LIVE TEXT. Ripensia – ASU Politehnica 0-1 (0-0): Ignea 90+1 penalty. Bară Drăghici: 6. Transversală Scutaru: 17. Bară Ignea 42. Petruescu, o schimbare: Vasile în locul lui Ursu. Pelici, 4: intră Toma, Stoi, Chera, Drăghici. Sâmbătă de la ora 16 pe ”Dan Păltinișanu” în etapa a XXXI-a din Liga 2

Ripensia pierde al doilea meci consecutiv acasă la zero, dar și al doilea duel direct timișorean considerat pe teren propriu, după 2-3 aici în tur cu ACS Poli. Roș-galbenii, pierzători cu 0-1 în 2019 și astăzi cu ASU Politehnica, precum cu ACS Poli la prima înfățișare din februarie, atunci pe ”Electrica”. ASU leagă în schimb a treia oară două triumfuri, a doua ”dublă” consecutivă la zero. Serie invincibilă prelungită la patru. Și o așteaptă în Săptămâna Mare pe concitadina ACS Poli, pe când Ripensia merge la Cluj… 

90+1, 0-1 ASU Politehnica, transformă Alin Ignea, pe jos, în stânga. Balon atins.

Minutul 90. Rezerva Octavian Ursu, faultat la 12 metri de Stoi, în careu, în lateral. Penalty pentru violeți!

Se arată 3 minute de prelungiri și…

85. Vidrăsan în locul lui Cristian Ene.

83. Gueye în locul lui Drăghici.

80. Ursu reia de la 8 metri centrarea lui Motreanu dar portarul prinde.

Nu mult altceva în rest… Ca la liga a doua. N-ați-o ție, dă-mi-o mie. Nivel tare modest al jocului. 0-1 în tur, 0-0 până la ora actuală în retur. Un gol în aproape 3 ore de fotbal timișorean. V-am vrea mai incisivi, mai preciși la finalizare. Dar probabil aceasta este calitatea dată de nivelul valoric al protagonistelor Ligii 2.  

77. Motreanu centrează de pe dreapta în careu. Moldovan respinge. Încă un șut polist, respins.

75. Motreanu, în locul lui Manea.

70. Monea intră în locul lui Chera.

68. Ignea, cartonaș galben. Omuț a apreciat o simulare în preajma careului. Galeria solicită penalty. 

Ripensia a echilibrat jocul după pauză, dar acțiunile mai incisive rămân de partea ”violeților”. 

Minutul 63. Zaluschi în locul lui Popovici.

59. Cornere ale lui ASU Politehnica de pe ambele părți. Prin Ignea.

57. Cristian Ene, găsit cu o centrare de pe flanc. Dar se precipită în fața porții, în careul mic. Îl ”ochește” pe Horațiu Moldovan. Defensiva respinge în corner. Cea mai mare ocazie. Ene nu a lovit curat balonul.

52. Portarul prinde centrarea lui Cherecheș de pe stânga.

49. Chera șutează în diagonală pe lângă colțul lung.

Octavian Ursu în locul lui Dros, de la pauză la ASU Politehnica.

0-0 la pauză. 

Minutul 42. Ignea trimite cu latul spre colțul lung, în bară, sus, la încheieturi.

Ușoară dominare a alb-violeților, dar fără ocazii semnificative de poartă.

Au venit spectatorii la stadion. Circa 1.500.

19. Dros, cartonaș galben. Centralul lăsa avantaj într-o fază premergătoare.

17. ASU, prim corner. Execută Ignea. Respingere. Scutaru șutează sub transversală, în care e deturnată de Moldovan, balonul ricoșând în teren.

15. Drăghici șutează de la 17 metri, perpendicular pe buturi, dintr-o poziție favorabilă, peste bară.

10. Murariu prinde dar scapă balonul la o centrare a Ripensiei. Mera l-a acoperit, din preajmă.

8. Dros, prim șut la poartă. De la 18 metri, puțin pe lângă stâlpul din dreapta.

Minutul 6. Bară a Ripensiei. Drăghici șutează cu latul dar mingea lovește stâlpul din dreapta al porții alb-violet. Bâlbâială a fundașilor centrali Scutaru și Mera. 

Galeria viola, peste 300 de suporteri. Și încă 400 de spectatori în tribuna I. Micuța galerie a Ripensiei, separată. Șase fani, o tobă și 4 steaguri.

ASU Politehnica începe prin Cristian Ene și Dros, în alb-violet. Atacă spre Peluza Sud. 

Oaspeții, o modificare de la meci la meci în 11-le de start. Gazdele, patru. Petruescu, o schimbare: Vasile în locul lui Ursu. Pelici: 4 înlocuiri. Intră Toma, Stoi, Chera și Drăghici, nu mai încep Popa, Burdeț, Stoica și Gueye, titulari duminică la Petroșani.

Timp splendid, teren foarte bun, tribune ca și goale cu 20 de minute înaintea orei startului: nici o sută de spectatori. Doar galeria Ripensiei a sosit momentan, circa zece de suporteri.

Ripensia: 1. Horațiu Moldovan – 32. Bogdan Străuț, 5. Andrei Tînc, 25. Mihai Hecsko, 19. Călin Toma – cpt. / 22. Gabriel Stoi, 26. Marian Anghelina, 14. Alexandru Popovici, 21. Vlad Chera, 9. Andrei Dumiter, 85. Octavian Drăghici.

Rezerve: 99. George Păduraru – 10. Adrian Zaluschi, 11. Mansour Gueye, 6. Claudiu Apro, 7. Adrian Popa, 20. George Monea, 15. Florin Dobie.

ASU Politehnica: 1. Rareș Murariu – 3. Călin Jurj, 13. Cristian Scutaru, 14. Ioan Mera – cpt., 20. Alexandru Cherecheș, 6. Cristian Dros, 7. Alin Manea, 24. Alin Ignea, 8. Bogdan Vasile, 17. Adrian Bedea, 9. Cristian Ene.

Rezerve: 30. Alexandru Borbei – 19. Ionuț Coadă, 2. Dragoș Cojocaru, 15. Octavian Ursu, 4. Raul Vidrăsan, 22. Radu Motreanu, 11. Fabio Trip.

*

Și-ar fi dorit poate să fie mai bine clasate la ora acestui duel direct din retur, și total scutite de grijile evitării retrogradării după trasee ceva mai fructuoase, însă cu certitudine își doresc cu atât mai mult și cu mai mare ardoare tranșarea favorabilă a disputei locale din runda a 31-a a Ligii 2, o chestiune de orgoliu, blazon și onoare. ASU Politehnica, de această dată în deplasare pe ”Dan Păltinișanu” dar cel mai probabil tot cu grupul mai numeros de fani în tribună, va avea în plus și ambiția revanșei după acel 0-1 în turul toamnei, rămânând de văzut dacă roș-galbenii mai bine clasați vor fi de acord. Ce va fi, puteți afla și aici în transmisiunea text în direct a partidei de la ora 16.

Este și prima apariție a timișorenelor după seria de 3 partide într-o săptămână, solicitantă la mijlocul returului, test de anduranță și kilometrică din care alb-violeții s-au ales neînvinși cu 5 puncte adjudecate în crescendo, de la remize la un succes categoric tocmai pe acest gazon, iar Ripensia cu 4 puncte: mai întâi o remiză în capitală, apoi un eșec în Ciarda Roșie și ulterior un triumf la Petroșani. Roș-galbenii au avut parte așadar de o deplasare în plus, pe ruta București – Timișoara – Petroșani, pe când elevii lui Cosmin Petruescu de două reprezentații pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.  

Arenă pe care oponentele de astăzi au pierdut pe rând meciuri directe locale din acest sezon, mai întâi Ripensia, într-o dispută găzduită vara trecută contra lui ACS Poli, care se impunea în prelungiri cu 2-3, iar apoi ASU Politehnica, tocmai cu roș-galbenii, 0-1 semnat de Alexandru Popovici în minutul 33, semn că ocupanții locului 9 au simțit și gustul victoriei pe principalul gazon al Timișoarei.

De-atunci și-au îmbunătățit situația, mulțumită învestirii unui nou antrenor, alegere potrivită, mai rar pierzând Ripensia sub îndrumarea lui Alexandru Pelici, la debutul acestuia pe banca bănățenilor, 1-0 la Ploiești, la startul în 2019, 1-0 pentru ACS Poli pe ”Electrica”, și ceva mai recent în partide considerate acasă, pe ”Dan Păltinișanu” și în Ciarda Roșie, cu aspirante la promovare: 1-2 cu CS Sportul Snagov și 0-2 cu Chindia, joia trecută.

Ripensia a schimbat în toamnă antrenorul, ASU Politehnica a remaniat comparativ ceva mai mult în iarnă, prin întinerire, efectivul de jucători, modificări din mers în primul sezon cu Cosmin Petruescu la cârmă. Fiecare tehnician cu strategia și năzuințele sale, fiecare în urmărirea unei clasări cât mai bune peste 6 săptămâni, la finele ediției, ca platformă de abordare a unui sezon 2019-2020 cu speranțe înnoite pentru grupările timișorene.

Petruescu a efectuat pasul înainte, după ce în primăvara trecută era încă dedicat cu anii celor de la CSM Lugoj, pe care i-a îndrumat strict pe trepte înalte ale seriei vestice în Liga 3, revenind de fapt pe palierul Ligii 2, unde îi aducea și pe ”verzii” de la ACS Recaș în 2012, fără însă a mai avea ocazia legitimă de a-și exercita dreptul adjudecat cu trudă pe banca tehnică, Pelici repliindu-se în schimb în toamnă din mers la nivelul eșalonului secund, ca punte de relansare cu un club în ascensiune după izbânda ghidării sibienilor spre promovări consecutive în 2017 și 2018, din Liga 3 până în Liga 1. Hermannstadt se chinuie acum pe locul de baraj din play-out-ul elitei, unică formație din zona 7-14 încă fără victorie în grupa a II-a valorică, recul și în urma despărțirii de timișorean, pe când fostul fundaș alb-violet are planurile lui cu roș-galbenii, năzuind la o promovare în prima divizie și cu întâia echipă pe care are ocazia să o antreneze în orașul său. 

Un meci într-adevăr cu valențe locale, puternic ancorat în peisajul regenerat al fotbalului timișorean divizionar din deceniul în curs, tânjind pe de altă parte după un stadion de Doamne ajută, cu toate sectoarele accesibile, și nu în prag de demolare, cum i se duce vorba fostului ”1 Mai”.   

Neajunsuri sunt pe toate planurile, dar și o adiere a speranțelor înnoite răzbate totuși pe scena fotbalului local, Ripensia și ASU Politehnica fiind viu implicate în demersul revigorării unui iubit sport în capitala Banatului. Motiv pentru care înfățișarea la ora unui duel direct local capătă conotații aparte, deznodământul final urmând a rămâne punct de reper și referință în retrospectiva sezonului. 

Gazdele de astăzi mizează pe experiența competițională a unor jucători cheie, mai numeroși și mai rutinați la capitolul rulajului divizionar peste ani, dar și pe un plus în plan ofensiv, pe când ASU Politehnica pe entuziasmul mai multor tineri din componență, susținuți necondiționat de galeria viola, entuziasm dublat de nevoia mai mare de puncte și dorința de revanșă după rezultatul tur, ambele formații bazându-se în general cu preponderență pe o bună organizare a jocului, disciplină tactică insuflată de tinerii lor antrenori. 

Un așteptat derby timișorean, de dorit fiind ca mulți spectatori să ia calea stadionului ”Dan Păltinișanu”… 

Arbitrează Paul Unimătan (Zalău) – Petrică Cîmpeanu (Cluj) și timișoreanul Alexandru Filip, rezervă fiind concitadinul său Claudiu Gaitin, iar observatori arădeanul Lucaci și timișoreanul Ioan Mureșan.

Datele tehnice, pe coloana clasamentelor. Alte știri din Liga 2, de la celălalt meci găzduit astăzi în Timișoara dar și primele rezultate ale etapei, în consemnări separate.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: