LIVE TEXT. Liga 2. Start în retur, în prag aniversar: uriaș banner, ”Păstrăm istoria și tradiția”. ASU Politehnica – Dacia Unirea Brăila 2-1 (2-0: Bădăuță 15, Plămadă 22 / Roșoagă 66). Dunărenii, de la două goluri primite în sus în deplasări, cel mai adesea 3-4

Deși astăzi a primit primul gol după 353 de minute fără a scoate balonul din propria plasă, ASU Politehnica a învins totuși pentru a patra oară consecutiv, 2-1 (2-0) cu Dacia Unirea Brăila. Revenim cu declarații și fotografii…

89. Staicu în locul lui Plămadă.

88. Pop, cartonaș galben. Fault tare asupra lui Krausz, care îl deposedase.

86. Olenic împinge un copil de minge. Tribuna îl taxează. Centralul nu-i acordă cartonașul galben dar îl trimite să dea mâna cu copilul de mingi.

85. Sorescu îl deposedează pe și ingur cu portarul, de la 8 metri, șutează peste transversală.

83. Stănciulescu, cartonaș galben. Fault asupra lui Sorescu.

Minutul 81. Motreanu șutează de la 20 de metri spre vinclu iar portarul reține în 2 timpi.

Minutul 80. Olenic primește cartonașul galben.

79. Coadă în locul lui Bădăuță.

Minutul 78. Niță, cartonaș galben pentru faultul asupra lui Taub.

Minutul 77. Dacia Unirea, la un pas de… 2-2. Frunză execută un corner iar Pop reia cu capul și Motreanu respinge cu capul de pe linia porții.

Minutul 75. La un pas de 3-1. Taub centrează de pe dreapta este reluată de Sorescu de la 6 metri dar portarul respinge cu un reflex de zile mari.

68. Fundașii brăileni resping din careu o lovitură liberă expediată de Sorescu.

Minutul 66, 2-1: rezerva Roșoagă. Șut de la 8 metri, dintr-un grup de jucători, după o centrare de pe dreapta.

58. Krausz obține un corner, executat de Predescu. Tot Krausz reia cu capul peste transversală.

55. Sorescu driblează pe 16 metri iar de la 8 metri șutează spre colțul lung, dar peste transversală.

Minutul 50. Plămadă speculează o eroare a lui Ghiocel, pe care îl deposedează, și intră în careu, însă Dima îi suflă balonul și acordă corner. Execută Sorescu.

Pauză, 2-0 ASU Politehnica. O singură dată a mai condus ASU Politehnica la pauză cu 2-0 în acest campionat, acasă cu CS Balotești, atunci încheindu-se 2-2.

Minutul 44. Dacia Unirea avansează prin Dima pe stânga, lansat fiind de Ciucureanu, și centrează în fața porții iar Frunză reia cu capul pe lângă stâlpul din dreapta.

Minutul 41. Sorescu execută un corner iar Krausz reia cu capul peste transversală.

Minutul 39. Sorescu îl deschide pe flancul drept pe Plămadă. Șut de la 16 metri pe jos, respins în primă fază de portar, care reține apoi balonul.

Minutul 37. Bădăuță este faultat la 18 metri. Lovitură liberă. Ignea îi pasează scurt lui Taub, care șutează. Zidul respinge balonul, ajuns la Krausz, față în față cu portarul. Ofsaid!

Minutul 31. Oprea este și înlocuit, cu Roșoagă.

Minutul 30. Oprea șutează de la 18 metri peste transversală.

Minutul 26. Taub avansează pe flancul stâng și centrează în careu, Sorescu șutând peste transversală.

Minutul 24. Dima execută o lovitură liberă de la 20 de metri, Dur-Bozoancă prinzând balonul.

Minutul 22, 2-0 ASU Politehnica: Plămadă. Reluare cu capul aproape de vinclul de la colțul lung. Sorescu îi pasează lui Motreanu pe partea dreaptă, avansând 15 metri și centrând.

Minutul 15, 1-0 ASU Politehnica, la prima acțiune periculoasă. Bădăuță. Predescu șutează la colțul lung de la 18 metri lateral stânga. Atent, pe fază, Bădăuță împinge mingea în plasă.

13. Sorescu are o altă incursiune pe dreapta, centrând din careu. Ghiocel respinge în corner.

12. Sorescu e deschis de Bădăuță dar centrează în spatele porții.

8. Pop șutează de la 17 metri lateral dreapta dar mult pe lângă poartă.

7. Și Krausz se accidentează și iese momentan pe margine pentru îngrijiri medicale.

6. Îngrijiri medicale. Taub, accidentat în propria jumătate de teren.

Dunărenii, în albastru complet.

Gazon foarte moale. Circa 200 de fani în galerie și aproximativ 100 de spectatori pe lungimea opusă a terenului.

Minutul 1. Sorescu, prim atac al meciului, spre tabela electronică.

ASU Politehnica începe prin Bădăuță și Plămadă.

Uriaș banner cât toată tribuna galeriei viola, ”Păstrăm istoria și tradiția”.

Față de 11-le de start contra târg-mureșenilor, revin Taub și Plămadă, lipsind Mera și Ghinescu, acesta ca rezervă. Mera, suspendat pentru acumulare de cartonașe galbene.

Echipele…

ASU Politehnica: 23. Cosmin Dur-Bozoancă / 22. Radu Motreanu, 3. Dănuț Bilia – cpt., 6. Raul Krausz, 13. Carol Taub – 24. Alin Ignea, 5. Adrian Poparadu, 7. Deian Sorescu – 18. Ionuț Plămadă, 9. Alexandru Bădăuță, 17. Cornel Predescu.

Rezerve: 30. Emanuel Fișteag / 10. Răzvan Ghinescu, 16. Andrei Țugui, 8. Mădălin Stancu, 19. Marius Staicu, 8. Ionuț Coadă, 11. Marco Giuricici.

Dacia Unirea Brăila: 87. Alexandru Țicrea / 2. Gabriel Niță, 20. Cătălin Stănculescu, 16. Costin Ghiocel, 15. Marius Dima – 5. Victor Olenic, 23. George Puia – 21. Costin Ciucureanu, 10. Sorin Frunză – cpt., 4. Eduard Oprea – 9. Alexandru Pop.

Rezerve: 1. Roberto Chirilă / 22. Daniel Tudorache, 3. Paul Ioan, 7. Roberto Roșoagă, 11. Paul Cubleșan, 17. Bogdan Ezaru, 6. Ștefan Leu.

***

Bate la ușă atingerea încă unei borne pe drumul spre centenarul fotbalului studențesc alb-violet înființat de Școala Politehnică din Timișoara în 4 decembrie 1921, iar aniversarea de luni este precedată astăzi de la ora 11 de debutul în retur al secund-divizionarei ASU Politehnica, autoare a unui tot mai bun parcurs în prima jumătate a sezonului încheiat săptămâna trecută. Bănățenii de pe locul 5 n-au mai găzduit sâmbăta un meci la matineu în acest campionat dar ultima apariție acasă din 2017, în cadrul etapei a XX-a, are această conotație, vizitatoare fiind gruparea din cea mai estică localitate de pe harta Ligii 2, Dacia Unirea Brăila, care tocmai a urcat un loc în ierarhie fără a juca, pe seama penalizării primite de Olimpia Satu Mare.

ASU Politehnica începe returul de pe locul 5, în mare ascensiune de la un sezon la altul în același moment al parcursului

Vremuri grele pentru mai multe cluburi și în această a doua ediție de campionat în serie unică a Ligii 2, printre care și cel brăilean, cu mari probleme financiare, însă nu la fel de apăsătoare precum ale galben-albaștrilor sătmăreni, penalizați săptămâna aceasta cu 4 puncte în baza deciziei Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, în legătură cu litigiile cu foști componenți neplătiți, Anca-Trip și Voicu, Olimpia având termen limită până miercuri la ora 15 pentru achitarea datoriilor față de Ionuț Adrian Voicu, în caz contrar riscând noi penalizări, pe fondul intrării în vigoare a interzicerii efectuării de noi legitimări și achiziții de jucători.

Gruparea sătmăreană este de-acum bântuită de excluderea din competiție iar cuvântul desființare s-a auzit în jurul Olimpiei, însă nu este singura care se confruntă cu probleme limită în ceea ce privește finanțarea activității, printre cluburile care s-au confruntat cu situații acute în turul abia încheiat fiind și Dacia Unirea Brăila, astăzi în calitate de oaspete greu încercat pe Bega, ținând cont de faptul că dunărenii n-au câștigat deloc în precedentele două luni.

Tot la cifra 2 stă și contorul ultimelor întâlniri directe în care ASU Politehnica n-a cedat brăilenilor, timișorenii remizând 1-1 în returul ediției anterioare pe ”Știința” dar câștigând cu 2-3 (1-3) de la 0-3 în minutul 31 al rundei inaugurale, pe 5 august.

Dacă repetă și astăzi isprava iar jocul rezultatelor le va fi favorabil, alb-violeții ar putea urca pe locul 4, o salutară clasare la moment aniversar, cu ocazia împlinirii luni a 96 de ani de la lansarea fotbalului studențesc alb-violet de către Școala Politehnică, la un an după înființarea institutului de învățământ superior timișorean.

Anul trecut, în prima campanie în Liga 2, ASU Politehnica pierdea cu 2-0 la Târgoviște tocmai la momentul aniversării de duminică 4 decembrie, în ceea ce era o foarte dificilă deplasare la Chindia, astăzi a treia în ierarhie, pe loc de baraj, și de care ”violeții” s-ar putea apropia chiar și la numai 3 puncte dacă rezultatele de la startul returului le vor fi exact pe plac, însă actuala reprezentație într-un moment de sărbătoare se anunță a fi mai abordabilă pentru bănățeni, nu doar prin prisma penetrabilității defensive a Daciei Unirea, cu a treia cea mai modestă apărare ca număr de goluri primite din Liga 2, încasând pe rând 4 goluri la Iași, trei în Bihor de la Luceafărul, câte două pe rând la Târgu Mureș, Târgoviște și Clinceni, trei la Sibiu, două la Afumați, respectiv câte 3 la Satu Mare și Motru. În total, 24 în 9 ieșiri…

ASU Politehnica – Dacia Unirea Brăila este unul dintre cele 6 jocuri programate de la ora 11 și este transmis aici LIVE TEXT, alte două meciuri ale zilei începând la ora 12 iar ultimele două ale penultimei runde din 2017, duminică.

Dar iată ce au spus joi doi dintre protagoniștii de astăzi ai poliștilor, și anume căpitanul Dănuț Bilia, titular integralist cu excepția meciului acasă cu Știința Miroslava, în care n-a jucat, respectiv Marius Staicu, rezervă astăzi după ce timișoreanul în vârstă de 30 de ani revenit în vară pe Bega de la CS Mioveni a stabilit sâmbăta trecută în minutul 87 în urma intrării din minutul 82 scorul final al succesului cu 3-0 cu ASA, al treilea său gol al stagiunii, mai întâi reducând din handicap la 2-1 în triumful cu 2-3 de la Clinceni și înscriind din penalty reușita calificării în Cupa României, 0-1 la Biled.

Bilia a spus că „ne așteaptă un meci greu, pentru că Brăila e o echipă incomodă. Dacă vom trata meciul cu ușurință, ne va fi foarte dificil. Sper să abordăm partida cu dăruire și ambiție maximă, așa cum am tratat și ultimele patru-cinci partide. Avem nevoie de cele trei puncte ca de aer. Am așteptat de mult să avem o asemenea perioadă. Mă bucur că am legat mai multe rezultate pozitive, mă bucur în primul rând că reușim să câștigăm și că nu luăm goluri atât de ușor ca înainte. Ne propunem să ajungem pe locul 4 la finalul toamnei, e normal. Eu unul îmi doresc să ajungem cât mai sus posibil. Aș putea să spun că la început a fost mai greu, pentru că nu ne cunoșteam atât de bine. A durat până ne-am închegat și mă bucur că acest lucru s-a realizat și se simte în joc și în rezultate. Chiar vreau să fac un apel pe adresa suporterilor, să vină să ne susțină, pentru că avem mare nevoie de ei! Meciul se va juca și aproape de 4 decembrie, ceea ce e un motiv în plus să fie în număr cât mai mare sâmbătă pe stadion.”

Staicu a spus la rândul cău că „e un meci greu pentru noi, pentru că Brăila e o echipă incomodă, care marchează foarte mult în deplasare. Cu ajutorul publicului, ar trebui să câștigăm. E ultimul meci pe teren propriu din acest și trebuie să îl încheiem cu capul sus. Vom face tot posibilul să câștigăm și să-i facem pe suporteri fericiți. Sunt fericit că am reușit să marchez în partida cu ASA Târgu Mureș. Mă simt mai bine, mă simt mai liber, mai plin de încredere. Sper că dacă voi juca sâmbătă, să marchez din nou. Am poftă de goluri și sper să am noroc și sâmbătă!”

Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); asistenţi: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: