LIVE TEXT: Sporin și Cherecheș da, Bungău și Stoica nu. Între de departe cele mai longevive trupe ale seriei vestice, acum vecine fără succes. Millenium Giarmata – Național Sebiș 0-2 (0-0: Ruță 66, Enciu 89) în etapa a 3-a din C4. Enciu, gol anulat (53)

CS Millenium încasează din nou două goluri acasă de la o echipă arădeană și tot după pauză, rămânând astfel cu un singur punct din 9 posibile, pe când CS Național Sebiș semnează primul triumf stagional: 0-2. Revenim cu fotografii și declarații.

Putea fi și 0-3 prin Pîslaru: șut din careu, respins de portar în corner.

Iar pe contraatac 0-2 în minutul 89 prin căpitanul Marco Enciu, de la 8 metri, cu șpițul, servit fiind la 19 metri de marcatorul Nicolae Ruță. 

88. Marcatorul Ruță, cartonaș galben pentru proteste. Și lovitură liberă, la care ”urcă” și Miklos. Respinsă…

Mai dominanți au fost tot vizitatorii și după deschiderea scorului. CS Millenium a mai evadat pe contraatac dar a cedat rapid posesia.

85. Covăsală, cartonaș galben pentru faultul asupra căpitanului Enciu.

82. Corner executat de Cherecheș, cu portarul la post.

81. Grunță în locul lui Domșa, ultimă schimbare în tabăra gazdelor.

80. Enciu șutează mult peste bară iar tribuna îl taxează.

73. Domșa, în plasa laterală, de la 7 metri lateral stânga, singur-singurel cu portarul.

Și a treia… Minutul 73. Pricop în locul lui Olariu.

A doua înlocuire la gazde, în minutul 71. Codrea îi lasă locul lui Bungău.

Liber la injurii dintre cele mai asfixiante dar și pauză de hidratare. Mai bine.

67. Ghighilicea intră în careu dar este deposedat.

Minutul 66, 0-1 CS Național: Ruță. La mijlocul reprizei a II-a. Șut pe jos de la 18 metri, la rădăcina barei, de unde ricoșează în plasă.

Centralul îi vorbește antrenorului Leucă.

După cinci minute dominate la reluarea partidei de CS Millenium, oaspeții au preluat frâiele jocului în ultimul sfert de oră.

62. Altă înlocuire la oaspeți. Susan în locul lui Ionică.

61. Stupu, cartonaș galben pentru faultul la 22 de metri lateral stânga asupra doiarului Dumitrache.

59. Numărul 22, Pîslaru, intră în locul lui Săulescu.

57. Cherecheș, corner. Respingere. Ghighilicea șutează de la 10 metri spre plasă iar un fundaș respinge mingea.

55. Voinescu în locul lui Claudiu Vereș.

53. Gol anulat Sebișului. Ruță execută un corner, Enciu înscrie cu capul, bară-gol, dar centralul solicită repetarea loviturii. 

Minutul 50. Oaspeții execută o lovitură liberă de la 17 metri perpendicular pe buturi, Pintea trimițând peste transversală.

Șeptarul Stoica în locul lui Ștefănescu. Înlocuire în minutul 46. Trei rezerve ale Naționalului se încălzesc în spatele porții.

Pauză, 0-0.

Sunt peste 70 de spectatori, și din lumea fotbalului… Petruescu, Miron, Chimiuc, Bura, Bărbosu… Și să nu-l uităm pe ”mai marele” Elti Neagoe, care își dovedește din nou cu vârf și îndesat ignoranța când vine vorba de Sporttim prin a se referi în gura mare în tribuna din Giarmata la ”șobolan”. Acestui individ nu i-ar mai trebui de fapt editat numele în cotidianul Sporttim. Este vorba însă despre un eșantion clasic al nivelului de educație și cultură din arena carpatină, regăsit și sub forma rezultatelor înregistrate de această ramură sportivă. Nivelul calitativ al fotbalului din eșaloanele inferioare românești este cum este, dar iată că un individ activând în acest cadru are în registru etichetarea publică a altor persoane, și asta doar pentru că adevărul supără, în loc să se îngrijească de responsabilitățile sale pe linie administrativă. Un individ care în ultima vreme s-a dedat la a brusca un junior din colectivul în care activa la CS Nuova Mama Mia, un individ care se deda la a refuza înaintea unei partide accesul legitim al presei la datele informative cu componențele formațiilor, un individ care își permite aroganțe de acest tip. O rușine pripășită în zonă pentru fotbalul cândva dominat de fair-play al vestului țării. Dar, pentru conformitate, atunci chiar că Sporttim va începe să publice ”minunile” de la o anumită grupare, pentru identificarea ca atare a veritabililor… ”șobolani”.

43. Corner pentru gazde. Cherecheș execută, balonul e respins iar Olariu recentrează de pe stânga, de unde mingea izbește transversala, ricoșând în careu și răcindu-se faza.

40. Ghighilicea pătrunde pe partea dreaptă, pătrunde în careu iar de la 10 metri, din preajma liniei de margine, trimite în careu, unde Anagor ajunge cu întârziere la minge, respinsă de Dumitrache.

CS Millenium presează în ultimele 5 minute…

37. Insistent și neobosit, Sporin mai marșează o dată pe dreapta, centrându-i lui Olariu, care faultează în atac. Moroz îi ”suflase” balonul de pe creștet.

36. Ștefănescu acordă un alt corner pentru oaspeții din Sebiș. Ruță se arată a fi la pupitrul execuțiilor. Dar fault în atac.

Tot CS Național ceva mai activă, grație rutinei superioare. Oaspeții, în general primii la minge, dar și la… proteste, adesea fără rost. Ar fi probabil mai eficienți dacă s-ar concentra strict asupra propriei evoluții.

34. Sporin mai efectuează o învăluire pe dreapta, cu pătrundere în careu, de unde centrează, dar portarul prinde la colțul scurt.

33. Ruță execută o lovitură liberă de la 35 de metri, puțin pe lângă vinclu, mingea luând o traiectorie înșelătoare.

Minutul 31. Gazdele, liberă de la 25 de metri lateral stânga, prin Cherecheș. De puțin pe lângă stâlpul din stânga. Dacă era ceva mai pe fază, Codrea ar fi putut împinge balonul în plasă. Dacă și cu parcă.

CS Național, două lovituri de colț.

23. Ștefănescu, cartonaș galben. Fault la 20 de metri lateral dreapta asupra lui Săulescu.

CS Național, mai mult în posesia balonului în primele 20 de minute.

19. Sporin centrează de pe dreapta în careu dar Ștefănescu nu ajunge la balon, șesarul Bîrsănel degajând.

18. Bîrsănel îl împinge aproape de propriul careu cu ambele mâini pe Anagor, care era în posesie, în flanc pe stânga, pierzând balonul. Se impunea acordarea unei lovituri libere.

Totuși, o lovitură liberă a Naționalului de la 40 de metri, de pe stânga, executată de Ruță, cu Miklos la post.

Nimic deosebit în primul sfert de oră. Circa 3-4 faulturi de joc la care banca de rezerve a vizitatorilor sărea ”ca arsă”, solicitând acordarea de cartonașe galbene.

Formația Giarmatei, ceva mai fragedă, cu un junior în primul 11, doi absolvenți din generația 1998 și 3 titulari din 1997, față de cei 2 juniori titulari ai oaspeților și un absolvent de 1998.

În primul meci acasă, cu cei din Cermei, Anagor deschidea scorul în minutul 17 iar Ghighilicea egala salvator la doi în minutul 87, după ce arădenii răsturnau temporar scorul în minutele 71 și 76: 2-2 (0-1).

Sporin și Cherecheș, noutățile lui Leucă în 11-le Giarmatei față de formula de start în deplasarea la Cibin, începută și de Bungău respectiv Stoica, după ce în primele două runde CS Millenium demara cu aceeași formație.

4. Ștefănescu atinge mingea, care ricoșează în corner din Poștoarcă. Arbitrul indică însă eronat repunerea balonului din careul mic.

3. Lovitură liberă executată de Codrea, însă în lateral, pentru construcția fazei. Fără rezultat.

Minutul 1. Florin Olariu se accidentează dar se ridică. Fără îngrijiri medicale.

Căpitanul Enciu și Ruță încep jocul pentru CS Național, care, în alb, atacă în repriza I spre poarta din dreptul vestiarelor. Gazdele, în albastru.

CS Millenium se echipează de regulă la sala de sport a localității și descinde la gazon pe altă rută decât cea clasică, din zona vestiarelor, lăsându-se așteptată. Motiv pentru care jocul începe cu 5 minute întârziere.

Gazon excelent, 10 spectatori iar arbitrii și oaspeții așteaptă apariția echipei gazdă.

Echipele…

CS Millenium Giarmata: Robert Miklos (născut în anul 1999) / 2. Sinisa Sporin (1998), 21. Robert Covăsală (1993), 4. Mircea Stupu (1997) – cpt., 5. Alexandru Cherecheș (1997), 94. Dan Domșa (1994), 10. Dorin Codrea (1997), 22. Florin Olariu (1995), 27. Claudiu Ghighilicea (1993), 17. Ovidiu Ștefănescu (1998), 9. Ifeani Anagor (1992).

Rezerve: 6. Darius Buzdugan (1995), 3. Andrei Rus (2000), 7. Sebastian Stoica (1998), 18. Alin Pricop (1999), 13. Andrei Brănișteanu (1998), 23. Adrian Bungău (1991), 19. Aurelian Grunță (1997).

CS Național Sebiș: 1. Sebastian Moroz (n. 1998) / 19. Cristian Poștoarcă (1999), 21. Rareș Pintea (1995), 6. George Bîrsănel (1989), 2. Alexandru Dumitrache (1994), 5. Szilard Vereș (1996), 25. Nicolae Ruță (1990), 7. Dragoș Săulescu (1992), 15. Claudiu Vereș (2000), 20. Cosmin Ionică (1993), 9. Marco Enciu (1988) -cpt.

Rezerve: 97. Constantin Voicilă (1998) / 23. Adelin Voinescu (1998), 18. Sebastian Susan (1996), 22. Robert Pîslaru (1994), 4. Gabriel Siminic (1986), 14. Ionuț Petculescu (1989), 13. Mădălin Livan (1996).

*

E sărbătoare mare dar nici fotbalul n-are timp de stat în loc, astăzi demarând cea de-a doua rundă a Ligii 3 din luna septembrie respectiv cea de-a treia de la startul campionatului, unul dintre cele două meciuri de la ora 17 ale Seriei a IV-a fiind programat pe arena timișeană ”Nicu Moraru” din Giarmata, între CS Millenium și arădenii de la CS Național Sebiș, de departe cele mai longevive grupări ale întrecerii vestice, din 2009 respectiv 2008 la acest nivel dar și fără victorie în primele 180 de minute ale noii stagiuni, vecine de clasament în ultima treime a ierarhiei, între cele 6 echipe încă fără succes în C4.

Giarmata, gazdă a unui nou duel Timiș-Arad în C4, CS Millenium – Național Sebiș

Iar postura la zi a celor de la CS Național, pe locul 11 și cu un singur punct, reprezintă ceva cu totul nou pentru gruparea din Sebiș, anul trecut cam pe vremea aceasta lider în urma rundei inaugurale și pe podium fără gol primit între numai 3 formații cu punctaj maxim după două etape. Astăzi, când se mai joacă și CNS Cetate – ACSO Filiași, la Deva, datele problemei sunt însă altele, procentaj 100% deținând doar nou-promovata ACS Șirineasa, vâlceană strămutată pe ”Jiul” din Petroșani care se impunea vinerea trecută cu 0-1 nicăieri altundeva decât tocmai la Sebiș.

De aici și căutările arădenilor pentru a redresa situația încă din etapa a III-a, CS Național Sebiș văzându-se acum obligată să lanseze alte semnale în lumina statutului aparte pe care-l deține, de participantă pentru al zecelea sezon la rând în campionatul seriei vestice.

Într-adevăr, gruparea arădeană rula în această întrecere divizionară C încă din ediția 2008-2009, încheiată atunci pe poziția a opta în Seria 5, după o promovare reușită în urmă cu 9 ani cu 1-0 în dauna Arieșului Câmpeni, din județul Alba, în primul sezon în liga a treia menținându-se în umbra lui CS Ineu, atunci vicecampioană a regiunii.

Pe-atunci, tot în 2009, în plin recul și al fotbalului pe fondul așa-zisei crize economice internaționale, cu totul altceva dar astfel servită populației pentru a deprinde mental definitiv acest clișeu prefabricat, mai multe retrageri din competiție au făcut loc și acceptării pentru completarea pozițiilor a nu mai puțin de 4 formații în seria vestică, printre care și CS Millenium Giarmata, elevată în paralel cu AS Recaș, câștigătoare a promovării pe teren printr-un 7-0 la Sânnicolau Mare cu Partizan Satu Mare, la baraj.

Așadar, atât CS Millenium cât și CS Național au deja bunicei ani în spate în seria vestică, de fapt mult mai mulți decât celelalte colege de grupă, dintre care doar 5 din totalul de 15 al actualei stagiuni au mai jucat și în campionatul precedent în formatul acestei regiuni.

Giarmata – Sebiș este așadar duelul cu cel mai mare pedigree pe acest palier, abordat deja în foame de puncte de gazdele neînvinse în precedenta apariție acasă, 2-2 la debut cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei, dar și de vizitatorii la rândul lor neînvinși în precedenta deplasare, una de pomină sub Cetatea Devei, 4-4. S-ar anunța implicit o nouă dispută plină de goluri, mai ales că timișenii Giarmatei au fost implicați într-un meci deschis și în deplasarea de vinerea trecută pe Cibin, 3-1 pentru ”satelitul” liderului din Liga 2, AFC Hermannstadt.

S-a marcat mult până acum în primele două reuniuni din C4, 17 goluri gazdele și 9 oaspeții în prima etapă respectiv 13 la 16 în runda din weekend-ul trecut, așadar 55 în primele două săptămâni și nu mai puțin de aproximativ 4 pe meci.

Multe goluri se înscriau și la primul meci direct dintre cele două cluburi în Liga 3, 5-2 (3-1) pentru Millenium la Giarmata în etapa a 7-a din 2 octombrie 2009, la puțin timp după promovare, desprinderea la 3-0 și apoi 5-1 fiind semnată de careul lui Vali Miculescu din minutele 5, 10, 65 și 85 plus Moisuc în minutul 15, revanșa fiind a sebișenilor cu 2-0 (0-0), dar și clasarea superioară, în primăvara lui 2010 arădenii încheind pe 5 iar timișenii pe locul 9, la zece puncte diferență.

Și în 2010-2011 tot gruparea arădeană a încheiat mai sus, pe 7 față de locul 10 al Giarmatei, cu 4 puncte diferență între ele, dar tot cu un triumf acasă în contul celor de la Giarmata în întâlnirea tur, 2-1 (1-1) pe 19 noiembrie, Roman și același Miculescu fiind marcatori ai învingătorilor, care erau egalați la potou în retur, 1-1.

Primul succes al sebișenilor la Giarmata se consemna în 15 mai 2012, 0-3, puțin mai apoi Național sfârșind pe locul 9, cu două poziții și două puncte în plus față de CS Millenium. Oponentele de astăzi nu s-au mai întâlnit însă și în edițiile 2012/3 și 2013/4, dat fiind că arădenii au fost strămutați în Seria 5, ardeleană, însă odată cu comprimarea în urmă cu 3 ani a numărului formațiilor și grupelor Ligii 3 și-au și reînnodat confruntările, continuând din punctul în care le lăsaseră, cu un alt 0-3 în Timiș, în returul din 13 martie 2015. O primăvară încheiată drept vecine de clasament, CS Național pe 4 și urmată de bănățeni, dar la 16 puncte în urmă.

Sebișenii și-au păstrat poziția finală și în primăvara lui 2016, reculul celor din Giarmata fiind în schimb evident, pe 13, după ce pierdeau din nou și în returul acasă de la finele lunii aprilie, cu 1-3. În fine, de data cea mai recentă, CS Național s-a mai desumflat încă o dată în cursa spre o altă promovare ratată, sfârșind tot a patra și în luna mai a anului în curs, pe când CS Millenium aproximativ pe aceleași coordonate, pe 12 și antepenultima, în schimb cu o reușită de a-i surpinde în Banat pe arădenii din Sebiș printr-un 2-1 în miez de noiembrie, pe-atunci un rar triumf al celor din Giarmata dar și rar eșec al fruntașilor sub îndrumarea lui Călin Cojocaru. Apropo de care cele două cluburi au mai fost legate și de numele antrenorului trecut cu sezoane în urmă din Timiș în Arad.

Actualmente, Călin Cojocaru a preluat din vară strict rolul de manager al sebișenilor, ca nou antrenor principal fiind învestit ex-fundașul alb-violeților de pe ”Dan Păltinișanu”, Alin Chița, asistat de Cosmin Merșca, pe când la timișeni Răzvan Leucă încearcă și pe mai departe să mențină în priză un lot în general fraged și limitat ca aspirații ierarhice.

Ce va fi, rămâne de văzut și aici în transmisiune LIVE TEXT, vremea ținând și astăzi cu fotbalul, poate încă puțin prea călduroasă…

Pentru CS Național urmează o dublă dispută cu nou-promovata arădeană CS Șoimii Lipova, la mijlocul săptămânii în deplasare în turul III al Cupei României, după ce cei din Sebiș treceau de faza a doua tot în condiții de deplasare, 0-3 în Bihor cu cei din Diosig, iar weekend-ul viitor în runda a patra din C4, pe teren propriu, pe când CS Millenium se va deplasa în Oltenia, la CS Internațional Bălești.

Arbitrează Ioan Adrian Păușani din Crișeni, asistat de Sergiu Paul Corb din Zalău și Lazăr Flavius Seiche din Sânmihaiu-Almașului, observatori fiind Petru Boroș (Oradea) și Alexandru Rojneai (Alba Iulia).

Programul complet al rundelor a 3-a și a 4-a, pe coloana clasamentelor la zi.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: