LIVE TEXT. În Ciarda Roșie, în etapa 17 din Liga 2. Ripensia Timișoara – CS Mioveni 1-1 (0-1): Bădăuță 78 – Balint 36. Pelici, 4 noutăți la primul său meci acasă: revin Rădulescu, Anghelina, Monea și Mansour

Corner al Ripensiei și… fluier final: 1-1 (0-1). Al patrulea 1-1 consecutiv acasă.

Minutul 90+1: Ivan în locul lui Popescu.

Bădăuță, al nouălea marcator al Ripensiei în acest campionat al Ligii 2. Al patrulea meci consecutiv acasă în care timișorenii au egalat. 1-1 se încheia și cu Energeticianul, AS FC Universitatea Cluj și FC Argeș. 

90. Iese și Anghelina, intră Apro.

89. CS Mioveni, lovitură liberă din zonă laterală. Fundașii gazdelor resping.

87. Drugă în locul lui Popescu.

86. Balint, cartonaș galben. Fault în zona centrală.

83. Un-doi Popa – Monea, ultimul centrând. Portarul reține mingea din fața lui Dumiter și Bădăuță.

81. Popovici în locul lui Mansour.

80. Celea șutează din lovitură liberă de la peste 35 de metri, peste transversală.

Minutul 78, 1-1. Gueye pătrunde pe stânga și îi centrează lui Bădăuță, care înscrie în dreapta portarului. Drept din 7 metri, perpendicular pe buturi. Dintr-o bucată…

77. CS Mioveni, alt corner, după cel din minutul 63.

76. Monea intră în careu și centrează de la 14 metri dar doiarul Kilyen plasează mingea cu pieptul portarului.

Minutul 74. Anghelina driblează doi jucători, pătrunde în careu și de la 11 metri lateral dreapta șutează peste transversală. Ocazia reprizei a II-a, pe fondul dominării Ripensiei, mai mult în posesia mingii.

73. Popescu, cartonaș galben.

71. Bădăuță în locul lui Zaluschi.

57. Spectatorii protestează din nou. Zaluschi, faultat la 25 de metri de poartă. Centralul nu acordă lovitură liberă.

55. Asistentul semnalizează. Ofsaid. Publicul protestează. Și antrenorul secund Mada. Centralul îl avertizează. Gazdele consideră că Ripensia n-a fost în ofsaid.

53. Gherghe primește cartonașul galben pentru faultul asupra lui Dumiter, scăpat spre poartă. Infracțiune la 30 de metri.

Minutul 48. Lazăr, cartonaș galben. Fault asupra lui Monea.

Un minut de prelungire și… pauză: 0-1.

43. Gueye reia cu capul de la 7 metri puțin peste transversală la centrarea lui Călin Toma de pe stânga, de pe linia de tușă, de la 18 metri. Era angajat de Dumiter.

Este pentru a patra oară în acest campionat ca vizitatorii să deschidă scorul în repriza I a unui meci găzduit de Ripensia. Au mai făcut-o cei din Clinceni, Cluj și Pitești, așadar și în ultimele două partide ale roșu-galbenilor pe ”Dan Păltinișanu”.

Minutul 36, 0-1 CS Mioveni. Balint înaintează singur pe partea dreaptă și intră în careu, de unde șutează la colțul lung. Fază la care gazdele protestează vizavi de o poziție de ofsaid.

31. Ciocnire la vreo 30 de minute de poarta Ripensiei. Între doi jucători ai vizitatorilor, Balint și Celea. Îngrijiri medicale.

29. Lovitură liberă de pe partea dreaptă. Doiarul Kilyen execută de la 30 de metri, din nou, puternic, cum a mai făcut-o și în alte deplasări în Timișoara, iar Rădulescu atinge balonul, șters spre colțul barelor. Transversală.

27. Aruncare de la margine pentru Ripensia, corect acordată. Antrenorii argeșenilor sar din nou ”ca arși”. Centralul îi avertizează pe cei 2 tehnicieni.

25. CS Mioveni, lovitură liberă de la 36 de metri, prin Kilyen. Spre colțul lung. Unde Balint ratează intervenția, din colțul careului de 6 metri.

21. A doua întrerupere a jocului. Ciocnire între jucători, Popescu părăsește gazonul pentru îngrijiri medicale. Lovitură liberă în favoarea Ripensiei. Călin Toma, scurt pentru Zaluschi. Și această fază se răcește.

15. Zaluschi centrează de pe partea dreaptă, de pe linia de fund, iar Celea luftează, balonul ajungând în calea lui Gueye. Care ratează oportunitatea de a lovi balonul. Luftează și el.

13. Celea respinge șutul lui Dumiter de la 14 metri. Mingea se scurge în corner, prin stânga portarului.

11. Anghelina centrează și Celea respinge cu capul, dar spre propria poartă. Salvat de goalkeeper, care deturnează de sub transversală, în corner. La un pas de autogol și de… 1-0.

Minutul 7. Lovitură liberă indirectă, corect acordată. Joc periculos. Cei de pe banca oaspeților, în fața cărora s-a petrecut faza, au protestat. Zaluschi execută, faza se răcește.

5. Hecsko, accidentat. Îngrijiri medicale. Joc întrerupt.

Timp rece dar fanii Ripensiei nu-și cruță vocile, scandând ”Ripensia! Ripensia!” Sunt aproape 150 de spectatori.

3. Primă ocazie! Șeptarul Balint șutează în plasa laterală din colțul careului mic, primind balonul după o aruncare de la margine.

Minutul 2. Oaspeții, lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta. Rădescu trimite în careu.

Oaspeții, în tricouri și șorturi albe și jambiere verzi, încep meciul, atacând în repriza I spre poarta din fața peluzei cu dâmbul de pământ.

Alexandru Pelici a oferit 4 noi titularizări față de deplasarea la Ploiești. Rădulescu a revenit după 9 etape în primul 11, în poartă, ultima oară apărând din minutul 1 la Târgu Jiu. Ulterior, Păduraru începea 5 partide iar Dobre trei. Anghelina a revenit după două absențe din prima garnitură, ultima titularizare fiind afară la Bacău. Monea n-a mai fost titular din runda a 9-a, 0-1 acasă cu Metaloglobus. revenind așadar în primul 11 după 8 etape. Iar Mansour, titular la Târgoviște, cu Energeticianul, la ASU Politehnica și la Bacău, revine tot după 3 etape.

Gazonul este bunicel dar nu precum cel de pe ”Dan Păltinișanu”.

Marius Toma și Ungureanu, accidentați, portarul Dobre – suspendat o etapă după eliminarea de la Ploiești.

Ripensia: 1. Iulius Rădulescu – 7. Adrian Popa, 32. Bogdan Străuț, 25. Mihai Hecsko, 19. Călin Toma – cpt., 20. George Monea, 10. Adrian Zaluschi, 9. Andrei Dumiter, 4. Alin Burdeț, 26. Marian Anghelina, 17. Mansour Gueye.

Rezerve: 99. George Păduraru – 14. Alexandru Popovici, 11. Alexandru Bădăuță, 6. Claudiu Apro, 8. Takenori Kawagoe, 5. Alin Barâcă, 16. Răzvan Cluci.

CS Mioveni (antrenor principal Iordan Eftimie): 22. Dănuț Croitoru – 2. Szabolcs Kilyen, 24. Robert Gherghe, 33. Daniel Celea, 25. Ionuț Boldea, 5. Rareș Lazăr, 8. Cosmin Năstăsie, 16. Laurențiu Rădescu, 10. Alexandru Popescu, 19. Valentin Coșereanu, 7. Valentin Balint.

Rezerve: 1. Valentin Sima – 4. Andrei Trașcu, 13. Cătălin Alexe, 20. Raul Drugă, 18. Roberto Ayza, 17. George Ivan. Cu numărul 15, Iulian Tărâță, al cărui nume este însă tăiat.

***

Extrem de blândă a fost până acum această toamnă cu terenurile fotbalului intern, îmbelșugată în soare. Un gazon al Ligii 2 a fost însă neatins de crampoane în actualul campionat, cel timișorean din Ciarda Roșie, care reintră astăzi în circuit, la matineu, odată cu cel de-al optulea meci acasă al Ripensiei, organizatoare până acum, începând din 18 august, în urmă cu 3 luni, pe ”Dan Păltinișanu”. Iar în seara dinaintea acestui joc cu CS Mioveni din etapa a XVII-a în Timișoara a plouat, o primă ploaie rece după săptămâni. Norii domină în plafon compact dar Ripensia speră ca soarele să iasă în Ciarda Roșie, la debutul acasă ca antrenor al timișoreanului Alexandru Pelici dar și la revenirea pe fostul Tehnomet, primă partidă aici din 2 iunie.

Una dificilă, cu argeșenii care completează pe locul 7 cu 32 de puncte plutonul fruntaș, binișor desprins de rest prin diferența a aproape 3 victorii, debutul absolut al lui Alexandru Pelici în Timișoara ca antrenor localnic revenit acasă după aproape un deceniu și jumătate de pelerinaj pe băncile altor formații din țară aducându-i în cale tocmai gruparea pe care a condus-o în ediția 2016-2017, CS Mioveni. Cu care trecea în respectiva campanie și prin Timișoara, dar pe ”Știința”, unde se impunea în dauna lui ASU Politehnica, pe-atunci o nou-promovată care era urmată în sezonul imediat următor pe același traseu din Liga 3 spre Liga 2 de concitadina Ripensia.

Pelici a pornit la drum cu galben-roșii vinerea trecută la Ploiești, 1-0 încă din minutul 3 pentru nou-promovata Petrolul, iar astăzi are parte de un duel cu galben-verzii din Argeș, chiar primi adversari în returul trecut pentru precedentul antrenor al Ripensiei, Ciprian Urican, triumfător în Regat cu 2-1 (2-0) prin golurile lui Bădăuță și Ungureanu din minutele 6 și 35. Aceea avea să fie a doua dispută directă între cele două cluburi în Liga 2, după ce în toamna trecută, în etapa a X-a, argeșenii treceau cu succes prin Ciarda Roșie, 0-1 în dauna elevilor îndrumați la vremea respectivă de Remus Steop.

Mai mulți tehnicieni s-au perindat așadar în ultimul sezon și aproape jumătate pe banca timișorenilor, dar și pe cea a argeșenilor, și ar fi poate de interes enumerarea bilanțului fiecare, general respectiv în partidele acasă, în Timișoara.

Astfel, în ordine, Ripensia a demarat în Liga 2 cu antrenorul cu care și promova, Remus Steop, autor al unei linii de clasament cu 5 victorii, două remize și 6 înfrângeri, bilanțul acasă fiind 7 4 1 2 27-7 13 puncte.

L-a urmat într-o primă perioadă de interimat Radu Suciu, care asigura ulterior interimatul și după despărțirea de Paul Codrea, dar și în actualul sezon, până recent, după despărțirea Ripensiei și de Ciprian Urican.

Bilanțurile lui Suciu în cele 3 perioade de interimat au fost după cum urmează:

8 1 5 2; acasă: 0-3-1 6-8 3 puncte

2 0  1  1; acasă: 0-1-0 3-3 1p

8 2 4 4; acasă: 1-3-1 5-5 6p.

Trăgând linia și adunând, totalul lui Radu Suciu este 20 3 10 7, iar acasă 10 1 7 2 14-16 10 puncte.

Șederea lui Paul Codrea a fost și cea mai scurtă, la începutul acestui an, 4 1 1 2, din care acasă 2 1 0 1 4-4.

Iar cea a lui Urican, a doua ca număr de meciuri disputate de Ripensia în Liga 2, după cea cu Radu Suciu interimar la cârmă dar înaintea celei cu Remus Steop antrenor principal, care îi promova consecutiv pe roșu-galbeni din Divizia D Timiș în Liga 3 iar apoi în Liga 2.

În dreptul lui Urican va rămâne așadar scris totalul 14 5 1 8, din care acasă 6 2 0 4 8-12 6 puncte, cu mențiunea că a fost cumulat în două ediții de campionat, spre încheierea celei anterioare și în prima parte a celei în curs, după cum urmează: 9 4 0 5 (acasă, 4 2 0 2 6-6 6 puncte) în 2017-2018 respectiv 5 1 1 3 (acasă: 0 0 2 2-6 0).

Rezultă așadar o problemă a Ripensiei în ceea ce privește meciurile acasă în actualul sezon, cu o singură victorie în 7 apariții, 2-1 (0-0) pe ”Dan Păltinișanu” în dauna lui CS Balotești prin golurile lui Apro și Dumiter din minutele 50 și 90. De fapt, cu excepția care confirmă regula, timișorenii au marcat pe final, după minutul 89, în 4 dintre ultimele 5 partide considerate acasă pe ”Dan Păltinișanu”, mai întâi câștigând iar în ultimele 3 reprezentații la rând egalând la potou.

Dar iată și bilanțul Ripensiei în Liga 2 pe cele două arene gazdă…

În Ciarda Roșie, după 16-0 cu Foresta, 2-0 cu Sportul Snagov, 3-2 cu ASA, 1-1 cu FC Argeș, 4-1 cu Metaloglobus, 0-1 cu CS Mioveni și 1-2 cu CS Balotești, iar ulterior 0-2 cu ASU Politehnica, 4-4 cu Luceafărul, 2-1 cu Dacia Unirea Brăila, 2-3 cu Chindia, 3-3 cu Academica Clinceni, 0-1 cu Hermannstadt, 2-1 cu CS Afumați, 1-2 cu CS Pandurii Lignitul și 3-2 cu Știința Miroslava, 3-0 la ”masa verde”, bilanțul este 16 7 3 6 44-26 24 puncte.

Pe ”Dan Păltinișanu”, după 1-1 cu Dunărea Călărași și 1-1 cu UTA în campionatul trecut, respectiv primele 7 meciuri acasă din cel în curs, bilanțul este 9 1 5 3 9-13 8 puncte.

Ripensia – CS Mioveni este unul dintre cele 7 jocuri de sâmbătă de la ora 11 ale etapei a 17-a în Liga 2, antepenultima a turului. Aici, în comentariu text în direct, desfășurarea meciului din Ciarda Roșie, arbitrat de hunedoreanul Haidiner, prima dintre cele 4 partide acasă ale timișorenilor până în 8 decembrie la finele acestui sezon de toamnă. Îi vor mai vizita Farul în intermediară și Dacia Unirea Brăila și Luceafărul în returul de luna viitoare.

Clasamentul și programul etapelor 17-18, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: