LPS Banatul, fără 8 juniori, cooptaţi la loturi, bate 7-2 afară

Antrenorul Cristi Petcu şi şeptarul Steliano Filip, unul dintre cei 5 juniori ai LPS Banatul convocaţi pentru Turneul de Elită ce debutează joi

Diferenţa de valoare dintre LPS Banatul, lideră a seriei a VII-a a Campionatului Naţional de juniori II, şi restul plutonului s-a evidenţiat şi în weekend, când, fără a alinia cinci jucători aflaţi cu naţionala sub 17 ani la Turneul de Elită din Ungaria şi alţi 3 cooptaţi în selecţionata judeţeană a Timişului U16, echipa antrenată de Cristi Petcu a învins cu 7-2 (2-2) în deplasare la Gloria Arad, într-un joc din cea de-a doua etapă a returului.

Birău, Buia, Filip, Roman şi Vaştag, cu toţii componenţi ai lotului LPS Banatul Timişoara juniori II, au plecat în această dimineaţă cu reprezentativa României spre Ungaria, unde „tricolorii” vor debuta joi contra Islandei, în primul dintre cele 3 jocuri ale Turneului de Elită în urma căruia se vor alege calificatele pentru turneul final al Campionatului European din 3-15 mai, în Serbia. Selecţionata antrenată de Adrian Văsîi va mai da piept la Budapesta cu reprezentativele similare ale Rusiei şi Ungariei.

„Am întreţinut o foarte bună colaborare cu selecţionerii de la lotul naţional de juniori pe parcursul întregii perioade premergătoare, când juniorii convocaţi s-au împărţit între pregătirile cu clubul nostru şi cele de la lot. Spre final, cât au revenit în Timişoara şi cu ocazia debutului în returul de campionat, i-am pregătit şi în antrenamente separate, de individualizare, conform rugăminţilor selecţionerilor. Au avut program separat”, a explicat Cristi Petcu, antrenorul lor la LPS Banatul, de care selecţionabilii s-au despărţit cu destinaţia Mogoşoaia în data de 12 martie, sâmbăta: „Au avut aşadar aproape două săptămâni de pregătire laolaltă, în vederea Turneului de Elită”.

Celor cinci li s-au adăugat duminică pe lista absenţilor motivaţi şi Rareş Mureşan, Artimon şi portarul Petrar, convocaţi de Cristian Contescu în selecţionata judeţeană timişeană ce a remizat 0-0 în Dolj, în faza a doua a competiţiei naţionale rezervată juniorilor născuţi în ´95, în vreme ce Roth şi Iakab n-au putut fi utilizaţi din motive medicale.

Şi totuşi, cu atâtea absenţe, LPS Banatul a dispus duminică de Gloria Arad, pe malul Mureşului, cu 7-2, la pauză 2-2, după o primă repriză în care gazdele au marcat din lovituri libere, fără a fi periclitat în alt mod poarta lui Laurenţiu. „Acesta e fotbalul. La pauză ar fi putut fi 5-0 pentru noi, la ce ratări singuri cu portarul au avut juniorii noştri. Ne-am revanşat însă după pauză”, a explicat Petcu, care l-a introdus în teren la reluare pe Deian Boldor, menajat după partidele de marţea şi joia trecută, pierdute cu România U 16 în Germania, 0-5 respectiv 0-2, oferindu-i totodată debutul atacantului canadian de origine română Petco.

Fundaşul dreapta Danciu şi Alexandru Mureşan au marcat în prima parte iar Boldor, Sava, Sighiartău şi Feraru, cu două reuşite, au înscris la reluare pentru echipa LPS Banatul, care a evoluat în componenţa Laurenţiu – Danciu, Dobrosavlievici, Secotă, Buliga – Feraru, Mihuţă, Călin, Aniţoiu – Alexandru Mureşan, Sighiartău. Au mai jucat Ristea, Boiciuc, Boldor, Sava şi Petco.

Portarul Laurenţiu, neconvocat pentru Turneul de Elită, s-a adăugat celor 5 selecţionabili în naţionala U17 la turneul lusitan din luna februarie, în Algarve, unde jucătorii de câmp ai Timişoarei au fost pe rând titulari, contra Germaniei, Angliei şi Portugaliei, ceea ce s-ar putea întâmpla şi zilele viitoare, în Ungaria: „Noţiunea de titular într-un turneu de 3 jocuri disputate pe parcursul câtorva zile e oarecum relativă. Multe depind de eventualele accidentări sau suspendări, de forma sportivă. Cert este însă că toţi au fost incluşi pe rând în antrenamentele tactice de la lot premergătoare Turneului de Elită, ceea ce constituie un indiciu al utilizării lor”, a explicat antrenorul Petcu, care, datorită numeroaselor absenţe date de convocări, beneficiază în această săptămână de amânarea partidelor de campionat cu FC Timişoara şi Şcolar Reşiţa, de joi respectiv duminică.

În ceea ce priveşte eşecurile selecţionatei sub 16 ani a României în dubla din Germania, 0-5 şi 0-2, în care a evoluat şi căpitanul Deian Boldor, Cristi Petcu a repetat că diferenţele valorice şi de potenţial nu sunt nici pe departe într-atât de mari pe cât par prin prisma acestor două scoruri, fiind vorba mai mult de o problemă de atitudine, mentalitate: „Ne lipseşte în general încrederea şi de aici pleacă totul. Valoric, s-a dovedit şi în februarie în Algarve, ai noştri se bat de la egal la egal, pe rând, cu forţele continentului, însă există o lipsă de încredere, care se manifestă în condiţii adverse. Cum au primit golul doi, au cedat psihic şi au pierdut la scor”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 14

 


Alte articole legate de acest subiect: