LIVE TEXT. Ripensia – CSM Școlar Reșița 1-1 (1-0): Vlădia 26 / Liuba 62 penalty

Ripensia, al treilea draw acasă de la promovare: 1-1 (1-0).

90: 3 minute de prelungiri. Himcinschi primește cartonaș galben pentru preluarea unui balon cu mâna. Îl depășește astfel pe Gakos și înscrie. Anulat. ”Galben”.

84. Keita, înlocuit cu Negoescu. Dar și Dumiter, cu Matiș.

82. Golda în locul lui Semeniuc.

80. Centrare a lui Dumiter în careu și Mediop preia cu mână. Și-o așează, fără a observa arbitrii, șutând de la 9 metri în stânga portarului, bătut.

76. Iese Poiană, intră Costescu.

Reșițenii au căutat golul în cele zece minute după egalare…

68. Decarul Briciu în locul lui Stoi.

67. Breșneni șutează din lovitură liberă de la 25 de metri și Gakos deturnează în corner.

Minutul 62: 1-1. Liuba, din penalty. Pe jos, în stânga portarului. A fost pe ea.

61. Himcinschi scapă pe contraatac, pe fondul dominării gazdelor, și Hecsko îl faultează din spate, la 10 metri. Ajunsese singur cu portarul: lovitură de la 11 metri și cartonaș galben.

58. Treiarul Banac primește cartonașul galben pentru un fault asupra lui Mediop, faultat la 17 metri. Execută Toma: șut pe jos, mingea bate în fața portarului și Himcinschi, cu un ultim efort, respinge în corner.

57. Toma, torpilă de la 28 de metri, la semi-înălțime. Mingea, pe lângă stâlpul din dreapta.

55. Toma, șut de la 25 de metri, pe jos, spre colțul lung. Portarul, bătut, dar balonul se scurge pe lângă bară.

Minutul 53. Himcinschi în locul lui Beloescu.

51. Pe contraatac, Mediop scapă singur cu portarul, care respinge. Din ricoșeul în Mediop, balonul se scurge spre poarta goală dar de puțin pe lngă bară.

50. Hecsko, șut de la 30 de metri pe jos, prins de portar.

49. Liuba execută o lovitură liberă de la 17 metri iar Gakos respinge în corner.

18:03. Începe repriza a doua.

Pauză: 1-0.

Ar mai fi 20 de secunde din cele 3 minute de prelungiri. Ripensia are corner. Centralul fluieră însă sfârșitul primei părți.

42. Sandescu, cartonaș galben. Fault asupra unui atacant timișorean.

40. Liuba, lovitură liberă de la 40 de metri lateral stânga, înalt în careu. Portarul respinge în corner. Două lovituri de colț la rând.

39. Toma centrează de pe stânga, în diagonală, la Mediop, care, cu capul, reia de la 8 metri în brațele lui Zimmermann.

36. Centrare Semeniuc de pe dreapta și Dumiter reia cu capul de la 13 metri puțin peste transversală.

34. Cinciul Szijj cade în careu și se uită spre arbitru, poate, poate. Sâmbătă, 1 aprilie.

33. Mediop se demarcă pe dreapta dar pasează înapoi și faza se răcește.

31. Lovitură de colț, prin Toma. Sare Mediop. Vlădia șutează peste transversală de la 14 metri.

30. Primul cartonaș galben: Toma. Fault asupra lui Szijj.

Minutul 26: 1-0 Ripensia. Fundașul Vlădia, cu capul, la colțul lung, bară-gol. Din centrarea lui Toma din lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta.

Joc echilibrat. Ripensia a prins curaj.

23. Zimmermann, mai rapid și îi iese în întâmpinare lui Semeniuc, pe flancul drept.

19. Corner, Poiană. Beloescu se aruncă precum în bazin. Centralul îi face semn că asemenea simulări îl pot costa cartonașul galben.

Minutul 16. Toma, corner de pe stânga.

Prim sfert de oră dominat destul de clar de CSM Școlar. Cu o ocazie semnificativă. Oaspeții, încurajați permanent de propria galerie.

Joc întrerupt. Medicul intră pe teren. Mediop, accidentat.

7. Beloescu, singur în careu cu Gakos! Portar care respinge, opunându-se golului.

6. Liuba șutează din altă lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta. Gakos prinde în fața lui Banac.

3. Liuba șutează puțin peste transversală din lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta.

Peste 300 de spectatori în tribună. Peste 120 pe dâmb. Vreo 30 de reșițeni în galerie.

Ripensia începe: Dumiter pentru Stoi. Gazdele atacă în repriza I spre poarta de la dâmbul de pământ. Roșiii din Valea Domanului atacă în prima parte spre poarta dinspre Ciarda Roșie.

Zaluschi, suspendat: 4 cartonașe galbene.

Dorinel Munteanu e la datorie: ne salutăm, ne zâmbim și ne pupăm.

Echipele…

Ripensia: 12. Georgios Gakos / 25. Mihai Hecsko, 19. Ioan Toma, 30. Flavius Vlădia, 7. Adrian Popa – 18. Gabriel Mânecan – 22. Gabriel Stoi, 20. Marius Semeniuc, 11. Florin Nanu – 27. Ndyaie Mediop, 28. Andrei Dumiter.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu / 10. Raul Briciu, 13. Claudiu Matiș, 4. Ciprian Ștreangă, 17. Laurențiu Luca, 6. Claudiu Apro, 9. Denis Golda.

CSM Școlar: 1. Cristian Zimmermann / 19. Andreas Sandescu, 3. Milorad Banac, 95. Vlad Opriș, 15. Alin Liuba, 5. Bogdan Szijj, 22. Cristian Bloju, 8. Laurențiu Breșneni, 99. Cristian Poiană, 9. George Beloescu, 10. Souleymane Keita.

Rezerve: 17. Cosmin Negoescu / 4. Cosmin Epure, 14. Roberto Muselin, 29. Raul Doda, 11. Flavius Costescu, 30. Răzvan Costachi și 7. Fabian Himcinschi.

*

ACS Industria Galda a învins la două goluri diferență pentru a doua vineri la rând și tot în județul Timiș, 3-1 la Giarmata, astfel încât a înnoptat din nou pe prima poziție, iar Național Sebiș a obținut tot ieri primul succes după 4 etape și a marcat tot 4 goluri, precum în acel 4-3 cu Ripensia, așa încât ocupantele podiumului la finalul sezonului de toamnă, CSM Școlar Reșița și Ripensia, oponente astăzi de la ora 17 în Ciarda Roșie, caută la rândul lor să rămână cât mai bine plasate în această foarte echilibrată dispută în 6 formații din partea superioară a Seriei a IV-a în Liga 3, în care permutările de locuri sunt la ordinea zilei.

1

Ripensia, învingătoare acasă fără greș în ultimele 4 apariții din C4, dintre care două la încheierea turului și de două ori în 2017, 2-1 cu Performanța Ighiu și 3-2 sâmbăta trecută cu CS Millenium Giarmata, are sâmbătă după-amiază a doua apariție consecutivă în fața propriilor suporteri, conform noii ore de start corespunzătoare lunii aprilie, vizitatori fiind roș-negrii reșițeni împotriva cărora au semnat a doua dintre cele 3 victorii în deplasare din tur, în urma promovării din Divizia D Timiș, 3-1 (1-0) în urmă cu exact o jumătate de an, pe 1 octombrie 2016, în Valea Domanului.

Care va fi deznodământul revanșei acestui duel între câștigătoarele în 2016 ale ligii a patra din Caraș-Severin și Timiș puteți afla și aici în transmisiunea directă LIVE TEXT a jocului din cea de-a cincea etapă a returului, a 18-a din 26 în Seria a IV-a, meci arbitrat de orădeanul Vidican, asistat de Albu și Bojan, ambii din Târgu Mureș, în vreme ce observatori FRF sunt Orbonaș (Ilia) și Rojneai (Alba Iulia).

Ripensia tinde așadar la păstrarea bilanțului pozitiv în Ciarda Roșie, perfect în ultimele 4 apariții în comparație cu primele patru, și anume 8 5 2 1 17-10 17 puncte, pe când CSM Școlar, în calitate de lider înaintea etapei în curs, caută să adauge victoriilor acasă din retur, 3-1 cu Național Sebiș și 3-0 sâmbăta trecută cu CSM Lugoj, și un prim succes afară în 2017, după ce debutul a fost cu stângul, 2-1 pentru Pandurii II, urmat de un draw alb la Performanța Ighiu.

Cărășenii antrenați de Leontin Doană s-au înscris treptat tot mai clar în disputa pentru promovare, iar după ce au pierdut inițial prima deplasare, cu 1-0 la CS Național Sebiș, și n-au urcat în primele 7 etape din tur mai sus de locul cinci, într-o succesiune a clasărilor pe pozițiile 5, 9, 10, 6, 8, 8 și din nou 5, cele cinci victorii consecutive pe alte terenuri, 2-0 la Lugoj, 2-1 la Giarmata, 3-0 la UTA BD II, 2-0 la Cermei și tot 2-0 la Mama Mia i-au elevat pe podium, unde au rulat în ultimele zece runde, de 3 ori pe locul 3, de patru ori pe poziția secundă și chiar în trei rânduri în calitate de lideri.

Premiera se consemna pe 11 noiembrie, după triumful cu 2-0 în deplasare pe CFR cu CS Nuova Mama Mia, în cadrul rundei a 11-a, iar CSM Școlar își păstra pe-atunci șefia și în etapa imediat următoare, încheierea turului găsind-o pe locul secund în urma unui al doilea eșec afară cu 1-0, la ACS Poli II, însă reșițenii au abordat anul 2017 într-o progresie pe podium, pe locul 3 după înfrângerea din Gorj dar apoi de două ori pe 2 și de sâmbăta trecută din nou în frunte. Doar o victorie la Timișoara i-ar putea menține însă acolo, roșu-negrii având de partea lor cu ocazia vizitei finale în Banatul de șes faptul că au primit cele mai puține goluri de până acum în C4, 15 în 17 etape, precum și dorința de revanșă, conștienți fiind pe de altă parte că Ripensia este a doua cea mai prolifică grupare a seriei.

Bilanțul în deplasare al nou-promovaților reșițeni este așadar 5 1 3 12-5 16 puncte, cu tot atâtea puncte și aceeași diferență de golaveraj și pe teren propriu, pe când ”recolta” în Timiș este mănoasă, cu 9 puncte adjudecate în patru ieșiri, dintre care primele trei câștigate.

Pentru Ripensia, ulterior acestei partide, vor urma jocuri la UTA BD II, acasă cu CNS Cetate Deva, la Cermei, acasă cu Unirea Alba Iulia, la Mama Mia, acasă cu Industria Galda, la ACS Poli II și acasă cu Pandurii II. Iar pentru reșițeni, acasă cu CS Millenium Giarmata dar și cu UTA BD II, la Deva și acasă cu Cermei, la Alba Iulia, acasă cu Mama Mia, la Galda de Jos și acasă cu ACS Poli II.

În celălalt meci al etapei de la ora 17, CS Performanța – CNS Cetate Deva, la Ighiu. Cu un succes în dauna reșițenilor, Ripensia i-ar depăși în ierarhie dar n-ar urca și pe podium în cazul în care și devenii s-ar impune în județul Alba.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: