Lume multă, fotbal puțin: UTA Bătrâna Doamnă – Gaz Metan 1-1

Interes mare pentru partida UTA Bătrâna Doamnă – Gaz Metan Mediaș, confruntarea dintre primele două clasate în competiția play-off. Tribunele stadionului Motorul, sau cum s-o mai fi numind, au fost înțesate de spectatori. Mulți dintre ei au rămas afară, chiar dacă partida a fost televizată.

Acest meci a avut conotații emoționale pentru câțiva dintre cei care au stat față în față. Bunăoară, antrenorul secund Cristian Todea, ani la rând jucător și căpitan al echipei din Mediaș, de această dată a luat loc pe banca UTA-ei. La fel și Neagu, care a jucat la Arad, acum s-a întors în postura de adversar. Ca să nu mai spun de Cristian Gavra de la Gaz Metan, un arădean get-beget, care a plecat, ce-i drept, de copil la Academia Hagi, de unde s-a lansat în fotbalul de performanță.

Rezultatul de egalitate pare să fi mulțumit ambele echipe, care mai mult ca sigur vor ocupa primele două locuri la sfârșitul întrecerii: UTA Bătrâna Doamnă – Gaz Metan Mediaș 1 – 1 (1 – 1).

Începutul partidei a fost unul prudent de ambele părți, chiar dacă arădenii au avut mai mult inițiativa. Gaz Metan Mediaș mi s-a părut o echipă echilibrată, bine așezată în teren și mai matură în joc. Gazdele au răspuns printr-un joc de elan, cu o dăruire demnă de laudă, unde s-a întâlnit sobrietatea în joc a lui Botiș, Strătilă, Curtuiuș, Gligor cu exuberanța celor tineri.

Istoria partidei s-a scris în mai puțin de șase minute. Primii care au înscris au fost medieșenii prin Zaharia, care a profitat de o nesincronizare a apărătorilor centrali de la UTA și a înscris lejer cu capul. Arădenii au răspuns imediat și mult lăudatul Man a adus egalarea cu o dezinvoltură care depășește vârsta sa fragedă.

În repriza secundă ambele echipe au jucat prudent, lăsând impresia că s-au mulțumit cu rezultatul de egalitate. După ce antrenorul Nagy  efectuat cele trei schimbări, stoperul Alin Gligor s-a accidentat și nu a mai putut continua partida. În ultimele cinci minute gazdele au evoluat în zece oameni și chiar și în această situație au avut o ocazie de gol la ultima fază de joc, când portarul Albuț a reținut mingea pe linia porții.

*

Nagy Roland: „Ne-am dorit mult victoria, dar cele trei meciuri în numai opt zile și-au pus amprenta pe jocul nostru. Păstrăm șanse mari pentru promovare.”

Pustai Cristian: „Știam că UTA poate reveni oricând atunci când este condusă. Nu am știut să gestionăm avantajul golului înscris de noi. Consider că aceste două echipe sunt cele mai bune din seria vest.”

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – Manea, Botiș (cpt.), Gligor, Burlă – Strătilă (min. 75 Hlistei), Chindriș, Tănase, Copil – Man (min. 62 C. Rus), Curtuiuș (min. 77 Roman)

Antrenor: Nagy Roland. Pe bancă: Anca-Trip, Jorza, Filaret, Vlad.

Gaz Metan Mediaș: Albuț – Stancu, Cristea, Cazan, Neagu – C. Petre (cpt.) (min. 46 Neacșa), Zaharia, Iacob (min. 54 Târnoveanu), Coșereanu – Bic (min. 74 Buziuc), Gavra

Antrenor: Pustai Cristian. Pe bancă: Botoșer, Buzean, Neag, Danci.

Au marcat: 0-1 Zaharia (min. 25) cu capul din apropiere la un corner executat de Bic; 1-1 Man (min. 31) care a reluat în poartă o centrare a lui Curtuiuș.

Cartonașe galbene: Miron, Man, Cazan, Bic

Arbitri: Cătălin Buș (Rm. Vâlcea) – Ionuț Bobe (Videle), Ionel Dumitru (Gherghița). Rezervă: Daniel Neagoe (Timișoara). Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara), Valer Vancea (Oradea).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: