LIVE TEXT. Liga 2, etapa 28. Ripensia – Academica Clinceni 3-3 (2-1): Dumiter 38, Popa 44, Mânecan 58 / Barbu 19 penalty, Popescu 48, Gliga 68. Popa marca și-n tur. Revin în primul 11 Mânecan și Dumiter. Ilfovenii, 5 schimbări

Final, 3-3 (2-1). A cincea remiză acasă a nou-promovatei în Liga 2, după cele cu FC Argeș, Dunărea Călărași, UTA și Luceafărul Oradea, primele 3 cu 1-1. Ripensia este însă astfel egalată la puncte pe pozițiile 12-13 de Metaloglobus, iar CS Balotești, învingătoare la Miroslava, le suflă în ceafă de la trei puncte diferență. Timișorenii vor juca vinerea viitoare de la ora 18 la Mioveni, câștigătoare azi la Sânmartin prin golul lui Burnea din minutul 45, 0-1 cu Luceafărul.

Răuță se taie la degete, spărgând țăndări un geam, după încheierea meciului. Fotbal sau pumni? Box!? Nu. Îngrijiri medicale. Dar are sistemul medical românesc de cheltuit bani pe prostii.

90+2. Șandru și Dobrescu, cartonașe galbene.

90. Bădăuță, cap în brațele portarului, la centrarea lui Zurbagiu.

89. ”Galben”, Apro.

Minutul 87. Golda în locul lui Dumiter.

86. Bobină, cartonaș galben. Fault asupra lui Gliga, centrul terenului.

Ripensia domină finalul meciului, în căutarea golului victoriei. A fost condusă cu 0-1, a condus cu 2-1 și a fost egalată, preluând din nou conducerea dar fiind și pentru a doua oară egalată tot în repriza a II-a.

84. Artur Teuț, fost la ASU Politehnica, intră la ilfoveni în locul lui Popescu.

81. Barbu șutează de la 24 de metri peste poartă.

79. Bădăuță driblează 2 adversari și șutează de la 16 metri spre colțul lung dar puțin pe lângă poartă.

76. La Academica, Moldovan în locul lui Mihalcea.

74. Ungureanu este înlocuit cu Bobină.

69. Ungureanu cade artistic în careu și primește cartonaș galben pentru simulare.

Este al doilea joc consecutiv acasă în care Ripensia încasează 3 goluri. Nu era meci până în ultima etapă a turului ca timișorenii să primească trei goluri într-o partidă. Se întâmpla la Miroslava, 3-0 (1-0).

Minutul 68, 3-3. Barbu șutează de la 20 de metri, în transversală. Balonul ricoșează în careu în calea lui Ciprian Gliga, abia intrat în joc.

Minutul 65: Gliga în locul lui Petriș.

Minutul 63: Stoi în locul marcatorului Mânecan.

Ripensia înscria chiar de 4 ori în ultima apariție din 2017, în Ciarda Roșie, 4-4 cu Luceafărul, Mediop semnând atunci primele 3 reușite ale gazdelor iar Darius Neamțu ultima.

3-2 în minutul 58 prin Mânecan, dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri, la care portarul a strigat ”eu” iar balonul i-a trecut printre palme. Cartonaș galben, Mihalcea.

50. Petriș primește cartonașul galben pentru un fault tare asupra lui Bocșan.

INFO. Goluri ale oaspeților în această perioadă a jocurilor și în celelalte două meciuri de la ora 11 în Liga 2: Luceafărul Oradea – CS Mioveni 0-1 (0-1: Ionuț Burnea 45) și Știința Miroslava – CS Balotești 0-1 (0-0; Marian Neagu 47).

2-2, minutul 48. Înscrie și nouarul oaspeților. Popescu, cel care marca și în etapa trecută. Cu latul, din careu…

Ripensia a condus ultima dată acasă la pauză contra Dunării Călărași, tot la primul joc pe teren propriu cu Radu Suciu în rol interimar. Academica începe repriza a II-a, prin Popescu și Pațurcă…

***

Ripensia conduce cu 2-1 la pauză, după o primă parte cu o ploaie de lovituri libere pentru Academica.

Este pentru a doua oară acasă în acest campionat ca Ripensia să răstoarne un scor nefavorabil, precum în repriza a II-a a jocului din etapa a III-a cu ASA, 3-2 în minutele 55 și 59, după 1-2 pentru târg-mureșeni în minutul 49.

Popa deschidea scorul în repriza I a victoriei la Suceava dar și egala în tur tocmai la Clinceni, în minutul 49, după ce o făcea și acasă chiar înaintea pauzei, 1-1 într-un 3-2 cu ASA. Iar cu tot cu ”dubla” din runda inaugurală, contra Forestei, căpitanul Ripensiei a ajuns la ”cota” 6.

Minutul 44, 2-1 Ripensia. Ungureanu îi centrează după driblinguri, de pe linia de fund, căpitanului Popa, care marchează cu capul de la 6 metri.

Minutul 42. Ripensia mai solicită un penalty, Zurbagiu fiind faultat fără ca arbitrul să acorde lovitura de la 11 metri. Zurbagiu i-a arătat centralului tibia, zgâriată: ”Uite! Nu vezi!?” Scos pe brațe la marginea terenului. Îngrijiri medicale.

Dumiter este la al 10-lea gol în Liga 2, marcate în 4 meciuri acasă respectiv tot atâtea în deplasare. Dar e pentru prima oară din etapele I și a II-a ca Dumiter să înscrie în runde consecutive.

Minutul 38, 1-1. Schimb de pase Bădăuță – Ungureanu. Ultimul îi pasează lui Călin Toma, care șutează de la 17 metri iar portarul respinge în față. Dumiter egalează: omul potrivit la locul potrivit.

33. Bădăuță cade în careu, deposedat fiind de același Răuță. Spectatorii solicită penalty dar centralul lasă jocul să continue. Și jucătorii Ripensiei protestează.

30. Ungureanu e faultat la colțul careului mare de Răuță, Călin Toma vizând colțul lung din lovitura liberă. Portarul deturnează de sub transversală, în corner.

27. Lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta, executată de Pațurcă și reținută de Contra.

23. Contra boxează din reflex la o lovitură liberă a lui Barbu de la 25 de metri lateral dreapta, pe direcția colțului scurt. Tânărul a plonjat, boxând cu ambii pumni.

Minutul 19, 0-1 Academica. Transformă căpitanul cu numărul 73 Bogdan Barbu. În dreapta portarului, lângă bară. Toți jucătorii oaspeți s-au îndreptat spre banca tehnică, savurând golul…

18. Contra plonjează la picioarele unui oponent și respinge balonul cu ambele mâini, adversarul căzând peste el. Vlad Mihalcea, la început de tur la ACS Poli, era faultat din spate de Zurbagiu. Centralul indică lovitură de la 11 metri iar jucătorul Academicii se ridică imediat de pe gazon.

16. Prim corner al vizitatorilor: Barbu. Mingea ajunge pe partea opusă.

15. Lovitură liberă executată de Barbu după ce Șandru sărea peste balon, respinsă cu capul de Călin Toma.

12. Adrian Popa primește și el cartonașul galben pentru o împingere cu umărul la mijlocul terenului, împotriva lui Șandru. Popa îi semnalează centralului că a comis primul fault în acest meci, dar nu este cruțat.

10. Ungureanu centrează de pe linia de tușă în careul mic și portarul plonjează în fața lui Bădăuță.

8. Ungureanu șutează peste transversală dintr-o poziție perpendiculară pe buturi.

7. Șandru șutează de la 20 de metri peste transversală, de pe stânga.

Minutul 5. Pațurcă, prim cartonaș galben. Fault asupra lui Zurbagiu, la 18 metri de poartă. Călin Toma execută lovitura liberă în plasa laterală.

Puțini spectatori, în jur de o sută în tribună. Îi picură puțin pe cei circa zece privitori de pe dâmbul de la peluză.

Ripensia începe prin Dumiter și Mânecan, care recepționează în linia mediană. Oaspeții, în negru.

Revin ca titulari Mânecan, după absența din primul 11 la București, și Dumiter, după două etape. În locul lui Tudor respectiv Mediop.

Gazon moale, iarba puțin mare. Plouă mărunt, după zdravăna ploaie de aseară… Momentan, 7 spectatori în tribună, cu o jumătate de oră înainte de startul de la ora 11.

Echipele…

Ripensia: 12. Mario Contra / 7. Adrian Popa – cpt., 30. Cristian Bocșan, 24. Marius Toma, 6. Claudiu Apro, 19. Călin Toma, 18. Cosmin Mânecan, 20. Costel Zurbagiu, 27. Adrian Ungureanu, 9. Andrei Dumiter, 10. Alexandru Bădăuță.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu – 22. Gabriel Stoi, 15. Sebastian Bobină, 8. Denis Golda, 4. Alin Burdeț, 5. Andrei Horcea, 21. Laurențiu Tudor.

Academica: 82. Gabriel Ureche / 21. Mihai Dobrescu, 73. Bogdan Barbu – cpt., 6. Raul Hreniuc, 24. Andrei Răuță, 20. Paul Pațurcă, 3. Florin Achim, 10. Vlad Mihalcea, 89. Mihai Șandru, 9. Alexandru Popescu, 30. Tiberiu Petriș.

Rezerve: 1. Octavian Vîlceanu – 11. Artur Teuț, 87. Andrei Gal, 8. Adrian Moldovan, 17. Ciprian Gliga, 29. Ionuț Băniță, 7. Andrei Blejdea.

*

Tocmai printr-o înfrângere la Clinceni, doar cea de-a doua în prima jumătate a turului, 2-1 (1-0) pentru Academica în runda a IX-a, se declanșa o serie de 5 eșecuri consecutive ale nou-promovatei Ripensia, care ducea în cele din urmă la demiterea lui Remus Steop, după un alt insucces tot în Ilfov. Acum, în Săptămâna Mare, timișorenii din Ciarda Roșie speră să învie prin a stopa un șir de 3 jocuri pierdute la limită, prilejul fiind oferit de cea de-a 3-a apariție acasă în 2018, contra aceleiași Academica Clinceni, neînvinsă în deplasare în noul an dar surprinsă sâmbăta trecută de Luceafărul Oradea, 1-2 în zona capitalei.

Ripensia are bilanțul acasă 13 5 4 4 37-19 19p

Se întâlnesc așadar două formații învinse în weekend-ul trecut cu 2-1 în zona Bucureștiului, ocupanta locului 6 de către bihoreni iar Ripensia pe terenul unei formații evadate astfel de pe locul de retrogradare, CS Balotești. Dacă pentru Academica a fost doar primul eșec al stagiunii de primăvară, pentru timișoreni a fost cel de-al treilea la rând, înfrângerilor suferite cu Paul Codrea la cârmă la Pitești și acasă cu Chindia adăugându-li-se cea din Ilfov, cu Radu Suciu revenit în rol interimar.

Țelul bănățenilor este de a stopa declinul, de această dată mai primejdios, după ce seria celor 5 înfrângeri din tur, cu 2-1 la Clinceni, 0-1 acasă cu CS Mioveni, 2-0 la Sibiu pentru AFC Hermannstadt, 1-2 pe teren propriu cu CS Balotești și 2-0 în Ilfov pentru CS Afumați, era cu mai mare ușurință absorbită pe fundamentul excelentului punctaj acumulat de nou-promovați în primele 6 runde, 14 din 18 posibile.

De fapt, ulterior primelor 6 etape fără înfrângere pentru timișoreni, doar două echipe strângeau mai puține puncte decât Ripensia începând din etapa a șaptea încoace, și anume Olimpia, 13, sătmărenii fiind însă excluși din competiție, respectiv Dacia Unirea Brăila, ultima dintre formațiile rămase în cursă înaintea rundei începute astăzi, 11 puncte fiind acumulate de dunăreni. Dar chiar și ei tocmai au mai avansat, surprinzător… Ripensia a mai adunat pe teren doar 15, din 3 victorii și șase remize, față de cele 11 eșecuri, marcând 23 de goluri și primind 34. Le-au trebuit timișorenilor 17 etape pentru a depăși prin victoria cu brăilenii de puțin punctajul obținut deja în primele 6 runde din vară…

Timișorenii vor mai primi până la finele campionatului în Ciarda Roșie și pe AFC Hermannstadt, CS Afumați, Pandurii Lignitul și Știința Miroslava, având așadar mai întâi de-a face cu grupări din prima treime a ierarhiei, iar ulterior din zona minată a clasamentului, contracandidate la evitarea retrogradării. Primul hop îl vor aborda însă în absența golgheterului Mediop, suspendat, alte accidentări fiind de dată ceva mai veche, a portarului Munteanu dar și a fundașului Hecsko, plus a lui Țugui.

Academicii lui Ilie Poenaru i-a priit în deplasările din 2018, 1-3 la Șiria cu UTA, 2-2 pe ”Știința” cu ASU Politehnica și o nouă victorie, 0-1 la Suceava cu Foresta, așa încât ultimul insucces al celor din Clinceni pe drumurile Ligii 2 datează din 2 decembrie, 4-0 pentru Dunărea, la Călărași. În consecință, formația pregătită în acest sezon și de Laurențiu Diniță, pe primul tronson al turului, este implicată în cursa pentru locul 4, într-un duel la distanță cu o altă trupă din Ilfov, CS Afumați, care o devansează cu două puncte și va juca tot în Timișoara în Vinerea Mare, pe ”Știința”, de la ora 15, cu ASU Politehnica.

Mai delicată în schimb e situația bănățenilor în galben-roșu, care mai dețin o brumă de 5 puncte față de Foresta, plasată pe primul loc de retrogradare, cu 27 de puncte, deținute și de CS Balotești și Știința Miroslava. O problemă a timișorenilor constă în faptul că n-au mai putut scăpa fără a primi gol încă din etapa a treia, în vară, când dispuneau în Ciarda Roșie de Sportul Snagov, cu 2-0, a doua victorie fără replică după memorabilul 16-0 cu Foresta Suceava, de-atunci încasând câte două goluri în 3 reprezentații acasă, dar chiar și 3 goluri de la Chindia respectiv 4 de la Luceafărul.

Aceeași Luceafărul a marcat sâmbăta trecută de două ori la Clinceni, în minutele 43 și 61, Academica reducând din handicap prin Popescu abia în prelungiri, 1-2, înfrângere în componența Ureche – Baniţă, Găină, Hreniuc, Dobrescu, Barbu, Gheorghe – cpt. (65, Teuț) – Târşa (36, Pațurcă), Mihalcea, Popescu – Mihai (53, Blejdea), rezerve fiind Vâlceanu – Gal, Şandru și Petriş.

Etapa a XXVIII-a în Liga 2 a început astăzi prin jocurile de la ora 17 la Ștefăneștii de Jos și Brăila, CS Sportul Snagov – FC Argeș 1-2 (Bogdan Stancu 50 / Ionuț Năstăsie 14, Vasile Buhăescu 75) și Dacia Unirea – Chindia Târgoviște 1-0 (Iustin Popescu, portar – autogol în minutul 17). Clasamentul actualizat inclusiv cu rezultatele de 3-0 în dreptul lui UTA și Metaloglobus, câștigătoare la ”masa verde” în runda în curs, precum și programul rundei, pe coloana datelor tehnice.

Ripensia – Academica este programat vineri 6 aprilie la ora 11, precum partidele de la Sânmartin și Miroslava, și este difuzat aici în format LIVE TEXT. Arbitrează Florin Andrei din Târgu Mureş, asistat de Adrian Mărginean din Aiud și Iulian Szekely (Cluj). Rezervă, Cristian Vieru din Cisnădie, iar observatori, reșițenii Viorel Lolea și Cornel Corocan.

Săptămâna viitoare se vor juca pe 12 aprilie şi meciurile restanţă Pandurii – CS Baloteşti, de la ora 11, respectiv Sportul Snagov – Dacia Unirea Brăila (ora 17), din runda a 26-a, programată în 24-26 martie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: