LIVE TEXT. Violeții revin după două luni pe ”Știința”. ASU Politehnica – Academica Clinceni 2-2 (1-1): Ursu 45+1, 52 / Șut 14, Mihalcea 90+3. Portarul junior Borbei, și titular în Liga 2. Revin Mera și Bedea

Final, 2-2. Precum în jocul direct de pe acest teren din sezonul trecut.

Minutul 90+3, 2-2. Mihalcea șutează de la 18 de metri în dreapta lui Borbei, spre vinclu, la colțul lung. Imparabil.

Patru minute de prelungiri.

Minutul 90. Cherecheș, cartonaș galben. Fault la 18 metri. Execută Barbu puternic la rădăcina barei, de unde Borbei respinge.

Academica domină, în jumătatea adversă. ASU, apărare dârză.

82. Mihai Ene iese în aplauzele la scenă deschisă ale întregii asistențe. Intră Schieb.

80. Motreanu scapă din nou pe dreapta, unde Dobrescu îl faultează, dar este scutit de sancțiune. Tribuna răbufnește dezaprobator.

78. Buziuc, cartonaș galben. Fault în careul gazdelor.

76. Alt contraatac, purtat tot pe dreapta, de Motreanu, care intră în careu. Răuță îl deposedează iar timișoreanul solicită penalty, însă centralul lasă corect jocul să continue.

75. Manea contraatacă pe dreapta. Îl vede liber pe Mihai Ene. Singur cu portarul, se întoarce și ratează, având oportunitatea lui 3-1.

71, Olariu, cartonaș galben. Îl faultează pe Borbei. Îngrijiri medicale.

70. Intră decarul Pațurcă în locul lui Găină.

69. Contraatac pe dreapta, cu centrare pe jos de la 12 metri. Vidrăsan reia peste transversală.

67. Nicola șutează pe lângă bară, la colțul lung.

65. Vidrăsan în locul lui Bedea.

64. Nicola șutează de la 25 de metri lateral dreapta, spre colțul lung. Borbei deturnează de sub transversală.

Minutul 60. Dumitru iese, Nicola intră. Iar Mihalcea intră în locul lui Ion.

60. Ursu iese în cele din urmă, accidentat fiind. Intră Cristian Ene.

57. Ursu este accidentat la centrul terenului. Îngrijiri medicale. Centralul solicită targa. Până la urmă nu se mai folosește targa, dar iese șchiopătând.

55. Dobrescu șutează de la 20 de metri. 

54. Cartonaș galben, Răuță.

Minutul 52, 2-1. Ursu reia de la 7 metri pe jos în stânga portarului, din centrarea lui Cherecheș de pe flancul drept, din preajma liniei de tușă. 

Îngrijiri medicale unui jucător polist.

Petruescu trimite 3 rezerve la încălzire: Schieb, Vidrăsan și Trip. 

50. Bedea pătrunde în careu și îi pasează înapoi lui Ursu, care trimite spre Ignea. Bâlbâie mingea…

49. Academica, lovitură de colț.

Minutul 47. Bedea șutează de pe stânga peste transversală.

46. Borbei culege balonul la picioarele lui Barbu, care a întârziat puțin.

Minutul 45+1. 1-1, Octavian Ursu. Șut de la 12 metri lateral stânga, la colțul lung, lângă bară.

44. Ursu, cartonaș galben.

41. Portarul vizitatorilor, cartonaș galben. Asistentul semnalizează repunerea mingii de la 6 metri. Goalkeeper-ul aruncă balonul spre tușier iar centralul nu-l iartă.

40. Barbu centrează în careu, de pe stânga, în cross spre dreapta, lui Găină. Reluare de la 11 metri în brațele portarului.

Terenul se deteriorează tot mai mult.

Au mai sosit ceva spectatori, să tot fie spre 600 de privitori.

ASU Politehnica a reușit să echilibreze cât de cât jocul după primirea golului, fără însă a excela la capitolul posesia balonului. Iar multe execuții sunt imprecise. 

35. ASU aruncă de la margine, de pe dreapta. Motreanu, lung în fața careului. Ignea reia dintr-o bucată peste transversală.

31. Ursu îi așează mingea lui Mihai Ene, în fața careului. Șut peste transversală.

28. Și Bedea șutează, de la 18 metri. Pe lângă poartă.

26. Ion, un șut tot de pe partea dreaptă. Pe jos, la colțul lung, pe lângă bară.

24. Găină șutează de la 20 de metri, Borbei prinde în 2 timpi.

23. Coadă, cartonaș galben. Fault asupra lui Dumitru.

22. Iar același Barbu execută un al doilea corner consecutiv. Reluat de Răuță cu capul în plasa laterală.

Minutul 21. Borbei respinge în corner.

Minutul 14, 0-1 Academica. Adrian Șut, de la 9 metri lateral dreapta, sub transversală. În urma unei centrări.

Minutul 11. Bedea scapă fără cartonașul galben. Strigăt al celui căzut de parcă ar fi fost… mușcat de șarpe.

Minutul 9. Cherecheș execută o lovitură liberă, respinsă de două ori de vizitatori.

5. Academica, lovitură de colț. Borbei respinge și îi pune pe poliști pe contraatac pe dreapta, spre Bedea. 

Îngrijiri medicale unui jucător al gazdelor.

Minutul 3. Buziuc șutează de la 18 metri.

Minutul 2. Lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta. Execută Cherecheș, înalt, în careu. Pe lângă bară.

Portarul junior Alexandru Borbei începe primul său meci în Liga 2, și tocmai împotriva liderului. Mera și Bedea revin ca titulari după o etapă, dintre primii 11 în deplasarea la Arad lipsind astăzi Murariu, Vasile și Dros.

Academica începe meciul prin Olariu și Barbu. Oaspeții, în albastru. 

Iar terenul este moale spre foarte moale, pe alocuri mustind de apă.

În jur de 400 de spectatori, nici cinci sute cu ocazia vizitei liderului la Timișoara. Două camere de luat vederi în poziție centrală, încă 5 împrejurul terenului.

Echipele…

ASU Politehnica: 30. Alexandru Borbei – 23. Radu Motreanu, 13. Cristian Scutaru, 14. Ioan Mera – cpt., 20. Alexandru Cherecheș – 7. Alin Manea, 19. Ionuț Coada, 15. Octavian Ursu, 17. Adrian Bedea, 10. Mihai Ene, 24. Alin Ignea.

Rezerve: 12. Dalin Munteanu – 9. Cristian Ene, 21. Marvin Schieb, 2. Dragoș Cojocaru, 4. Raul Vidrăsan, 3. Călin Jurj, 11. Fabio Trip.

Academica: 1. Octavian Vîlceanu – 23. Andrei Răuță, 21. Mihai Dobrescu, 29. Răzvan Patriche – cpt., 5. Cătălin Găină, 8. Vasile Olariu, 20. Robert Ion, 96. Cristian Dumitru, 19. Bogdan Barbu, 89. Adrian Șut, 9. Alexandru Buziuc.

Rezerve: 12. Gabriel Ureche – 7. Alexandru Nicola, 98. Ovidiu Horșia, 10. Paul Pațurcă, 17. Ciprian Gliga, 11. Vlad Mihalcea, 32. Salvatore Marrone.

*

După ce a trecut aproape foarte bine de tripla disputelor cu concitadinele și arădenii, iar foarte bine ar fi fost să nu piardă meciul acasă, pe când impecabil, să le câștige pe toate, ASU Politehnica este acum în pragul triplei cu ilfovenele, mai întâi astăzi de la ora 13 pe ”Știința”, cu liderul Ligii 2, ACS FC Academica Clinceni, partidă urmată miercuri 15 mai de ieșirea la CS Sportul Snagov, tot la ora 13, iar la finele săptămânii viitoare de sosirea celor din Balotești. Așadar, după 4 apariții pe ”Dan Păltinișanu”, în succesiunea victorie, remiză, victorie, înfrângere, ”violeții” revin pentru a doua oatră în 2019 pe ”Știința”, unde pierdeau prima reprezentație, 1-2 (1-2) cu CS Aerostar Bacău.

Au mai pierdut timișorenii și ultimul lor meci acasă tot cu o formație de pe locuri de retrogradare, dar în schimb s-au impus în ultimele două deplasări în dauna unor echipe de care sunt devansați în clasament, iar cum tot în retur au mai dispus chiar categoric de o altă trupă din prima jumătate a ierarhiei, sosirea Academicii n-ar trebui să-i sperie. Ci să-i pună în gardă.

Cei din Clinceni își joacă până duminica viitoare mare parte din cărțile decisive legate de o promovare istorică, examene pe ”Știința”, acasă cu clujenii și la Bacău ce vor reliefa dacă tot parcursul foarte bun de până acum n-a fost în zadar, și dacă preluarea tot mai decisă a fotoliului fruntaș se va concretiza și finaliza conform dorințelor amplificate în cursul ascensiunii.

Marea presiune psihologică apasă astăzi după prânz nu pe umerii ocupanților locului 12, în coborâre după victoria Farului în Argeș, ci pe cel al vizitatorilor fruntași, care au programat joia viitoare, de la ora 18, duelul acasă care pe care cu nou-promovata AS FC Universitatea Cluj, situată pe locul de baraj, la 7 puncte în urma ilfovenilor.

Așadar, etapa în curs, a 34-a, cât și cea viitoare, intermediară, pot limpezi într-o mai mare măsură căile spre Liga 1, sau poate din contră, meciul de pe ”Știința” fiind în consecință de mare interes în economia întregului sezon al eșalonului secund.

Academica a zbârnâit după ce remiza 1-1 acasă cu Ripensia, prin a lega șapte victorii, printre care și pe ”Electrica”, 1-3 la ACS Poli, respectiv cu 0-2 la CS Sportul Snagov și Târgu Jiu, serie întreruptă de Chindia la Târgoviște, în precedenta deplasare a elevilor lui Ilie Poenaru, în urma căreia s-au reabilitat cu un obligatoriu succes pe teren propriu, 3-1 cu ACS Energeticianul.

Nu mulți ar fi mizat pe formația din Clinceni, s-o vadă drept lider al Ligii 2 cu 5 etape înaintea încheierii ediției 2018-2019, după ce anul trecut, tot după 33 de runde, era situată pe locul 6, cu 5 puncte avans înaintea vecinei de clasament pe nume… ASU Politehnica, iar în urmă cu două campanii, tot în acest moment al sezonului, chiar pe treapta a 14-a, la egalitate de puncte cu aceiași alb-violeți bănățeni de pe 13.

Dar iată că formația cu numai 19 goluri primite în 33 de etape, vicecampioană de toamnă al cărei bilanț în sezonul de primăvară e 12 10 1 1 26-4 30 de puncte, a izbutit ceea ce puțini ar fi intuit, rămânând de văzut dacă va și duce la bun sfârșit ascensiunea în care s-a menținut lider în ultimele 7 etape, poziție ultima oară deținută în tur în runda a douăsprezecea.

Academica n-a învins în precedenta vizită la ASU Politehnica, 2-2 (1-1) într-un duel din a doua rundă a sezonului de primăvară în 2018 în care Sorescu a preluat de fiecare dată conducerea, în minutele 7 și 70, dar s-a impus pe 19 noiembrie 2016, în etapa a XVII-a a primului tur jucat de ”violeți” în Liga 2, 0-1 pe ”Știința”, teren pe care bănățenii au mai remizat în actualul campionat cu Pandurii și Energeticianul, la finele toamnei: 1-1 și 0-0.

Vor reuși oare astăzi mai mult, într-o revanșă pentru acel 2-0 al Academicii din tur? De urmărit și aici, în transmisiune LIVE TEXT, cu mențiunea revenirii lui Ioan Mera pe convocatorul ”violeților” după absența de la Arad. Componențele efectivelor, în scurt timp…

Arbitrează Sergiu Popa din Aiud, asistat de Ovidiu Timar din Marghita și Casian Băla din Arad, rezervă fiind concitadinul său Alexandru Dan Gornic, iar observatori federali, Monea și Lolea.   

Meciurile etapei a 34-a, clasamentul și cele ale rundei intermediare, pe coloana dreaptă. 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 13

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: