LIVE TEXT. Debut în Liga 2, pe ”Dan Păltinișanu”. ASU Politehnica – Chindia 3-4 (0-3): Blănaru 67, 79, Giuricici 70 / Cherchez 14, 20, 65, Neguț 17. Violeți cu 4 noi achiziții în primul 11, portarul Mitrea, Dan Constantinescu, Teuț și Blănaru

Incapacitatea de a stopa lansările în adâncime ale Chindiei și gafele defensive din primele 20 de minute îi costă pe poliști debutul acasă în Liga 2: 3-4 de la 0-3 la pauză și 0-4 la mijlocul reprizei a II-a. Revenim cu declarații, GALERII FOTO, rezultatele zilei și o cronică de la meciul acasă al arădenei UTA Bătrâna Doamnă.

90+2. Centrare Dănăricu de pe stânga, și încă una, spre dreapta, pentru Motreanu, respinsă de puțin de Chindia.

Aioani mai prinde pe jos un șut de la distanță.

Aioani caută abil contactul cu oponentul și mai câștigă timp: cădere pe gazon, întrerupere a jocului, tensiuni între jucători. Un mic meleu…

Cornel Dinu, în centrul defensivei pe final, în locul lui Ispas.

88. Cornel Dinu acordă aut, la 15 metri, în fața lui Blănaru, pe stânga.

87. Grigore pătrunde pe stânga dar, deși așteaptă, nici un coechipier nu urcă la centrare. Semn al oboselii oaspeților. Obține însă totuși un corner…

86. Neagoe, gol anulat pe motiv de ofsaid.

85. Dănăricu, drept pe jos de la 18 metri, prins de Aioani pe mijlocul părții.

Final tot mai palpitant, cu alb-violeții mult mai încrezători.

79. 3-4 ASU Politehnica, prin același Blănaru, după o centrare de pe dreapta, și din nou cu concursul defensivei Chindiei, Aioani fiind ezitant. Mingea se scurge în dreapta goal-keeper-ului, lângă bară.

78. Grigore e la un pas de 2-5. Angajat perfect între Taub și Gălan, preia la 15 metri și caută păianjenul la colțul lung. Puțin peste…

77. Iese autorul a 3 goluri, Cherchez, intrând șeptarul Dragoș Grigore. Nu fundașul internațional.

76. Bilia, cartonaș galben. Fault la 37 de metri central, asupra lui Neguț.

75. Intră și Bădăuță, în locul lui Giuricici.

74. Motreanu obține o lovitură liberă la 25 de metri lateral dreapta, executată în gura porții, de unde Chindia respinge cu capul, cu dificultate.

Acum timișorenii au profitat, cu două goluri în 4 minute, precum Chindia s-a desprins în minutele 17 și 20, după ce oaspeții s-au deconectat brusc la 0-4.

72. Aioani respinge în corner șutul lui Taub la colțul lung, urmând o serie de lovituri de la colț ale timișorenilor, de pe dreapta.

Minutul 70, 2-4: Mladibor Giuricici, cu un vole cu exteriorul de la 17 metri puțin lateral dreapta, din D-ul careului mare, balonul lobat plutind lângă bara din stânga lui Aioani.

69. Nisipeanu în locul lui Parghel, la vizitatori.

Minutul 67: 1-4. Ștefan Blănaru, cu concursul defensivei Chindiei, în urma unui corner.

Minutul 65. 0-4 Chindia: Cristian Cherchez. Altă gafă de începător a lui Todorov, care vrea să lobeze riscant balonul spre colegul de linie Gălan, dar îi pune practic mingea pe cap lui Cherchez, care din preluare înaintează din cercul de la centrul terenului, intră în careu și șutează pe jos…

64. Constantinescu, lat de la 20 de metri, plasat, deturnat de sub bară de Aioani.

63. Dănăricu centrează pe jos cu stângul de pe flancul stâng, Chindia respingând din marginea careului mic.

Minutul 60. Brîndescu îi oferă debutul oficial la ASU și lui Dănăricu, în locul lui Ghinescu.

56. Și Mitrea e nesigur, respingând în sus, și nu peste bară, un șut expediat plasat din afara careului, sub transversală.

ASU Politehnica se clatină în defensivă. Alt corner al Chindiei de pe dreapta, iar Neguț e la un pas de 0-4, intrând ca prin brânză tot pe zonă centrală, în preajma careului mic.

54. Primă înlocuire. Motreanu, pentru Teuț.

Minutul 52. Corner târgoviștean de pe dreapta, respins. Neguț șutează plasat de la 15 metri, Mitrea respingând în lateral.

”Alles Gute Borussia!”, banner în galeria polistă.

12.07: începe repriza a II-a, cu poliștii atacând spre Peluza Sud. Iar ca și în minutul 1, primul atac e periculos. Corner, de pe dreapta.

Prețul biletelor, cu intrarea generală, 10 lei. 7 lei pentru membrii cotizanți, pe bază de card. ASU Politehnica va anunța ulterior numărul exact al tichetelor vândute. Plus un program de meci, A4 împăturit.

Puțină lume, în rest, pe ”Dan Păltinișanu”. Pâlcuri de spectatori sub copertinele tribunei I plus în rândurile de sub tribuna 0. La fel, răsfirați, pe primele 4-5 rânduri din înaltul tribunei a II-a, spectatori în dreptul sectorului media. Estimăm la circa 1.700 de spectatori.

”Hai băieți, că nu-i nimic!”, ”Hai, nu vă mai fie frică!”, se aude de la tribuna II, cu încurajări și aplauze.

E aproape miezul zilei dar abia acum e pauză la Timișoara: 0-3 Chindia. 

44. Și încă un corner al Chindiei, tot de pe stânga.

43. Derută bănățeană iar Chindia mai beneficiază de un corner, executat de Honciu, respins până la Neguț, care reia din demi vole, cu stângul, lângă bara din stânga lui Mitrea.

39. Todorov comite un fault deloc necesar, tragere de tricou la 25 de metri lateral dreapta.

38. Giuricici, lovitură liberă de pe dreapta, din preajma liniei de fund, respinsă cu capul de oaspeți, care se lansează în 2 pe contraatac, stins. Portarul Mitrea a ieșit, pasând în lateral.

Jocul trenează dar scorul este un factor determinant.

36. Oaspeții îi imită, tot de la 21 de metri, dar lateral stânga.

34. Lovitură liberă de la 21 metri lateral dreapta, expediată de gazde în zidul Chindiei.

Jocul de așteptare al Chindiei a dat mari roade în prima jumătate a reprizei I, gestul lui Neguț după marcarea golului 2 spunând multe. Nici oaspeților nu le venea să creadă cât de ușor s-au desprins pe tabela de marcaj…

La ASU Politehnica nu funcționează nici pasa finală, Blănaru părând izolat în avanposturi.

Încă un șut la poartă expediat de timișoreni, peste colțul scurt, dar și un ofsaid în contul Chindiei, tot pe dreapta. Acolo, Parghel caută să-și exploateze viteza de reacție.

Nici acoperirea zonei centrale de către amfitrioni n-a ajutat, tridentul Giuricici – Constantinescu – Bilia, cu ultimul la închidere, fiind neînchegat. Puțin după primirea golurilor, Giuricici și Constantinescu fac temporar rocadă pe poziții, cu Giuricici trecând mai la stânga, și invers.

Pauză de apă, dar mai degrabă de reculegere pentru amfitrioni.

Chindia a profitat prin trimiteri frontale spre zona centrală a defensivei poliste sau pe culoarele dintre blocul central și fundașii laterali, exploatând nesincronizarea și spațiile dintre compartimentele violete. Start dezarmant pentru gazde dar galeria n-a încetat să cânte, chiar și în momentele primirii golurilor.

Minutul 20, 0-3 Chindia. E ziua atacanților cu prenume Cristian. ”Dublă” Cherchez, sec, cu latul, din centrul careului mare, pe jos, reluând o pasă tot pe jos de pe dreapta, unde oaspeții au scăpat din nou prea facil, și cu un protest pe motiv de ofsaid al timișorenilor.

Minutul 17, 0-2 Chindia prin Cristian Neguț, cadorisit chiar mai frumos de fundașii centrali bănățeni. O altă minge lansată pe zonă centrală spre careul timișorean, care pur și simplu îl depășește pe înălțime din devierea din gazon pe Todorov, iar Neguț urmărește și atinge balonul instinctiv cu capul, trimițând perfect peste Mitrea, ieșit neinspirat dintre buturi, la 10 metri. Mingea mai cade odată în drumul spre plasă, intrând sub bară…

Chindia e poziționată cu Aioani – Pătru – cpt., Ispas, Vătavu, Martac – Parghel, Mihai, Honciu, Neagoe – Neguț, Cherchez.

Minutul 14, 0-1 Chindia, prin Cristian Cherchez, care profită de eroarea fundașilor centrali timișoreni și pătrunde în careul de 16 metri, de unde, de la 12 metri lateral dreapta, trimite pe jos în dreapta lui Mitrea, spre colțul lung.

12. Prim corner, obținut de târgovișteni, de pe dreapta. Reluare cu capul a lui Ispas, peste bară. Bilia se accidentează la spate în urma duelului aerian, dar

11. Haidiner acordă fault la intervenția lui Gălan în marginea careului de 16 metri, lateral stânga pentru Chindia, Neguț fiind faultat. Execută decarul Honciu, în zid.

9. Prim ofsaid, surprins fiind șesarul târgoviștean Parghel, pe dreapta.

Violeții au dominat teritorial și ca posesie a balonului primele minute ale meciului.

Minutul 6. Al doilea șut la poartă, slab, pe jos, cu latul, al lui Dan Constantinescu, mijlocaș central al gazdelor.

ASU, în tricouri alb-violet în benzi orizontale, Chindia în tricouri roșii cu o combinație alb-albastră în dungi orizontale pe piept.

Prim fault al partidei, comis de gazde în jumătatea de teren adversă. Și 2-0 la faulturi, tot în jumătatea vizitatorilor.

Start întârziat, în așteptarea ieșirii târgoviștenilor de la vestiare.

11.05. Start al violeților, atacând în repriza I spre Peluza Nord, cu un prim atac pe stânga, finalizat cu un șut alături, spre colțul scurt, al lui Ghinescu.

Aproape o mie de fani viola în Curva Sud, cu recitalul demarat.

Comparativ, la ultimul meci jucat de ASU Politehnica pe Dan Păltinișanu, cu promovarea în Liga 2 în buzunar, 3-1 în mai cu Mama Mia, doar 5 dintre titularii de astăzi se regăseau în formula de start, care era următoarea: 30. Emanuel Fișteag / 7. Daniel Birău, 21. Cristian Gălan – cpt., 16. Miodrag Todorov, 13. Carol Taub – 3. Dănuț Bilia – 20. Ionuț Vucea, 27. Marius Marin, 24. Andrei Țugui, 10. Răzvan Ghinescu – 9. Alex Bădăuță. Atunci, rezerve au fost 23. Robert Rogojină / 15. Branimir Ștefanovici, 4. Narcis Damian, 8. Mădălin Stancu, 14. Andrei Șulea, 22. Dorin Codrea, 18. Patrick Peter, dintre care doar Stancu e și astăzi la start pe banca de rezerve..

Anul trecut, în etapa I din C4, ASU Politehnica debuta ca nou-promovată printr-un 3-0 pe Știința cu Minerul Motru. Acum 2 ani, în 9 august, ASU Politehnica începea printr-un 2-0, în deplasare, la Ghiroda, după care primul meci acasă era de fapt pe CFR, tot victorios, 2-1 cu Ripensia. În urmă cu 3 ani, ca nou-promovată în Divizia D Timiș, ASU Politehnica s-a impus cu 9-2 în etapa inaugurală, la Făget, cu 9-2, după care a învins pe ACS Peciu Nou cu 2-0 pe Știința, în runda a II-a. Iar în 2012, pe 19 august, ca debutantă în ”Județ”, ASU Politehnica trecea acasă cu 8-0 de Gran Plaz Liebling.

Timp foarte frumos sâmbătă dimineață la Timișoara, însorit dar cu un plafon de nori în depărtare. Un vânt ușor. Gazonul, bun.

ECHIPELE…

Sorin Brîndescu apelează la 4 noi achiziții în primul 11: 23. Alexandru Mitrea – 2. Branimir Ștefanovici, 21. Cristian Gălan, 5. Miodrag Todorov, 13. Carol Taub – 3. Dănuț Bilia – 17. Arthur Teuț, 11. Mladibor Giuricici, 6. Dan Constantinescu, 10. Răzvan Ghinescu – 18. Ștefan Blănaru.

Rezerve: 30. Alin Constantinescu – 4. Laurențiu Telescu, 22. Radu Motreanu, 8. Mădălin Stancu, 14. Patrick Niță, 15. Bogdan Dănăricu, 9. Alex Cătălin Bădăuță.

C. F. Chindia (antrenor Nicolae Croitoru): 25. Marian Aioani – 18. Dragoș Pătru – cpt., 4. Denis Ispas, 5. Marian Vătavu, 2. Mădălin Martac, 6. Vlăduț Parghel, 8. Liviu Mihai, 10. Georgian Honciu, 20. Cristian Neguț, 13. Cristian Cherchez, 80. Andrei Neague.

Rezerve: 12. Teodor Meka – 9. Alin Nisipeanu, 7. Dragoș Grigore, 17. Alin Pencea, 16. Crinel Stoica, 3. Bogdan Dinu, 15. Cornel Dinu.

***

În iunie 2012 promova din Seria I a Campionatului Municipal Timișoara cu 123 de goluri marcate și 5 puncte avans față de FC Politehnica 2002, moment în care era și adoptată de fanii viola, în 2013 urca și din Campionatul Județean Timiș, furișându-se spre Divizia D de pe locul 2 în Seria a III-a, iar anul trecut mai sălta un eșalon, în Liga 3, în care se impunea în Seria a IV-a la finalul lunii mai, patru promovări în nici 4 ani calendaristici care au adus-o pe ASU Politehnica Timișoara la ora debutului în Liga 2, una în premieră în serie unică, debut programat astăzi de la ora 11, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în compania unei secund clasate la încheierea sezonului regular trecut în B2, Chindia Târgoviște.

politehnica-timisoara-logomic4-50x50

 

Dacă alb-violeții au escaladat în timp record majoritatea treptelor piramidei fotbalului autohton, de la nivelul eșalonului șase până în anticamera elitei, în schimb prima apariție în Liga 2 le-a fost întârziată cu o săptămână datorită amânării de către FRF a rundei inaugurale, pe fondul unor mari incertitudini în privința numărului și identității participantelor, 22 la număr conform șablonului federal dar ceva mai puține prin prisma realităților din teren, întârziere ca o primă impresie cu gust amar pentru nou-promovați.

Și totuși, până la urmă, cu chiu cu vai, a sosit și momentul startului într-un sezon al redimensionatei ligi secunde cu mult prea multe borne și extinsă geografic la nivel național pentru resursele reale ale protagonistelor, ceea ce va transforma disputa pentru primele două locuri de promovare directă și un al treilea de baraj cu antepenultima din elită, respectiv pentru evitarea mai numeroaselor locuri retrogradante, într-o cursă lungă de anduranță, în care reziliența și nu sclipirile de moment vor face diferența.

Un prim hop pentru nou-promovații ”violeți” antrenați de Sorin Brîndescu, de la ora 11, la matineu, în compania unor dâmbovițeni care au încheiat play-off-ul Seriei a II-a în B2 la un punct în urma medieșenilor urcați în Liga 1, iar cum se vor descurca Gălan&Co la întâia apariție în noua serie unică și în fața unor vizitatori cu un sezon de rulaj la acest nivel puteți afla și aici, în comentariu în direct LIVE TEXT de pe ”Dan Păltinișanu”.

Până atunci, o trecere în revistă a noilor achiziții ale timișorenilor, împrospătați cel mai mult în linia mediană, cu jumătate dintre noutăți, iar cel mai puțin în avanposturi.

Alin Constantinescu, cu numărul 30, este un portar născut la Timișoara în 14 august 1995, cu semnalmentele 1,86 metri și 78 de kilograme, trecut și pe la FC Poli 1921 respectiv Ceahlăul. Tot între buturi a sosit și Alexandru Mitrea, de loc din Arad, născut în 13 februarie 1993, de 1,87m și 86kg, care a mai jucat la UTA, FC Olt și CS Ineu.

În defensivă, întăririle Radu Motreanu și Laurențiu Telescu, așadar cu 2 timișoreni, unul, absolvent de juniorat din generația 1998 la ACS Poli și rodat în Liga 3 la CS Nuova Mama Mia, pe bandă și măsurând 1,70 metri, un altul, fost coleg la roș-albii din Becicherecu Mic, în calitate de căpitan, dar ajuns deja la 30 de primăveri, împlinite în 29 ianuarie, la 1,88 metri în centrul apărării.

În atac, sosind de la Ripensia dar via CS Millenium Giarmata, așadar tot din Liga 3, Ștefan Blănaru, născut la Șag în 20 februarie 1989, la 1,79 metri, și care a mai jucat, pe lângă Timișul, și la Luceafărul Oradea, CS Osorhei, Național Sebiș și FC Olt.

La mijloc, aspiranți între 22 și chiar 18 ani, mezinul noilor veniți fiind Denis Băban, născut în 16 octombrie 1997 la Timișoara, măsurând 1,75 metri, fiu al marcatorului ex-prim-divizionar Marcel Băban și călcându-i pe urme cu un start din ”pepiniera” jimboliană dar și un rodaj în trecuta campanie în Liga 3, la Mama Mia, pentru care chiar a înscris pe ”Dan Păltinișanu”, în poarta de la Peluza Sud, și încă împotriva lui ASU Politehnica. Și un jimbolian, Patrick Niță, care în 7 iulie a împlinit 20 de ani, ex-juniorul de 1,69m trecut și prin pepiniera lui ACS Poli acumulând jocuri în picioare în 2015/6 tot la Mama Mia. În plus, și din Sânnicolau Mare, Dan Constantinescu (n. 12.10.1993; 1,82m, 76kg), trecut și el pe la ACS Poli dar și TSV Berg. Din alte zone, Artur Teuț, de loc din Târgu Mureș, care în 28 iunie a împlinit 21 de ani, fost component al celor de la Honved, FK Miercurea Ciuc dar și ASA, respectiv Bogdan Dănăricu, cu aceeași înălțime, 1,81 metri, și tot din generația 1995, născut în Târgu Jiu și fost la FC Viitorul precum și Pandurii.

Nu mai sunt în efectivul alb-violeților și portarii Rogojină și Fișteag, Ugocian, Damian, Codrea, Șulea și juniorul Marius Marin, ajuns la o grupare de UEFA Europa League din Calcio Serie A, US Sassuolo, lotul conținându-i în schimb și pe portarul elen Gakos, fundașii Ștefanovici, Todorov, Taub și căpitanul Gălan, mijlocașii Bilia, Birău, Stancu, Ghinescu, Giuricici, Vucea, Țugui și Peter respectiv atacantul Bădăuță. În linii mari, un lot foarte tânăr, pretându-se reglementărilor federale cu 3 jucători sub 21 de ani în teren, și în care decan de vârstă este Dănuț Bilia, la 31 de ani împliniți în 31 ianuarie.

Rămâne de văzut primul 11 pentru care optează Brîndescu și Foale, o certitudine fiind că alb-violeții vor fi încurajați în număr mare din Curva Sud, de galeria polistă, la a treia apariție în ultimele luni în peluza de pe ”Dan Păltinișanu”, și care se pregătește de sâmbete pe Bega dar și prin țară, programul viitor propunând pe 13 august o deplasare la Râmnicu Vâlcea, în 20 august un meci acasă cu retrogradata din B1 reorganizată ca Foresta Suceava iar pe 27 ale lunii tocmai la Brăila, cu Dacia Unirea, septembrie începând cu un joc la Timișoara cu reșițenii și o ieșire la Mioveni.

Arbitrează la Timișoara hunedoreanul Denis Haidiner, asistat de Mărginean (Aiud) și Tunyogi (Zalău), programul etapei inaugurale de la ora 11 fiind enumerat pe coloana dreaptă, a clasamentelor, cu o amânare în cazul Luceafărul Oradea – Academica Clinceni, dat fiind că gruparea din Regat era programată până ieri ca gazdă astăzi a băimărenilor, retrași din întrecere cu numai 24 de ore înaintea startului. Tot pe coloana dreaptă, programul rundei secunde.

Meciul de pe ”Dan Păltinișanu” e difuzat în direct și în format video de Radio Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: