LPS Banatul câștigă Cupa României U17, 3-1 de la 0-1 la pauză cu FC Viitorul

Juniorii B de la LPS Banatul au învins astăzi la Buftea în finala Cupei României sub 17 ani, revanșându-se cu 3-1 în fața celor de la SC FC Viitorul Constanța după pierderea cu 4-1 duminică a ultimului act din finala Ligii Elitelor U17.

LPS Banatul Timişoara U17 – SC FC Viitorul Constanţa U17 3-1 (0-1)

Juniorii Liceului cu Program Sportiv ”Banatul” Timișoara, finaliști în urmă cu 5 zile ai campionatului Ligii Elitelor U17, au pătruns și în finala Cupei României U17 și au adjudecat-o în partida disputată astăzi de la ora 11 în Ilfov, pe terenul de iarbă din Buftea, în apropierea Bucureștiului.

Unde constănţenii au deschis scorul în minutul 40 prin reuşita lui Radu Pop. După pauză, junii lui Petcu au reuşit să întoarcă rezultatul, marcând de trei ori fără a primi gol, avându-l în poartă pe Ştefan Casian, care a fost ”înger păzitor”.

De la pierderea cu 4-1 a finalei din weekend în campionat, în Liga Elitelor U17, la un 3-1 victorios în faţa aceleiaşi echipe, rezerva Mitrov dezlănţuindu-se și arătându-și calităţile, pe fondul accentuării dominării bănăţenilor la poarta constănţenilor prin atacuri rapide.

Au fost însă şi ratări, pe lângă cele trei goluri reuşite în mintanul secund…

Zoran Mitrov a egalat în minutul 54, transformând o lovitură de la 11 metri acordată pentru un henţ în careul de 16 metri, comis de Dănuleasa. Iar în minutul 74 bănățenii au beneficiat de a doua lovitură de la 11 metri, acordată pentru un fault asupra lui Mitrov, şi transformată de Marius Lucian Simedru.

La numai trei minute de la golul doi, o fază şnur în minutul 79, pe  un contraatac rapid purtat de Vasluian pe flancul drept, cum au mai fost vreo trei, centrarea pe jos adresându-i-se lui Mitrov, în careu, la marginea celui de 16 metri, undea driblat doi adversari şi de la 8 metri a trimis cu latul pe jos în dreapta portarului… 3-1. 

O victorie meritată şi un succes de prestigiu pentru elevii pregătiţi de Petcu, Vucea şi Harasim. După finala de Cupă au legat hora, ca apoi căpitanul de echipă Alexandru Constantin Benea să primească trofeul din mâna lui Mihai Stoichiţă.

De menţionat și că Ştefan Gladun a fost singurul care nu a putut juca, fiind suspendat. Iar sâmbătă 8 iunie ambele echipe se vor întâlni din nou în Super Cupa României.

Cristian Petcu ne-a spus: ”Mă bucur foarte mult pentru aceşti băieţi minunaţi şi dedic această victorie staff-ului meu, care m-a ajutat foarte mult şi sunt sigur că o să facă lucruri frumoase în fotbal. Băieţii merită felicitări, pentru că au făcut un meci extraordinar, au avut atitudine, au avut dăruire, au avut ambiţie şi o voinţă exemplară de victorie, pentru care – repet – merită felicitări! Sincer, nu mai am cuvinte, sunt foarte bucuros de acest sucess al băieţilor”.

LPS Banatul Timișoara: Mario Cassian Ștefan – Marjan Maric, Mădălin Florin Sturzu, Adrian Ionuţ Ilie, Alex Constantin Benea – cpt., Giovani Nikolic (min. 90+2, Gabriel Milan Pantea), Ioan Derbac (min. 90+3, Andrei Robert Olaru), Marius Lucian Simedru, Denis Florin Giurgiu (min. 90, Gheorghiţă Bostan), Ion Vasluian (min. 80, Eduard Tismonar), Denis Tymos (min. 46, Zoran Mitrov).

Antrenori: Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea. Antrenor cu portarii: Wiliam Harasim.

Pe bancă: Alex Dogaru, Patrick Veg.

SC FC Viitorul Constanţa: Sabin Stănciulescu – Darius Grosu (cpt.), Gabriel Dănuleasa, Gabriel Buţă, Bogdan Lazăr, Daniel Bârzu, Robert Voicu, Constantin Grameni, Ştefan Bodişteanu, Remus Mihai, Filip Mihai Ilie.

Antrenori: Constantin Fălina şi Ionuţ Mihu. Antrenor cu portarii: Emil Dobre.

Au mai jucat: Iulian Buleică, Nicolas Popescu,Roberto Malaele,  Dan Sîrbu.

Pe bancă: Roberto Mustacă, Cosmin Trandafir.

Au arbitrat:  Ionuţ Cuza (Bucureşti)- Romică Bîrdeş şi Mihai Ionescu (ambii din Piteşti). Arbitru de rezervă Mihai Ene (Bucureşti). Observator Radu Petre (Bucureşti).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 40

 


Alte articole legate de acest subiect: