Mai binele e dușmanul binelui

S-a încheiat sezonul fotbalistic 2016-2017, cel puţin pentru primele două ligi. A mai rămas de disputat al doilea joc de baraj pentru promovarea în liga a treia. Echipele din zona noastră îşi păstrează şanse mari de promovare, cam în următoarea ordine: Lipova, Ghiroda şi Caransebeş.

Dacă unele echipe din liga întâi au început pregătirile pentru sezonul următor, ACS Poli se află într-o plină dar și extrem de scurtă vacanţă, plecând astfel cu handicap faţă de alte formații din primul eşalon. Începerea campionatului este forţată pentru data de 15 iulie, pentru două-trei echipe care participă la tururile preliminare din cupele europene.

Toată lumea se plânge de programul încărcat cu partide programate la un interval de trei zile. Am remarcat că la Cupa Confederaţiilor participă la echipele lor naţionale jucători care au fost solicitaţi din plin de formațiile de club. Trecerea de la un sezon la altul se face rapid, fără ca jucătorii să poată beneficia de o perioadă de odihnă, apărând accidentări nedorite şi tentaţia de a folosi anumite substanţe nedorite.

Revenind la ACS Poli, această echipă a reuşit o performanţă greu previzibilă la începutul campionatului. Jucătorii şi antrenorii merită toată admiraţia pentru izbânda lor. De aceea, când apar zvonuri supărătoare ca echipa tehnică va fi înlocuită, nu poate decât să lase un gust amar. Bineînţeles că nimeni nu este de neînlocuit, dar trebuie ales momentul potrivit. Plec de la premisa că unele publicaţii, în goana după ştiri care să trezească atenţia cititorilor, declanşează situaţii ambigue. Dar, în cazul dat, se pare că au apărut zvonuri şi din interiorul clubului. Nu toată lumea s-a bucurat la fel de mult de reuşita lui Ionuţ Popa şi a celorlalţi. Dacă lucrurile se vor aşeza, ar fi benefic pentru soarta clubului.

UTA s-a arătat a fi un adversar incomod, care nu a renunţat la luptă până în ultimul minut. Cu o echipă care a avut în componenţă mai mulţi tineri poate neexperimentaţi, echipa arădeană s-a ridicat la nivelul întrecerii. Antrenorul Laurenţiu Roşu a apreciat corect evoluţia echipei sale şi a avut o atitudine demnă. Deşi situaţia sa este incertă, ar fi păcat ca el să nu continue ceea ce a început să construiască la UTA.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: