LIVE TEXT, 2v1 în retur. Timișul Șag – ASU Politehnica 0-1: rezerva Budur (71), cu prima sa atingere a mingii. Liderul conservă avansul în frunte în fieful unicei trupe care îl stopa acasă

0-1, final: revenim cu declarații și imagini. După 5 victorii poliste la limită în tur, dintre care una cu 1-0, prima la limită și în retur. Trei dintre succesele la limită din toamnă au fost acasă, printre care și respectivul 1-0, iar două în deplasare. Așadar întâiul 1-0 alb-violet pe alte terenuri, grație inspiratei introduceri a lui Budur, marcator la prima atingere a balonului, puțin după mijlocul părții secunde, din centrarea goleadorului din retur Drăghici, după ce căpitanul Naidin era substituit…

Trei minute de prelungire.

Un suflu irezistibil din partea… galeriei, cea mai neobosită. A cântat necontenit! Și a găsit și replicile potrivite la cuvintele cam ”dulci” lansate de Boșca la adresa fanilor, puțin înaintea primirii golului. Goal-keeper-ul s-a lansat în… amintiri, despre cum evolua în Gloria Buzău – Steaua. ”Aici ești la Șag!” ”Și cine e Buzăul!?”  Dacă tăcea, filozof rămânea.

Poliștii periclitează prin incursiunile lui Ghinescu și Taub dar centrările rămân fără rezultat. Boșca reține…

82: iese Vucea, intră Brian Filimon.

Liderul a preluat pe merit conducerea, grație unei evoluții superioare, și pe fondul unei mai bune pregătiri fizice.

80: respinge Tutunaru după reluarea lui Ghinescu la lovitura liberă executată de Ilie.

78: Munteanu, cartonaș galben.

77: iese Giurasevici, intră Vicea. Așadar încă o schimbare la CS Timișul.

75: iese Indic, intră Mincu.

71: centrare Drăghici, iar Budur înscrie de pe dreapta, cu piciorul, în stânga lui Boșca, de la 6 metri. Budur a deschis scorul la prima sa atingere a mingii, la nici un minut de la intrarea în joc.

70: iese căpitanul Naidin, intră Budur. 

Mingea trece prin fața unui automobil care străbătea șoseaua…

65: intră decarul Racoceanu și iese Bogdan Costea. Suntem spre mijlocul părții secunde și e tot 0-0, ca și în tur.

Încet, încet, au mai tot venit spectatori. Să fie spre 400, dar poate că erau de așteptat chiar și mai mulți.

Minutul 64. Boșca apără lovitura liberă executată de Taub.

Dominare a liderului alb-violet. Ghinescu, faultat la 17 metri de poartă, central. Mihai Gore a comis infracțiunea.

61: Giurasevici vede și el cartonașul galben, pentru un fault.

60: iese Stancu, intră Ilie.

58: Costea, cartonaș galben, pentru un fault.

56: Costescu, șut de la 25 de metri, puțin peste poartă.

54: Moroșanu driblează 2 jucători, intră în careu și Taub respinge în corner.

INFO: la pauză era Auto – AS Peciu 0-0, CFR – CS Unirea Sânnicolau Mare 0-1 și Ripensia – CS Ghiroda 1-0.

ASU Politehnica abordează partea a doua cu Taub în locul lui Damian.

:::

După două minute de prelungiri, 0-0 la pauză.

44: Drăghici și Buruiană, cartonașe galbene. ”Încăierare” după un fault.

41: cartonaș galben și pentru Stancu, pentru proteste.

40: corner Ghinescu și din nou Stancu, la rampă, cu capul, dar deasupra vinclului.

Minutul 40: ocazie polistă. Vucea, în careu, îi pasează șeptarului Mădălin Stancu, care, din colțul careului de 6 metri șutează în portar. Care prinde mingea. A doua ratare a liderului.

Picură, pe fondul unui vânt rece.

27: ASU Politehnica solicită pernalty la un presupus henț al lui Munteanu în careu. Violeții au ajuns să domine categoric. INFO: Ripensia deschidea scorul în minutul 15, prin Mediop, contra Ghirodei.

Minutul 25: corner Ghinescu, prelungire cu capul a lui Naidin dar Stancu, cu capul, din plonjon, reia pe lângă poartă. Mare, mare ocazie…

Minutul 22: balon respins de defensiva alb-violet. Tot 0-0, la mijlocul primei părți.

Minutul 21: Tutunaru, fault la centrul terenului, și cartonaș galben. Faultat, Vucea.

Vremea e foarte bună pentru fotbal, deși închisă. Soarele, în nori.

Timișul, foarte, foarte ambițioasă. Meci destul de echilibrat, după o ușoară dominare inițială a gazdelor, inclusiv cu șarje ale lui Moroșanu.

A mai venit lume la stadion, circa 350 de spectatori.

15: cartonaș galben și lui Naidin, pentru un fault tare la mijlocul terenului.

13: prim cartonaș galben, lui Munteanu, pentru proteste.

6: ”liberă” Ghinescu de la 20 de metri, lângă bară, portarul prinde.

4: două cornere consecutive ale gazdelor, executate de Gore.

Minutul 1. Gazdele încep, atacând către ”balon”. În echipament galben. ASU Politehnica Timișoara, tradițional, în alb-violet. Circa 150 de fani în galeria viola, în tribuna dreaptă. Dar mai ”curg” mașini spre stadion. De toți, circa 250 de spectatori, momentan.

Arbitri: Barzuca / Gheorghioiu, Drăguț.

Timișul Șag: 1. Mihai Boșca / 9. Marius Tutunaru, 8. Constantin Buruiană, 18. Marco Giurasevici, 7. Gheorghe Costescu, 3. Cristian Seculin, 17. Bogdan Costea, 15. Mihai Gore – cpt., 6. Iulian Munteanu, 11. Bogdan Moroșanu, 4. Aleksandar Indic.

Rezerve: 30. Ionuț Ciobanu / 2. Iulian Tăut, 20. Răzvan Vicea, 10. Cristian Racoceanu, 14. Victor Jianu, 16. Ionel Ropotă, 5. Claudiu Mincu

ASU Politehnica: 1. Paul Burtic / 16. Samuel Feraru, 27. Lucian Gavriluță, 21. Cristian Gălan, 4. Narcis Damian, 20. Leonard Naidin – cpt., 5. Dinu Rebenciuc, 7. Mădălin Stancu, 24. Ionuț Vucea, 15. Răzvan Ghinescu, 17. Octavian Drăghici.

Rezerve: 93. Florin Rusu / 6. Alexandru Contescu, 26. Carol Taub, 22. Brian Filimon, 14. Sebastian Budur, 10. Adrian Ilie, 25. Alex Rus.

***

Liderul Diviziei D Timiș, ASU Politehnica, este în fața celei de-a patra deplasări din returul ligii a patra, însă una cu un grad sporit de dificultate, dat fiind forma bună a Timișului Șag, a doua în clasamentul celor 7 runde din partea a doua a campionatului.

Într-adevăr, în urma alb-violeților, care s-au impus în toate cele 7 apariții oficiale din 2015, cel mai adesea la diferențe de două goluri, în 3 rânduri, CS Timișul Șag are al doilea cel mai bun bilanț din retur, cu linia de clasament 7 5-1-1 21-7, superioară la capitolul golaveraj celor ale Ripensiei și Ghirodei, care se întâlnesc tot sâmbătă, în cadrul rundei a XXV-a.

Așadar ar mai fi 10 hopuri pentru liderul alb-violet, dintre care, conform regulii nescrise a fotbalului, întotdeauna primul este și cel mai mare. De la Timișul Șag – ASU Politehnica Timișoara, o transmisiune în direct sâmbătă de la ora 11, în format LIVE TEXT, aici.

Până atunci, ar fi de reamintit că Timișul Șag a fost unica grupare ce a plecat neînvinsă din fief-ul alb-violet, 0-0 în jocul tur, din etapa a VIII-a, echipa lui Adrian Ianoșev dovedindu-se a fi foarte abilă în evoluțiile pe alte terenuri.

Pe de altă parte, s-a întâmplat în acest campionat ca Timișul să nu fie foarte în apele ei tocmai pe propriul teren, risipind suficiente puncte, cu oscilații de la o rundă la alta. În schimb, ASU Politehnica tocmai a atins borna celor 10 victorii consecutive în Divizia D Timiș, dintre care 4 în deplasare, și a risipit doar două puncte pe alte terenuri, pe 30 octombrie, 0-0 la Orțișoara, cu Cocoșul.

Mai greu de crezut că s-ar putea reedita acel 0-0, dat fiind prezența în celor două garnituri a unor puncheri în vervă în 2015, Bogdan Moroșanu la amfitrioni, pentru care înscria chiar 5 dintre cele 12 reușite din retur într-un singur joc, etapa trecută, respectiv Octavian Drăghici, un vârf mult mai versat, la vizitatorii antrenați de Sorin Brîndescu, pentru care a punctat de 12 ori în această a doua parte a campionatului.

Iar cel puțin la precedenta vizită în campionat a alb-violeților pe terenul de lângă drumul național spre Serbia s-a lăsat cu foarte multe goluri: 2-5 în 24 august 2013, în runda a treia a precedentei ediții.

Runda a XXV-a începe astăzi, la Jimbolia, unde evoluează Voința Mașloc, și se sfârșește duminică, la Dumbrăvița, cu Cocoșul Orțișoara vizitatoare.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: