LIVE TEXT. Liga 2: locul 2 învinge pe ”Dan Păltinișanu”. ASU Politehnica – Dunărea Călărași 0-1 (0-1): Manole 29. Ignea bară 25. ”Violeții”, 10 goluri din 12 în repriza I, 9 primite. Revine Predescu, apare Coadă, nu Mera și Țugui

ASU Politehnica nu stopează marșul echipei momentului în Liga 2, 0-1 Dunărea Călărași, ajunsă la al 7-lea triumf succesiv. ”Violeții”, 3 eșecuri la limită în ultimele 4 etape dar și a patra înfrângere fără gol marcat, două dintre acestea în Timișoara. Doar un punct din ultimele 12 posibile iar pe Bega vor mai sosi în tur UTA, Știința Miroslava, Luceafărul și ASA… Revenim cu declarații și fotografii, rezultatele și clasamentul fiind pe coloana datelor tehnice.

90+4. Sorescu centrează în careu…

Iar la celelalte buturi căpitanul Lungu scoate tot…

90+3. Cartonaș galben în tabăra oaspeților, pentru trageri de timp: Valentin Alexandru.

90+2. Dur-Bozoancă scoate din vinclu, în corner, șutul lui Pană.

Patru minute de prelungire.

85. Motreanu își exersează aruncarea lungă de la margine, a la islandezi. Respinsă din careu.

Și o schimbare… Tomozei în locul lui Mardare, în minutul 85.

84. Motreanu primește cartonașul galben.

84. Alt corner, dar pentru ASU Politehnica. Prin Predescu. Balonul nu ajunge la jucătorii gazdă, grupați în careu, ci la Valentin Munteanu, care contraatacă și e faultat de Motreanu.

83. Pană, la pupitrul altei faze fixe, lovitură de colț.

Alb-violeții domină teritorial dar fără periculozitate.

Trei lovituri de colț pentru ASU Politehnica, de pe ambele flancuri, consecutive.

73. Crișanov în locul lui Bădăuță.

69. Pană centrează de la 25 de metri lateral dreapta din lovitură liberă iar Manole reia cu capul sub transversală, de unde portarul deturnează în corner.

65. Motreanu obține o lovitură liberă la 17 metri lateral dreapta. Kanda, henț. Portarul boxează la centrarea gazdelor.

63. Sorescu, cartonaș galben. Cică pentru ”intensitatea” jocului, că ar fi intrat tare.

62. Munteanu în locul lui Drăghiceanu.

59. Bilia, cartonaș galben.

58. Staicu avansează pe stânga și centrează din preajma liniei de tușă, Bădăuță reluând de la 10 metri, pe jos. Mingea trece pe lângă stâlpul din stânga.

56. Taub acționează pe stânga și centrează în careu, Sorescu reluând cu capul peste bară.

47. Preoteasa în locul lui Kouakou.

47. Sorescu șutează pe lângă poartă de la 20 de metri.

Minutul 46. Coadă și Poparadu, înlocuiți cu Motreanu și Staicu.

Pauză, 0-1. Când a fost condusă acasă după primele 45 de minute, 0-1 cu Metaloglobus, ASU Politehnica a pierdut.

În general, meci destul de modest, portocaliii fiind ceva mai des în ofensivă, cu replici cam palide ale gazdelor.

35. Gazdele solicită penalty la Bădăuță dar se acordă corner. Faultat în careu de Pușcaș.

Minutul 29, 0-1 Dunărea. Centrare a lui Kanda de la 30 de metri lateral stânga iar Manole reia cu capul la colțul lung, sus. Gol de clasa I.

25. Ignea șutează pe jos în stânga portarului. Bară!

22. Kouakou, galben. Fault asupra lui Krausz.

19. Kouakou pleacă de la centrul terenului, intră în careu și șutează pe jos lângă bară, în stânga, de unde portarul deviază cu piciorul în corner.

8. Centrare a lui Pană și reluare cu capul.

6. Kanda șutează pe jos dar fără probleme pentru portar dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri.

Minutul 4. Prim corner al jocului, executat de Pană și respins.

Puțină lume, maxim 350 de fani în galerie dar mai puțini spectatori în rest.

Gazdele atacă în repriza I spre poarta de la Peluza Sud.

ASU Politehnica începe prin Bădăuță, pentru Poparadu. Oaspeții, în portocaliu-negru-portocaliu.

Mera nu începe primul meci în acest sezon.

Bogdan Andone aduce două noutăți în formula de start față de 11-le de sâmbăta trecută: revine Predescu și reapare Coadă, nu mai încep Mera și Țugui. Predescu a lipsit o rundă iar Coadă revine după titularizarea în triumful cu 3-2 la Clinceni, și mai înainte fiind schimbat la pauză de Motreanu, acasă cu FC Argeș.

”Peluza Sud 1995 Timișoara”, uriaș banner în tribună.

Constantin Ilie și Ion Manu, antrenori secunzi ai oaspeților.

Gazonul, ușor moale, dar se ține totuși binișor după jocul de aseară de la ora 20,30.

Echipele…

ASU Politehnica: 23. Cosmin Dur-Bozoancă / 3. Dănuț Bilia – cpt., 4. Ionuț Coadă, 26. Borislav Topic, 13. Carol Taub – 6. Raul Krausz, 24. Alin Ignea, 5. Adrian Poparadu, 17. Cornel Predescu, 7. Deian Sorescu – 9. Alexandru Bădăuță.

Rezerve: 30. Emanuel Fișteag / 18. Ionuț Plămadă, 19. Marius Staicu, 8. Mădălin Stancu, 20. Alin Crișanov, 22. Radu Motreanu, 16. Andrei Țugui.

Dunărea Călărași: 1. Cezar Lungu – cpt. (1988) / 3. Ionuț Țenea (1996), 2. Bogdan Manole (1996), 20. Bogdan Șandru (1989), 21. Ștefan Mardare (1987) – 22. Michel Gaetan Kouakou (1996), 4. Cristian Pușcaș (1994), 15. Silviu Pană (1991), 11. Baudouin Kanda (1993), 24. Marian Drăghiceanu (1999), 19. Valentin Alexandru (1991).

Rezerve: 12. Gabriel Popa (1985) / 18. Bogdan Vasile (1995), 9. Bogdan Danciu (1996), 23. Marius Tomozei (1990), 14. Călin Cristea (1988), 25. Valentin Munteanu (1989) și 7. Gabi Preoteasa (1996).

***

La nici 18 ore după consumarea unei partide prim-divizionare, același gazon al arenei ”Dan Păltinișanu” găzduiește astăzi de la ora 16 și un meci din Liga 2, ASU Politehnica – Dunărea Călărași, al doilea joc organizat astăzi în Timișoara în cadrul etapei a X-a din eșalonul secund, după cel al Ripensiei în Ciarda Roșie.

Galeria viola revine sâmbătă după-amiază după peste 4 luni în Curva Sud

 

Cu două victorii în deplasare cu același 3-2 precum și cu două succese tot la limită pe teren propriu însă pe de altă parte și cu un singur punct adjudecat din ultimele 9 posibile, ASU Politehnica speră la o primă cât mai bună apariție în noul campionat pe ”Dan Păltinișanu”, stadion pe care va primi la mijlocul lunii octombrie, cu ocazia următorului meci acasă, tocmai vizita arădenilor de la UTA, în fața cărora are de luat o revanșă după acel 0-3 consemnat pe aceeași arenă în campania precedentă, în luna mai.

Timișorenii vor mai avea de jucat până la sosirea roș-albilor și în deplasare la Biled și Satu Mare, miercuri de la ora 14,30 în Cupa României iar weekend-ul viitor în campionat, dar primul meci este și cel mai greu, cel din etapa a X-a, la mijlocul turului, cu secund clasata preluată cu succes în cursul acestei ediții tocmai de bănățeanul Dan Alexa.

În contrast, Dunărea curge lin după un șir recent de victorii, serie pozitivă care a propulsat-o pe un loc de promovare, fiind vorba despre nu mai puțin de 6 succese consecutive, dintre care 3 în deplasare cu identicul ”italian” 0-1, de două ori în Ilfov iar apoi chiar și la Șiria.

Lui Alexa îi sunt mult, mult mai familiare gazonul și ambianța de pe ”Dan Păltinișanu” decât omologului său de la cârma gazdelor, Bogdan Andone, ceea ce ar putea constitui un atu în plus în favoarea Dunării, mereu marcatoare în deplasare în actuala campanie, de 5 ori a câte un gol, în vreme ce ASU Politehnica n-a convins pe deplin nici pe ”Știința”, răsturnând și cu șansă de la 0-1 soarta partidei cu nou-promovata FC Argeș și cedând apoi altei nou-promovate, 0-2 cu CS Mioveni, după care a surprins plăcut prin a dispune grație golului lui Sorescu de CS Mioveni, dar și neplăcut prin a ceda în faze consecutive după pauză un avantaj de 2-0 în fața lui CS Balotești.

Încet, încet, alb-violeții au alunecat în zona neutră a ierarhiei, comprimată ca număr de puncte, bănățenii fiind mai apropiați de arădenii de pe prima treaptă la retrogradare, la 6 locuri și 4 puncte, decât de oaspeții din Călărași, de care-i despart 8 poziții și șase puncte. Handicapul ar putea fi așadar cel mult înjumătățit…

După ce am înșiruit într-o consemnare anterioară spusele lui Andone, iată ce a zis tot joi după-amiază în prefațarea partidei și mijlocașul Cornel Predescu, devenit sâmbăta trecută al șaptelea marcator al alb-violeților în noul campionat prin golul egalizator semnat în minutul 43 al întâlnirii pierdute cu 2-1 la Afumați, după ce, în premieră în calitate de rezervă în urma a opt titularizări, intra în teren în minutul 35, în locul lui Taub, accidentat: „Ne bucură foarte mult revenirea echipei pe stadionul «Dan Păltinișanu». E pentru prima oară în acest sezon. Suntem conștienți că nu avem decât varianta victorie în această partidă. Știm că Dunărea Călărași a înregistrat șase victorii consecutive de la venirea lui Dan Alexa. Știm ce ne așteaptă, știm că va fi un meci dificil, dar suntem montați, suntem încrezători și sperăm să obținem toate cele trei puncte. Se pare că în ultimele trei meciuri nu am înregistrat rezultatele dorite, chiar dacă, din punctul meu de vedere, jocul nostru a fost în creștere. Sperăm să reglăm anumite aspecte ale jocului, pe care nu le-am gestionat până acum așa cum ar fi trebuit și să obținem de acum înainte rezultate pozitive. Să începem și noi o serie de victorii, de ce nu?”

Mijlocașul în vârstă de 29 de ani trecut inclusiv prin fotbalul albanez s-a referit și la prima sa reușită în ”violet”, respectiv a zecea semnată de timișoreni în repriza I din totalul celor 12 înscrise în actuala campanie: „Mă bucur foarte mult că am spart gheața, dar îmi pare rău că nu am reușit să ajut echipa la final prin golul meu. Sper să fie un început pentru mine, chiar dacă suntem aproape de jumătatea turului de campionat. Îmi doresc să ajut mai mult echipa de acum înainte.”

Iar apropo de noile achiziții, etichetă în dreptul lui Cornel Predescu, Dunărea Călărași tocmai l-a adăugat pe lista componenților de peste hotare, după gabonezul cu pașaport francez Missi Mezu și portughezul Andre Mesquita, și pe senegalezul în vârstă de 23 de ani și cu naționalitate franceză Aboubacar Gassama, un fundaș central sau mijlocaș defensiv preluat din eșalonul al treilea al Belgiei, sugestivă mutare în privința tendințelor din arena internă.

Arbitrează Florin Mihai Marcu (Oradea) – Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea), rezervă fiind Mircea Ardelean (Arad) iar observatori Viorel Lolea (Reșița) și Ioan Onicaș (Zalău).

Programul complet al rundei a X-a, demarată joi cu meciul ASA – Academica Clinceni 1-1 și continuând cu 8 meciuri sâmbătă de la 11, precum și programul etapei a XI-a respectiv clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: