Maeștrii

Am crezut că am epuizat subiectul legat de competiţia ocupării postului de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, dar se pare că Florin Prunea nu-mi oferă această posibilitate. În mandatul lui Mircea Sandu a fost numit şeful departamentului de relaţii externe, cu toate că nu cunoştea nici o limbă străină. Imaginaţi-vă când se prezenta la o reuniune internaţională şi doar gesticula, cam ce părere îşi făceau partenerii de dialog.

Acum a mai dat o declaraţie halucinantă că, în momentul în care va ocupa fotoliul de preşedinte al FRF, îl va înlocui pe Cosmin Contra din postul de selecţioner al echipei naţionale, deoarece are alte soluţii pentru această poziţie. După ce a fost decapitat Christoph Daum şi instalat Cosmin Contra se părea că va urma o perioadă de linişte în care selecţionerul să-şi poată exercita funcţia. Iată că vine Prunea şi schimbă datele problemei cu această declaraţie năucitoare. Cosmin Contra are un contract ferm semnat şi parafat cu FRF, contract care trebuie respectat de ambele părţi. Şi aşa, încet, Răzvan Burleanu riscă să câştige un nou mandat, fără prea multe bătăi de cap.

La sfârşitul fiecărui an calendaristic se fac tot felul de clasamente şi ierarhizări în domeniul fotbalului. Nu vorbesc din răutate sau din invidie, dar corifeii presei sportive se află la Bucureşti (sic). Ei l-au desemnat antrenorul anului pe Gheorghe Hagi, iar pe următoarele locuri s-au regăsit Dan Petrescu şi Nicolae Dică. Dacă Hagi are toate motivele să ocupe acestă poziţie deoarece a câştigat campionatul naţional cu Viitorul, nu înţeleg ce merite au avut Dan Petrescu şi Nicolae Dică. Chiar dacă voi fi acuzat de subiectivism, consider că Ionuţ Popa merita cel puţin o nominalizare, având în vedere că a salvat echipa ACS Poli dintr-o situaţie ce părea fără ieşire.

A devenit o obişnuinţă ca echipele noastre de prima ligă, în marea lor majoritate, să-şi desfăşoare pregătirile de iarnă în regiunea turcă Antalya unde clima este blândă în această parte a anului. N-ar fi nimic rău în acest fapt, numai că echipele noastre, cum trec graniţa, sunt preocupate mai mult de partea financiară decât al pregătirii propriu-zise. De exemplu, Dinamo a pus de un blat cu o echipă cipriotă pentru un câştig la casele de pariuri. Nimeni nu este vinovat şi nimeni nu ştie nimic.

Echipele din zona noastră au început seria jocurilor amicale. ACS Poli a disputat două jocuri de pregătire în acest sfârşit de săptămână cu Ghiroda şi Sebiş, ambele câştigate, chiar dacă rezultatele nu au relevanţă în această perioadă. UTA a remizat cu Szeged într-un meci disputat la Gyula. Aici noutatea majoră este apariţia unei conduceri bicefale, deoarece Francisc Tisza a fost cooptat la conducerea tehnică a echipei. Cu ce rezultate, vom vedea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: