LIVE TEXT. Liga 2 la final de tur pe ”Dan Păltinișanu”: prim triumf după 7 etape. 100 de spectatori: Ripensia – Farul 1-0 (Mansour Gueye 90) pe lapoviță. Revin Zaluschi și Gueye, în locul lui Apro și Bădăuță

Minutul 90, 1-0 Mansour. Cap, jos în stânga, lângă bară. Din centrare. Ripensia, prim triumf după 7 etape, tot după un 1-0 aici. Este doar pentru a doua oară în această jumătate de campionat ca Ripensia să nu primească gol, după un victorios 0-1 tot pe acest gazon cu ASU Politehnica. Alex Pelici, prima victorie pe banca Ripensiei. Final fericit de tur.

Minutul 89. Mansour, la un pas de gol.

88. Ripensia, încă un cartonaș galben.

Ripensia a continuat ca prestație a jocului în repriza a II-a aproape la fel ca în prima, însă fără a fi decisă la finalizare. În orice caz, o evoluție ușor îmbunătățită.

86. Dombovschi primește cartonaș galben. Fault asupra lui Popovici. Toma execută ”libera” de la 40 de metri și mingea ajunge la Străuț. Fundaș care nu știe ce să facă cu ea, la 11 metri de poartă. Avea o bună oportunitate…

85. Iani în locul lui Zamfir dar și Dombovschi în locul lui Fotescu. Dublă înlocuire la vizitatori.

84. ”Nu eu am fost acela!” strigă către arbitru jucătorul Ripensiei, Anghelina, cu mingea în mână fiind. Dar nu scapă de sancțiune, primește cartonașul galben.

Minutul 83. Popovici în locul lui Monea.

81. Dobre iese în întâmpinare iar Grigoraș îl lobează de la 25 de metri lateral dreapta. Mingea cade pe transversală.

78. Fotescu, cartonaș galben.

72. Dumiter intră pe stânga și centrează în careu. Apărarea Farului, depășită. Monea șutează de la 13 metri dar în jucătorii adverși. Cea mai bună ocazie. Putea alege alte variante.

Condiții grele de joc, dat fiind lapovița care cade de la începutul partidei.

68. Călin Toma, lovitură liberă de la 22 de metri peste bară.

Mijlocul părții secunde… Putea fi 0-1. Șut din marginea careului de 16 metri, prin Păun, din lateral stânga, respins de Dobre cu ambele brațe, în față. La post!

În weekend-ul în care Timișoara Saracens va juca sâmbătă 8 decembrie de la ora 14:30 pe ”Dan Păltinișanu” cu Clermont Ferrand, și Ripensia va juca de la ora 11 în Ciarda Roșie la încheierea sezonului de toamnă cu CS Luceafărul Oradea. Și anul trecut încheia sezonul de toamnă tot cu Luceafărul și tot în Ciarda Roșie: 4-4. Până atunci însă, sâmbătă de la 11 tot pe arena ”Dan Păltinișanu” și cu Dacia Unirea Brăila, care a egalat astăzi acasă în prelungiri, 1-1 (0-0) cu orădenii. Toate rezultatele etapei pe coloana datelor tehnice, sumarul rundei, într-un alt articol.

Teren foarte moale și alunecos. Peste o săptămână și jumătate va găzdui un meci din European Rugby Challenge Cup. Dar și peste două săptămâni și jumătate, un altul, din aceeași competiție.

Dumiter scapă pe partea stângă și șesarul Roumadi respinge prin alunecare în aut.

Incursiunile oaspeților, strict cel mult până la 20 de metri de poarta lui Dobre.

60. Bădăuță driblează 2 adversari și șutează de la 22 de metri pe jos dar pe lângă poartă.

57. Monea acționează pe partea dreaptă și șutează de la 14 metri dar prin spatele porții.

Minutul 55. Bădăuță în locul lui Zaluschi. A doua schimbare a gazdelor.

50. Gueye, incursiune pe aripa stângă. Portarul reține.

Lapoviță. Rare faze de poartă. Posesia alternează.

48. Toma șutează de la 16 metri iar portarul prinde în 2 timpi.

Grigoraș schimbă la pauză: MBaka în locul lui Licu.

Pauză după un minut de prelungiri: 0-0. Ripensia, un joc mai bun în comparație cu prestațiile sale anterioare dar și în raport cu constănțenii.

44. Burdeț, în locul accidentatului Stoi.

42. Stoi se accidentează. Cade pe umărul stâng. Șutase. Îngrijiri medicale.

39. Prim cartonaș galben. Străuț trimite mingea la portar și Licu intră grosolan asupra portarului. Cartonaș galben. Farul lua ”roșu” pe o fază similară dar mai dură în minutul 2 al jocului aici cu ASU Politehnica, pierdut atunci cu 1-0 prin golul lui Coadă din minutul 9.

34. Dumiter șutează din nou peste bară, de la 25 de metri.

30. Un-doi Dumiter – Zaluschi, ultimul șutând pe jos pe lângă poartă.

27. Dumiter șutează de la 18 metri peste transversală.

24. Călin Toma centrează de pe stânga și Monea reia anemic cu capul pe lângă poartă.

Lapovița se intensifică la Timișoara!

23. Dumiter șutează de la 25 de metri peste transversală.

22. Zaluschi driblează 2 jucători dar incursiunea se încheie cu un fault în atac.

20. Anghelina șutează sub transversală de la 21 de metri și portarul deturnează în corner. Zaluschi execută și Doumbia respinge cu capul.

19. Toma execută o ”liberă” de la 22 de metri, pe portar.

Minutul 17. Lovitură liberă pentru Farul, de la 22 de metri lateral dreapta, executată de decarul Fotescu direct pe poartă. Goalkeeper-ul deturnează în corner.

Vizitatorii, înveliți pe banca de rezerve cu pături roșii.

Început de meci dominat de gazde. Farul a mai înfrânat întrucâtva iureșul bănățenilor.

Sub o sută de spectatori, cu o mică galerie de vreo 10 suporteri.

8. Moise șutează pe jos, pe poartă, de la 16 metri, în stânga. Prins.

5. Și oaspeții au prima lovitură de colț.

4. Primul corner. Zaluschi execută.

Minutul 2. Anghelina șutează de pe stânga și Gueye atinge balonul, din ofsaid. Gol anulat. Dacă n-ar fi intervenit la balon, poate că mingea s-ar fi scurs totuși în poartă…

Observatorul Savaniu i-a înmânat o plachetă din partea FRF asistentului Szekely, aflat la ultima sa prestație în arbitraj. Iar din partea căpitanului Ripensiei a primit un buchet de flori.

Revin Zaluschi și Gueye, în locul lui Apro și Bădăuță, noutăți față de remiza de sâmbătă din capitală.

Picură pe ”Dan Păltinișanu”, instalația de nocturnă funcționează.

Echipele…

Ripensia: 12. Ștefan Dobre / 7. Adrian Popa, 32. Bogdan Străuț, 25. Mihai Hecsko, 91. Călin Toma – cpt., 22. Gabriel Stoi, 26. Marian Anghelina, 10. Adrian Zaluschi, 20. George Monea, 9. Andrei Dumiter, 17. Mansour Gueye.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu / 14. Alexandru Popovici, 11. Alexandru Bădăuță, 24. Marius Toma, 4. Alin Burdeț, 18. Takenori Kawagoe, 16. Răzvan Cluci.

Farul: 12. Mihai Popa / 18. Matikaba Doumbia, 6. Ianis Roumadi, 2. Alexandru Săbăngeanu, 8. Marius Tudorică, 3. Cosmin Zamfir, 10. Marius Fotescu, 14. Georgian Păun, 7. Alexandru Grigoraș – cpt., 9. Nicolae Moise, 11. Rafael Licu.

Rezerve: 1. Georgi Stavrev / 19. Ciprian Dombovschi, 13. Răzvan Prodan, 23. Andrei Apostolache, 20. Andreas Iani, 15. Gregory MBaka, 17. Marius Dumitrașcu.

*****

Ripensia, alunecată încet și sigur pe locurile de retrogradare, mai întâi după eșecul cu 2-0 la Bacău în 27 octombrie, pentru 3 etape pe poziția a 16-a, iar în ultimele două pe cea de-a 17-a, începe astăzi o serie de 5 apariții consecutive în Timișoara în Liga 2, primele trei până la sfârșitul săptămânii viitoare, iar celelalte două la startul sezonului de primăvară. Înapoi pe ”Dan Păltinișanu”, bănățenii vor primi la căderea întunericului, de la ora 17, replica nou-promovatei din Constanța, situată cu 3 locuri mai sus în clasament și cu 3 puncte în plus, și aflată în fața unei ”duble” pe Bega, completată sâmbătă de la ora 14 pe ”Electrica”, la ACS Poli, la startul returului.

Ripensia și Farul, oponente miercuri după-amiază în penultimul meci al etapei finale din prima jumătate a campionatului Ligii 2, rundă a 19-a care a demarat astăzi cu meciul Academica – Petrolul 2-1, nu se pot plânge de țintarul competițional al încheierii sezonului de primăvară, ba din contră, având parte de o fericită potrivire a partidelor din program la capătul turului și startul returului, strict în Timișoara.

Ripensia de două ori pe ”Dan Păltinișanu”, astăzi cu nou-promovații și sâmbătă 1 decembrie de la ora 11 cu Dacia Unirea Brăila, iar dobrogenii și pe ”Electrica”, tot sâmbătă dar de la ora 14, cu ACS Poli. Deplasări la formații aflate pe locuri de retrogradare. Însă, printr-o victorie la două goluri diferență, AFC Ripensia i-ar devansa pe ”marinari” la finele turului Ligii 2, ceea ce i-ar conferi un imbold în perspectiva următoarelor jocuri în Timișoara, cu brăilenii și CS Luceafărul Oradea în 2018, respectiv în deplasare la concitadina ACS Poli și acasă cu UTA la începutul lui 2019, abia după care va surveni și prima deplasare, la Clinceni.

Cinci meciuri pe malurile Begheiului prin care roșu-galbenii ar putea evada de pe locurile de retrogradare, cu condiția să adauge celor doar 3 victorii în primele 18 etape, una în runda inaugurală, la Brăila, o alta în etapa a șaptea, 2-1 pe ”Dan Păltinișanu” cu CS Balotești tot printr-o reușită a lui Dumiter pe final, iar cea mai reventă, pe același gazon, în runda a 13-a, într-un duel considerat însă în deplasare la ASU Politehnica, 0-1 (0-1) prin golul lui Alexandru Popovici.

Cu alte cuvinte, Ripensia a învins o singură dată în meciurile considerate acasă în acest tur, remizând în schimb în ultimele 4 reprezentații pe teren propriu prin a egala de fiecare dată după ce nu marca până la pauză, și cu 3 înfrângeri în cont.

Farul în schimb tocmai a evadat în weekend după 3 etape petrecute pe locurile de retrogradare 16-17, grație unui victorios 2-0 acasă cu Dacia Unirea Brăila, al doilea succes consecutiv pe teren propriu, însă elevii lui Grigoraș n-au amintiri plăcute de la ultima ieșire, 3-0 pentru Daco-Getica la București. Și nici de la ultima descindere pe ”Dan Păltinișanu”, 1-0 pe 6 octombrie pentru ASU Politehnica, după care a remizat 2-2 la Bacău dar a și cedat la limită cu 2-1 la Ploiești.

Nici Ripensia și nici Farul n-au amintiri plăcute de la prima intermediară a sezonului în curs, timișorenii remizând 1-1 pe ”Dan Păltinișanu” în prima miercuri din octombrie cu nou-promovata din Petroșani, iar constănțenii cedând 0-3 acasă unei alte nou-promovate, din Cluj, dar fiecare își face calculele că este ultima zi de miercuri din noiembrie, o altă poveste. Ce va fi, veți putea afla și aici în transmisiune în direct, comentariu text.

În tot cazul, se anunță o nouă premieră, timișoreanul Alexandru Pelici urmând să ia loc pe banca tehnică a unei divizionare din orașul natal și într-un meci găzduit pe ”Dan Păltinișanu”, teren de care-l leagă multe amintiri din cariera sa de jucător în apărarea alb-violeților Politehnicii.

Arbitrează Dan Florin Dreve din Cluj, asistat de concitadinii Iulian Szekely și Petrică Iulian Cîmpeanu, rezervă fiind Sorin Vădana iar observatori Lolea și Savaniu.

Și cu mențiunea că anul trecut la fine de noiembrie, abordând încheierea turului de pe locul 11, Ripensia ceda pe nea pe 24 noiembrie cu 3-0 la CS Știința Miroslava, care avea să retrogradeze, timișorenii demarând în schimb returul printr-un 1-2 victorios tot pe zăpadă la Suceava, în 2 decembrie.

Clasamentul actualizat și programul rundelor 19 și 20, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: