Grupa de ´98 a LPS Banatul Timișoara, locul I la Reșița, în turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

10 jucători din grupa de 1998 a juniorilor C la LPS Banatul Timișoara, reunind elevi în clasa a VIII-a, și anume Filip David – Laurențiu Copoieru, Ionuț Buda, Damir Totic, Daniel Benzar, Marius Marin, Darius Vasiliu, Ionuț Muj, Deniș Cupșa și Raul Fluture, au obținut primul loc la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal, întrecere disputată în week-end la Reșița.

Echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Banatul Timişoara, antrenată de profesorul Tiberiu Brândescu, care a selecționat 10 juniori dintre cei 22 ai grupei sale, a câştigat toate cele 9 partide avute pe parcursul competiției, 4 în faza zonală plus 5 în cea finală, de fiecare dată în capitala județului Caraș Severin.

LPS Banatul a trecut vineri și sâmbătă în turneul final de Şcoala Gimnazială Nr. 2 Caracal (Olt), cu 6-2, apoi cu 4-3 de LPS Satu Mare, cu 3-2 de Liceul Mircea Eliade din Bucureşti, cu 3-0 de Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Brăila, iar în finală a dispus de echipa Şcolii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Cluj cu 4-3.

Vineri, timișorenii au învins în cele 3 partide din serii, iar sîmbătă în semifinală și finală, golgeter al competiției devenind Daniel Benzar, un mijlocaș stînga născut în decembrie 1997, elev în clasa a VIII-a, și care a fost și cel mai bun jucător al întrecerii.

Partidele s-au disputat pe parcursul a două reprize a cîte 15 minute iar componența echipelor a fost de 5 plus 1. (sursa foto: www.radio-resita.ro)

finala-olimpiadei-nationale-a-sportului-scolar-la-fotbal

Antrenorul formaţiei învingătoare, profesorul Tiberiu Brândescu, a declarat la finalul meciului pentru Radio Reșița că a fost “o adevărată finală, o mobilizare exemplară din partea ambelor echipe. Mă bucur că am câştigat, dar şi echipa învinsă a avut merite. Tot meciul am avut emoţii, am cerut şi un time-out să-mi liniştesc jucătorii, deoarece au intrat în panică puţin şi la disperare se fac greşeli. Din cauza emoţiilor, chiar de la început, adversarul a avut 2-0. Felicit jucătorii dar şi organizatorii turneului final, pentru modul exemplar cum s-au achitat de sarcini. Inclusiv arbitrajul care a fost foarte bun la toate meciurile”.

În afara echipelor menționate anterior, la competiţia desfăşurată la Sala de Sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa au mai participat Şcoala Gimnazială Academician Marin Voiculescu din Giurgiu și LPS Piatra Neamţ.

Turneul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Direcţia Judeţeană pentru Sport Caraş-Severin, Liceul Teoretic Mircea Eliade Reşiţa şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Grupa de ´98 a LPS Banatul Timișoara, locul I la Reșița, în turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

  1. Bossu spune:

    Aceasta victorie i-o dedic lui Costi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: