate pe malurile Timișului: 2-1, 0-0, 1-0, 1-0, 1-0, 0-2, 0-1. În consecință, palmaresul acasă al alb-albaștrilor în actuala campanie este 7 4 1 2 5-4 13 puncte.

Cele două grupări au remizat în sezonul trecut la Lugoj, atât în turul campionatului, 0-0 în 6 septembrie 2013, cât și în play-off, 1-1 în 27 mai 2014. În turul actualei ediții, la Becicherecu Mic, Mamma Mia s-a impus cu 2-0, mai apoi Vulturii remizând acasă cu CS Millenium Giarmata, 0-0, iar alb-roșii lui Narcis Petre impunându-se cu 2-1 și la Giarmata.

Este așadar prima partidă directă din retur în triunghiularul județean timișean al Seriei 4, săptămâna viitoare fiind programată și revanșa Millenium – Vulturii. Tot astăzi, de la ora 15, cei din Giarmata joacă în deplasare la Filiași.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 3 =

 


Alte articole legate de acest subiect: