Luchin salvator dar… păzea! Turcia, Estonia, la baraj

Jocul, rezultatele şi tot ceea ce ţine de „tricolori” sunt doar efectele stării de fapt perpetuate peste ani în fotbalul românesc. Cauzele sunt mult mai adânci, complexe, şi cu ramificaţii pornind de la vârful federaţiei. Iar cel mai bun exemplu în sprijinul acestei ipoteze este un truditor în ascensiune „din iarbă”, care în urmă cu 45 de zile încă juca pentru Poli la ALRO Slatina şi care s-a trezit de pe-o lună pe alta pe o naufragiată corabie a nebunilor, salvându-i totuşi la Tirana dramul de onoare rămas…

Luchin, care marca în 21 mai contra lui Cosmin Moţi şi Dinamo, a înscris pentru România, ca dinamovist, la 4 luni şi 20 de zile de la acel 4-1 de... Champions League

Srdjan Luchin a egalat pentru România în minutul 78 al deplasării în Albania, 1-1, în urma cornerului altui ex-polist trecut cândva tot la Dinamo, Gabriel Torje, fundaşul bănăţean devenind al şaselea marcator „tricolor” în preliminarii pentru o reprezentativă care n-a învins tur-retur nici Belarus, nici Albania, şi n-a înscris nici un gol Franţei, încheind pe locul 3, cu linia de clasament  10  3  5  2  13-9  14.

România a încheiat preliminariile Euro 2012 cu cel mai slab punctaj nu doar dintre ocupantele locurilor 3 în cele şase grupe cu câte 6 echipe, ci şi comparativ cu Norvegia (16 puncte) şi Slovacia (15), clasată pe locul 3 într-o grupă cu 5 formaţii respectiv chiar pe locul 4 într-o grupă cu Rusia şi Irlanda.

Alte consideraţii ar fi de prisos după peste 13 luni de ruşine previzibilă şi firească în care golgeter s-a dovedit a fi Mutu iar aproape jumătate din puncte şi goluri au fost captate contra luxemburghezilor, „opera” fiind de fapt a federalilor, a acoliţilor lor şi a unui sistem al fotbalului românesc putred prin a se complace stării de fapt.

Mai dureros, pentru că se poartă la noi a ne uita în ograda vecinului şi a spera la minuni de la… luxemburghezi, dacă e să cădem în acelaşi păcat, ei bine, Olanda s-a calificat la pas, iar Turcia şi Estonia, ultima, chiar dintr-o grupă cu Italia, Serbia şi Slovenia, merg la barajul pentru Euro 2012, şi a cărui tragere la sorţi va avea loc joi la Cracovia.

Ne referim aici la viitoarele adversare ale României, din preliminariile C.M. 2014, printre care se regăseşte şi Ungaria, vecină cu 6 victorii în unica grupă care a dat două calificate din oficiu turneului final ucraineano-polonez, Olanda şi Suedia.

S-au calificat automat Germania, Rusia, Italia, Franţa, Olanda, Grecia, Anglia, Danemarca şi Spania, ca şi câştigătoare ale grupelor, plus Suedia, cea mai bună echipă de pe locurile 2, urmând ca Turcia, Republica Irlanda, Estonia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Muntenegru, Portugalia şi Cehia să se alinieze la baraj.

România în remiza de la Tirana, în care a fost condusă din minutul 24, prin golul lui Sahili: Lung – Luchin, Tamaş (88, Bucur), Goian, Latovlevici – Lazăr, Bourceanu, Cociş – Nicoliţă (64, Torje), Marica (49, Stancu), Mutu.

Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: