Mai avem nevoie de regulamente?

Duminică, 4 decembrie, clubul Politehnica a împlinit 95 de ani de la înfiinţare. A fost o aniversare discretă de care s-au ocupat cu precădere membrii cotizanţi ai clubului.

Chiar dacă este luna decembrie, când vremea are capriciile ei, cu ninsori şi temperaturi sub zero grade, campionatul nostru se joacă în draci. Probabil veţi spune că şi în alte ţări din Europa cu climă asemănătoare cu a noastră se dispută campionatul. Nimic mai adevărat, doar că situaţia se prezintă cu totul diferit. În timp ce la noi terenurile sunt îngheţate şi acoperite cu zăpadă sau polei, în alte ţări terenurile sunt uscate şi gazonul se prezintă impecabil, deoarece instalaţiile de încălzire funcţionează din plin. Şi terenurile noastre dispun de asemenea instalaţii, însă nu se pun în funcţiune deoarece costă mult. De exemplu, aseară la Cluj jumătate din teren a fost acoperit cu gheaţă, ceea ce putea duce la periclitarea integrităţii fizice a jucătorilor.

La începutul fiecărei ediţii de campionat toate echipele din liga întâi depun un dosar pentru licenţiere, unde sunt prevăzuţi parametrii care trebuie respectaţi în timpul competiţiei. Numai că nu se respectă nimic şi atunci revine obsesiv întrebarea: mai avem nevoie de regulamente?

Nu numai echipele nu respectă regulamentele, dar nici arbitrii. La partida Foresta Suceava – Juventus Bucureşti, sub privirile îngăduitoare ale preşedintelui FRF, arbitrul Rusandu a acordat un penalty în ultimul minut, penalty văzut numai de el. Prin această decizie ruşinoasă a schimbat soarta partidei şi nimeni nu a luat nici o atitudine.

Nici ACS Poli nu a scăpat de capriciile arbitrilor. La Craiova, după un joc modest, timişorenii au fost învinşi cu scorul de 2 – 0, dar ambele goluri au fost marcate din ofsaid. La Cluj, în partida cu CFR, lucrurile au stat puţin mai bine. Drăghici a marcat al doilea gol al oaspeţilor din ofsaid, ca mai târziu acelaşi nesimţit de arbitru Chivulete să acorde al doilea penalty ceferiştilor la un fault discutabil al lui Străuţ în careu. Dar a trecut cu vederea faultul clar în careu al lui Laurenţiu Rus asupra lui Bocşan.

Ce să mai vorbim de Gheorghe Hagi… nici el nu respectă regulamentele. La sfârşitul partidei Viitorul – Universitatea Craiova s-a iscat o altercaţie între jucătorii ambelor echipe. În asemenea cazuri, normal trebuie să intervină arbitrii şi stewarzii. Numai că antrenorul Hagi, dorind să iasă în evidenţă, a fost în mijlocul jucătorilor, inflamând şi mai mult starea de tensiune.

Şi în liga a doua se joacă pe terenuri impracticabile, fără ca cineva să intervină. UTA Bătrâna Doamnă a reuşit o nouă victorie la Râmnicu Vâlcea, care îi asigură o bună poziţie în clasament, în timp ce ASU Politehnica a fost învinsă la Târgovişte, umbrind puţin momentul aniversar al clubului.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: