LPS Banatul câștigă de consolare Turneul de bronz la OLYDORF-Cup München, 3-0 în finala cu echipa fiului lui Arjen Robben, gazda Grünwald. Altă grupă, adjudecată de FC Bayern

În premieră pentru un club est-european, LPS Banatul Timișoara a fost invitat cu ocazia ediției din acest an la startul tradiționalei competiții de fotbal juvenil OLYDORF-Cup München, mai exact la categoria de vârstă sub 10 ani, reușita de a fi implicată în cadrul întrecerii estivale bavareze cu 24 de echipe fiind intermediată de Gunter Heidenfeld, component al efectivului de scouteri de la FC Bayern.

Implicit, o excelentă oportunitate pentru juniorii E din generația 2008 a Liceului cu Program Sportiv Banatul Timișoara de a experimenta în țara campioanei mondiale din 2014 a seniorilor ineditul acestor ”blitzturnier” puse în aplicare de organizatorii nemți sub forma unor partide a câte 12 minute în cazul grupei de vârstă U10, puțin mai lungi la U11, de 14 minute, dar mai scurte în concursul celor sub 9 ani, de zece minute.

Juniorii români antrenați de Sorin Badea, unici exponenți ai fotbalului est-european la OLYDORF-Cup, au avut parte de 8 meciuri în întrecerea celor sub 10 ani, dintre care toate pierdute și fără gol marcat în grupa de 6 echipe, dar apoi și toate câștigate în Turneul de bronz, concurs de consolare.

Nivelul ridicat al competiției de copii în vârstă de 9-10 ani în care s-a aliniat printre altele și FC Bayern München dar și ineditul disputării unor jocuri cu durate a doar câte 12 minute, mai scurte însă implicit și mai intense, le-au pus probleme juniorilor E de pe Bega, adaptați totuși pe parcurs și ieșiți în cele din urmă cu fruntea sus prin câștigarea celui de-al treilea palier al concursului de 2008, Turneul de bronz.

Meciurile s-au jucat în sistem 6+1 pe gazon natural cu dimensiunile 60 pe 40 de metri, în Grünwald, ”acasă” la ”verzii” de la TSV, colegi de serie preliminară în Grupa B cu timișorenii, de care copiii nemți au dispus avându-l în rândurile lor și pe fiul lui Arjen Robben, prezent la fața locului, cu scorul de 3-0, în cea de-a patra și penultima rundă a fazei preliminare.

Până atunci, bănățenii au mai cedat cu 2-0 celor de la SSV Jahn Regensburg, cu 6-0 celor de la SV Lohhof, cu 1-0 lui TSB Ravensburg, iar ulterior, cu 4-0 lui SSV 1846 Ulm. Redresarea românilor în Grünwalder Freizeitpark a venit apoi în concursul de consolare Bronzerunde, adjudecat după calificări cu 1-0 și 4-1 cu TSV 1864 Haag și SV Olympiadorf, plus un 3-0 în finala revanșă cu TSV Grünwald.

Goldrunde a fost câștigată de SSV Jahn Regensburg, 2-0 în ultimul act cu 1. FC Heidenheim, pe 3 încheind SSV 1846 Ulm, pe când FC Bayern a sfârșit a cincea mulțumită unui 3-1 cu austriecii de la FC Hard, de notat că tot de peste hotare a mai participat și FC Dornbirn, tot din Austria.

Participanții în sezonul încheiat în Seria a II-a a Campionatului Județean Timiș de juniori E, elevi ai lui Sorin Badea, care mai are în grijă la LPS Banatul și grupa de 2000, au vizitat cu această ocazie atât Allianz Arena cât și noua bază de pregătire în plină dezvoltare pe 40 de hectare a ”Academiei” juvenile a lui FC Bayern, rod al unui proiect de 70 de milioane de euro, copiii timișoreni completându-și astfel utila experiență bavareză. ”Am avut ocazia să participăm la un turneu foarte interesant dar și foarte eficient ca sistem de joc, cu mai puține minute, pur și simplu intri și joci, sistem pe care l-aș propune și în turnee interne, și a fost o ocazie pentru că în general marea majoritate a formațiilor la Olydorf-Cup sunt germane, o premieră acum cu una din România. Dar am mai propus noi federației și campionate pe fiecare an de vârstă la nivel juvenil, doar să le implementeze, și n-ar fi avut nimic de pierdut căci oricum și altfel cluburile acoperă toate costurile, însă n-a înfăptuit nimic…”, a semnalat Badea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: