LIVE TEXT. Violeții doboară al doilea lider pe Știința: pe 1. ASU Politehnica – Național Sebiș 3-1 (2-0): Tulcan 3, Ghinescu 10, Bilia 53 / Cherecheș 51. Bătaie: Mihuță și Rebenciuc – roșii. Scandări: ”Iliescu vinovat pentru sângele vărsat!” ”AC Recaș ale-ale / Ne vedem la anu-n B”

ASU Politehnica urcă din nou prima, pentru a patra etapă în noul sezon – maxim, izbutind pentru a doua oară să doboare un lider în C4: 3-1 (2-0) cu Național Sebiș. Revenim: declarații, poze…

22

Pentru a treia oară la rând când alb-violeții înving acasă prin a primi gol. Dacă în precedentele dăți au fost egalați sau chiar conduși, astăzi s-au desprins înainte de a încasa. Și astfel au săltat cu două puncte peste Național Sebiș, lider detronat, timișorenii având și un meci mai puțin disputat.

95. Intră Stegaru, în locul unui jucător accidentat.

6 minute de prelungiri. Spre final, la Giarmata era 0-4…

90. Iese Călin și intră Stoian.

89. Stancu, cartonaș galben. Fault.

Cartonașele galbene și roșii au temperat nervii jucătorilor însă galeria și-a văzut de repertoriu. Genial.

”AC Recaș ale-ale / Ne vedem la anul în B!” Scandare a galeriei viola.

79. Iese Tulcan, intră Vucea.

75. Iese Giuricici, intră Codrea.

70. Iese Lazea, intră Unguru.

69. Schimbare, iese Bădăuță, intră Stancu.

Recital ”viola” în tribune, într-un glas: ”Iliescu vinovat / Pentru sângele vărsat!” Iar pe banner, ”De la Revoluție ai scăpat…”

La reluarea jocului, după calmarea spiritelor, asistentul de pe partea băncilor de rezerve l-a atenționat pe central și i s-a acordat cartonaș galben și rezervei Birău.

Cartonașe galbene: Burtic și Rosenblum. Cartonașe roșii: Mihuță și Rebenciuc.

Nu le stă deloc bine ocupantelor primelor două locuri.

Minutul 60. Joc întrerupt la 30 de metri de poarta lui ASU Politehnica, la faultul lui Ștefanovici asupra lui Rosenblum. Mai mulți jucători din ambele tabere s-au îmbrâncit și lovit. Până și portarul oaspeților a descins în locul respectiv. Scenele reprobabile au durat aproape 5 minute.

56. Lovitură liberă de la 20 de metri, executată de Tulcan. În zid.

54. Iese Ghinescu, accidentat, și intră Țugui.

Minutul 53. 3-1. Bilia. Corner de pe stânga, executat de Ghinescu, Tulcan șutează spre poartă, goal-keeper-ul respinge iar balonul ajunge la Bilia, la 7 metri. Gol.

Minutul 51. 2-1. Din corner, de pe partea stângă, Cherecheș înscrie cu capul.

50. Mihuța, șut din careu, la rădăcina barei, iar Burtic respinge în corner.

49. Susan, șut de la 12 metri lateral, Burtic deturnând în transversală.

47. Neacșu, cartonaș galben. Fault la centrul terenului.

Începe repriza a doua…

*

Un minut de prelungiri…

Nu prea multe de consemnat după înscrierea golurilor. Echipa din Sebiș a ieșit mai mult la joc, echilibrându-l, dar fără a-și crea ocazii clare.

29. Burtic respinge cornerul executat de Cherecheș. Național Sebiș mai beneficiază de alte lovituri de colț, rămase însă fără rezultat. Și alte șuturi de la distanță ale vizitatorilor, mult peste transversală.

18. Păduraru iese la 25 de metri în calea lui Tulcan și îl faultează. Arbitrul scoate cartonașul galben, în intenția de a-l acorda portarului, dar revine asupra deciziei și decide în favoarea ofsaidului.

Minutul 10. Se transformă oare derby-ul într-un galop de sănătate? Răzvan Ghinescu, 2-0, cu un șut de la 16 metri, balonul ricoșând de la rădăcina barei.

5. Național, în albastru-negru, au o lovitură liberă de la 30 de metri, perpendicular pe poartă, prin Unguru: șut alături.

Terenul, moale.

Minutul 3: 1-0. Flavius Tulcan, din colțul careului de 6 metri, profită de eroarea lui Stupu și șutează din întoarcere spre colțul lung.

În deschidere, un joc de juniori din generația 2003, 1-1 ASU Politehnica – Akademia Bambi Zrenjanin, golul gazdelor fiind marcat de Lucian Simedru. Antrenor al bănățenilor, Iulian Prodana, gruparea vizitatoare fiind deținută de Zoran Tosic.

Peste 500 de spectatori dar asistența nu este la fel de numeroasă ca în alte dăți.

Bădăuță și Tulcan au lovitura de începere, spre tabela de marcaj, dar cu 4 minute întârziere. ASU Politehnica, în echipamentul tradițional.

ASU Politehnica: 1. Paul Burtic / 6. Alexandru Contescu, 3. Dănuț Bilia, 15. Branimir Ștefanovici, 4. Narcis Damian, 5. Dinu Rebenciuc, 27. Marius Marin, 10. Răzvan Ghinescu, 11. Marco Giuricici, 9. Cătălin Alexandru Bădăuță, 17. Flavius Tulcan.

Rezerve: 30. Emanuel Fișteag / 7. Daniel Birău, 13. Carol Taub, 24. Andrei Țugui, 22. Dorin Codrea, 20. Ionuț Vucea, 8. Mădălin Stancu.

CS Național Sebiș: 95. George Păduraru / 2. Michel Rosenblum – cpt., 8. Alexandru Avramescu, 13. Mircea Stupu, 5. Alin Neacșu, 76. Alexandru Cherecheș, 18. Sebastian Susan, 19. Ionel Mihuța, 9. Daniel Unguru, 11. Răzvan Rus, 7. Cosmin Călin.

Rezerve: 1. Cosmin Mersca / 20. Răzvan Stoian, 16. Gabriel Oiță, 4. Andrei Dăruială, 29. Raul Toader, 6. Cristian Stegaru, 14. Florin Lazea.

Bună ziua! Sâmbătă frumoasă de octombrie la Timișoara…

*

După ce în etapa a treia izbutea în premieră să preia șefia Seriei a IV-a prin detronarea liderului Metalurgistul Cugir printr-o victorie cu 2-0 pe ”Știința”, nou-promovata ASU Politehnica țintește repetarea rețetei și după 42 de zile, cu ocazia derby-ului primelor două clasate, programat astăzi de la ora 15 în cadrul rundei a noua, când pe malurile Begăi descinde ”colonia timișoreană” de la Național Sebiș, ocupantă a locului I după ultimele sale trei triumfuri la zero, dintre care unul repurtat tot în capitala Banatului, în urmă cu două săptămâni, dar pe stadionul CFR.

Acolo, cu ocazia partidei CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Național Sebiș, scor 0-1, antrenorul ”violeților” timișoreni Sorin Brîndescu a putut remarca rigoarea defensivă a liderului care a primit un unic gol în ultimele 7 apariții, după ce gruparea arădeană debuta în noul sezon printr-un eșec cu 0-2 acasă cu CS FC Hunedoara.

Iar sebișenii revin astăzi la Timișoara din postura Metalurgistului Cugir în etapa a treia, când gruparea din județul Alba căuta să-și păstreze fotoliul de lider deținut în niște prime două runde în care se impunea inclusiv tot pe CFR cu un 5-2 la Mama Mia, rămânând de văzut dacă ASU Politehnica va reacapara poziția fruntașă pe care a deținut-o în intervalul rundelor 3-5.

18

 

Față în față așadar al doilea cel mai prolific atac al seriei, cu o medie de peste două goluri marcate pe meci și mânat din spate de încurajările galeriei viola, ce va lua probabil cu asalt arena ”Știința”, și cea mai ermetică defensivă din C4, închegată din acest nou sezon de Călin Cojocaru, fostul antrenor principal al divizionarei C Millenium Giarmata.

Iar apropo de reușitele apărării clubului din județul Arad, fără gol primit încheia Național Sebiș deplasările în județul Timiș din campionatul trecut, câștigând mai întâi cu 2-0 la Lugoj, în ultima etapă a turului, triumf cu care hiberna pe primul loc, iar apoi cu 3-0 la Giarmata, după care remiza 0-0 la Becicherecu Mic, cu Mama Mia, sfârșind în cele din urmă a patra în clasamentul final, depășită la mustață de Vulturii Lugoj.

Chiar în și mai multe rânduri se impunea CS Național în raidurile prin Timiș în precedenta campanie desfășurată în seria vestică a ligii a treia, mai exact în ediția 2011-12, încheindu-și deplasările cu un 3-2 la Făget și pe locul pe 9 în ierarhia finală, și după un 3-0 la Giarmata și un 2-1 la Becicherecu Mic. De fapt, ultimul insucces al celor din Sebiș în meciurile de campionat din județul nostru datează din aprilie 2012, când AACS Recaș, care avea atunci să promoveze în eșalonul secund, învingea cu 4-1. Iar tot în acea campanie CS Național Sebiș pierdea și tocmai pe arena ”Știința”, 2-0 pentru CS FC Timișoara II pe 23 septembrie 2011, în cadrul etapei a șasea, ca un al doilea eșec în fief-ul formației secunde a celor de pe ”Dan Păltinișanu” în același an, după un 5-1 pe 27 mai 2011, în ultima deplasare a stagiunii 2010/1, pe care o încheia pe poziția a șaptea.

Cu totul altă poveste de astă dată, Național Sebiș remaniindu-și în vară efectivul prin cooptarea lui Călin Cojocaru de pe banca tehnică a grupării din Giarmata, și care a cules la rândul său în noul colectiv o serie de jucători din fotbalul timișorean, cu mențiunea că unul dintre ei, atacantul Gelu Velici și totodată căpitan al liderului, absentează astăzi datorită cumulului de cartonașe galbene.

Cât va conta absența sa, rămâne de văzut, cert fiind că ASU Politehnica are de apărat reușita de a fi unica grupare din serie care și-a câștigat până acum toate meciurile de pe ”reduta Știința”, și anume cu 3-0 cu o ex-divizionară B în 2014, Minerul Motru, 2-0 cu Metalurgistul Cugir, 3-1 cu ACSO Filiași și 2-1 cu Pandurii II Târgu Jiu.

În contrast, arădenii sunt încă invincibili în deplasare, după un 0-0 la Motru, și victorii cu 1-0 la Alba Iulia, cu nou-promovata Performanța Ighiu, 3-1 la Deva, cu o altă nou-promovată CNS Cetate, care îi administra ultimul gol, în etapa a V-a, respectiv acel pomenit 1-0 la Mama Mia, pe stadionul CFR din Timișoara. Așadar un șir de 3 victorii pentru Național în ultimele tot atâtea apariții, cifră valabilă și pentru ASU Politehnica după unicul pas greșit, la Lugoj, de-atunci marcând de 8 ori și primind două goluri.

Rămasă în coasta Naționalului grație unui clar triumf la scor de forfait în prima sa deplasare oficială de la promovare în afara județului Timiș, 3-0 sâmbăta trecută la Hunedoara, ASU Politehnica va încerca astăzi detronarea celui de-al doilea lider fie și în absența căpitanului Cristian Gălan, savurându-și luna de miere. ”Violeții” au așadar ocazia împușcării a doi iepuri dintr-un foc, și anume conservarea procentajului maxim acasă dar și cățărarea în frunte, pentru care doar victoria este o opțiune, liderul cu un meci mai mult disputat având și varianta remizei pe Bega.

O altă fruntașă, tot cu 18 puncte, ca și alb-violeții, și anume CSM Lugoj, stă în etapa a IX-a, în care CS Millenium primește la Giarmata vizita lui CS FC Hunedoara.

Ulterior, în runda a X-a, în care ASU Politehnica va juca la Alba Iulia într-un duel al promovatelor cu Performanța Ighiu, toate cele 4 cluburi timișene vor evolua în deplasare.

Arbitri astăzi, Alexandru Bălan, din Deva, asistat de Radu Pascu și Nicolae Tătar, din Oradea, observatori federali fiind Stelian Sandu și reșițeanul Lucian Glogoviceanu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: