LIVE TEXT. Pe CFR, Mama Mia – CSM Lugoj 1-1 (1-0): Dumiter cap corner 35 / Bozian 67 liberă. Culda apără penalty-ul lui Bozian (78). Oaspeții, tot neînvinși în 5 deplasări în 2016/7 și cu un prim gol marcat după 4 eșecuri la rând la Becicherecu Mic

Remiză în duelul timișean, 1-1.

Patru minute de prelungiri. CSM Lugoj, cu toți jucătorii de câmp în terenul gazdelor. Și dispune de două lovituri libere dar rămâne remiză.

5

90+2. Marius Toma, accidentat. Un minut mai apoi intră Pricop.

89. Aquino prinde un șut de la 20 de metri puțin pe lângă vinclu.

86. Lazea, mult peste transversală.

82. Iese Matiș, intră Ciobanu.

78. Bozian intră în careu și e deposedat corect de Stancu. Centralul dictează penalty și rămâne ferm la protestele gazdelor. Bozian execută în dreapta iar Culda prinde. Culda îi face semn centralului: ”Dumnezeu e sus.” Este. Începe să plouă.

75. Iese Rebenciuc, intră Filip.

Nori tot mai plumburii se prăvălesc peste arena CFR. Toamnă, anotimpul lui Bacovia.

70. Culda prinde lovitura liberă expediată înalt de decarul Bozian de la 40 de metri central.

Arbitrajul incită spiritele. Asistentul indică în favoarea lugojenilor, centralul pentru Mama Mia. Corect, de această dată.

Minutul 67, 1-1. Lovitură liberă de la 17 metri lateral stânga. Execută Bozian. Direct la colțul lung, jos, lângă bară.

65. Iese Ponce, intră Aquino.

63. Zurbagiu pe contraatac pe dreapta, centrare de pe linia de tușă iar Ponce reia cu capul de la 8 metri pe lângă colțul din stânga.

Minutul 57. Triplă schimbare la CSM Lugoj. Intră Roșie, Drăgoescu și Silaghi-Perju. Ies Ciubotariu, Horcea și Rus.

55. Șut al lui Dumiter pe centrul porții, prins.

54. Și încă o ratare! Corner Bozian, cap Ciubotariu și respingere Toma.

53. Pe contraatac, Livan reușește o cursă frontală de peste 50 de metri, central, dar Toma deturnează în corner, blocând în extremis șutul de la finele contrei.

52. Dumiter, faultat. La 30 de metri lateral stânga. Precupanu, cartonaș galben. Lovitura liberă, respinsă de lugojeni.

La meci, jucători ai Ripensiei dar de exemplu și Călin Cojocaru, antrenor al Naționalului Sebiș. Mama Mia va juca sâmbătă la ora 14 în Ciarda Roșie.

48. Dragu, prim cartonaș galben al jocului. Fault, la 25 de metri lateral dreapta. Drăghici, cu capul, reia peste transversală centrarea lui Bozian.

Minutul 47. Plecat singur spre poartă, Bozian trage de la 12 metri peste bară. Se indică ofsaid.

Pauză, 1-0.

45. Bozian, execuție spre vinclu, iar Culda are o frumoasă robinsonadă.

44. Lovitură liberă indirectă de la 17 metri pentru lugojeni, Rus trimițându-i scurt lui Bozian, care șutează în zid. Se acordă lovitură liberă pentru henț, pe 16 metri.

Minutul 35. Corner al lui Stancu, spre punctul de la 11 metri, de unde Dumiter lovește balonul cu capul. Mingea deviază în plasă: 1-0 Mama Mia.

Roș-albii pun stăpânire pe joc.

Meciul continuă să fie atractiv.

26. Radu, faultat la 18 metri de poartă dar centralul lasă jocul să curgă.

25. Dumiter, șut de la 16 metri puțin pe lângă poarta lui Păduraru.

23. Incursiune tot pe dreapta a lui Radu, care centrează în fața porții. Matiș, cu capul, de la 9 metri, sub transversală, iar portarul deturnează în corner. Asistenta indică colțul terenului. Centralul însă indică colțul careului mic: repunere pentru lugojeni. Stupoare.

19. Alt atac al gazdelor pe flancul drept.

18. Horcea blochează șutul lui Matiș din 16 metri.

Ca poziționare, Mama Mia cu Culda – Sturz, Toma, Stancu – Radu, Rebenciuc, Zurbagiu, Dragu – Ponce, Dumiter – Matiș, iar CSM: Păduraru – Precupanu, Drăghici, Miculescu, Horcea – Olariu, Lazea, Ciubotariu, Livan – Rus, Bozian.

17. Acum Ponce îl servește pe Zurbagiu dar centrarea sa e în spatele porții.

16. Matiș îl deschide pe Radu pe dreapta, de unde centrează în careu, unde nu se află nimeni…

Început dinamic de joc, alert și viu disputat. Lugojenii, ceva mai mult în posesia balonului în primul sfert de oră.

8. Bozian, de la 16 metri, șut pe mijlocul porții, reținut în 2 timpi. Un minut mai apoi, fază trasă la indigo.

Sporttim sublinia într-o consemnare recentă că oaspeții au fost la putere în primele 7 runde ale noului campionat în Seria a IV-a, cu bilanțul general 18 – 8 – 23 75-80. Tendințele s-au menținut și în etapa a opta, 2 – 2 – 3 10-10, dar și în cea actuală, ce ia sfârșit astăzi pe CFR, bilanțul provizoriu fiind 2 – 1 – 3 3-5.

78 de spectatori sub un cer noros. Pare a se fi întunecat deja. S-au dat ceasurile înapoi și e frig. Marți intrăm în noiembrie.

5. Radu Zoran reușește… transformarea.

Minutul 3. Prim șut la poartă. Zurbagiu, de la 20 de metri. Goal-keeper-ul prinde.

Începe Matiș, pasându-i căpitanului lui Mama Mia, Rebenciuc. Mama Mia, care atacă în prima repriză spre poarta de la vestiare, e în roșu-alb în dungi, cu șorturi roșii și jambiere alb. Oaspeții în albastru-negru.

Terenul este bun dar denivelat.

Stan face primul drum pentru a-i strânge mâna, saluta și felicita pe Cosmin Petruescu.

Petruescu propune chiar 3 noutăți la start de la un joc la altul: Drăghici, Horcea și Olariu – ultimul intrând ca rezervă vinerea trecută în acel 2-2 acasă cu Unirea Alba Iulia. Nu mai apar în schimb Ciobanu, Roșie și Drăgoescu.

Stan a apelat la două înlocuiri în formula de start față de 11-le aliniat joi contra Astrei: Stancu și Matiș. Nu mai apar Aquino și Albert, primul doar ca rezervă.

Echipele…

CS Nuova Mama Mia: 13. Alin Culda – 3. Daniel Dragu, 5. Dinu Rebenciuc – cpt., 6. Costel Zurbagiu, 7. Andrei Dumiter, 8. Mihai Stancu, 9. Claudiu Matiș, 10. Zoran Radu, 15. Heriberto Junior Ponce, 18. Marius Toma, 22. Adrian Sturz.

Rezerve: 12. Alexandru Ciui – 4. Ovidiu Filip, 11. Denis Ciobanu, 4. George Sîngeorzan, 16. Jairo Jose Aquino, 17. Alin Pricop, 20. Dragoș Croitoru.

CSM Lugoj: 30. George Păduraru – 5. Marian Drăghici, 8. Ivan Ciubotariu, 10. Bogdan Bozian, 13. Florin Lazea, 16. Eduard Olariu, 14. Sergiu Precupanu, 17. Alin Livan, 18. Andrei Horcea, 19. Răzvan Rus, 22. Eugen Miculescu – cpt.

Rezerve: 1. Paul Iordache – 4. Daniel Ciobanu, 9. Dan Silaghi-Perju, 11. Caius Marta, ?. Răzvan Drăgoescu, 20. Claudiu Roșie, 21. Andrei Sărăcin.

***

Mai rar un joc de liga a III-a duminica, dar dat fiind găzduirea de către CS Nuova Mama Mia a meciului eliminatoriu de Cupa României într-o zi de joi la ora 16, conform programării difuzorului, și această partidă de campionat care ar fi trebuit în mod normal să se deruleze vineri a fost lăsată pe astăzi, de la ora 15, putând fi urmărită aici în comentariu LIVE TEXT.

Este vorba despre cel de-al șaptelea duel direct între cluburi timișene din totalul celor 10 ale turului, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – CSM Lugoj trăgând cortina peste etapa a noua în Seria a IV-a și punând față în față pe arena CFR echipe cu bune rezultate în ultimele etape, roș-albii cu două victorii la rând împotriva unor trupe cu pretenții ale întrecerii, iar cei de pe Timiș cu o serie de 3 succese continuată vinerea trecută printr-un al doilea 2-2 acasă al stagiunii.

Va fi însă o duminică mai grea pentru elevii lui Stan, Hromei și Stoianov, care vor resimți fără doar și poate eforturile de joi de la ora 16 de pe ”Dan Păltinișanu”, contra nimeni altora decât rezervele însăși campioanei la zi a României, într-o 16-ime de finală pierdută printr-un unic gol. În plus, dificultățile ar putea apărea nu doar în plan fizic, iar suprafețele de teren fie de pe principalul oval al orașului, fie de pe CFR, nu ajută deloc cauzei gazdelor mai slab clasate, ci și în plan mental, pe seama ratării de puțin a furnizării unei surprize ce n-ar fi trebuit exclusă din calcule.

Căci, strict fotbalistic vorbind, dacă ”buturuga mică” nu s-ar fi lăsat ademenită în tentantele mreje ale circului imagistic și mediatic al găzduirii 16-imii de finală într-un loc mai puțin familiar ei, pe ”Dan Păltinișanu”, și cu surplusul încărcăturii emoționale date de difuzarea în direct a jocului, atunci chiar ar fi avut o șansă în plus în mai austerele împrejurimi de pe CFR, o obișnuință pentru divizionara C dar peste mână unor campioni ai țării, pentru a nu mai pune la socoteală alte aspecte. Astra nu putea fi prinsă într-un moment mai prielnic decât cel de joi, la mijlocul unei neverosimile ture de 4 deplasări în 10 zile, iar în plus și pe un fond general de incertitudine și formă îndoielnică, vulnerabilitate a giurgiuvenilor ce n-a fost însă exploatată speculativ de clubul timișean pentru a-și crea un dorit avantaj prin găzduirea confruntării în propriile ”tranșee” de pe CFR și cât mai departe de luminile rampei, de difuzări în direct, ci pe un fond discret și fără toată încărcătura aferentă.

Care este de fapt unicul mare avantaj al ”buturugilor mici” ce joacă pe teren propriu într-o competiție de tradiție a cupei, de exemplu cea din Albion? Tocmai bătătura știută ca-n palmă și nefiresc înghesuită pentru cluburile de calibru, descinse implicit într-un cadru neprielnic și unde se pot la o adică simți stinghere și poate chiar puțin nu foarte stăpâne pe situație. Și n-ar fi fost exclus ca rezervele Astrei să plece depășite în anonimatul de pe CFR iar Mama Mia să abordeze partida de campionat de astăzi din postura de surprinzătoare deținătoare a biletelor de optimi.

Dar dacă și cu parcă s-au suit în barcă, așa încât s-a reintrat în matca meciurilor de campionat. În care, pe teren propriu, Mama Mia a alternat până acum înfrângerile cu victoriile, de la 0-3 cu Unirea Alba Iulia la 3-0 cu Millenium Giarmata, și de la 2-5 cu ACS Poli II la 2-1 cu Național Sebiș, iar de partea cealaltă CSM Lugoj, cu Cosmin Petruescu la cârmă, încă n-a pierdut în deplasare, din contră, câștigând mai ales: 2-0 la Giarmata, 2-2 la Ripensia, 1-0 la UTA Bătrâna Doamnă II și 2-1 la Cermei.

Ca dueluri timișene în actuala campanie din C4, ambele au disputat deja câte două întâlniri, enumerate mai sus, și mai au în program, etapa viitoare, sâmbătă, Ripensia – Mama Mia, respectiv peste două runde ACS Poli II – CSM Lugoj, după care, în ansamblul acestui tip de întâlniri mai figurează și Ripensia – ACS Poli II, în etapa a XII-a.

Pentru Cosmin Stan, antrenor al gazdelor, sosirea lugojenilor îi reamintește de primul său meci acasă pe banca trupei din Becicherecu Mic după preluarea echipei în săptămâna dinaintea startului returului ediției trecute, unul câștigător cu 2-0 (0-0) pe terenul comunal, în 11 martie 2016, în etapa a doua din stagiunea de primăvară. Cu încă un sezon înainte, tot 2-0, pe 12 septembrie 2014, completat de un rezultat identic  și în turul fazei play-off, din 2 mai 2014, după ce în sezonul regular 2013/4 se consemna un alt succes acasă fără gol primit al roș-albilor în fața lugojenilor, cu 1-0 în etapa a XIII-a din 15 noiembrie 2013, dar deja la începutul returului.

Cu alte cuvinte, lugojenii n-au prea fost în apele lor în fief-ul celor de la Mama Mia, cu mențiunea că CSM a încheiat totuși sezonul trecut deasupra trupei din Becicherecu Mic, pe locul 9 după retur, față de poziția a zecea, a roș-albilor, într-o răsturnare față de campaniile precedente, în care gruparea comunală era o merituoasă vicecampioană iar cei de pe Timiș într-o progresie la final de pe 6 pe 4.

Acum se joacă însă pe CFR, și va fi interesant de văzut cum va rezista gazonul alb-vișiniilor cuplajului de meciuri duminicale, mai ales în condițiile precipitațiilor de peste săptămână, de la 11 având loc și disputa feminină CFR – Real Craiova, din Superligă.

Arbitru este astăzi Mihai Domșa din Aiud, asistat de orădeanul Tătar și arădeanca Mihoc, cu Vancea (Oradea) și Glogoviceanu (Reșița) observatori.

Rezultatele rundei, clasamentul și programul etapei viitoare, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: