LIVE TEXT: derby-ul primelor clasate în Seria 5 la juniori A. LPS Banatul – ACS Poli Timișoara 1-2 (0-1): Mailat 84 / Bocșa 26, cap; Mezin 47, cap. Boldea (64) și S. Smochină (88) – roșii

90 plus 3. Filip, abia introdus, e înlocuit cu Simionov. Final, 1-2. Bucurie a liderului…

DSCF2048

 

În prelungiri, Kovacs preia o minge ușoară cu șoldul dar și cu mâna, în careu, survenind alte proteste vehemente ale Banatului, rămasă recent în 9 oameni. În partea a doua s-au intensificat protestele celor două bănci tehnice.

89. Schimbare la ACS Poli: iese Livan, intră Yazjy.

88. Sebastian Smochină, cartonaș roșu. Un fault la centrul terenului la Șimon, din lateral – spate. LPS Banatul, în nouă.

85. Barbura, intrat după pauză, îi lasă locul lui Seba Smochină. Vâlceanu insistă în căutarea egalării…

Minutul 84: 1-2. Sebastian Mailat, cu latul dreptului, din careu, pe jos, la colțul lung, intrat pe flancul stâng.

83: Rusu respinge în lateral dreapta cea mai grea minge a zilei pentru ACS Poli, la dreptul lui Benzar din careu, unde și-a făcut mingea după un balon respins de apărarea vizitatorilor la o lovitură liberă de pe dreapta.

82: înlocuire, Rus cu Filip. Rus cedează banderola lui Livan.

79. Alt șut prins de portarul oaspeților, Rusu, de pe flancul stâng, din careu.

78. La poarta cealaltă, Răzvan Rus, pătruns pe dreapta, nu e departe de 0-3.

77. Mailat încearcă poarta după o pătrundere frontală pe centru. Șut de la 30 de metri, în… mânușile portarului, la înălțime.

74. Lovitură liberă executată total defectuos de Sebastian Mailat, însumând parcă ziua nefericită a juniorilor de 1997 ai Banatului.

73. Cartonaș galben, Bocșa.

72. Înlocuire la LPS Banatul: iese închizătorul Stoian și intră Paul Nicola, ca fundaș central, de unde Codrea este replasat la mijloc.

70. Din cornerul lui Sorescu de pe stânga, spre colțul lung, alb-negrii ochesc bara, balonul ricoșând lui Răzvan Rus, aflat în careul mic, de unde a reluat alături. Era într-o poziție ideală, singur în fața porții goale, însă puțin prea aproape de bară iar mingea a ricoșat imprevizibil, ca la biliard.

ACS Poli caută să exploateze spațiile rămase în defensiva Banatului iar Mezin e lansat frontal, întârziind de puțin șutul. Corner.

Benzar, șut de la 21 de metri, pe lângă vinclu.

64. Fundașul central al gazdelor, Boldea, cartonaș galben. Al doilea. Eliminare! LPS Banatul în 10, cu Codrea trecut fundaș central.

Mezin mai are un șut frumos, puțin peste transversală, de la 22 metri.

55. Dârnu, înlocuit cu Barbura.

54. Alex Gâț, înlocuit la LPS cu Dorin Codrea.

Minutul 47. 0-2, ACS Poli, prin capul lui Mezin, de la 8 metri central, nemarcat lângă fundașii centrali ai gazdelor și pe sub Fișteag, după o lovitură liberă de la 24 de metri lateral stânga, unde fundașul central-dreapta Boldea îl faulta pe Sorescu, primind și cartonaș galben.

Start în partea a doua! Începe LPS. Fără alte schimbări. A fost una singură, la accidentarea lui Dalea, care poartă o fașă la laba piciorului drept.

*

Pauză, 0-1. Bocșa, cu capul, în urma unui corner, puțin după mijlocul primei părți…

Jocul curge spre pauză… Echipa ceva mai matură, ACS Poli, cu 7 componenți din generația 1996, trei din 1997 și mezinul de 1999 Andrei Mezin, pare a avea momentan câștig de cauză. Juniorii de 1997 ai ”Banatului” n-au periclitat suficient careul vizitatorilor.

41. Mailat câștigă un duel în preajma careului oaspeților dar nu îl deschide pe dreapta pe Gâț, preferând șutul, imprecis.

Mai legați în centrul defensivei, cei de la ACS Poli resping cu capul un rar corner al gazdelor de pe stânga.

Iar Fișteag are probleme cu priza balonului și la o a doua minge…

Nesiguranță defensivă a Banatului, inclusiv prin portarul Fișteag.

31. La un corner, Barzuca oprește executarea loviturii, acordând galbene lui Mezin respectiv Grunță.

28. Iar Eduard Bocșa, cel care iniția contra din care rezulta cornerul, mai reia o dată cu capul, nestingherit, dinspre colțul lung, la o lovitură liberă a alb-negrilor de pe dreapta.

26, 0-1 ACS Poli. Gol Eduard Bocșa, bine înălțat în dreptul barei de la colțul scurt. Cap nu departe de bară, în stânga portarului, după cornerul executat de Răzvan Rus de pe dreapta.

Apărătorii centrali ai lui ACS Poli și închizătorul Bocșa rezolvă elegant o fază, Mezin fiind deschis pe dreapta, de unde centrează însă între Livan și Rus, obținând totuși corner.

”Hai Seba, intră mai mult în joc, să faceți diferența!” îl îndeamnă Vâlceanu pe șeptarul Mailat, care îl caută pătrunzând de pe dreapta pe nouarul Benzar.

ACS Poli a echilibrat disputa, după un început mai bun al gazdelor.

Aproape 200 de privitori în tribuna metalică a Banatului. Plus mulți alți liceeni, ciorchine la ferestrele internatului din incintă.

17. Și schimbare la ACS Poli. Iese Bogdan Dalea, accidentat la laba piciorului drept, și intră Șimon. 

17. Al doilea cartonaș galben: Alex Gâț, la 30 de metri de propria poartă, asupra lui Mezin.

15. Din lovitura liberă, executată de șeptarul Mailat, Pădurariu obține un corner cu lovitura de cap.

14. Prim cartonaș galben al jocului, pentru șeptarul Dalea. O contră-clinci cu Grunță, ambii lovind balonul, în jumătatea alb-negrilor.

Răzvan Stoian este la acoperire pentru LPS Banatul iar în față longilinul Pădurariu, căutat adesea cu mingi.

12. Daniel Benzar, în fața golului.

Căpitanul Răzvan Rus, intrat pe stânga în careu, din pasa lui Sorescu, întârzie centrarea. Și prim șut la poartă al vizitatorilor, după cel pe poartă, din… lovitura de începere.

Primele 10 minute, dominare teritorială a gazdei LPS. Poli se apără în formula (de la dreapta) Rotea, Mărginean, Kovacs și Popescu, cu cinciarul Bocșa la acoperire.

Centralul Barzuca are o discuție de principiu cu antrenorul Vâlceanu, după adresarea unui protest.

Miza punctelor este redusă, cele două formații mergând întins de pe primele două locuri ale seriei spre faza următoare. Însă dorința de a ieși victorios dintr-un derby local este foarte mare. Ceea ce spunea și Sorescu înaintea meciului, pe când primea îngrijiri medicale: ”Nu vreau să ratez acest meci!”

Minutul 5. Sorescu, lansat pe stânga, unde obține o lovitură liberă la 17 metri, lateral. A faultat Boldea. Livan execută în gura porții dar se acordă fault la portar.

LPS Banatul, în albastru-alb. Banca de rezerve a Banatului, cea din stânga începând din acest sezon, conform noilor reglementări.

Timp perfect pentru fotbal: soare, abia o fină adiere de vânt… Iar gazonul, denivelat.

ACS Poli, în alb-negru, începe spre poarta dinspre ”Complexul Dan Păltinișanu”.

O mică problemă pentru Deian Sorescu. Îi curge sânge din nas, înaintea startului…

LPS Banatul (exclusiv de 1997): 72. Emanuel Fișteag / 19. Mădălin Grunță, 20. Mircea Stupu – cpt., 3. Mario Boldea, 15. Andrei Ciobănică, 4. Alex Gâț, 10. Răzvan Stoian, 14. Dennis Dârnu, 7. Sebastian Mailat, 11. Cristian Pădurariu, 9. Daniel Benzar.

Rezerve: 97. Roberto Voin, 23. Paul Nicola, 24. Andrei Maier, 29. Daniel Buzan, 5. Daniel Barbura, 8. Sebastian Smochină, 16. Dorin Codrea.

ACS Poli, majoritar de 1996: 1. Daniel Rusu (n. 1997) / 2. Cristian Rotea, 3. Raul Kovacs, 4. Octavian Popescu (1997), 5. Eduard Bocșa, 6. Andrei Mărginean, 7. Bogdan Dalea, 8. Deian Sorescu (1997), 9. Andrei Mezin (1999), 10. Mădălin Livan, 11. Răzvan Rus – cpt..

Rezerve: 12. Bercuci / 13. Omar Yazjy, 14. Cristian Simionov, 15. Angelo Șimon, 16. Cosmin Bîrnoi, 17. Alexandru Cherecheș, 18. Ovidiu Filip.

Bună ziua de pe ”Banatul”!

Așa cum a procedat și la meciul tur, disputat la începutul toamnei, pe Colterm, în 27 septembrie, și încheiat cu un neverosimil 7-0 pentru ACS Poli, Sporttim transmite în direct, în comentariu LIVE TEXT, și partida retur dintre vecinele concitadine: LPS Banatul Timișoara – ACS Poli Timișoara.

Meciul contează pentru etapa a XVI-a a Seriei 5 în Campionatul Național FRH de juniori republicani, categoria A, și are loc sâmbătă 21 martie de la ora 12 pe terenul din incinta liceului ”Banatul”, ca deschidere a cuplajului fotbalistic în care, de la ora 14, se vor întâlni echipele de juniori B ale celor două cluburi, oaspeții alb-negrii, lideri ai întrecerii, aliniindu-se la start după primul eșec înregistrat în actualul sezon.

Alb-negrii de la ACS Poli sunt lideri ai ierarhiei iar gazda LPS Banatul, care a stat runda trecută, îi urmează pe poziția secundă. Partida se desfășoară în cadrul celei de-a treia runde disputate în anul 2015 în întrecerea juniorilor mari, din grupa de vârstă 1996/97, dar deja a cincea a returului, dat fiind că primele două aveau loc la finele lui 2014.

Ce a fost în jocul tur, în 26 septembrie, puteți lectura în consemnarea de la vremea respectivă: http://sporttim.ro/fotbal/live-text-din-campionatul-national-de-juniori-a-de-pe-%E2%80%9Dcolterm%E2%80%9D-acs-poli-timisoara-lps-banatul-sambata-de-la-12

Pe banca gazdelor se va afla antrenorul Ovidiu Vâlceanu, care de această dată nu mai face parte ca jucător din lotul reprezentativei de minifotbal a României, campioană europeană la zi ce va disputa în acest weekend primul meci la ediția inaugurală a Campionatului Mondial, în Statele Unite ale Americii.

Arbitrii de astăzi sunt Dorian Barzuca și asistenții Călin Cimponeriu, ambii din Lugoj, respectiv Gabriel Cristian Drăguț, din Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 72

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: