LPS Banatul se califică în finala pe țară de juniori C, la U15, de pe locul 1 în turneul semifinal de la Brașov

Antrenorul Cristi Petcu nu se dezminte și mai aduce în luminile rampei o nouă generație juvenilă de perspectivă, formația de juniori C de la LPS Banatul Timișoara calificându-se astăzi după prânz în finala Campionatului Național U15.

S-au scurs doar 6 ani de la triumful final la Buftea al generației de 1994 incluzându-l printre alții pe Steliano Filip, atunci cu 2-0 în finala la juniori B împotriva dinamoviștilor, iar o altă garnitură a ”Banatului” tot sub îndrumarea lui Cristi Petcu a ajuns la ora altui ultim act în Ilfov, programat sâmbătă 17 iunie de la ora 19 contra celor de la AS Regal SC ”Ferdinand I” București, și tot la Buftea.

În joc este pus titlul național la juniori C, LPS Banatul ajungând în această onorantă postură după ce în această primăvară a câștigat Campionatul Județean Timiș al categoriei sale de vârstă și a trecut apoi pe rând de faza zonală respectiv cea semifinală.

În plus, finalista pregătită de Cristi Petcu a trecut de faza semifinală deși lipsită de aportul a 2 juniori convocați în naționala României U15, care a avut parte de un turneu internațional tocmai la ora partidelor interne pentru desemnarea protagonistelor ultimului act la U15, motiv pentru care mai multe cluburi din țară au declinat să-și lase sportivii la selecționata ”tricoloră”, nu însă și cei din Piatra neamț respectiv timișorenii. De la care Răzvan Sava a apărat buturile românilor la Budapesta în calitate de căpitan, fiind desemnat portar al turneului, LPS Banatul mai fiind reprezentată în Ungaria și prin fundașul Vlad Toma.

Chiar și așa, LPS Banatul și-a asigurat sâmbătă și duminică victoriile necesare pentru ca astăzi, în disputa decisivă pentru intrarea în finală, să mai aibă nevoie de un singur punct, suficient și adjudecat în dauna celor de la CS Dinamyk Craiova, timișorenii încheind turneul 2 semifinal de la Brașov cu bilanțul 3 2 1 0 3-1 7 puncte, în fața oltenilor, pe 2, cu linia de clasament 3 1 2 0 5-3 5 puncte.

La calificarea în finala pe țară a juniorilor C au pus umărul Casian Ștefan, Gabriel Pantea, Marjan Maric, Patrick Vegh, Bogdan Siminiceanu, Andrei Bădescu, Cosmin Gladun, Alexandru Benea, Adrian Ilie, Daniel Pintea, Giovani Nikolic, Andrei Olaru, Zoran Mitrov, Ionuț Berbac, Gheorghiță Bostan, Goran Paunchici, Ion Vasluian, Denis Giurgiu, Oliver Iacob, Alexandru Tismonar și Claudiu Ciobănică.

Sâmbătă dimineață, în debutul turneului de pe ”Tineretului” din Brașov, timișorenii au răsturnat scorul prin golurile lui Giurgiu și Vasluian, 2-1 după ce gazda ACS Tâmpa deschidea scorul, iar duminică s-au impus tot la limită, dar fără a mai încasa gol, prin reușita aceluiași Giurgiu în fața maramureșenilor de la ASF Kiss Baia Mare. Craiovenii aveau astăzi nevoie de victorie pentru a prinde locul 1, după ce remizau 3-3 cu băimărenii și treceau cu 2-0 de brașoveni, însă LPS Banatul a remizat alb, calificându-se în finală.

La o categorie mai mică de vârstă, Luceafărul Cluj a câștigat finala pe țară a juniorilor E, la grupa U11, trecând cu 2-1 de FC Viitorul, care a pierdut și ultimul act al Ligii Elitelor U19, 3-4 cu Dinamo, pe când la juniorii B, U17, titlul a fost adjudecat de CS U Craiova, 3-2 în finala cu alb-roșii din capitală.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: