LPS Banatul 2001, cu 5 olimpici la matematică în lot, pe 3 din 12 la Viena

LPS Banatul 2001 a onorat cu o prezenţă pe podium o invitaţie la un puternic turneu internaţional desfăşurat în Austria, la Viena.

Capitala Austriei a organizat un puternic turneu internaţional de fotbal pentru generaţiile de mâine ale sportului rege din Europa. La categoria sub 11 ani a fost invitată şi LPS Banatul, generaţia 2001. Bănăţenii au fost supriza plăcută a competiţiei, echipa cu cea mai bună apărare şi cel mai bun atac, care a obţinut în cele din urmă locul 3.

LPS Banatul Timişoara, generaţia 2001, pe 3 la Viena, la U11

La această categorie au participat 12 echipe din 7 ţări, împărţite în două grupe. Prima clasată din fiecare grupă a jucat finala mare, în timp ce locurile doi, finala mică. Fiecare echipă avea voie să joace cu doi jucători peste categorie, însă singura grupare care a refuzat acest avantaj a fost chiar LPS Banatul.

Bănăţenii au început excelent turneul, 3-0 cu Austria 1, 3-0 cu Slovacia 1 şi 7-0 cu Polonia. Evoluţia extraordinară a micuţilor timişoreni a atras atenţia celorlalte cluburi, astfel că la meciurile LPS-ului se aduna cea mai mare audienţă. A urmat 8-1 cu Austria 2 şi o înfrângere nedreaptă cu Bulgaria 0-1, care în dulcele stil balcanic a jucat cu mai mulţi jucători care depăşeau categoria.

LPS a ajuns în finala mică, unde a dispus cu 3-0 de Slovacia 2 şi a urcat pe podium, locul 3. O evoluţie meritorie, care a strâns ropote de plauze şi felicitări de la organizatori. Doi dintre fotbalişti, au fost printre golgheterii competiţiei, Marco Buga reuşind 9 goluri, iar Vlad Bâte 8.

Pe lângă partea sportivă, micii fotbalişti de la LPS – 5 dintre ei sunt olimpici la matematică (!!) – au avut parte şi de lecţii culturale şi educative. Ei au vizitat oraşul Viena cu celebrele muzee şi s-au bucurat şi de o vizită în parcul de distracţii.

„Sunt mai mult decât mulţumit de această experienţă. Condiţiile au fost extraordinare, mază şi cazare, ni s-a cântat imnul la începutul competiţiei şi am avut condiţii bune şi de pregătire. Copiii au vizitat impresionantul oraş şi s-au bucurat de feicare clipă pe pământ vienez. Echipa a jucat excelent, sunt mândru că această generaţie are elevi care se descurcă minunat şi la învăţătură, nu doar la fotbal şi este o plăcere să-i pregăteşti. Am avut ghinion cu bulgarii, care au evoluat cu jucători mai mari decât era normal, dar sunt mulţumit de tot ceea ce s-a întâmplat în Austria”, ne-a spus Flavius Nastor, antrenorul generaţiei 2001 a LPS Banatul.

Lotul de jucători care a adus medalia de bronz la Timişoara (s-a jucat după sistemul 6+1): Darius Ruxanda, Vlad Rusu, Bogdan David, Răzvan Ilan, Denis Ilinca, Vlad Bâte, Marco Buga, Eric Deneş, Denis Stanciu, Alex Nacu, Casian Rochian, Alex Piţuc.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la LPS Banatul 2001, cu 5 olimpici la matematică în lot, pe 3 din 12 la Viena

  1. Aqwilla-Violla spune:

    Bravo, dar pacat de ei, vor ajunge si ei la Avicola Buzias, in camp. municipal! Pacat!

  2. IMPRESAAAAR, spune:

    nu fi invidios.mai vb peste 6,7 ani,cel putin B,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: