LPS Banatul juniori B încheie cu un Buzdugan în play-out

A ratat de puţin calificarea în play-off, la două puncte în urma Mureşului Deva la finele celor 11 etape din toamnă, dar echipa juniorilor B de la LPS Banatul Timişoara, avînd în componenţă preponderent tineri din generaţia 1996, a încheiat joi cu fruntea sus sezonul de primăvară derulat în play-out, cîştigînd cu 2-1 (1-0) la CSŞ Caransebeş, în cea de-a 10-a şi ultima rundă, cu 6 victorii la activ.

În linii mari, această echipă chiar poate regreta necalificarea în play-off, după ce pe 2 octombrie, în tur, se impunea la Salonta, 1-0 cu FC Liberty Oradea, care încheia pe locul 2 faza de toamnă, cu doar două eşecuri la activ, iar apoi în fruntea seriei de 6 runda intermediară de play-off, actualmente pregătindu-se pentru semifinala Campionatului Naţional de juniori B, cu Oţelul Galaţi, pe 25 iunie, asta în vreme ce „liceenii” Timişoarei au jucat pentru locurile 7-12, pe la Lugoj, Caransebeş, Hunedoara sau Oradea.

După ce în toamnă linia de clasament a fost 11  4  3  4  19-21  19 puncte, LPS Banatul juniori B a încheiat primăvara cu palmaresul  10  6  1  3  38-11  25 puncte, la 9 puncte în urma liderului neînvins LPS CSS Bihorul.

Joi după-amiază, la Caransebeş, LPS Banatul, cu Willy Harasim la timonă, a trecut cu 2-1 (1-0), de gazda CSŞ, după ce în precedenta ieşire îşi spulbera conjudeţeana CSS Lugoj cu 7-1. Buzdugan a deschis scorul în minutul 14, finalizînd cu un şut la vinclul de la colţul scurt o combinaţie pe stînga între Mocanu şi Gaidoş, urmată de o recentrare, iar Roman a dublat avantajul pe final, în minutul 77, cu o reluare de la 9 metri sub bară, în urma unui contraatac purtat de Chifan şi Luca. Gazdele au redus din handicap prin Frenţ, în minutul 80, ultimul de joc, cu un şut de la 18 metri, în vinclu. „S-a jucat pe un teren foarte greu, şi am dominat clar jocul iar pe lîngă gol ne-am mai creat încă 5-6 ocazii clare de a înscrie dar n-am marcat. După pauză, ajutate de vînt, gazdele au presat dar am marcat pe contraatac”, a descris antrenorul Harasim succesul din Caraş Severin, la gongul final pentru juniorii B timişoreni.

În ansamblul sezonului, „rămînem cu dezamăgirea pentru necalificarea în play-off dar după ratarea calificării, au fost totuşi 10 meciuri bune pentru jucătorii de 1996 utilizaţi la juniori B, care au cîştigat un plus de experienţă dîndu-li-se credit după ce unii juniori de 1995 şi-au luat în mod firesc zborul, de exemplu Semenea. În play-out am urmărit mai ales să dăm credit juniorilor de ´96, ca o pregătire pentru viitorul sezon, cînd această generaţie ne va reprezenta la juniori B”, a mai explicat Harasim, care i-a aliniat la Caransebeş pe Ristea – Ionescu (65, Sîrbu), Mărginean, Horcea, Petri – Luca, Gaidoş, Giuricici (45, Chifan), Mocanu – Buzdugan (60, Roman), Livan (62, Râmneanţu). Pe bancă: -.

Deşi n-au evoluat în deplasarea de joi, în „schemă” mai figurează tineri ca Ponoran, Palkovacs, Vlădică, Miniş, portarul Golopenţa, Radu, Brînduş sau Contescu. Juniorii îşi vor continua pregătirea pînă în data de 10 iunie, incluzînd jocuri în Campionatul Municipal de seniori, iar după vacanţă, de la începutul lunii iulie, va urma o perioadă de pregătire, cu cantonament la Straja şi un turneu în Franţa, alături de unele nume sonore, într-o competiţie de 8 echipe incluîndu-le şi pe Olimpiyue Marseille, Nice, Montpellier, AS Monaco, Lille sau Bruges, la Arles.

Rămîne de văzut dacă viitorul sistem competiţional, care prevede împărţirea echipelor juvenile în 6 serii a cîte 12 echipe, va primi într-adevăr undă verde, caz în care reorganizarea pe noi criterii geografice ar putea trimite LPS Banatul într-o cu totul altă serie, laolaltă cu reprezentante ale asociaţiilor judeţene din Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: