LIVE TEXT din B2, ACS Poli Timişoara – Olimpia 3-0 (1-0): Boldea 17, Henrique 46, Bărbuţ 68. În premieră în acest sezon, Alexa menţine acelaşi 11 de start

3-0, la pas, al treilea la rând, în 9 zile. Ce mai serie! Aplaudată, însă de extrem de puţin spectatori. Rezultatele şi ierarhia la zi, plus etapa viitoare, conform obiceiului, pe coloana dreaptă, de date şi cifre. 

92. Mureşan, cartonaş galben.

Duarte s-a mişcat binişor la debutul său.

Popovici are două incursiuni în careu, pe final, la prima putând fi acordat penalty, pentru blocarea sa.

84. Greşeală Cânu, care a trimis prea uşor spre propria poartă, iar apoi, la o nouă bâlbâială, Smaranda – Scutaru, Feier n-a profitat prin a împinge balonul în aţe, la prima oportunitate mai clară a ardelenilor. Şi iată cum Olimpia rămâne fără şut tras pe poartă la Timişoara. A avut ceva lovituri libere, care fie au ochit zidul, fie au fost expediate în afara cadrului porţii.

Iar Popovici este la a şasea intrare din postura de rezervă. Ovidiu Petre devenea al 23-lea jucător introdus de ACS Poli în teren în actuala campanie a Ligii a II-a, miercuri, în Prahova, când juca ultimele aproximativ 5 minute. Se măresc rândurile.

Duarte devine astfel al 24-lea jucător utilizat de ACS Poli Timişoara în actualul campionat de B2.

79. Poparadu, cartonaş galben, pentru un fault comis la 20 de metri de poarta lui Smaranda.

78. Debut „Rodi” Duarte, în locul lui Pedro Henrique.

Popovici încă n-a început nici un joc din B2 în acest sezon.

75. Iese Bărbuţ, intră Popovici. Cu un minut înainte, „liberă” de la 20 metri lateral dreapta, executată de Neagu, şi reluată slab cu capul, ştearsă, de Belu, de la 6 metri, central pe direcţia portarului.

INFO. Şoimii Pâncota egalează pentru a doua oară, acasă cu Câmpina: 2-2 (1-1). 

După încheierea transmisiei în direct, vom reveni cât de curând cu declaraţiile şi pozele, GALERIA FOTO.

71. Pedro Henrique, scăpat, e blocat cu greu de Anca-Trip, iar apoi Boldea reia puţin pe lângă poartă, în continuarea fazei.

Două schimbări: iese Keita, în minutul 70, şi intră Ovidiu Petre. Iese şi ex-timişoreanul Boştină, intrând Feier: a treia modificare la învinşi.

68. GOL, 3-0: Henrique îl lansează pe Cristian Bărbuţ, care are timp să se şi întoarcă, în careu, de unde plasează balonul… Olimpia a capitulat. ACS Poli intră în fericita zodie a scorurilor favorabile de 3-0.

INFO. Unirea Tărlungeni a redus din handicap la Reşiţa, 2-1, după „dubla” lui Buhăescu.

63. Iese Burlacu, intră Schwarzkopf. A doua înlocuire la sătmăreni.

62. Ocazie uriaşă pentru ACS Poli. Portarul Anca-Trip, presat de Bărbuţ, degajează în picioarele lui Henrique, care pătrunde pe stânga, centrează, şi Bărbuţ nu ajunge de puţin la minge, poarta fiind goală. Chiar că putea fi 3-0…

De 3 ori a avut ACS Poli 1-0 acasă la pauză, şi o dată 0-0. Când nu conducea pe teren propriu după 45 de minute, avea să şi primească gol. 

58. Fază frumoasă a timişorenilor. Ţesătură de pase cu mingea scoasă pe flancul drept. Centrarea lui Belu, din unghi, e deviată uşor de portar, balonul atingând şi bara transversală.

Olimpia pare a contura a cincea deplasare fără gol marcat, un nefast bilanţ. Dar să vedem…

INFO. La Pâncota, unde ACS Poli va juca etapa viitoare, Şoimii egala în prima parte, după ce AFC Fortuna Poiana deschidea scorul din penalty pentru câmpinenii prahoveni.

53. Iese Villand, intră Laso.

51. Anca-Trip blochează incursiunea lui Bărbuţ pe dreapta.

Ah, nici o schimbare în efectivele trimise la reluare pe teren. Schimbarea a survenit pe cer, soarele asunzându-se după nori tot mai ameninţători. Tot mai plumburiu. Că doar tot sunt insulari britanici prin preajmă, să joace rugby de la ora 18. La pauză, în deplasarea-cheie a Diviziei D Timiş, Progresul Gătaia – ASU Politehnica, 0-0.

STATISTICĂ. ACS Poli a marcat până acum 5 goluri în prima parte şi 8 după pauză. De primit, a încasat unul în prima repriză şi 3 la reluare. Dar n-a mai scos balonul din plasă de 250 de minute şi numără… 251… 252…

E al treilea joc la rând în care brazilianul înscrie, respectiv al doilea consecutiv în care speculează deja la primele acţiuni ale reprizei. La Câmpina deschidea scorul în minutul 2, aici, imediat după pauză.

46, GOL, 2-0. Poli începe şi înscrie din prima fază: Pedro Henrique, pătruns în careu, şi şut pe jos, la colţul din stânga portarului.

Start…

Pauză, 1-0, după prea puţin fotbal, şi asta-i realitatea, oricât de supărătoare ar fi. Poparadu pătrundea pe stânga dar Henrique n-a reuşit să preia balonul deviat şi nici Bărbuţ n-a mai ajuns la minge. Cam aşa s-a încheiat prima parte. În rest, tot Konyeha a făcut 2-0 pentru vâlceni, contra Caransebeşului, care n-a învins nici în precedentele 6 apariţii în B2, în care a marcat de 3 ori, ultimul şi unicul succes datând din runda… inaugurală, 1-0 tocmai cu sătmărenii.

Ultimele 3-4 faze n-au fost nu ştiu ce, dar le-am consemnat totuşi, pentru a ne menţine antrenamentul buricului degetelor. Galeria sătmăreană a mai apelat şi ea la o dezmorţire, scandând numele lui Tibi Csik. Şi galeria „viola” are amintirile ei despre longilinul ex-fundaş central al Timişoarei.

40. Belu pătrunde pe dreapta dar centrează prea tare, balonul neputând fi ajuns de nimeni.

39. Şut Keita de la 19 metri, dar deviat şi prins uşor de portar.

37. Poparadu, blocat din poziţie bună în momentul şutului, după o serie de devieri.

30. Henrique, lansat de Keita, se încurcă în preluare, între 2 fundaşi. Ar fi rămas cu portarul…

Scutaru, Neagu şi Popescu rămân „cei 3 muşchetari” care au început fără excepţie fiecare meci de campionat din B2 în acest sezon. Şapte titularizări, cu una în minus, au Belu, Cânu şi Bărbuţ. Aşadar, linia defensivă este cea mai constantă, cu mici variaţii. Poparadu, Keita şi Henrique sunt la a cincea titularizare iar Smaranda şi Boldea, la a treia.

25. Henţ, Keita. Cartonaş galben.

22. Micaş, prim cartonaş galben în contul Olimpiei. Fault asupra lui Poparadu, la centrul terenului. În rest, pase interceptate, lansări care nu sunt ajunse, şi aşa mai departe.

INFO. Dar şi Reşiţa are 1-0, încă din minutul 13, capul lui Buhăescu înobilând Metalul.

Fanii lui „Oli” desfăşoară bannerul „Poli joacă pe Ştiinţa” şi strigă „AC Recaş nu e Poli!” Olimpia juca pe Ştiinţa un amical cu ASU Politehnica… Dar suporterii sătmăreni şi-au schimbat rapid repertoriul, trecând la oile lor: „Demisia! Demisia!”

Boldea devine astfel al şaptelea marcator al lui ACS Poli în acest campionat de B2, respectiv al şaselea acasă. Şi cu Bihorul se deschidea scorul cam tot în minutul 17, poate 18…

17. GOL, 1-0. Bărbuţ avansează pe dreapta, pătrunde pe centru, şi în pasează lui Boldea, care de la 15 metri şutează pe jos la colţul opus. Era puţin lateral stânga. Prim şut pe poartă, prim gol.

„Oli” are vreo 15 membri ai galeriei, care acum îşi desfăşoară bannerele. Au ajuns totuşi în timp util. Doar cei din Caransebeş au mai avut susţinere din Peluza Nord pe „Dan Păltinişanu”, ce-i drept mai numeroasă. Coincidenţă, ambele arborează aceleaşi culori, galben-albastru. Atunci s-a încheiat 2-1, după un finish de suspans. Acum e 0-0, după consumarea sfertului academic, iar prea multe n-ar fi de spus.

Cânu să aibă de grijă, căci mai era eliminat în această toamnă, pe finalul deplasării la Reşiţa.

INFO. În rest, pare-se că doar Konyeha a scuturat plasa, pentru CSM Râmnicu Vâlcea, contra Caransebeşului. 

Antrenorul Bodea a mai trecut pe-aici, cu Gaz Metan Turnu Severin, dar atunci lua loc în tribună, ispăşindu-şi o suspendare. Se încheia 2-1, în toamna lui 2011, după retrogradarea vicecampioanei FC Timişoara la „masa verde”.

10. Prim cartonaş galben, în contul lui Cânu, pentru un fault dur aproape de centrul terenului.

Minutul 6. Prim şut spre poartă, autor Henrique, pătruns pe stânga dar ochind plasa laterală.

Olimpia este dispusă în teren în formula Anca-Trip / Burlacu, Mureşan, Heil, Iuhas – Gavrilescu, Villand, Micaş, Muntean – Bic, Boştină. Timişorenii, cu Bărbuţ în avanposturi.

E mai senin ca ieri şi nu plouă, dar se resimte totuşi răcoarea. E deja toamnă. Diseara se va mai juca un meci pe acest teren, dar de rugby, un amical internaţional, de la ora 18. Este bine aşadar că nu plouă, altfel suprafaţa de joc ar fi resimţit şi mai mult crampoanele a 54 de bărbaţi, în decurs de nici 9 ore.

ACS Poli atacă spre Complexul Studenţesc. Tot în negru, cu jambiere alb-negre. Olimpia, în galben complet, are lovitura de start.

Totuşi, comparativ cu precedentul meci acasă, din urmă cu 8 zile, ar fi vorba de 3 înlocuiri în 11-le de start.

Este pentru prima dată în acest campionat ca Dan Alexa să păstreze 11-le de start de la o etapă la alta. Iar Duarte e printre rezerve, ca o noutate.

Doar 150 de spectatori. Dar programul de meci pare a fi devenit tradiţie.

ACS Poli Timişoara: 1. Smaranda – 7. Belu, 23. Cânu, 13. Scutaru – cpt., 3. Neagu – 27. Keita, 5. Poparadu, 99. Popescu, 16. Boldea – 25. Bărbuţ, 30. Pedro Henrique.

Rezerve: 29. Pap – 15. Bocşan, 8. Petre, 11. Nanu, 31. Duarte, 18. Popovici, 26. Carlos Eduardo.

Olimpia: 1. Anca-Trip – 7. Burlacu, 2. Mureşan, 27. Heil, 3. Iuhas – cpt., 8. Gavrilescu, 18. Villand, 94. Bic, 17. Muntean, 22. Micaş, 90. Boştină.

Rezerve: 89. Şuta – 30. Onicaş, 6. Ioniţă, 13. Rus, 9. Feier, 10. Laso, 16. Svarczkopf.

Bună ziua de pe „Dan Păltinişanu”! Bine aţi venit! Iată echipele…

*

Aici, în comentariu în direct, sâmbătă de la ora 11, penultimul meci acasă în turul campionatului din B2 pentru alb-negrii lui ACS Poli Timişoara, în cadrul etapei a IX-a a seriei vestice în eşalonul secund.

Cu ascendentul moral a două victorii cu 3-0 reuşite vinerea trecută respectiv în runda intermediară de miercuri, şi plasaţi pe locul secund, pe care l-au mai ocupat şi după etapele a doua, a patra şi a şaptea, elevii lui Dan Alexa, Sorin Vlaicu şi Octavian Benga ţintesc şi al patrulea triumf pe teren propriu în noul campionat, după ce până acum au învins în toate jocurile găzduite în B2 pe „Dan Păltinişanu”.

Iar după ce până acum au evoluat acasă doar vinerea, timişorenii se aliniază în propriul fief şi sâmbăta la 11, oră tradiţională a partidelor din liga secundă, oaspeţi fiindu-le galben-albaştrii Olimpiei Satu Mare, care încă n-au marcat nici un gol în deplasările efectuate în noul sezon, pierzând pe linie, cu 1-0 la Caransebeş, cu 2-0 la Câmpina, cu 1-0 la Mioveni şi cu 1-0, săptămâna trecută, la Reşiţa.

Din tribuna lui „Dan Păltinişanu”, de unde urmăreau vinerea trecută prima repriză a partidei ACS Poli – FC Bihor, sătmărenii vor descinde pe gazonul timişorean, favorită fiind ACS Poli, care a marcat cu câte un gol în plus la fiecare nouă apariţie acasă în actuala campanie.

Gazdele sunt cu coada ochiului şi pe rezultatul de pe „Mircea Chivu”, unde liderul CS Metalul Reşiţa, cu doar două puncte în faţă după eşecul cu cel mai categoric scor înregistrat în primele 8 runde ale campionatului, 4-0 pentru FC Olt, va lupta contra Unirii Tărlungeni pentru a păstra şefia dobândită tocmai în etapa a II-a, de la timişoreni.

ACS Poli şi Olimpia nu s-au întâlnit în B2 şi în urmă cu două sezoane, atunci sătmărenii abia promovând din liga a III-a, cu un avans de 3 puncte faţă de bihorenii din Osorhei, în încercarea de a reînvia pe malurile Someşului atmosfera de altădată a evoluţiilor în Divizia A. Momentan însă Olimpia şi-a adunat punctele doar de pe teren propriu, unde debuta abia în etapa a IV-a, miercuri câştigând acasă cu 2-1 în dauna bihorenilor şi aflându-se pe locul 8, însă cu numai 5 goluri marcate în 7 apariţii.

Sătmărenii ratau în primăvară abia în ultima etapă a returului calificarea în play-off, căzând de pe locul 5 pe 7 în urma unui eşec pe teren propriu, dar chiar şi aşa încheind partea a doua a sezonului regular la numai 4 puncte în urma ocupantei locului secund, CS Metalul Reşiţa. Ulterior, în play-out, n-au avut probleme în a se clasa primii, cu linia de clasament 10 6 3 1.

Olimpia Satu Mare, în tribuna lui "Dan Păltinişanu" la jocul ACS Poli - FC Bihor

 

 

Acum, galben-albaştrii se arată puţin circumspecţi faţă de manierele de arbitraj din deplasare, Cosmin Bodea spunând după eşecul la limită de la Reşiţa, în care Olimpia a contabilizat 7 cartonaşe galbene şi o eliminare, pentru Munteanu, în minutul 71, că „suntem ciupiţi sistematic”. Ceea ce nu i-a împiedicat să le facă viaţă grea liderilor reşiţeni, după cum a remarcat şi Dan Alexa la conferinţa de presă de joi dimineaţă, prefaţând duelul cu Olimpia: „În ultima săptămână Olimpia a revenit la o formă bună, să nu uităm că Satu Mare a dominat şi a avut foarte multă neşansă cu Reşiţa iar ieri a câştigat împotriva lui FC Bihor. Au început prost campionatul dar au jucători experimentaţi, e o echipă organizată, agresivă, aşa că ne aşteaptă un meci greu. Trebuie să uităm repede jocul cu Câmpina şi e foarte important să avem aceeaşi atitudine, să ne impunem jocul, căci altfel vom avea probleme mari. Dacă nu tratezi adversarul cu respect, îţi pune mari probleme. La Mioveni a pierdut abia în minutul 94, din penalty…”

Dan Alexa a dat de înţeles că al treilea joc în numai 9 zile ar putea aduce şi feţe noi în formula de start: „Probabil vor fi şi schimbări; azi avem un uşor antrenament de refacere, şi iau în calcul unele înlocuiri, căci sunt jucători care au jucat două meciuri de 90 de minute într-un ritm susţinut. Indiferent însă cine intră, important e să avem atitudine!”

Referitor la Ovidiu Petre, introdus ca debut în noua campanie în ultimele minute ale succesului cu 3-0 de miercuri, la Câmpina, „el revine după o accidentare destul de gravă, este important pentru noi, dar nu ştiu dacă are o săptămână întreagă de pregătiri cu echipa, însă când îşi va reveni total ca ritm de joc e un mare câştig, oferă consistenţă în mijloc”.

Dan Alexa a mai spus că „Fiecare echipă se motivează la maxim împotriva noastră, am avut probleme cu Caransebeşul, cu Bihorul în unele momente, dar cheia e la noi, şi depinde cât de bine intrăm în meci, iar dacă rămânem modeşti şi mai serioşi decât până acum, nu vom avea probleme!”

Antrenorul ex-prim-divizionarei nu s-a arătat surprins de eşecul reşiţenilor în Oltenia, dar în schimb de diferenţa de scor: „Oltul e o echipă incomodă, are jucători cu experienţă la nivelul ligii a II-a, sigur, ştiam că Reşiţa va avea un joc dificil, dar sigur, m-a surprins proporţiile scorului. Oltul s-a motivat foarte bine şi a câştigat categoric.”

Ieri a vorbit şi Cristian Bărbuţ, împins în avanposturi la ora deplasării la Câmpina, autorul „dublei” spunând că „Toată echipa a făcut un meci bun, normal, suntem bucuroşi după victorie. Tratăm cu maximă seriozitate şi următorul meci şi trebuie să obţinem cele 3 puncte. Sunt fericit în primul rând pentru victorie, dar şi pentru că am ajutat echipa cu golurile marcate, aceasta este menirea mea – mi-am făcut datoria! Ca mijlocaş dreapta trebuie să ajut defensiva şi să mă retrag mai mult, dar în faţă nu fac atât de mult faza defensivă şi sunt mai proaspăt pe faza de atac”.

S-a mai atins şi un alt subiect din fotbal, cel al înlocuitorului lui Victor Piţurcă la cârma reprezentativei de seniori a României, Alexa zicând în privinţa lui Cosmin Contra, adus în discuţie, că „Nu ştiu cât de adevărat e, îl respect foarte mult, e un antrenor tânăr, foarte bun, un caracter, mi-e prieten şi fost coleg de echipă, m-aş bucura foarte mult pentru el şi cred că s-ar descurca, are curaj, inimă, n-are frica asta de presiune, căci a trăit aşa ceva, a jucat la cel mai înalt nivel. Să antrenezi în Spania nu e deloc uşor, probabil în Spania sunt unii dintre cei mai buni jucători din lume”. Întrebat ce rol ar alege dacă ar fi să opteze între o bancă tehnică din fotbalul spaniol şi cea a selecţionatei naţionale, Alexa n-a ezitat: „Naţionala României!”

* Biletele pentru meciul ce se va dispută pe stadionul ”Dan Păltinișanu” s-au pus în vânzare la prețurile consacrate în acest sezon: 5 lei la tribuna II, 7 lei la tribuna I și 10 lei la tribuna 0. Tichetele vor putea fi achiziționate de la stadion (biroul ticketing – zona vestiarelor), iar în ziua meciului vor fi disponibile la casieriile de la tribuna I, respectiv zona peluzei nord.

Accesul la peluze este liber, tot în acea zonă fiind permisă și intrarea liberă a copiilor cu vârsta sub 14 ani.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci

 


Alte articole legate de acest subiect: