LIVE TEXT, Liga 2: prima oară în avantaj la pauză acasă, prim joc fără gol primit. ASU Politehnica – CS Mioveni 1-0 (1-0): Sorescu 31. 3 noutăți, Dur-Bozoancă la debut, Krausz și Poparadu reveniți. Argeșenii 4, printre care tot și un portar

Cu antrenorul principal Bogdan Andone suspendat trei etape după eșecul acasă cu Metaloglobus și pitit în spatele unei reclame publicitare de la gardul despărțitor din dreptul băncii de rezerve a alb-violeților, ASU Politehnica nu încasează în premieră gol în noul campionat, marcând în schimb prin autorul golului victoriei cu 2-3 la Clinceni, Deian Sorescu, 1-0 (1-0) cu CS Mioveni. Revenim cu galerii foto și declarații.

90+4. Trașcu, cartonaș galben.

90+2. Bădăuță, șut puternic de la 20 de metri din lovitură liberă. Îl face knock-out pe șesarul Mîrzeanu.

4 minute de prelungiri.

Bădăuță nu oferă randamentul scontat, risipind mingi utile.

88. Alin Crișanov în locul lui Ionuț Plămadă.

ASU Politehnica se străduiește din greu să conserve avantajul, uneori și prin fragmentarea jocului.

87. Năstăsie, cap de puțin pe lângă poartă. Cornerul, executat de același omniprezent Florescu, intrat abia în minutul 39. Interesant că n-a fost folosit din start, la prestația pe care a etalat-o.

86. Burnea șutează de la 16 metri lateral stânga la rădăcina barei. Portarul plonjează spectaculos și deturnează în corner.

84. Șut tare la firul ierbii de la 18 metri lateral stânga. Expediat de Andor, prins de tânărul Dur-Bozoancă.

CS Mioveni domină în ultimele minute.

70. Năstăsie înscrie însă golul e anulat. Se folosește de ambele mâini în duelul cu Motreanu, pe care-l faultează, în urma unei centrări a lui Florescu de pe dreapta.

61. Frumoasă fază creată de Sorescu pe dreapta, cu pasă lui Motreanu, cursă de 10 metri și centrare spre punctul de la 11 metri, de unde Bădăuță reia cu capul pe mijlocul porții, Croitoru fiind la post.

58. Staicu îi lasă locul lui Bădăuță.

57. Corner Florescu, cap Năstăsie de la 12 metri, pe lângă poartă.

56. Rădescu, înlocuit de Ene.

47. Corner al lui Florescu, respins cu capul de Mera.

Minutul 46. Mădălin Stancu în locul lui Predescu respectiv Trașcu în locul lui Tirică.

1-0, premieră în acest campionat ca ASU Politehnica să conducă la pauză acasă.

Două cornere pentru timișoreni și… pauză.

42. Poparadu îl trage de tricou pe Pirtea pe flancul drept: cartonaș galben.

41. Florescu șutează de la 25 de metri.

39. Florescu în locul lui Cioc.

Minutul 31, 1-0 ASU Politehnica. Sorescu contraatacă pe flancul drept, intră în careu și șutează de la 8 metri, deschizând scorul. Toți jucătorii sărbătoresc golul la galerie, cu fanii.

30. Krausz, cartonaș galben.

25. Rădescu, șut de la 14 metri prins cu dificultate de portar.

22. Taub, cartonaș galben pentru faultul asupra lui Pirtea, scăpat pe partea dreaptă.

20. Pirtea șutează de la 20 de metri, din zona laterală, din preajma liniei de margine, șutând spre colțul lung, de unde debutantul între buturile timișorenilor deturnează în corner. Și tot Pirtea îl execută.

18. Staicu recepționează un balon din flancul drept, la 14 metri lateral, de unde șutează, rămas fiind singur cu portarul, care prinde mingea.

Prim sfert de oră de tatonare, derulat mai mult în zona centrală a terenului, fără situații de gol și cu numeroase cedări ale posesiei. Câte un corner de fiecare parte. Nu foarte multe de semnalat.

6. Mera stopează un contraatac pe stânga al argeșenilor, deposedându-l pe Rădescu.

Minutul 4. Motreanu, specialitatea casei: aruncare lungă de la margine.

Peste 300 de fani în galerie respectiv peste 400 de spectatori pe lungimea opusă a arenei, la umbră.

Începe ASU Politehnica, prin Staicu și Krausz, atacând în repriza I spre poarta de la căminul studențesc. Gazdele, în alb-violet. Oaspeții, în galben.

A revenit soarele și căldura, după ce jocul de la ora 11 din Ciarda Roșie s-a derulat în condiții ceva mai favorabile.

Și Florin Marin a apelat la un alt portar titular după eșecul cu 0-4 acasă de luni, Croitoru în locul lui Sima, plus la alți 3 noi componenți în 11-le de start: Burnea, Pirtea și Cioc, rezerve devenind Eduard Stoica și Florescu, pe când Lazăr n-a fost convocat.

Dur-Bozoancă este al treilea goalkeeper utilizat de ASU Politehnica în primele 6 etape, după Gakos și Fișteag.

Bogdan Andone, 3 noutăți în 11-le de start față de titularii aliniați la Clinceni, și anume proaspăta achiziție între buturi Cosmin Andrei Dur-Bozoancă dar și Krausz respectiv Poparadu, reveniți după deplasarea în Ilfov. Fișteag, Coadă și Stancu au trecut implicit pe banca de rezerve.

Echipele, conform înscrisurilor de pe foile oficiale de joc…

ASU Politehnica: 23. Cosmin Andrei Dur-Bozoancă (născut în anul 1998) – 22. Radu Motreanu, 3. Dănuț Bilia, 14. Ioan Mera – cpt., 13. Carol Taub – 5. Adrian Poparadu – 7. Deian Sorescu, 18. Ionuț Plămadă, 6. Raul Krausz, 17. Cornel Predescu – 19. Marius Staicu.

Rezerve: 30. Emanuel Fișteag – 8. Mădălin Stancu, 10. Răzvan Ghinescu, 4. Ionuț Coadă, 11. Marco Giuricici, 20. Alin Crișanov, 9. Alexandru Bădăuță.

CS Mioveni: 22. Dănuț Croitoru – 3. Andrei Tirică, 23. Ionuț Gugu, 5. Alexandru Ichim, 25. Ionuț Burnea, 11. George Pirtea, 26. Alexandru Cioc, 6. Ionuț Mîrzeanu, 7. Cristian Andor, 16. Laurențiu Rădescu, 8. Cosmin Năstăsie – cpt.

Rezerve: 1. Valentin Sima – 4. Andrei Trașcu, 33. George Negoiță, 31. Eduard Stoica, 80. Eduard Florescu, 20. Mihai Vintilă, 9. Daniel Ene.

*

Învingătoare dar apoi și învinsă pe ”Știința” în acest debut de campionat al diviziei secunde și având de două ori mai multe puncte obținute în deplasare, ASU Politehnica Timișoara caută să redreseze balanța cu ocazia celei de-a treia apariții acasă în noua campanie, programată ca ultimă întâlnire a zilei de sâmbătă în etapa a șasea din Liga 2, de la ora 17, în compania ultimei grupări care să se fi impus pe micuța arenă de pe Bega înainte ca Metaloglobus să-i surprindă săptămâna trecută pe alb-violeți.

Bănățenii ar avea în consecință de repetat fasta succesiune de rezultate pozitive din primele două runde, 3-2 la Brăila cu Dacia Unirea și 2-1 pe ”Știința” cu FC Argeș, și de această dată aliniindu-se pe teren propriu în urma unui triumf cu 3-2 în deplasare, de la 2-0 sâmbăta trecută pentru gazda Academica Clinceni.

ASU Politehnica a trecut deja de o grupare argeșeană pe ”Știința”, 2-1 (1-1) cu FC Argeș în urmă cu 3 săptămâni, dar a și pierdut apoi acasă cu nou-promovata Metaloglobus, 0-2 (0-1) prin goluri primite pe finalul reprizelor, acum 10 zile

În calitate de oaspeți ai Timișoarei nu vor mai fi însă nou-promovații de la FC Argeș sau Metaloglobus București, ci una dintre fruntașele primei ediții de campionat a Ligii 2 în serie unică, CS Mioveni, a patra în primăvară, imediat după UTA, ajunsă la barajul de promovare, galben-verzi argeșeni plasați cu peste 10 locuri și 20 de puncte avans în fața ”violeților” la capătul sezonului trecut.

Totodată, pe banca tehnică a vizitatorilor de astăzi ai arenei ”Știința” este nimeni altul decât Florin Marin, rutinat antrenor care nu demult activa și pe Bega la nivelul Ligii 1, ceea ce poate conferi indicii în privința partiturii tactice a argeșenilor, știută fiind buna organizare defensivă a garniturilor pregătite de bucureștean.

Învingătorii de sâmbătă la Clinceni trebuie însă în egală măsură să-și asigure la rândul lor spatele, ținând cont de aspectul că până acum în noul campionat timișorenii au încasat cel mai adesea câte două goluri într-un meci, excepție făcând doar cel găzduit cu FC Argeș, în care piteștenii deschideau scorul dar erau în cele din urmă învinși cu 2-1.

Dacă ASU Politehnica se aliniază în urma unui triumf în deplasare, în schimb CS Mioveni se prezintă la Timișoara cu gustul amar al primei înfrângeri stagionale, și încă ce mai eșec, al treilea cel mai drastic suferit de formațiile gazdă în primele 5 runde. Doar Foresta – ASA 0-6 și Știința Miroslava – Chindia 0-9 au fost până acum mai clare decât neașteptatul CS Mioveni – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 0-4 consemnat luni seară de la ora 18,30, meci televizat și cu oarecare ”cântec” în care oltenii au marcat pe finalul reprizelor, în minutul 45 respectiv 80 din penalty, 84 și 90. Și cu atât mai neașteptat prin prisma precedentelor victorii acasă ale elevilor lui Florin Marin, 4-0 cu CS Afumați și 3-0 cu Olimpia Satu Mare.

Însă și argeșenii trag probabil nădejde că ar putea preschimba remizele în deplasare, 1-1 la Călărași dar și la Șiria, cu UTA, într-un prim succes pe alte terenuri, ceea ce a mai fost deja la îndemâna altor secund-divizionare care au reacționat prin a se impune afară în etapa imediat următoare unui eșec în propriul fief. Au reușit-o deja în runda a patra Metaloglobus și Academica Clinceni, victorioase pe ”Știința” respectiv la Motru după ce erau înfrânte acasă, dar și ASU Politehnica la Clinceni, Știința Miroslava la București cu Metaloglobus și Pandurii la Mioveni, după ce se înclinau în propriul fief.

Triumful polist la Clinceni s-a conturat și odată ce un atacant timișorean revenit în vară pe Bega tocmai de la CS Mioveni a redus din handicap la 2-1 în minutul 45, tocmai la titularizarea sa în premieră la ASU Politehnica în locul lui Bădăuță, și anume Marius Staicu, unul dintre cei 4 componenți intrați în Ilfov în primul 11 după eșecul acasă cu Metaloglobus. Până atunci, Staicu mai juca din minutul 70 al întâlnirilor cu FC Argeș și la Târgoviște, respectiv din minutul 58 al eșecului cu Metaloglobus, înscriind în schimb la Clinceni primul gol al alb-violeților după nu mai puțin de 260 de minute.

Dacă Staicu și-a găsit un loc în primul unsprezece tocmai înaintea primirii fostei sale echipe, în schimb Andrei Țugui a fost reintegrat în lot după căutările sale de peste vară, ”violeții” completându-și momentan în plus efectivul nu cu fundașii centrali ale căror nume au fost vehiculate luna trecută, ci cu un goalkeeper pretabil criteriului de vârstă sub 21 de ani, Cosmin Dur-Bozoancă, împrumutat un an de la campioana națională la zi FC Viitorul.

Și mai multe nume noi la CS Mioveni, de exemplu strict doar Tirică, Rădescu și Florescu regăsindu-se luni între titularii galben-verzilor în eșecul la scor acasă cu Pandurii față de componenții 11-lui de start aliniat la ieșirea din iarnă de Alexandru Pelici pe ”Știința”, unde tocmai Rădescu deschidea scorul în minutul 26 iar căpitanul Ayza închidea conturile cu capul în minutul 37, 1-2 după ce Birău egala în minutul 29 printr-o lovitură de cap. Pe-atunci, de la meci la meci, Sorin Brîndescu apela contra argeșenilor la 4 noi titulari, Bădăuță, Ghinescu, Nicolescu și Țugui, pe când CS Mioveni chiar la cinci, Marius Staicu având să intre în teren în minutul 73 al partidei din 18 martie, în locul lui Nilă.

Pentru conformitate, iată efectivul victorios al galben-verzilor în returul de pe Bega, după ce CS Mioveni se impunea cu 3-0 și acasă pe 10 septembrie 2016, și anume Flavius Croitoru – Andrei Tirică, Bogdan Vișa, Ionuț Stoica, Marius Tomozei, Ciprian Biceanu, Marius Gălan, Ionuț Rădescu, Eduard Florescu, Roberto Ayza și Andrei Nilă, rezerve la start fiind Bogdan Preda, Mihai Șchiopu, Andrei Neagoe, Alin Popa, Adrian Iamandi, Mihai Vintilă și Marius Staicu, dar și componența la care a apelat Florin Marin în înfrângerea la scor de luni: Sima – Tirică, Gugu, Ichim, Eduard Stoica – Mîrzeanu, Lazăr (58, Iamandi) – Rădescu (46, Neagoe), Florescu (46, Pirtea), Andor – Năstăsie – cpt., cu rezervele Croitoru – Traşcu, Burnea și Ene.

De semnalat și că oponentele de astăzi de pe ”Știința” s-au întâlnit mai întâi tot în etapa a șasea și în turul stagiunii precedente. În continuare, pentru alb-violeți vor urma jocuri la Sibiu respectiv acasă cu CS Balotești, pe când pentru argeșeni pe teren propriu cu nou-promovata Știința Miroslava și la Suceava cu Foresta, completată ca efectiv cu sportivi și antrenori de peste hotare.

Jocul de la ora 17 este prezentat aici în format LIVE TEXT. Arbitrează Florin Mazilu (Satu Mare), asistat de Adrian Mărginean (Aiud) și Petrică Cîmpeanu (Cluj-Napoca), rezervă fiind Mihai Domșa (Aiud) iar observatori Dan Monea (Aiud) și Adrian Lucaci (Arad).

Majoritatea meciurilor etapei a șasea sunt programate de la ora 11 iar ultimul, duminică de la ora 12, Pandurii – AFC Hermannstadt. Clasamentul și programul rundei a șaptea, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × opt =

 


Alte articole legate de acest subiect: