Luceafărul eclipsează Bătrâna Doamnă: UTA BD – Luceafărul Oradea 0-0

Partida de duminică a rundei a 27-a din Liga 2 a avut un prolog inedit: acordarea titlului de cetăţean de onoare al comunei Şiria antrenorului Jenei Emerich, născut în localitatea Agrişu Mic. Atmosfera festivă nu a lăsat să se înţeleagă nici o clipă ce va urma.

Arădenii au început jocul ca de obicei, cu atacuri insistente la poarta adversă, dar fără o claritate în acţiuni. Echipa oaspete, bine construită fizic, cu o talie înaltă, a răspuns la început cu un joc prudent, care încet-încet s-a transformat într-unul curajos cu atacuri tăioase purtate de Matei şi Chiş, susţinuţi de Arnăutu.

Repriza a doua s-a menţinut în nota de dominare a arădenilor, care s-au întrecut în ratări supărătoare și cărora li s-a opus cu mult curaj portarul Goia. Sfârşitul jocului i-a găsit pe cei de la UTA Bătrâna Doamnă în atac şi într-o lipsă acută de idei şi inspiraţie. Şi astfel au pierdut arădenii cinci puncte în ultimele două jocuri pe teren propriu…

Vinovaţi se găsesc uşor şi primii vizaţi sunt antrenorul şi jucătorii, dar în cazul de faţă problema se extinde şi fiecare dintre cei implicaţi ar trebui să-şi analizeze cu seriozitate şi discernământ poziţia. Să ne gândim la entuziasmul hotărârii de a muta locul de disputare a meciurilor de pe teren propriu la Şiria. O decizie care se dovedeşte a fi total neinspirată. Pe lângă evoluţia uneori modestă a jucătorilor, terenul e de fiecare dată un adversar tenace.

*

Laurenţiu Roşu: „A fost un joc modest şi noi am pierdut nesperat două puncte mari. Motivele sunt multiple, dar unele decizii ale arbitrului Haidiner nu au fost corecte, le-a permis oaspeţilor să tragă de timp cât şi cum au vrut, uneori frânând cursivitatea acţiunilor noastre.”

Runda viitoare, arădenii joacă în deplasare la Afumați, pe când Luceafărul, care a obținut astfel primul punct afară în 2017 respectiv după aproape 4 luni, tot de la un 0-0 pe 9 decembrie, la Afumați, va apărea pe teren propriu cu ASU Politehnica.

Kiss Alexandru: „Pentru noi orice punct obţinut la Arad în faţa UTA-ei echivalează cu o victorie. Consider că rezultatul reuşit de noi este unul meritat, pentru care am muncit mult.”

Duminică, 2 aprilie 2017; stadion: Otto Greffner, Şiria; teren cu denivelări; spectatori: 900.

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – Munteanu, Manea, Gligor (cpt.), Copaci – Strătilă (min. 61 Vâlceanu), Chindriş, Tănase (min. 76 Copil), Andor – A. Petre, Curtuiuş (min. 69 Piccioni).

Antrenor: Laurenţiu Roşu.

Pe bancă: Barna, Mevlan, Jorza, David.

Luceafărul Oradea: Goia – Balea (min. 34 Moga), Cordoş, Hlinca (cpt.), Ban – Chiş, Cuc (min. 57 Balla), Feher, Bedea (min. 87 Bactăr) – Arnăutu, M. Matei.

Antrenor: Kiss Alexandru.

Pe bancă: Bigan, Costea, Drăgan, Codoban.

Cartonaşe galbene: Manea, Copil, Vâlecanu, Goia, Cuc.

Cartonaș roșu: Copil (după încheierea jocului, pe drumul spre vestiare).

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Dragoş Bogdan, Cantemir Constantin (Făgăraş); rezervă: Dorian Bazurca (Lugoj). Observatori: Traian Marcu (Sibiu), Szilaghi Ştefan (Satu Mare).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: