LIVE TEXT. Ripensia – CNS Cetate Deva 4-1 (2-1): Nanu 10, Mediop 42, 80, Dumiter 63 / Tecsi 19

Ripensia învinge clar în duelul grupărilor la egalitate de puncte, 4-1 cu CNS Cetate Deva, și rămâne lipită de podium. Revenim cu declarații și imagini.

Minutul 89. Bloj este înlocuit cu Lupu iar Mediop cu Grunţă la gazde.

Minutul 85. Iese Matiş și intră Popescu, iar trei minute mai târziu Mânecan e înlocuit cu Hecsko.

Minutul 84. Nanu putea face 5-1 dar şutează de la 13-14 metri milimetric peste transversală.

Minutul 83. Iese Ionică şi intră Boldea.

După gol, Mediop s-a îndreptat spre gard şi a luat bebeluşul în braţe, sărutându-și consoarta şi copilul, care erau în tribuna cea nouă din Ciarda Roșie…

Se arată trei minute de prelungiri oaspeţi în atac beneficiază de p lovitură liberă de la 28 metri Făgărăşanu înalt în careu şi portarul timişorean respinge şi fluier final o victorie meritată şi un joc peste aşteptări, cu această victorie au intrat în cărţi la locul unu la două puncte de Sebiş

Minutul 80. Matiș îi centrează de pe dreapta lui Mediop, care preia pe piept și înscrie de la 6 metri. 4-1 Ripensia.

Contraatacuri tăioase ale Ripensiei prin Dumiter și Matiș, dar fără rezultat.

69. Szekely reia cu capul de la 12 metri peste transversală la ”libera” lui Făgărășanu de la 30 de metri.

68. Mediop comite fault la centrul terenului asupra lui Cristian: cartonaș galben.

65. Portarul respinge mingea șutată de Popa de la 16 metri, pe jos.

Excelentă pasă de la Matiș… Dumiter intră în careu și de la 7 metri înscrie: 3-1 în minutul 63.

62. Făgărășanu, șut peste transversală de la 16 metri, perpendicular pe buturi.

60. Mediop preia balonul în careu, Tănase solicită ofsaid despre care nu este vorba și centrează de la 11 metri, portarul șutindu-i mingea lui Dumiter de pe capul.

58. Gakos iese și reține bine în fața devenilor.

57. Bloj, cartonaș galben. Fault la mijlocul terenului.

55. Matiș șutează de la 16 metri pe jos și portarul reține.

50. Iese Stoenac, intră Szekely. Stoenac dă de 3 ori cu bocancul în gard iar apoi încă o dată, când e huiduit de tribună.

47. Iese Semeniuc, intră Dumiter.

Pauză, 2-1. Național Sebiș conduce cu 2-0 acasă după primele 45 de minute, iar ACS Poli II – CS Millenium e 1-1 iar în rest 0-0…

Două minute de prelungiri…

Minutul 42. 2-1 Ripensia. Mediop, excelent servit de Zaluschi, la 16 metri. Intră în careu și lobează scurt.

36.Bloj centrează și Tecsi reia cu capul de la 8 metri, dar defectuos, pe lângă bară.

Primă jumătate de oră echilibrată, cu două reluări pe spațiul porții și tot atâtea goluri.

31. Al doilea corner la rând pentru deveni, prin Făgărășanu.

27. Tecsi șutează de la 17 metri puțin peste transversală, perpendicular pe buturi.

22. Centrare a lui Nanu de pe stânga dar pe plasa porții.

Minutul 19, 1-1. Tecsi, cap din careu, fără replică pentru Gakos. La centrarea lui Cornea de pe stânga.

15. Zaluschi execută lovitura liberă dar Nanu e în ofsaid.

Mediop faultat, îngrijiri medicale, timp întrerupt.

15. Corner pentru oaspeți, primul al jocului, executat de Vaștag. Gakos respinge.

Minutul 10, 1-0 Ripensia, prin Nanu: lat de la 10 metri pe mijlocul porții. Incursiune pe partea dreaptă a lui Matiș, care a intrat în careu și a centrat pe jos în fața porții.

6. Stoenac, lovitură liberă de la 20 de metri pe lângă bara stângă a porții lui Gakos.

Minutul 3. Nanu, șut de la 12 metri lateral stânga la colțul lung, puțin pe lângă stâlpul porții.

Timp excelent, gazon perfect.

Încep Făgărășanu și Tecsi pentru devenii în albastru. Foarte puțini spectatori în Ciarda Roșie, în comparație cu jocul cu reșițenii. Circa 75 în tribună și 15 pe dâmbul din spatele porții.

Echipele…

Ripensia: 12. Georgios Gakos / 7. Adrian Popa – cpt, 22. Gabriel Stoi, 30. Flavius Vlădia, 19. Călin Toma, 20. Marius Semeniuc, 18. Iosif Mînecan, 29. Adrian Zaluschi, 11. Florin Nanu, 13. Claudiu Matiș, 27. Ndyaie Mediop.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu / 6. Claudiu Apro, 25. Mihai Hecsko, 17. Laurențiu Luca, 23. Aurelian Grunță, 3. Andrei Popescu, 28. Andrei Dumiter.

CNS Cetate Deva: 22. Roberto Bodea / 14. Alexandru Petresc, 23. Robert Cristian – cpt., 6. Octavian Ionică, 21. Eduard Cornea, 78. NDoye Ousmane, 24. Andrei Vaștag, 13. Erwin Bloj, 7. Andrei Făgărășanu, 17. Marian Stoenac, 10. Iulian Tecsi.

Rezerve: 1. Andrei Raț / 2. David Jude, 15. Sebastian Agache, 8. Mario Boldea, 18. Marius Lupu, 20. Szabolcs Szekely.

Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Lakatos Rareș (Oradea), Bogdan Gireadă (Oradea). Observatori: Emil Arsa (Arad) și Daniel Scridon (Arad).

Etapa de Paști în Seria a IV-a din Liga 3 se desfășoară vineri de la ora 17 și coincide cu runda marcând mijlocul returului în întrecerea grupei vestice, în cadrul căreia formațiile din imediata apropiere a podiumului, implicate la rândul lor în duelul dus în cinci pentru promovare, se întâlnesc pe arena timișoreană Ciarda Roșie, după ce în partida tur, de sub Cetatea deveană, încheiau cu un scor alb.

S-a ajuns deja în etapa a 20-a, a șaptea din sezonul de primăvară, și duelul pentru promovare continuă neabătut într-o notă cât se poate de echilibrată, fiind foarte deschis, cu o formație din județul Alba, liderul la zi ACS Industria Galda de Jos, una din județul Arad, CS Național Sebiș, una din județul Caraș-Severin, nou-promovata CSM Școlar Reșița, una din județul Timiș, o altă nou-promovată, Ripensia, respectiv una din județul Hunedoara, CNS Cetate Deva, fiecare în parte implicată cu șansele sale în această dispută care va mai avea 6 viitoare episoade, încă două în luna în curs și 4 în mai.

Este așadar de interes să enumerăm și meciurile pe care le mai au de disputat cele 5 contracandidate, clasamentul integral al seriei fiind prezentat pe coloana dreaptă, laolaltă cu programul rundei viitoare:

1. Industria Galda: la Pandurii II; acasă cu Național Sebiș; la Ighiu; acasă cu CSM Lugoj; la Ripensia; acasă cu CSM Școlar Reșița; la UTA BD II.

2. Național Sebiș: cu Mama Mia; la Galda; acasă cu ACS Poli II; la Pandurii II; acasă cu Giarmata; acasă cu Ighiu; la Lugoj.

3. CSM Școlar Reșița: cu UTA BD II; la Deva; acasă cu Cermei; la Unirea Alba Iulia; acasă cu Mama Mia; la Galda; acasă cu ACS Poli II.

4. Ripensia: acasă cu Deva; la Cermei; acasă cu Unirea Alba Iulia; la Mama Mia, acasă cu Industria Galda; la ACS Poli II; acasă cu Pandurii II.

5. CNS Cetate Deva: la Ripensia; acasă cu CSM Școlar Reșița; la UTA BD II; la Giarmata; acasă cu Cermei; la Unirea Alba Iulia; acasă cu Mama Mia.

Ripensia și CNS Cetate Deva sunt totodată singurele două grupări din plutonul fruntaș de 5 cluburi care n-au fost lideri după una dintre primele 19 runde ale sezonului în curs în C4, CS Național Sebiș fiind în schimb cel mai adesea pe prima treaptă a podiumului, și anume de zece ori, în mai mult de jumătate din cazuri, urmată la acest capitol de ACS Industria Galda, de 4 ori, CSM Școlar Reșița de 3 ori și alte grupări sosite în 2016 din eșalonul 4, ACS Poli II și CS Gloria Lunca Teuz Cermei, fiecare o dată, pe la începutul campaniei. Lider după etapa inaugurală era CS Național Sebiș iar mai apoi ACS Poli II în runda a II-a; CS Gloria Lunca Teuz Cermei în etapa a III-a; CS Național Sebiș în rundele 4-6; Industria Galda 7-8; Național Sebiș 9-10; CSM Școlar Reșița 11-12; CS Național Sebiș 13 – la încheierea turului, în calitate de campioană de toamnă; CS Național Sebiș 14-16; CSM Școlar Reșița 17 iar ACS Industria Galda în etapele 18 și 19.

Timișorenii au cel mai prolific atac al seriei, cu 36 de goluri înscrise în 19 etape, în medie aproape două pe meci, pe când elevii lui Viorel Tănase nu se prea mândresc cu bilanțul golurilor încasate, 28, doar alte 4 echipe scoțând mai adesea mingea din plasa propriei porți în actualul campionat, iar devenii, în plus, au și cele mai multe eșecuri în cont dintre grupările din prima jumătate a ierarhiei. Este de așteptat așadar un meci cu goluri, deși, pe de altă parte, regina remizelor din C4, Ripensia, a semnat trei rezultate albe de egalitate, ce-i drept toate în deplasare.

Tot pe marginea jocului ce va fi transmis aici în comentariu în direct LIVE TEXT, să mai notăm totodată că Ripensia n-a câștigat acasă, dintre fruntașe, nici cu Național Sebiș, de care era întrecută cu 0-3 la debutul în C4, nici cu CSM Școlar Reșița, cu care a remizat în urmă cu două săptămâni 1-1, învingând în schimb în rest la limită în reprezentațiile de pe teren propriu în 2017. Pe de altă parte, Centrul Național Sportiv Cetate a pierdut de două ori cu 1-0 în sezonul de primăvară în județul Alba, cu 1-0 atât la Galda de Jos cât și la Ighiu, însă cu foarte mult cântec în primul caz, câștigând în schimb acum aproape o lună în Oltenia, 2-1 la Pandurii II, victorie adăugată celor fără greș la Deva, unde a trecut în noul an cu 2-0 de ACS Poli II, 1-0 de Național Sebiș și 3-1 săptămâna trecută de CSM Lugoj.

În altă ordine de idei, Liga 3 suferă o nouă pierdere în acest sezon încă de la vremea Sfintelor Sărbători de Paști, gruparea FC Bistrița urmând a fi exclusă din întrecerea Seriei a V-a în urma celei de-a doua neprezentări, ca o altă dispariție din peisaj după ce în iarnă arunca prosopul și Arsenal Malu, din Seria a II-a. Eșalonul trei rămâne astfel cu 15 cluburi în Seria I, 13 în Seria a II-a, 15 în Seria a III-a și câte 14 în Seria a IV-a respectiv a V-a, totalul fiind de 71 de formații, care, adăugate celor 14 din Liga 1 și 16 din Liga 2, dau 101 la nivel național, în scădere ce nu poate da decât de gândit. Fără a mai face referire la nivelul valoric oricum mai mult decât îndoielnic al prestațiilor sportive…

Dar acesta este stadiul actual, aici s-a ajuns iar jurnalistul nu poate decât consemna ca atare. Ce va fi în Vinerea Mare în Ciarda Roșie, aflați și aici.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: