Lunga vară fierbinte

Cunoaștem deja cele patru semifinaliste de la Campionatul European din Franța. Este greu de presupus care dintre echipe își va disputa finala. Această competiție a fost una diluată datorită participării a 24 de echipe, aproape jumătate din totalul țărilor europene. Termenul atât de drag unora, „globalizare”, și-a făcut din plin efectul.

La Campionatul European din 1984, organizat tot în Franța, au participat opt echipe, adică elita Europei. Echipa națională a României a participat într-o grupă pe care acum am numi-o imposibilă, alături de Germania, Spania și Portugalia. Și nu ne-am făcut de râs, așa cum am pățit la această ediție. Dar această părere este una eronată în opinia celor de la vârful FRF-ului.

Nimeni nu este vinovat de evoluția lamentabilă a tricolorilor, în timp ce președintele Răzvan Burleanu își încasează liniștit 90.000 euro, prima de calificare la întrecerea europeană. Antrenorul Iordănescu trebuie să prezinte un referat despre evoluția echipei naționale președintelui comisiei tehnice, nimeni altul decât… Anghel Iordănescu. Orice comentariu este de prisos.

Același Burleanu ne aburește și amână sine die numirea unui antrenor la echipa națională. Tergiversează cu bună știință această numire până când ne vom trezi că încep preliminariile pentru viitorul Campionat Mondial și probabil va fi menținut Anghel Iordănescu.

Mai sunt câteva zile până la începutul noului campionat și nu știm nici acum componența competitoarelor. Deoarece legile sunt permisive, situația echipei Rapid București este departe de a fi lămurită. Chiar dacă echipa a promovat pe teren și a câștigat dreptul de a evolua în liga întâi, firma de supraveghere judiciară a declarat falimentul clubului, ceea ce schimbă radical datele problemei. Beneficiara acestei stări de fapt ar fi echipa ACS Poli, care ar putea reveni în această conjunctură în liga întâi. Probabil o hotărâre definitivă va fi luată cu o săptămână înaintea începerii campionatului.

Cât despre liga a doua, ce să mai spunem!? Unele dintre echipe au început timid pregătirile, fără să aibă o certitudine referitoare la modul de disputare a campionatului. Probabil startul va fi amânat din lipsă de cvorum, adică, într-o accepțiune mai largă, nu se vor găsi 22 de echipe care să participe la competiție într-o serie unică. Toate aceste stări de fapt se vor percuta cu siguranță asupra fotbalului românesc.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: