LIVE TEXT, în etapa a 29-a a Ligii 1. Pandurii – ACS Poli Timişoara 0-1, Belu, 33. Mari ocazii Szekely, la 0-0, lansat de Bălace, şi în minutul 77

Final, Pandurii – ACS Poli 0-1, fundaşul Belu luând punctele cu latul. E al cincilea 1-0 al etapei, din… 5 meciuri.

Mijlocul Timişoarei, compact şi sîcîitor în pressingul efectuat, a apropiat 3 puncte de aur în lupta pentru menţinerea în Liga 1. Mai greu e acasă, la construcţie…

Ca şi la Mediaş, dar mult mai confortabil decât acolo, ACS Poli are 1-0 în deplasare. Alexa ar rămâne astfel neînvins pe alte terenuri ca proaspăt antrenor al alb-negrilor, ce urcă binişor, cu 34 de puncte. A cincea victorie în deplasare ca nou-promovată! Deloc puţin.

Şi Keita, în minutul 85, în locul lui Popovici, care a suplinit cu ardoare absenţa vitezistului Bărbuţ, şi acesta accidentat.

„SUCCES” stă scris pe spatele tricourilor alb-albastre ale gorjenilor dar succesul pare a fi al timişorenilor.

Himcinschi, lansat şi el, dar n-are nici pe departe forţa lui Szekely. Înoată. Ibrahimovic!? Astfel era comparat într-o anumită parte a presei autohtone. Trilu-lilu.

Ridicolă atitudinea lui Mamele. Iar Nuno Claro, la post la un corner al gazdelor de pe stânga.

Himcinschi în avanposturi, cum promitea Alexa în conferinţa de presă de alaltăieri. Alexa a înlocuit aşadar şi el, după ce Buleică era introdus de Grigoraş.

Mamele se dă la Szekely, făcând pe arbitrul pentru a-l grăbi pe golgheter să părăsească mai repede terenul, înlocuit fiind cu Himcinschi, şi Balaj îi arată al doilea galben. Roşu pentru Mamele. Minutul 78. 

Foarte mare risipă de energie a timişorenilor, care se dăruiesc total, blocând perfect în faţa propriului careu şi creând a doua cea mai mare ocazie a meciului, ratată tot din centrul careului de către acelaşi Szekely. În prima parte îi şutea mingea Bratu, la mustaţă, acum l-a blocat instinctiv Gliwa. Szekely a culcat un oponent dar a şutat slab de la 8 metri. Tot 0-1 dar putea fi foarte uşor 0-2. Minutul 77.

Balaj lasă perfect legea avantajului dar Szekely e surprins de puţin în offside.

Lovitură liberă executată de Morariju pe când Boldea e în afara terenului, tratat la gleznă.

Minutul 72. Nuno Claro, accidentat de propriul său fundaş, Mera, după o centrare a gazdelor tot de pe dreapta, la care Matulevicius a sosit bine la colţul scurt, reluând însă imprecis cu capul. Cu colţul.

ACS Poli a ieşit din nou la joc, dar timid. Nu pentru mult timp. Însă şi prestaţia unuia ca Nistor explică unele lucruri. Sigur n-a fost utilizat în Franţa pentru că era român… Ce glumă bună, băieţaşule.

Szekely a marcat 5 goluri în deplasare, iar Gorobsov şi cu Nanu câte două şi Boldea cu Şeroni, câte unul. Belu a devenit al şaselea marcator al alb-negrilor pe alte terenuri.

Alt şut pripit şi complet imprecis al lui Di Stefano.

Bilanţul timişorean „afară” e 4 3 7 11-19 15 puncte. La 0-1, ar putea deveni superior celui de pe teren propriu.

Minutul 65: drept Ciucur de la 18 metri şi… corner.

Minutul 63: cap Dos Santos peste bară, de la 7 metri, din centrarea lui Unguruşan de pe dreapta, mereu căutat acolo. ACS s-a retras un pic prea mult, un pic prea periculos. Ţinea până acum bine liniile…

Meciul este iar întrerupt. Medicii au efectuat astăzi câteva sprinturi. Curge timpul, curge, în favoarea ameninţatei cu retrogradarea.

Teribil start pentru Morariju: alunecare şi luft, cu potenţial de periculozitate pentru Nuno Claro.

Căpitanul Scutaru, pe targă, iar Morariju în locul lui Bălace. Minutul 60.

ACS Poli reuşeşte un foarte bun joc de deplasare, cel puţin în prima oră a sa.

Foarte bun marcajul lui Belu, umbră a adversarului său şi până la… mijlocul terenului.

Grigoraş pregăteşte încă o înlocuire: Ciucur în locul lui Shamsin, din minutul 56.

Minutele celei mai clare dominări teritoriale a Pandurilor, dar fără incisivitate. Iar şutul lui Bratu e la fel de imprecis.

Minutul 50: Popovici, cartonaş galben. Fault la 30 de metri, lateral dreapta. Va fi suspendat contra Petrolului, sâmbătă de la 19,30. Cu grijă, căci a mai încheiat cu roşu, la Botoşani.

Dos Santos încearcă şi el poarta, dar total imprecis. Pandurii a avut tentativele sale, în prima parte, dar bine stopate de apărarea imediată a „negrilor” sau de fundaşii centrali.

Spaţiile „negrilor” între compartimente sunt destul de bine comprimate, în consecinţă pasele scurte curgând destul de bine.

O foarte rară eroare a liniei mediane timişorene, Poparadu pierzând posesia dar Di Stefano neochind cadrul porţii.

Începe partea a doua: Di Stefano în locul lui Giusti.

*

Pauză, 0-1, Belu, în minutul 33. 

Claudiu Belu este la al patrulea său meci succesiv ca titular în rol de fundaş central, după ce la Chiajna şi cu Vasluiul intra pe acelaşi post în ultimele 10 minute, în locul lui Mera.

ACS Poli mai conducea cu 1-0 la pauză în ieşirile la CFR Cluj şi „U” Cluj. Grigoraş trecea pe la CFR Cluj şi „zbura” după eşecul din pragul iernii, 1-0 la Timişoara.

Pressingul negrilor face ca mijlocul Pandurilor să pară dezlînat şi fără orizont.

„Ariciul” timişorean e puţin deranjat de Matulevicius, dar nimic semnificativ.

Minutul 38: Balaj mai scoate cartonaşul galben şi pentru Mamele, care îl faultează pe Trandu. Momentan, sărbătoarea olteană de înfăţişare de către baschetbalişti a trofeului Cupei României, eveniment programat la pauză, este ruinată.

Belu, la primul său gol în 2013-2014. Nu mulţi sunt marcatorii Timişoarei în deplasare.

Minutul 33: 0-1, Belu, lat cu dreptul din careul mic, la aşezarea lui Trandu de pe flancul stâng, din colţul careului mic, unde era găsit cu un balon prelungit cu capul de Scutaru din buchetul de jucători din centrul careului mare, după o lovitură liberă de la 35 metri, uşor lateral dreapta, bine executată de această dată cu dreptul de Gorobsov.

Minutul 32. Apa de Evian este destul de căutată în occident dar nu şi Nistor la Evian, decarul Pandurilor comiţând un fault de cartonaş galben, asupra lui Mera, lansat în jumătatea adversă. Lovitură liberă cu miros de praf de puşcă…

ACS Poli a absorbit presiunea olteană şi este confortabil aşezată în propria jumătate. Gazdele, lipsite de periculozitate.

Bălace acordă corner, cu capul.

Este prima titularizare a lui Boldea de la jocul cu Steaua. Iar pentru Scutaru este primul meci ca titular de la partida cu FC Braşov. În premieră Scutaru – Mera în centrul liniei defensive… Cuplul Şeroni – Scutaru a evoluat în primele 4 meciuri din 2014, Şeroni – Petrovic a preluat ştacheta în următoarele două iar apoi s-a continuat, în 3 întâlniri, cu Mera – Şeroni. E prima deplasare fără Şeroni titular.

Minutul 19. Şut Gorobsov, în mânuşile lui Gliwa. Stîng curat dar nu şi plasat.

Minutul 14. Boldea, care recuperase iniţial la 40 de metri, încearcă un prim şut, la poartă, dar deviat, de la 25 de metri.

Astra a trecut cu 1-0 de CFR Cluj în primul meci al zilei în Liga 1. Lucrurile sunt însă mult mai complicate la retrogradare, după rezultatele de ieri, în special triumful Săgetei la Galaţi, cu 1-0.

Drept de la 26 de metri al lui Unguruşan, pe colţul din stânga lui Nuno Claro, care respinge în lateral.

Prime zece minute de uşoară dominare a gazdelor.

Aşadar nu mai apar, faţă de jocul cu U Cluj, Şeroni şi Petre – accidentaţi, Morariju şi Nanu. Au intrat în schimb Scutaru şi Gorobsov, respectiv Bălace şi Boldea.

Morariju reuşea 9 titularizări la rând, fără a fi înlocuit în timpul meciurilor. Acum a fost înlocuit din start, Bălace apărând doar pentru a doua oară ca fundaş lateral. Mai juca pe stânga, la mijloc, la Ceahlăul şi Dinamo, unde ACS ceda la zero în toamnă, respectiv acasă cu Astra (1-2).

Minutul 5. Prim corner pentru alb-albaştrii Pandurilor.

Bălace începea ultima oară ca fundaş stânga contra lui CFR Cluj, în decembrie, joc câştigat de ACS cu 1-0.

Minutul 16: cea mai mare ratare a jocului, Szekely preluând la 30 de metri, cu 2 oponenţi „în spate”, şi pătrunzând în careu la lunga lansare din partea lui Bălace, de pe stânga, dar fiind deposedat în ultima clipă. Corner.

ACS Poli, în negru complet, sub soarele Gorjului.

ACS Poli: Nuno Claro – Belu, Mera, Scutaru – cpt., Bălace – Gorobsov – Popovici, Poparadu, Boldea, Trandu – Szekely.

Pe bancă: Pap – Hasani, Morariju, Keita, Nanu, Himcinschi, Petrovic.

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Bratu, Mamele, Momcilovic – Anton – cpt., Nistor – Shamsin, Dos Santos, Giusti – Matulevicius. Grigoraş începe cu 4 modificări: Mamele, Bratu, Dos Santos, Giusti.

„Spectacolul campionilor în prima ligă a României”, nu este cea mai bună caracterizare pentru calitatea jocurilor din Liga 1, dar dacă aşa emit principalii difuzori ai meciurilor din elita carpatină, aşa o fi.

*

Anul trecut pe vremea aceasta, în ultimul weekend din aprilie, Pandurii n-avea milă acasă de ultima clasată, Gloria Bistriţa, pe care o spulbera cu 4-0, sărind astfel peste Astra şi urcând pe locul 2, loc pe care avea să-l păstreze la încheierea Ligii 1, iar ACS Poli Timişoara câştiga cu 1-0 la Luceafărul Oradea, egalând-o în frunte pe Corona Braşov, căreia îi şterpelea şefia în B2, însă multe s-au schimbat de-atunci, inclusiv antrenorii celor două formaţii, grupări care nu mai deţin aceleaşi poziţii de forţă ci încearcă să iasă din pene negre. Şi aici, în comentariu în direct LIVE TEXT, filmul meciului Pandurii – ACS Poli, antepenultimul al timişorenilor în deplasare în Liga 1.

Vom reveni cât de curând cu formulele de start şi alte considerente, lăsându-vă până atunci în compania avancronicii semnată de Ioan Gogoşanu, http://sporttim.ro/fotbal/neinvins-in-deplasare-alexa-vrea-sa-i-strice-redebutul-lui-grigoras-la-pandurii, şi a declaraţiilor oferite vineri de tânărul antrenor al alb-negrilor, Dan Alexa: http://sporttim.ro/fotbal/dan-alexa-inainte-de-pandurii-acs-%E2%80%9Epoli-va-scapa-de-la-retrogradare-nu-ma-intereseaza-licentiere-nelicentiere-puncte-nepuncte-eu-am-mare-incredere-doar-ca-sunt-foarte-dezamagit-de-pa

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: