Mădălin Stancu: ”Venim după două eșecuri și pauza ne-a permis să punem unele lucruri la punct”. ASU Politehnica, la Luceafărul, fără succes acasă de aproape 5 luni

După o rundă pe margine, în așteptare, ASU Politehnica se pregătește pentru cea de-a doua deplasare consecutivă, într-un duel al nou-promovatelor de pe ”fâșia vestică” a țării, la Oradea, cu Luceafărul, joc programat sâmbătă de la ora 11 în cadrul etapei a 28-a din Liga 2 ce pune față în față grupări despărțite în clasament de 7 puncte, 3 victorii și 3 locuri, toate în favoarea amfitrionilor. Iar partida a fost prefațată astăzi de timișoreni, și prin vocea mijlocașului Mădălin Stancu…

Mădălin Stancu

Mădălin Stancu

Se revine așadar cu această ocazie pe arena ”Iuliu Bodola”, reintrodusă astfel de CS Luceafărul în circuitul eșalonului doi, iar alb-violeții secund-divizionari de pe ”Știința” vor fi parteneri de întrecere într-un moment mai special.

Poliștii n-au jucat în weekend-ul trecut, dat fiind excluderea Șoimilor Pâncota din Liga 2, însă au prilejul revenirii pe ”Știința” în Vinerea Mare, pe 14 aprilie de la ora 17, la partida din runda a 29-a cu CS Afumați, după care îi mai așteaptă tot luna aceasta ieșirea la Sfântu Gheorghe, în jur de 22 aprilie, la Sepsi, intermediara acasă din 26 cu liderul Juventus București și deplasarea din 29 la Satu Mare, pentru duelul cu Olimpia. Ulterior, în mai, partide pentru timișoreni pe teren propriu cu Dunărea și UTA Bătrâna Doamnă, cu pauză între ele dat fiind retragerea Unirii Tărlungeni, iar apoi în deplasare la Clinceni și Balotești.

Nou-promovata Luceafărul a suferit în acest început de an ca rezultate înregistrate, având totodată aproape o lună de la ultima apariție acasă, 2-2 pe 11 martie la Sânmartin, ca unic punct din două apariții pe teren propriu în 2017. Bilanțul din sezonul de primăvară este foarte modest, 5 0 2 3 6-9 două puncte, mai multe fiind adjudecate la ”masa verde” printr-un 3-0 cu Unirea Tărlungeni, retrasă din întrecere, în ceea ce trebuia să constituie precedentul joc pe teren propriu al bihorenilor.

Dat fiind ultimele rezultate, roș-albaștrii au apelat și în noul an la o schimbare de antrenori, Alexandru Kiss preluând cârma și izbutind un notabil draw alb la pretendenta la promovare UTA Bătrâna Doamnă, după ce în prima parte a sezonului era pus în mișcare un veritabil carusel al tehnicienilor la timona bihorenilor, printre aceștia și Erik Lincar.

Orădenii sunt parte a unui grup de 5 echipe comasate la mijlocul ierarhiei Ligii 2, înghesuite pe numai 3 puncte, și anume din Brăila, Suceava, Călărași și Afumați, trupă ilfoveană la care Luceafărul încheia anul trecut aparițiile din eșalonul secund cu un 0-0 în decembrie, urmat apoi de eliminarea cu 1-3 (1-1) cu Astra din optimile Cupei României, pe 15 decembrie, și-atunci tot pe ”Iuliu Bodola”.

CS Luceafărul a deținut și mai bune clasări în cursul stagiunii actuale, însă rezultatele din 2017 au tras-o în jos, și anume 1-2 cu Sepsi, 1-2 la Juventus București, 2-2 acasă cu Olimpia, 2-3 la Călărași, după care a stat în runda din 25 martie, și 0-0 duminică la Șiria, cu arădenii. Cu alte cuvinte, trupa bihoreană n-a mai câștigat acasă aproape de 5 luni, din 12 noiembrie, 3-1 cu Metalul Reșița.

Luceafărul începea campionatul cu două meciuri consecutive acasă, 1-2 cu Clinceni și 1-0 cu cei din Afumați, după care înregistra 4 apariții fără succes pe teren propriu, 0-1 cu Juventus, 1-1 cu Dunărea Călărași, o-1 cu UTA Bătrâna Doamnă și 0-1 cu CS Balotești, urmate de 3 victorii la Sânmartin, 2-0 cu Chindia, 2-0 cu Foresta și 3-1 cu Metalul Reșița, dar și încă un eșec, 1-2 cu FC Brașov. În total, acasă, 4 2 6 14-13 și 14 puncte.

Precum ASU Politehnica, roș-albaștrii au sosit din Liga 3, fără a izbuti în actuala stagiune parcursul unor nou-promovate precum Juventus sau Sepsi dar superior totuși celui al ”violeților”, Luceafărul Oradea încheind Seria a V-a cu bilanțul 26 20 5 1 și 65 de puncte, cu 7 avans față de Avântul Reghin și 15 în comparație cu Industria Galda, a treia clasată. În returul trecut, orădenii nu pierdeau afară în meciurile cheie, 3-1 victorios la Galda de Jos și 1-1 la Reghin, de care era învinsă 2-3 în 10 octombrie 2015, unic eșec al campaniei precedente. În 2009, Luceafărul intra în Liga 3 iar în 2011 mai izbutea o promovare în Liga 2, implicând ulterior o preluare de loc dinspre fotbalul băcăuan.

ASU contabilizează cea de-a patra deplasare din 2017, după 2-2 la Suceava, 2-0 la Buftea și eșecul cu 2-0 la Brașov, lunea trecută, având acum prilejul unei revanșe cu orădenii, de care erau depășiți în tur cu 1-3 de la 1-0 pe ”Dan Păltinișanu”. Absent sâmbătă, accidentat fiind, Birău, deschidea atunci scorul în minutul 10 dar bihorenii reveneau în ultimul sfert de oră, din lovitură liberă, dintr-un corner și din penalty.

Timișorenii au obținut bune rezultate afară cu grupările de pe ”fâșia de vest”, 3-0 la Pâncota și 1-1 la Arad cu UTA Bătrâna Doamnă, în tur, respectiv 2-0 recent contra Metalului Reșița, la Buftea.

Stancu a salutat găzduirea jocului din weekend de principala arenă din Oradea, ”mă bucur că reintră în funcțiune stadionul, o vreme am jucat și eu acolo! Ei nu sunt vechea echipă a Oradei, sunt o formație de lângă Oradea, așa încât nu știu dacă o să-i motiveze foarte mult faptul că joacă pe stadionul Iuliu Bodola”.

”Mergem să câștigăm, să facem un meci bun! Întâlnim o echipă bună dar sperăm să obținem cele 3 puncte! Ne-a liniștit puțin această pauză pe care am avut-o, pentru că venim după două înfrângeri și am putut astfel să mai punem lucrurile la punct, ceea ce sperăm să se vadă, căci am lucrat bine în antrenamente.”

Întrebat în privința absențelor din efectiv, Stancu a explicat că ”de aceea suntem 22 în lot, iar cei care o să intre pot profita de șansa acordată și să se ridice la nivelul pretențiilor. I-am văzut pe cei de la Luceafărul în jocul de duminică de la Șiria, cu UTA, și au fost destul de motivați, au jucat chiar bine, au alergat, așa încât probabil le-a prins bine schimbul de antrenori, a venit cu o altă mentalitate, altă atitudine. Jocul nostru tur, cu ei, a fost ciudat să zic așa, cu acele două goluri primite în 3 minute, dar sperăm să ne luăm revanșa”. Revenim în timp util și cu spusele antrenorului principal polist Sorin Brîndescu.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: