Cu ”busul” defectat, Foresta ajunge abia la 3 dimineața, în loc de 9 seara. LIVE TEXT: etapa 1 în Liga 2. Ripensia – Foresta 16-0 (8-0): Zaluschi 1 penalty, Hecsko 15, Popa 26, 38, Mediop 30, 42, 50, 56, 63, 77, Dumiter 40, 44, 71, Ungureanu 51, Bobină 68, Nanu 70. Antrenament înaintea ieșirii la Luceafărul: Suceava, doar cu juniori de 2000-1 + portarul de 2002

Final, 16-0 Ripensia. Revenim cu fotografii și declarații…

*foto: 11-le de start al Ripensiei la debutul în Liga 2

Minutul 86. Iese Buterchi și intră Șimon Mandiuc.

Minutul 80. Intră Bâlbă, portarul de rezervă al Forestei. Apoi, în minutul 85, iese Ciubotaru și intră Onuț.

Așadar record egalat al etapei de debut.

Minutul 77, 16-0 Ripensia: Mediop. Al șaselea său gol de la ora 11,30 încoace, cu tot cu cele 15 minute ale pauzei.

Nanu, abia intrat în locul lui Ungureanu din minutul 67, înscrie în minutul 70: 14-0. Dumiter marchează în minutul 71… 15-0. La o reușită de CS Afumați – Șoimii Pâncota 16-0, în etapa I a Ligii 2 din sezonul 2016/7. 

Minutul 68, 13-0 Ripensia. La mijlocul părții a doua. Rezerva Bobină pătrunde în careu și marchează peste portar.

Minutul 65. Hidratare.

Minutul 63, 12-0 Ripensia: Mediop. Șut aproape de vinclu, de la 7 metri. Centrare a lui Toma.

Minutul 60, dublă schimbare la gazde: ies Matiș și Zaluschi, intrând Semeniuc și Bobină.

59. Gakos respinge în corner șutul căpitanului Robert Bosânceanu. Tentativă a suceveanului aplaudată din tribună.

Minutul 56, 11-0 Ripensia. Mediop, de la nici 2 metri, cu latul, fructifică o centrare a lui Dumiter de pe dreapta.

Galben-roșii își văd serios de treabă dar cei care au decis la Foresta Suceava înscrierea clubului în actuala ediție au deja pe conștiință măcar acest surghiun la care și-au supus juniorii A și B.

51, 10-0 Ripensia. Cursă a lui Mediop de la mijlocul terenului iar de la 16 metri îi pasează lui Ungureanu. Intrat în careu, înscrie.

Minutul 50, 9-0. Mediop, pe jos, din fața porții, pe centru.

Repriza a II-a…

Capac la toate, sucevenii au descins la locul de cazare din Giroc în plină noapte, abia azi-dimineață la ora 3, dat fiind că li s-a defectat mijlocul de transport în zona Clujului. Plănuiseră a sosi în zona Timișoarei aseară la 9 dar călătoria a fost cu peripeții.

Anul trecut, tot la debutul în Liga 2, atunci cu 20 de trupe la start, CS Afumați efectua o instrucție de 16-0 cu efectivul redus al Șoimilor Pâncota, care se retrăgea apoi pe parcursul turului. Astăzi e rândul juniorilor Forestei să sufere, și o fac în condiții de caniculă, la amiază, într-o situație limită, cu numai 4 rezerve pe bancă. 

Ceea ce experimentează astăzi la Timișoara gruparea ACS Foresta pe psihicul juniorilor săi deschide trapa unor urmări în timp. Trist pentru fotbal și sport în general.

Pauză, 8-0. Primă repriză a Ripensiei în Liga 2 sub cele mai bune auspicii, dar pe de altă parte un start de rău augur pentru imaginea de ansamblu a eșalonului secund, prin prisma actului de figurație din partea sucevenilor aliniați cu juniori A și B dar și bântuit în general de problemele întunecând și curtea altor grupări, chiar dacă nu la fel de presante precum ale Forestei.

Minutul 44, 8-0 Ripensia. Dumiter. Șut de la 14 metri la semiînălțime, lateral dreapta, în stânga portarului.

Minutul 42: 7-0 Ripensia. Lat Mediop de la 12 metri. Din pasa lui Dumiter. Care, în minutul 34, a intrat în careu cu balonul la picior iar de la 8 metri, în loc să paseze spre Mediop, Zaluschi sau Matiș, singuri, a tras în portar…

Minutul 40. 6-0 Ripensia. Dumiter, din apropiere, de la 4 metri, deși a fost la un pas să rateze.

Minutul 38, 5-0 Ripensia, tot prin Popa. Șut pe jos, de la 12 metri lateral dreapta. Cu toată opoziția portarului din generația 2002, care a atins mingea, balonul se scurge lângă bara din stânga sa.

Minutul 30, 4-0 Ripensia: Mediop. Toma inițiază o acțiune pe stânga, intră în careu și îi centrează senegalezului, pe jos, iar golgheterul pune latul.

29. Toma, ”bombă” de la 18 metri. Respinge portarul…

27. Mediop scapă spre buturi și șutează în bară dar… Ofsaid!

Minutul 26, 3-0, prin căpitanul Adrian Popa, după ce îl driblează și pe portar. Incursiune pe stânga, de unde Ungureanu expediază o diagonală spre Popa, care preia, pătrunde în careu și…

Minutul 24. Pauza de hidratare.

21. Mediop, primul său șut, de la 13 metri. Balon prins în 2 timpi.

16. Matiș centrează în fața porții iar Dumiter reia cu capul pe lângă bară.

Minutul 15, 2-0 Ripensia. Hecsko pătrunde în careu cu balonul la picior și șutează de la 12 metri, pe jos, la colțul lung.

13. Foresta, prim șut spre buturi, prin nouarul Scutariu, dar peste transversală, de la 18 metri.

8. Mediop, șut de la 13 metri puțin peste transversală.

7. Dumiter reia cu latul pe lângă poartă centrarea lui Toma de pe partea stângă, după pasa trimisă înapoi de Ungureanu.

Antrenorul sucevenilor este Florin Cristescu.

3. Dohotariu respinge în corner șutul lui Matiș la colțul scurt.

Minutul 1, 1-0 Ripensia. Prim atac al gazdelor, Matiș faultat în careu, de Colțuneac, la 14-15 metri. Execută Zaluschi. Penalty și deschidere de scor. Portarul Dohotariu poartă tricoul cu numărul 12.

Foresta, în alb-alb-negru, începe prin Scutariu și Bosânceanu. Dar Ripensia recuperează și șarjează pe centrul terenului. Și…

În total, circa o sută de spectatori, asistență redusă pentru un meci de Liga 2.

Terenul de pe dâmbul peluzei este ars. Puțini privitori acolo, vreo 15.

Foresta Suceava se aliniază cu o garnitură alcătuită din debutanți în categoria juniorilor mari, de 2000, și juniori B din generația 2001, plus portarul, boboc la juniori B, din 2002.

Mânecan, accidentat, și Golda nu sunt pe lista Ripensiei.

Echipele…

Ripensia: 12. Georgios Gakos – 7. Adrian Popa – cpt., 25. Mihai Hecsko, 30. Flavius Vlădia, 19. Călin Toma, 8. Andrei Dumiter, 22. Gabriel Stoi, 10. Adrian Zaluschi, 27. Adrian Ungureanu, 9. Ndiaye Mediop, 13. Claudiu Matiș.

Rezerve: 1. Iulius Rădulescu – 5. Andrei Horcea, 15. Sebastian Bobină, 11. Florin Nanu, 17. Laurențiu Luca, 20. Marius Semeniuc, 6. Claudiu Apro.

ACS Foresta: ? (număr nedesemnat). Alexandru Dohotariu – 18. Călin Colțuneac, 22. Ștefan Breniuc, 24.Lucian Ciubotaru, 23. Alex Negrea, 8. Marius Rață, 6. Bogdan Bolocan, 7. Cătălin Stacu, 15. Robert Bosânceanu – cpt., 16. Bogdan Buterchi, 9. Alin Scutariu.

Rezerve: 1. Sebastian Bîlbă – 3. Valentin Sorodoc, 4. Ianis Onuț, 5. Șimon Mandiuc.

*

Tocmai a început și campionatul eșalonului secund, aseară, prin meciul ASA Târgu Mureș – Știința Miroslava, scor 2-1 într-un duel între echipe care n-au evoluat în Liga 2 în sezonul trecut, iar astăzi de la 11 intră în scenă și nou-promovata Ripensia, în Ciarda Roșie, timișoreni sosiți din Liga 3 jucând contra unei trupe care a rulat în stagiunea precedentă în divizia a doua dar care a fost la un pas de a nu începe noua ediție.

Într-adevăr, Foresta n-a fost sigură la ora tragerii la sorți a programului noului campionat, la începutul săptămânii trecute, când a aflat că va începe în deplasare la Timișoara, că va și demara în campania 2017-2018 a Ligii 2, însă cu ocazia noii întruniri federale de marți s-a și confirmat oficial că va lua totuși startul, eliminând o dilemă și pentru Ripensia.

Teoretic, timișorenii au implicit o misiune mai facilă decât s-ar fi putut aștepta la debutul în Liga 2, cu ocazia căruia sorții i-ar fi putut hărăzi și alte vizitatoare, mai rutinate sau consolidate, dar șansa a fost de partea lor, oferindu-le oportunitatea de a începe contra unei grupări părăsite de jucătorii cu care sfârșea precedenta ediție printr-o neprezentare în ieșirea la Călărași, dar și înglodată în datorii respectiv fără a efectua pregătirile de vară.

Foresta nu doar că n-a mai învins din 6 mai, când trecea acasă cu 2-0 de Luceafărul Oradea, după care a cedat de 4 ori la rând, cu 6-0 la Afumați, 2-4 acasă cu Sepsi, 5-1 la Juventus și 0-4 acasă cu Olimpia, fără a se mai prezenta apoi în runda finală la Dunăre, dar nici nu s-a mai reunit pentru noua campanie, asta la mai puțin de un an după ce umplea arena suceveană la jocul de Cupa României cu FCSB, 1-2 în toamnă.

Paradoxuri ale bolnavului fotbal românesc, chiar și așa sucevenii riscând prin această aliniere la start de dragul conservării poziției în eșalonul secund, dar cu prețul lansării la apă a unei fragede garnituri fără experiență în sportul divizionar de seniori. Apar așadar niște aspecte de etică și conduită sportivă, dar dacă tot s-au instituit reglementări cu pecete federală legate de alinierea unui anumit număr de sportivi sub o oarecare limită de vârstă, practicate cu variații în mai multe eșaloane, iată că unii ar putea împinge lucrurile și mai departe.

Iar Foresta Suceava nu este singura grupare cu mari probleme din Liga 2, dar cea avându-le pe cele mai mari la ora actuală. Ceea ce nu înseamnă și că Ripensia este dinainte câștigătoare, ci abia după ce va fi transpirat pe arșița anunțată chiar și de la ora 11 în Ciarda Roșie, arenă de pe care Sporttim va transmite meciul aici în direct, în comentariu LIVE TEXT.

Anul trecut, ripensiștii au debutat cu stângul ca nou-promovați în Liga 3, jucând tot acasă în runda inaugurală dar pierzând cu 0-3 cu CS Național Sebiș, ceea ce nu i-a împedicat până la urmă să promoveze în Liga 2 în urmă cu peste două luni. Iar forcingul din retur le conferă speranțe că și parcursul în anticamera elitei poate avea roadele sale, mai mari sau mai mici, un prim fruct, 3 puncte la debut, fiind astăzi la îndemână.

Pentru galben-roșii urmează apoi ieșirea la Luceafărul Oradea, un meci acasă tot ceva mai ușor, cel puțin pe hârtie, cu redenumita Sportul Snagov, dar și un altul imediat mai apoi tot în Ciarda Roșie, însă ceva mai delicat, cu ASA, într-o intermediară, precum și deplasarea la Brăila respectiv sosirea celor din Mioveni, ca primă treime a parcursului din tur.

Foresta, care a cucerit anul trecut primele sale puncte în campionat tocmai la Timișoara și abia în etapa a III-a, pe ”Dan Păltinișanu”, 2-3 la ASU Politehnica, după ce începea prin a ceda cu 4-1 la Unirea Tărlungeni și cu 0-2 acasă cu UTA Bătrâna Doamnă, va încerca să se regrupeze din mers, următorul hop fiind la Suceava cu ASA.

Altfel, până să urce în Liga 3, Ripensia s-a detașat în etapa inaugurală, atât inițial pe plan local, 6-1 cu Luceafărul în Campionatul Municipal Timișoara, pe 7 septembrie 2012, cât și apoi pe plan județean, 5-0 cu AS Tricoul 1 Iunie pe Electrica în Seria I din Campionatul Județean Timiș în 2013, 4-1 cu cei din Giroc în august 2014 în Divizia D Timiș și 8-1 acum 2 ani la Șag tot în liga a patra.

Cum va porni astăzi, puteți afla și aici. Și celelalte meciuri ale rundei I se joacă tot de la ora 11, conform programului de pe coloana dreaptă.

Arbitru: Dorin Petru Voina (Reşiţa); asistenţi: Marius Bălan (Dej) şi Casian Băla (Arad).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: