LIVE TEXT. Liga 3: ACS Dumbrăvița – CS Crișul Chișineu Criș 2-1 (0-0): Silaghi 72, Nanu 74 / Modan 48

ACS Dumbrăvița învinge cu 2-1 (0-0) de la 0-1 în duelul vecinelor de pe locurile 2-3 și se desprinde la 4 puncte de oaspeții de la CS Crișul. Revenim cu declarații și fotografii…

90+2. Pricop în locul lui Nanu.

90. Rus îi lasă locul lui Jinga, care va rata singur cu portarul, fâstâcit în fața oportunității ivite.

86. Toma Bodri primește cartonaș galben pentru faultul asupra lui Nanu.

Crișul domină, în căutarea egalării.

84. Bîrză, accidentat, e înlocuit cu Ștefan.

80. Și încă una. Intră Toma Bodri.

75. Altă schimbare. Intră Ciornei. Iese Pîț.

Răsturnare de scor, pe fondul dominării oaspeților din partea secundă.

Minutul 74, 2-1: Nanu șutează după o acțiune pe partea stânga. Șut de la 20 de metri, la colțul lung.

Minutul 72, 1-1: Dan Silaghi. Schimbare inspirată! Rus avansează pe dreapta și centrează în fața porții. Silaghi reia de la 8 metri cu dreptul sub transversală. Gol frumos!

65. Corner, Liuba. Cap Bîrză. Balonul lovește stâlpul din dreapta al porții Crișului. Unu la doi la bare.

63. Noul intrat, Mihai, intră în careu și cade pe minge în momentul șutului. A stârnit râsete.

60. Mihai în locul lui Modan.

59. A doua transversală pentru Crișul. Pîț, șut de la 20 de metri. Și în partida anterioară oponenții arădeni ocheau de două ori transversala porții lui Miklos, la Cermei, dar bănățenii triumfau la limită.

57. Crișul, două cornere consecutive, executate de Pîț.

56. Bîrză se ciocnește cu portarul la centrarea lui Nanu în careu. Joc întrerupt, îngrijiri medicale.

54. Silaghi în locul lui Soare.

52. Corner executat de Udrea.

51. Lovitură liberă, Mădălin Stancu. Șut de la 22 de metri, perpendicular pe poartă, deturnat de portar de lângă vinclu.

Minutul 48, 0-1: Modan. Contraatac pe flancul drept, pătrunde spre poartă și șutează din careu, pe jos, în stânga lui Miklos.

Minutul 46. Nanu, cartonaș galben. Gazdele atacă pe flancul stâng. Nanu cade în careu, însă nu privește spre central, ca și cum ar solicita penalty. Nu se impunea, dar nici nu s-a tânguit pentru a-l obține. Însă primește totuși cartonașul galben. Caz în care centralul ar fi trebuit să procedeze măcar la fel și cu Budur, dacă nu invers. ”Galben” lui Budur dar nu și lui Nanu. Ține de interpretare.

*

Pauză, 0-0. CS Crișul, ceva mai periculoasă, cu o mai bună posesie a balonului.

38. Portarul deturnează în corner de sub transversală șutul lui Nanu de la 22 de metri.

35. Ianc, cartonaș galben. Joc periculos asupra lui Rus.

33. Gâlcă execută o lovitură liberă de la 28 de metri lateral stânga iar Ianc trimite balonul cu capul în transversală.

Minutul 32. Budur caută să scoată o lovitură de la 11 metri dar se ridică repede de pe gazon. Centralul lasă jocul să continue.

O jumătate de oră fără gol la Dumbrăvița…

25. Iese Pavel, accidentat, și intră Maghici.

23. Nanu centrează de pe stânga, în careu, balonul luând o traiectorie înșelătoare. Portarul prinde jos, lângă bară.

18. Primă ocazie mai clară. Șut de la 25 de metri lateral dreapta, Budur alunecând la întâlnirea cu balonul, pe care l-a împins cu vârful bocancului. Mingea trece de puțin pe lângă bară.

Apar tot mai mulți spectatori și la cealaltă tribună, să tot fie peste 50. Meciul ocupantelor locurilor 2 și 3 stârnește interes.

Minutul 14. Al doilea corner al vizitatorilor. Gâlcă și Pîț în preajma balonului. Centrează Gâlcă, iar Ianc reia cu capul pe lângă poartă, la semiînălțime.

Un debut echilibrat.

8. Un-doi în preajma careului și Modan șutează de la 16 metri pe jos. Miklos prinde în dreapta sa.

Minutul 5. Al doilea corner pentru gazde. Executat de Stancu. Contraatac al oaspeților. Execută Gâlcă, respinge Telescu.

Tribuna este plină. La meci sunt prezenți aproape 250 de spectatori. Oaspeții joacă în tricouri alb-roșii, șorturi și jambiere roșii.

”Verzii” încep prin Stancu și obțin un prim corner, deja la capătul primului atac. Cap Bîrză, respins în corner. Execută Liuba iar balonul respins ajunge la Bîrză. Șut pe lângă poartă.

Echipele…

ACS Dumbrăvița: 99. Robert Miklos / 2. Eduard Soare, 4. Laurențiu Telescu, 24. Cristian Podină, 15. Emil Liuba, 5. Mădălin Stancu, 10. Raul Briciu, 16. Mihai Udrea, 8. Răzvan Rus, 18. Dacia Bîrză, 11. Florin Nanu.

Rezerve: 12. Sebastian Ureche / 6. Denis Casian, 7. Adrian Ștefan, 9. Dan Silaghi, 14. Alin Pricop, 25. Emanuel Jinga, 19. Mădălin Barbu.

CS Crișul: 13. Lucian Mucha / 8. Daniel Clej, 6. Alin Pavel, 4. Alin Gligor, 2. Gabriel Siminic – 10. Florin Gâlcă, 18. Sorin Ianc, 19. Alexandru Lezeu – 14. Adrian Pîț, 7. Sebastian Budur, 9. Nicu Modan.

Rezerve: 1. Andrei Dagău / 22. Alin Ciornei, 11. Alin Mihai, 17. Casian Maghici, 16. Denis Lazăr, 3. Toma Bodri, 5. Alexandru Deliman.

Antrenor: Adrian Abrudan.

*

După ce sâmbăta trecută a mai dres busuiocul pentru grupările timișene în jocurile directe cu cele arădene, câștigând cu 0-1 la Cermei, prim triumf al divizionarelor ”C” din județul situat geografic la sud în nu mai puțin de 6 dueluri care pe care, ACS Dumbrăvița găzduiește astăzi de la ora 15 o altă confruntare cu cei de la nord, în acest caz CS Crișul Chișineu-Criș. Ambele sunt nou-promovate și ambele sunt plasate pe podium, cu un avantaj de un punct pentru ”verzii” lui Bălu, vizitatorii având de partea lor invincibilitatea. Aici, comentariul text în direct de pe arena ”Ștefan Dobay”, din etapa a VIII-a în Seria a IV-a din Liga 3, la mijlocul turului.

Iată așadar că abia s-a încheiat prima jumătate a sezonului de toamnă în C4 și ACS Dumbrăvița a și bifat deplasări la 3 dintre cele 4 divizionare ”C” arădene, coincizând de fapt cu toate ieșirile de până acum ale alb-verzilor, 1-1 la Sebiș în etapa a doua, 7-2 pentru liderul CS Șoimii Lipova la Pâncota în runda a patra și, cel mai recent, 0-1 săptămâna trecută la Cermei, iar acum i-a venit rândul să și găzduiască o partidă contra vecinilor de la nord, CS Crișul Chișineu-Criș.

Pe de-o parte, dumbrăvițenii n-au pierdut încă nici un punct pe gazonul propriei arene, denumită începând cu această vară ”Ștefan Dobay”, 4-2 în runda inaugurală cu cei din Ghiroda, 7-1 cu nou-promovata din Ocna Mureș, 2-0 cu vizitatorii din Deva și 2-1 în urmă cu două săptămâni cu ACS Industria Galda, dar pe de altă parte nici omologii nou-promovați din Chișineu-Criș n-au pierdut chiar deloc în primele 7 runde, strângând 7 puncte din 9 posibile în deplasare, 2-2 la Reșița, 5-1 la Ghiroda și 4-0 la Ocna Mureș.

Iar abia în etapa trecută n-a izbutit Crișul să înscrie, 0-0 acasă cu liderul CS Șoimii Lipova, într-un duel al primelor două clasate în urma căruia nou-promovata din Chișineu-Criș a fost devansată pe 2 tocmai de ACS Dumbrăvița, grupare timișeană care a marcat în schimb etapă de etapă, în două cazuri fără a primi nici un gol, valabil și pentru elevii lui Adrian Abrudan.

Care, la capitolul întâlnirilor cu timișenii, s-au impus la scor la Ghiroda, 1-5 în etapa a IV-a, în urmă cu o lună, succes repurtat în alcătuirea Mucha – Ilieș, Gligor, Pavel, Siminic, Lezeu (86, Maghici), Ianc, Gîlcă, Pîț, Budur (73, Ciornei), Modan (80, Mihai), rezerve fiind atunci Dagău, Lazăr precum și Toma și Luca Bodri.

Iar dat fiind că oponentele de astăzi sunt pe podium și la capitolul golurilor marcate, cu câte aproape 3 înscrise în medie pe partidă, se anunță a fi un duel atractiv, oaspeții având de partea lor numărul mic de goluri încasate, șase în 7 etape.

Acesta este unul dintre cele 5 meciuri programate astăzi în C4, tot de la ora 15 jucându-se și la Ghiroda, cu AFC Unirea 1924 în calitate de echipă oaspete, în vreme ce CS Millenium Giarmata evoluează la Sebiș iar CSM Lugoj tot în județul Arad, la Pâncota, cu Șoimii Lipova.

Arbitrează târg-mureșeanul Claudiu Ștef, asistat de concitadinul său Cosmin Bojan și George Suciu din Câmpia Turzii, observatori fiind Sorin Găman din Târgu Jiu și Filon Mărginean (Alba Iulia).

În cel mai scurt timp, și alcătuirea formațiilor…

Clasamentul și programul rundei viitoare în C4, a opta, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: