LIVE TEXT. Începe returul Ligii 2. Pe ”Dan Păltinișanu”, gazon înghețat și 45 de spectatori. Ripensia – Dacia Unirea Brăila 2-0 (1-0): Popovici 31, 54. 4 schimbări în 11-le de start, intră Burdeț, Marius Toma, Popovici și Bădăuță. Ripi, a doua oară în față acasă la pauză în 2018/9

Pelici o ridică pe Ripensia: bilanțul său de la instalare, 5 2 2 1 5-3 8 puncte. Timișorenii își adjudecă un meci pe care erau ca și condamnați să-l câștige.

90+3. Ca între rezerve. Gueye centrează în fața porții iar șutul lui Kawagoe întâlnește bara… Rămâne 2-0.

De 10 etape n-a mai marcat Ripensia de două ori într-un meci, ci cel mult un gol. Se întâmpla în eșecul cu 4-2 la Târgoviște. Iar tocmai de la primul meci acasă din anul 2018, în returul trecut, într-un 2-1 cu… Dacia Unirea Brăila, n-a mai semnat un jucător al Ripensiei o ”dublă”. Atunci Mediop, actualmente în Liga 1, astăzi ex-polistul fost prim-divizionar Alexandru Popovici. Care debuta în ieșirea la Chindia și marca golul victoriei cu 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” la ASU Politehnica.

89. Popa, corner scurt, către Străuț. Repunerea mingii din 6 metri.

88. Dumiter șutează de la 25 de metri iar portarul respinge printr-o frumoasă paradă. Intervenția, pe măsura șutului.

86. Duțu în locul lui Hîmpea. Iar Kawagoe în locul lui Zaluschi. Numeroși jucători de peste hotare pe teren.

80. Dumiter scapă singur spre poartă, intră în careu și șutează de la 10 metri. Dar portarul respinge…

77. Decarul Vițan șutează de la 18 metri lateral dreapta, ”gol turcesc”.

Scorul putea fi și mai mare… Însă chiar și această diferență este cea mai mare conturată de Ripensia în actuala ediție de campionat, după victorii strict la limită. Putem anticipa deja prelungirea seriei invincibile la patru apariții și premiera cuplării a două victorii, ceea ce ”Ripi” nu a mai izbutit din etapele 1-4 la startul în Liga 2, în vara lui 2017. Ultimele două din respectivul șir victorios erau cu Sportul Snagov și ASA, 2-0 respectiv 3-2. Sportul a ajuns între timp lider al Ligii 2, ASA a dispărut din peisaj în iarna trecută…

76. Dumiter pătrunde din nou în careu. Șutează de la 6 metri lateral stânga iar portarul respinge. Dacă pasa în lateral, ar fi fost mai inspirat…

74. Și Dumiter e surprins în poziție de ofsaid. Asistenta semnalizează. ”Banca” Ripensiei oftează.

73. Lu, înlocuit cu Calu. Iar Popovici, cu Monea.

68. Gueye în locul lui Bădăuță.

67. Golul lui Popa, anulat pe motiv de ofsaid. Corect.

Foarte frig când nu se-arată soarele…

59. Bădăuță șutează de la 17 metri peste transversală, spre colțul scurt.

Minutul 2-0, minutul 54. Bădăuță îi pasează în adâncime lui Dumiter, la circa 20 de metri, de unde intră în careu pe stânga și centrează de la 6 metri, în fața lui Popovici.

50. Un-doi Bădăuță – Dumiter, la marginea careului mare. Dumiter intră în careu și șutează de la 12 metri iar portarul prinde mingea.

48. Bădăuță îi pasează scurt lui Popovici, care șutează de la 16 metri la semiînălțime. Portarul prinde.

Popovici, al șaptelea marcator al Ripensiei în meciurile acasă din acest campionat. Și este doar pentru a doua oară în ediția 2018-2019 ca Ripensia să conducă la pauză pe teren propriu. Se mai consemna și în primul meci din tur, tot 1-0, cu ACS Poli, în etapa a III-a. Se încheia 2-3.

Popa șutează la colțul lung și portarul prinde. Pauză, 1-0.

Minute de prelungiri…

43. Zaluschi trece ca printre jaloane de 3 adversari și îi pasează lui Dumiter, care intră în careul de 6 metri, de unde, așadar din careul mic, șutează peste transversală. Mare ratare.

40. Popovici primește cartonașul galben, la circa 20 de metri. Dar nici vorbă de simulare!

Și iese soarele. Ne mai dezmorțim și noi.

Minutul 31, 1-0 Ripensia. Popovici, cu capul, din 8 metri, în dreapta portarului, după centrarea lui Străuț.

28. Portarul căpitan prinde șutul lui Burdeț pe mijlocul cadrului.

27. Vițan șutează de la 22 de metri iar Dobre deturnează din vinclu în corner.

24. Lovitură liberă de la 25 de metri, de pe dreapta, executată de Van der Driest. Prinde Dobre.

19. Corner executat de Zaluschi. Portarul reține.

16. Îngrijiri medicale adresate lui Anghelina.

13. Hîmpu atacă pe partea stângă și șutează de la 18 metri lateral iar Dobre prinde.

9. Dumiter avansează pe dreapta și centrează iar Străuț șutează de la 10 metri iar Coteț reține.

3. Primul corner al jocului. Executat de Zaluschi.

Minutul 2. Portarul Brăilei respinge în două rânduri. La șutul lui Dumiter de pe stânga și la reluarea lui Zaluschi din 8 metri sub transversală.

În jur de 35 de spectatori. Zece suporteri ai gazdelor.

Teren înghețat.

Ripensia începe. Bădăuță îi pasează lui Zaluschi. În repriza I atacă spre poarta de la Peluza Nord.

Se intonează ”Deșteaptă-te române!” de Centenarul Marii Uniri.

Pelici a efectuat 4 modificări în 11-le de start față de partida din intermediara de miercuri, intrând Burdeț, Marius Toma, Popovici și Bădăuță, în locul lui Călin Toma, Stoi, Monea și Gueye.

Bădăuță revine după ce n-a început partida cu Farul, Popovici după ce era titularizat pentru a șaptea oară consecutiv în ieșirea la Ploiești, Burdeț după ce lega 6 titularizări la rând până la remiza acasă de acum două săptămâni cu CS Mioveni, iar Marius Toma după ce ultima oară apărea din minutul 1 la partida aici cu AS FC Universitatea Cluj.

-7 grade Celsius la orele dimineții.

Echipele…

Căpitanul Călin Toma este suspendat iar portarul Pădurariu, Apro și Stoi, accidentați, acoladă în care intră pe termen lung și Ungureanu.

Ripensia: 12. Ștefan Dobre – 7. Adrian Popa – cpt., 24. Marius Toma, 25. Mihai Hecsko, 32. Bogdan Străuț, 4. Alin Burdeț, 26. Marian Anghelina, 14. Alexandru Popovici, 9. Andrei Dumiter, 10. Adrian Zaluschi, 11. Cătălin Bădăuță.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu – 20. George Monea, 17. Mansour Gueye, 30. Darius Țieranu, 16. Răzvan Cluci, 15. Iustin Ardelean, 8. Takenori Kawagoe.

Dacia Unirea Brăila: 12. Raul Avram – cpt. – 22 Leonard Coteț, 17. Andrei Pleșa, 6. Marius Moroianu, 3. Victor Maniu, 10. Raul Vițan, 16. Yuen Lu, 7. Adreano Van Der Driest, 20. Darius Hîmpea, 11. Stephane Le Metayer, 9. Bertrand Enoga Bebey.

Rezerve: 1. Andrei Ghițun – 14. Claudio Merville, 8. Mădălin Calu, 21. Alexandru Duțu, 5. Daniel Mihalcea, 15. Valentin Robu, 23. Abda Ben Hamza.

***

După ce turul campionatului eșalonului secund s-a încheiat joi după-amiază cu meciul de prima jumătate a clasamentului Chindia – Energeticianul 2-2, prin care târgoviștenii au rămas pe al doilea loc de promovare directă în umbra noului dar și mai vechiului lider Sportul Snagov, cu două puncte avans, returul Ligii 2 demarează sâmbătă de la ora 11 cu primele 5 întâlniri ale etapei a XX-a, printre care și cea de pe ”Dan Păltinișanu” între formații de pe locurile de retrogradare, Ripensia și ACS Dacia Unirea Brăila, pe 16 respectiv 19, despărțite așadar de 3 trepte dar și de nu mai puțin de zece puncte.

Dacă Ripensia va triumfa și de Centenarul Marii Uniri împotriva brăilenilor, precum se impunea în runda inaugurală din urmă cu 4 luni, la început de august, 1-2 la Brăila prin golurile lui Dumiter și Monea, puteți afla și aici în comentariu text în direct. În sezonul trecut, la primul meci acasă din 2018, în Ciarda Roșie, roșu-galbenii cu Paul Codrea la cârmă treceau cu 2-1 (1-0) de ACS Dacia Unirea prin ”dubla” lui Mediop din minutele 7 și 70, de astă dată timișorenii aflându-se în miezul unei serii de 3 apariții pe teren propriu la finele campaniei de toamnă, dar și după cea de-a doua serie a câte 3 meciuri fără înfrângere în acest campionat, cinci puncte din 9 posibile pentru elevii lui Alexandru Pelici.

Căci, după remiza 1-1 (0-1) din Ciarda Roșie cu CS Mioveni, în care Bădăuță a fost introdus după mijlocul părții secunde și a egalat în ultimul sfert de oră, bănățenii au mai jucat de două ori în ultima săptămână, 1-1 (1-1) sâmbăta la București cu Daco-Getica și 1-0, în sfârșit victorie după 7 etape, miercuri seară tot pe ”Dan Păltinișanu” cu nou-promovata ASSCS Farul.

Împotriva căreia Mansour Gueye a marcat în minutul 90 unicul gol al confruntării pe lapoviță, Ripensia devenind astfel fără doar și poate echipa finalurilor de meci în acest campionat, dacă nu și devenise deja în urma altor puncte salvate la potou pe ”Dan Păltinișanu” în 3 apariții succesive. Și ce diferență în plan psihologic poate face câștigarea unui meci între suferinde din zona retrogradării în urma chiar ultimului atac!

În prelungiri a smuls un punct acasă miercuri după-amiază la finele turului și penultima clasată din Brăila, 1-1 cu Luceafărul Oradea, viitoare vizitatoare a Ripensiei sâmbăta viitoare în Ciarda Roșie, însă Dacia Unirea a fost pusă în fața handicapului de a străbate o țară întreagă de la est la vest după intermediara de la mijlocul săptămânii, avantaj incontestabil pentru roșu-galbeni.

Brăilenii s-au descurcat foarte modest în ultimele deplasări ale turului, pierzând pe linie, 4-0 la Petroșani, chiar și 6-1 la Cluj, 4-1 la FC Argeș, 4-0 la Mioveni iar cel mai recent cu 2-0 la Constanța, sâmbăta trecută. Ultimul lor punct afară datează de fapt din 22 septembrie, 2-2 la București cu Metaloglobus, a doua remiză identică în zonă, după un 2-2 și la Balotești pe 8 ale respectivei luni, în urma unui alt 2-2 și pe ”Dan Păltinișanu” la ACS Poli dar și a înfrângerii cu 7-0 la Clinceni. Cu alte cuvinte, formația preluată pe parcurs de Florentin Petre a încasat 33 de goluri afară în cele 9 partide pe terenuri adverse, în medie aproape 4 pe meci.

Pentru Ripensia, ultimul eșec pe teren propriu datează din 29 septembrie, 0-1 cu Metaloglobus, de fapt și ultima dată când roșu-galbenii au găzduit o partidă sâmbăta de la 11 pe ”Dan Păltinișanu”, ulterior legând o serie de 5 apariții acasă fără înfrângere.

Arbitrează Marius Omuț din Satu Mare, asistat de Ovidiu Timar (Marghita) și Ramona Udrea (Târgu Jiu), rezervă fiind Vlad Inoan (Florești).

Se mai joacă tot sâmbătă de la 11 și la Arad, Târgu Jiu respectiv pe două arene din Ilfov, Sportul Snagov – Petrolul fiind programat de la 12 la Ghermănești iar ACS Poli – Farul de la ora 14 pe ”Electrica”. Duminică se va juca de la ora 11 la București și Sânmartin iar de la ora 14, în căderea cortinei, Chindia – ASU Politehnica Timișoara, programul etapei a 20-a fiind enumerat pe coloana clasamentelor.

Iar apropo de ierarhii, iată succesiunea liderilor din tur în fotoliul fruntaș al Ligii 2: Energeticianul în etapele 1-2; Chindia Târgoviște în runda a 3-a; Sportul Snagov 4-5; Academica Clinceni 6-7; Sportul Snagov 8-11; Academica 12; Sportul Snagov 13; Chindia 14-18; Sportul Snagov 19. În total, opt runde pe locul I pentru campioana turului, din Snagov, șase etape în dreptul Chindiei Târgoviște, trei pentru Academica și două la început pentru nou-promovata Energeticianul. Pe locul secund au luat loc pe rând Farul, Chindia, Sportul Snagov, Chindia, Academica Clinceni, Sportul în etapele 6-7, Academica, Petrolul, Academica în rundele 10-11, Sportul, Chindia, Academica în etapele 14-15, Sportul, Petrolul, Sportul și Chindia Târgoviște. Așadar, 3 dintre cele 4 echipe lider în tur au trecut și pe locul secund, capitol la care li s-au mai adăugat nou-promovatele Farul, o rundă la început, și Petrolul, în două etape. Pe cel de-al doilea loc de promovare directă au mai luat loc câte 6 etape Sportul Snagov și Academica, iar Chindia de 4 ori. În total, șase cluburi care s-au perindat în tur pe locurile cu viză de Liga 1…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: