Mai întâi cu barele, apoi cu golurile. ”Verzii” înscriu din nou 4 în deplasare

CSC Dumbrăvița a încheiat turul seriei vestice în Liga 3 prin a contura al doilea cel mai clar succes din prima jumătate a campionatului, și încă în deplasare, în județul vecin la nord, a doua victorie afară tot în noiembrie și tot cu 4 goluri marcate, grație căreia alb-verzii vor sărbători de Crăciun pe cea mai înaltă poziție dintre formațiile timișene din C4: CS Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Dumbrăviţa 1-4 (0-1).

Ultima impresie contează iar elevii lui Sorin Bălu s-au reabilitat la finalul sezonului de toamnă, după înfrângerea suferită săptămâna trecută acasă cu hunedorenii, cu 3-4. De la patru goluri încasate în propriul fief, la patru goluri înscrise în deplasare la Cermei, pentru a doua oară ”careu” ca normă prolifică pe teren advers după 4 săptămâni, în urma victoriosului 2-4 la Filiași.

Arădenii aveau ambițiile lor, alimentate atât de precedentul succes pe teren propriu, 2-1 cu Fortuna, de fapt primul acasă în turul campionatului, cât și de unicul punct în plus deținut în ierarhie de oaspeții dumbrăvițeni înaintea acestei etape a XV-a.

Însă ocupanții locului 11 n-au săltat în clasament peste ”verzii” descinși pe poziția a opta, problemele Gloriei pe teren propriu făcându-se resimțite și în întâlnirea de la ora 14. N-a fost meci acasă în acest tur ca arădenii să nu încaseze măcar un gol, 2-4 cu Viitorul Dăești, 1-1 cu Șoimii Lipova, ACSO Filiași și Flacăra Horezu, dar și 1-3 cu LPS Cetate Deva respectiv 2-1 cu Fortuna, astăzi înregistrând și cel mai sever eșec.

În contrast, CSC Dumbrăvița a pendulat din nou de la înfrângeri în deplasare la succese pe teren advers, după remizele 1-1 din județul Arad, la Pecica și Chișineu Criș, dar și după draw-ul 3-3 la Viitorul Dăești, eșecului cu 3-0 de la Șoimii Lipova alipindu-i apoi victoriosul 4-2 la Filiași, iar celui cu 2-1 de la Horezu alipindu-i astăzi un detașat 1-4.

Nu tocmai pe măsura jocului la discreţia oaspeţilor, care au câştigat la un scor ce putea fi chiar şi mai ridicat. Astfel, după cele două bare din minutele 16 şi 22, zguduite de Drăghici şi Enciu, echipa lui Sorin Bălu a reuşit să și înscrie, prin același Enciu, cu un lob de la 16 metri peste portarul gazdelor: 0-1 după mijlocul reprizei I.

După pauză, dominarea ”verzilor” de lângă Pădurea Verde s-a concretizat mai substanțial, Dorin Codrea dublând avantajul în minutul 59, cu un şut de la 20 metri, la firul ierbii.

Ca apoi gazdele să reducă din handicap în minutul 61, prin Bogdan Burlă. Însă, în minutul 79, Făgărăşanu a ”prins o torpilă” de la 22 de metri iar mingea ricoșată din încheietura barelor a fost fructificată de la 11 metri de același Enciu, cu capul. Nu mai trecea mult și erau risipite ultimele dubii, 1-4 în minutul 84, când Făgărăşanu a centrat de pe partea dreaptă şi Florin Nanu, proaspăt intrat, a reluat cu capul din apropiere, aducând liniştea în tabăra dumbrăviţenilor.

Autori ai unui bilanț pozitiv afară în tur, 7 2 3 2 14-13 9 puncte, așadar cu o medie de goluri marcate pe meci în deplasare. Și un salt ierarhic la potou…

*

Sorin Bălu (antrenor principal CSC Dumbravita): ”A fost un joc bun, dominat copios, de la început până la sfârşit. Iar scorul putea lua proporţii uriaşe, chiar dacă am întâlnit o echipă bună. Dar jocul nostru este unul foarte consistent, iar și atunci când am pierdut, am făcut jocuri bune”.

*

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – CSC Dumbrăviţa 1-4 (0-1): Bogdan Burlă (minutul 61) / Marco Enciu (26, 79), Dorin Codrea (59), Florin Nanu (84).

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: Dagău – Filip, Iuga, Burlă, Rosenblum – Marius Călin, Ciubotariu (min. 60, Marinescu) – Gruiescu (min. 67, Obrad), Cocină, Todoran – Bulza.

Antrenor: Flavius Moisă.

Pe bancă: Stănilă – Petcuț, Daina.

CSC Dumbrăvița: Miklos – Ștefan (min. 75, Briciu), Telescu, Stupu, Coroiu – Morariu, Codrea (min. 85, Străuţ), Stancu, Făgărășanu (min. 85, Boldea) – Enciu (min. 75, Nanu), Drăghici.

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Smaranda – Bilia, David.

Arbitri: Răzvan Lădar (Zalău) – Paul Pojar (Cluj Napoca), Ramona Udrea (Târgu Jiu). Observator de arbitri Ștefan Galovits (Oradea), delegat de joc Mihai Țiră (Alba Iulia).

Rezultatele etapei a XV-a în C4 și clasamentul turului, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = unu

 


Alte articole legate de acest subiect: