LIVE TEXT: prim meci oficial acasă al liderului în 2015. ACS Poli Timișoara – Șoimii Pâncota 1-0 (0-0): Cânu 77

Final, 1-0 ACS Poli Timișoara. Cânu, în minutul 77. Același rezultat ca și în meciul tur, când marca în prima repriză Pedro Henrique. Acum, golul a căzut spre final, fără sud-american în teren, înlocuit cu nici 10 minute înainte de Doman, autor al centrării decisive. Este al patrulea 1-0 pentru liderul alb-negru în acest campionat…

În cele 3 minute de prelungiri, Pap vede cartonașul galben.

85. Cartonaș galben, Neagu.

84. Intră și Sălăjan, în locul lui Issa.

80. Cartonaș galben, Poparadu.

79. Cioablă, care intra în prima parte, îi lasă locul lui Polgar.

În cele din urmă, 1-0…

77. Corner, Trandu – de pe dreapta, iar pe recentrarea lui Doman de pe stânga, Cânu reia pe jos de la 8 metri: 1-0. Proteste vehemente ale fundașilor oaspeților, îndreptate spre asistent, și din partea lui Ionuț Popa, acuzând o poziție de ofsaid.

73. Cartonaș galben, Pașcalău.

68. Intră Doman, iese Pedro Henrique.

Frustrare în tabăra gazdelor. Se vede pe Cânu, care gesticulează impacientat din mâini, după ce e surprins în ofsaid.

60. Altă lovitură liberă a negrilor de pe stânga. Și corner, în urma căruia căpitanul Scutaru șutează din vole de la 16 metri. Biliard în careul oaspeților.

57. Issa, cartonaș galben. Lovitură liberă de la 30 metri lateral stânga iar pe respingere Bărbuț șutează pe centru. Prinde Pașcalău.

Bărbuț, pătrundere în viteză pe dreapta și șut din fuleu pe colțul scurt, din colțul careului de 6 metri, Pașcalău deturnând în corner.

Lovitură liberă, lung, de pe dreapta, Trandu, spre colțul lung, spre un ”buchet” de colegi în negru, care nu reușesc reluarea cu capul.

Se lasă frigul sub lucșii instalației de nocturnă de pe ”Dan Păltinișanu”.

Cristi Bărbuț, de la pauză în locul lui Alexandru Popovici. Henrique e pe stânga, Bărbuț pe dreapta iar Elek vârf împins.

*

0-0 la pauză. E a cincea oară când ACS e la 0-0 acasă după 45 de minute. Și cu Caransebeș, Mioveni, Râmnicu Vâlcea și Reșița…

Repriza se încheie cu stângul lui Keita din afara careului, din dreapta, spre colțul lung. Alături…

Două minute de prelungiri… Și cartonaș galben pentru Pedro Henrique, în careul advers.

43. Primă înlocuire și la ACS: iese Boldea, intră Elek.

40. Șut al celor de la Șoimii, imprecis, mult peste.

39. Corner, Trandu de pe stânga, și reluare Cânu cu capul de la 10 metri central, fundașul solicitând penalty la o presupusă atingere a balonului cu mâna.

36. Căpitanul Dragoș Dragalina, cartonaș galben pentru un fault la 45 de metri de propria poartă.

Jocul trenează. ACS Poli a intrat de fapt în jocul oaspeților.

31. Henrique îl încurcă pe Belu la reluarea cu capul a unei centrări lungi, a lui Neagu, de pe stânga.

30. Pătrarul Lengyel, cartonaș galben pentru ciupirea lui Henrique la 17 metri lateral stânga, unde se lansa spre careu. Tot Henrique execută, covrig cu dreptul pe Pașcalău.

29. Voinea părăsește până la urmă terenul, accidentat. Intră șeptarul Cioablă.

24. Și încă un șut peste transversală al ”negrilor”.

23. Pap, primă intervenție, la o centrare pe jos, de pe dreapta, spre careul mic. Fază în care se accidentează un jucător al Șoimilor, Voinea, care a încercat întârziat să ajungă la balon. Se retrage șchiopătând…

21. Cea mai mare ratare de până acum: Henrique, nonșalant, de la 17 metri, peste bară, cu latul piciorului drept, deși singur, servit ideal de Popovici, din lateral stânga, unde pătrundea, fenta și se reorienta pentru pasă, nu șut…

Maghici și fundașul central Lengyel îl au în preajmă pe Henrique, pe când Traore este în preajma lui Popovici. Cam aceasta ar fi distribuția sarcinilor.

Răzvan Trandu joacă la acoperire, încadrat spre stânga de Poparadu iar la dreapta de Keita, cu Boldea ceva mai avansat. În față, Henrique pendulează spre stânga.

14. Trandu, șut la poartă, de la 22 de metri, imprecis. După un prelungit atac timișorean, pe dreapta.

Dominare teritorială accentuată a liderului în fața nou-promovatei. Și totuși, prim corner pentru ultima clasată, de pe dreapta.

Totuși, au mai venit ceva spectatori. Sunt 121 de privitori la Peluza Sud și circa 300 la tribuna I. Încă peste 150 la tribuna a II-a. Așadar spre 700 de suflete…

Portarul Pap n-a atins încă balonul.

Seară foarte grea, încă din start, pentru Ionuț Popa și băieții săi.

7. Acum, pătrundere a lui Neagu pe stânga, Pașcalău boxând.

6. Belu, foarte bună centrare pe jos de pe linia de fund, respinsă cu dificultate. Biliard în preajma careului pâncotanilor.

5. Iar acum al doilea, de pe stânga. Fundașii Șoimilor, ”clește” la Henrique.

4. Prim corner timișorean, de pe dreapta.

Început de joc la mijlocul terenului, pe banda stângă timișoreană.

Minutul 2. Prim fault, aproape de careul Șoimilor, asupra vizitatorilor.

Șoimii, în roșu-alb.

ACS Poli în negru complet, începe spre Peluza Sud. Unde nu există nici urmă de galerie.

Extrem de puțină lume pe ”Dan Păltinișanu”. Extrem de puțină… 250 de spectatori? Dar mai vine…

Așadar revine Neagu ca fundaș stânga, în locul lui Melinte. La mijloc reapare Keita iar Popovici în atac, după ce Elek începea la Satu Mare. Popescu, care a suferit o luxație la cot la Satu Mare, este accidentat – indisponibil. Așadar două noutăți față de mijlocul săptămânii…

Echipele…

ACS Poli: 29. Eduard Pap / 7. Claudiu Belu, 13. Cristian Scutaru – cpt., 23. Gabriel Cânu, 3. Gabriel Neagu – 27. Souleymane Keita, 21. Răzvan Trandu, 5. Adrian Poparadu, 16. Nicu Boldea – 30. Pedro Henrique, 18. Alexandru Popovici.

Rezerve: Mădălin Smaranda / 26. Cristian Melinte, 20. Vlad Dragomir, 55. Cătălin Doman, 10. Alexandru Lazăr, 25. Cristi Bărbuț, 14. Robert Elek.

Șoimii Pâncota: 23. Ovidiu Pașcalău / 2. Casian Maghici, 4. Andrei Lengyel, 30. Souleymane Traore, 28. Gabriel Siminic – 8. Thiaw Issa, 5. Cornel Suciu, 9. Dan Gavrilescu, 24. Iulian Vladu, 27. Dragoș Dragalina – cpt., 10. Albert Voinea.

Rezerve: 1. Cristian Irimia – 96. Ștefan Pantea, 21. Radu Dubeștean, 17. Remus Lung, 25. Norbert Polgar, 7. Florin Cioablă, 26. Alexandru Sălăjan.

O seară frumoasă pe ”Dan Păltinișanu!” Bună seara!

***

Trei luni și jumătate a avut de așteptat liderul Seriei a II-a din eșalonul secund, ACS Poli, pentru a juca din nou pe teren propriu într-un meci oficial de campionat. Iar între timp timișorenii și-au reamintit că, stând tot de două ori și în primele 4 runde de la începutul anului 2013, când, la fel, trăgeau la promovarea în Liga 1, n-au reușit să învingă la ieșirea din iarnă nici în precedenta campanie din B2.

ACS Poli a jucat de 3 ori în 2015 pe ”Dan Păltinișanu”, în jocuri amicale, învingând la scor vizitatori arădeni: 8-0 cu Național Sebiș, 1-0 cu Olimpia și 5-1 cu UTA Bătrâna Doamnă

ACS Poli a jucat de 3 ori în 2015 pe ”Dan Păltinișanu”, în jocuri amicale, învingând la scor vizitatori arădeni: 8-0 cu Național Sebiș, 1-0 cu Olimpia și 5-1 cu UTA Bătrâna Doamnă

 

 

Dacă o vor face sâmbătă seară, rămâne de văzut și aici, Sporttim difuzând în direct, în comentariu LIVE TEXT, desfășurarea partidei din etapa a XXI-a și penultima a sezonului regulat, respectiv a cincea din anul în curs: ACS Poli – Șoimii Pâncota, sâmbătă de la ora 18.

De ceea ce s-a temut, Dan Alexa n-a scăpat. Arătându-se îngrijorat încă din start pentru discontinuitatea din programul competițional rezervat în această lună alb-negrilor, antrenorul liderului a subliniat importanța intrării cât mai rapide în ritm a liderului, care a fost nevoit să stea atât în prima rundă din 2015 cât și în cea de-a treia. Nu atât cu grija punctelor cât mai ales în privința formei sportive, și estimând că, odată ce Scutaru & Co își vor trece în cont o primă victorie prin care își vor da drumul și la joc iar formația sa va continua implicit tot mai bine, tânărul antrenor a deplâns constant în ultimele săptămâni rarele oportunități avute de ACS Poli pentru a se alinia la start într-un meci oficial. A jucat tot a doua partidă, și n-a câștigat, ceea ce a intensificat aprehensiunea din sânul lotului timișorenilor.

Și iată că abia în 21 martie a venit și ziua unei prime reapariții pe teren propriu, pe ”Dan Păltinișanu”, coincizând paradoxal tocmai cu ultimul meci acasă din retur pentru prima clasată. Într-adevăr, viitorul joc găzduit de alb-negri va avea loc deja în faza play-off 1-6 a competiției.

Iar oricât de facil ar părea duelul cu nou-promovata CS Șoimii Pâncota, grupare care a smuls doar un draw alb la Oradea în toate cele 8 ieșiri din județul Arad, ACS Poli suflă și-n iaurt pentru simplul motiv că e pățită din 2013 la ieșirea din iarnă în B2. Atunci, apărea în prima etapă programată în noul an, suferind și primul ei eșec, 1-0 pentru UTA la Arad, pe 8 martie, stând în schimb în 16 martie și încheind fără gol marcat și întâia întâlnire oficială pe ”Dan Păltinișanu” din martie 2013, 0-0 cu CS Mioveni, antrenată pe-atunci de Flavius Stoican. Ulterior, bănățenii stăteau și în ultima rundă a lunii martie, iar pe 6 aprilie cedau acasă cu 1-2 Coronei Brașov, după care remizau 1-1, pe 12 aprilie, la Slatina, cu FC Olt. Micul coșmar lua sfârșit pentru Velcea și trupa sa abia pe 20 aprilie 2013, 2-0 acasă contra inept denumitei Damila. Din Măciuca.

De astă dată, timișorenii îi așteaptă pe arădenii din Pâncota cu un bilanț aproape perfect pe teren propriu, doar două puncte fiind risipite, în penultima apariție pe ”Dan Păltinișanu”, în urmă cu exact 4 luni, 0-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, la care era proaspăt reîntors Săndel Pelici. Așadar, 8 7 1 0 16-1 22 de puncte din 24 posibile acasă, unicul gol încasat venind pe finalul vizitei Caransebeșului antrenat pe-atunci de Sorin Bălu.

Șoimii în schimb aterizează pe malurile Begăi cu un bilanț de neinvidiat pe alte terenuri, aducând mai degrabă cu miei la tăiat: 2-0 pentru CS Metalul la Reșița, 3-1 Olimpia, 2-1 Unirea Tărlungeni, 3-1 CS Mioveni, 1-0 CSM Râmnicu Vâlcea, 0-0 la Oradea, 3-1 FC Olt și 2-1 CS FC Caransebeș. O linie ierarhică aproape ”în oglindă”, 8 0 1 7 5-16 1 punct din 24 posibile.

Pe oponentele de sâmbătă de la ora 18 le leagă faptul că n-au câștigat în acest an, ACS Poli remizând de două ori în deplasare iar Șoimii pierzând în două rânduri, 0-4 acasă cu Unirea Tărlungeni, care abia se regrupase în jocul de-a retragerea din întrecere, și 2-1 pentru CS FC Caransebeș, în Caraș Severin. Diferența ar fi că arădenii au stat în etapa intermediară de la mijlocul săptămânii, pe când alb-negrii au remizat alb pe Someș, meci după care Dan Alexa a estimat în conferința de presă de joi că este vorba despre un punct câștigat, semn că liderul ar fi putut suferi și al treilea eșec în deplasare din acest sezon. Dar grupările de la polii clasamentului sunt despărțite mai ales de obiective diametral opuse, gazdele trăgând la promovare pe când oaspeții la evitarea barajului de supraviețuire în eșalonul secund.

Descinderea Șoimilor ar putea stârni o ușoară curiozitate și prin faptul că gruparea din județul vecin a eliminat-o de două ori în acest deceniu pe ACS Poli din fazele inițiale ale Cupei României, o dată în 2013, chiar la debutul oficial al grupării de pe Bega, iar ulterior anul trecut, la startul actualei campanii. Totuși, în campionat, în meciul tur, favoriții s-au impus, Henrique înscriind unicul gol nu cu mult înaintea pauzei. De-atunci însă lucrurile s-au mai schimbat, cei din Pâncota fiind preluați luna aceasta de rutinatul Ionuț Popa, a cărui carte de vizită include popasuri și pe băncile tehnice ale unor prim-divizionare.

Dar să așteptăm jocul de la ora 18, fluier de start până la care Sporttim vă lasă în compania garniturii cu care aborda ACS Poli primul joc pe teren propriu din precedenta campanie în B2, îndelung așteptat și la vremea respectivă, pe 23 martie 2013, în sus amintitul meci cu cei din Mioveni: Pap – Redjepi, Petrovic, Şeroni, Bălace – Dobricean (Trandu, 53), Ov. Petre (c), Poparadu (Boştină, 53), Nanu – Dina (Enciu, 75), Boldea, pe banca lui Velcea rămânând Kirev – Miculescu, Artean și Goge. Înaintea începerii respectivei întâlniri era păstrat un moment de reculegere în memoria lui Gheorghe Şerbănoiu, fost jucător exponenţial al alb-violeţilor Timişoarei, component al generaţiei de aur a Politehnicii, câştigătoare a Cupei României din 1980, trecut în neființă la vârsta de 62 de ani.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: