LPS Banatul, la pământ în Liga Elitelor: zero puncte în 7 etape la U19, unul la U17

Runda marcând mijlocul turului în Seria Vest a Ligii Elitelor a fost inaugurată deja de dublul duel LPS Banatul – ACS UTA Bătrâna Doamnă, disputat la Timișoara în cadrul etapei a VII-a și adjudecat de arădeni la zero.

La categoria sub 19 ani, LPS Banatul a capotat cu 0-6 (0-2) în fața roș-albilor, continuând astfel seria rezultatelor negative, începută la încheierea lunii august printr-un 1-2 cu CSȘ Drobeta, după care au urmat înfrângeri mai drastice, 7-0 pentru ACS FC Ardealul, la Cluj, 0-5 cu ACS Poli în disputa considerată acasă, 3-0 pentru Pandurii în Oltenia, 1-6 cu LPS Bihor și 4-0 acasă pentru LPS Satu Mare.

Efectivul pregătit de Florin Filip și aliniat în noua ediție a Ligii Elitelor U19, rezervată generațiilor 1998-1999, este doar o umbră a formației care obținea bune rezultate la categorii inferioare de vârstă, de unde și parcursul fără victorie.

LPS Banatul, cu o garnitură de juniori din 1999 a fost drastic depășită de arădenii aliniind sportivi din generațiile 1998 și 1999, iar câtă vreme nu se ameliorează problemele medicale și de sănătate întâmpinate de timișoreni, nici rezultatele nu se pot îmbunătăți simțitor.

O combinație de plecări din acest colectiv, în ultimii 2 ani alegând alte căi juniori cât pentru aproape o echipă, dar și de accidentări mai mult sau mai puțin grave a dus la rămânerea ”Banatului” în bloc-starturi la debutul actualei ediții în Liga Elitelor U19.

Cu jucători în convalescență sau în recuperare, alții reluându-și abia recent antrenamentele, timișorenii nu sunt puși la punct cu pregătirea, situație în care, în criză de efectiv, antrenorul Filip a aliniat și juniori evoluând cu probleme, doar cât să încropească o echipă.

Unii pur și simplu au renunțat la fotbal ori s-au întors acasă, optând pentru cursurile altor instituții de învățământ, pe când alții au intrat chiar și în vizorul unor formații divizionare, de exemplu Dumiter încheind încă din sezonul trecut conturile cu LPS și înscriind în noua campanie pentru CS Nuova Mama Mia, proaspătă calificată în 16-imile de finală ale Cupei României.

Berivoiescu și Puiu, liceeni în clasa a XI-a, au luat calea Italiei, la Trieste, cât despre cei rămași ”pe baricade”, Greu a intrat abia pentru a doua oară în noua stagiune, pe când colegul fundaș central Maxim a revenit după fluctuații de la prezențe la absențe.

LPS Banatul U19 a pierdut în fața arădenilor cu 0-6 în alcătuirea Găină (din generația 2000) – Dan, Maxim, Greu, Brad, care a jucat cu probleme la gleznă, Cluci, Milcu, Mihăilescu, Magda, Mărgan și Rîmbu, după care au mai intrat și Gaidoș, Stanislav și Laslo, în vreme ce Ciută, Iovi, Fulga și Mihai au rămas pe bancă.

Situație similară la LPS Banatul U17, care a alimentat din generația 2000 atât cluburi locale cât și străine, precum și echipa Tricolor 11 a Centrului de Excelență, rezultatele în noul sezon fiind deopotrivă slabe, ultimul completând o suită nefericită. Elevii lui Sorin Badea au început campionatul cu o remiză, 0-0 acasă cu ASA, dar au pierdut apoi pe linie, 9-1 pentru ACS FC Ardealul, la Cluj, 0-2 acasă cu ACS Poli, 3-1 pentru Pandurii în Gorj, 1-2 acasă cu LPS Bihor, 2-1 sâmbăta trecută la LPS Satu Mare și 0-3 joi pe teren propriu cu ACS UTA Bătrâna Doamnă. Iar miercuri la amiază va urma pe Baza II – UPT o reîntâlnire în cadrul etapei a VIII-a în Liga Elitelor U17 – Vest, Centrul de Excelență Timișoara – ”Banatul”.

Runda din week-end în seriile vestice juvenile continuă sâmbătă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: