Mailat reintră cu gol, 1-0 la pauză, dar și ratează un penalty după ce ACS Poli II nu ținea rezultatul

ACS Poli II a înscris astăzi primul gol în jocurile oficiale din noul an și a obținut primul punct în retur, după două înfrângeri cu 2-0, însă n-a izbutit conservarea minimului avantaj avut la pauza partidei de pe ”Calor” cu nou-promovata arădeană CS Gloria Lunca Teuz Cermei, în fața căreia n-a reușit să se revanșeze pentru aspra corecție din tur, cu 4-0: 1-1 (1-0).

Fără juniorii convocați în garnitura deplasată la Satu Mare pentru meciul de sâmbătă cu Olimpia, din Liga Elitelor U19, ca de exemplu Oprea, Filip, Lazăr, Podină, Velcotă, Codrean sau Totic, dar în schimb cu alți 2 tineri care făceau parte din desantul victorios al prim-divizionarei la Botoșani, și anume Bîrnoi respectiv Vasi, iar în plus și cu Mailat, revenit după accidentare, echipa ”satelit” a timișorenilor s-a străduit din greu să obțină o primă victorie în 2017, la două zile după decesul antrenorului care a pregătit-o în turul campionatului, Adrian Stoicov, însă nu s-a ales în cele din urmă decât cu un punct, fiind egalată la reluare din penalty iar același Mailat ratând ulterior o lovitură de la 11 metri.

Pe un teren denivelat, creând probleme echipelor, s-au înfruntat două ex-divizionare D despărțite în zona mediană a clasamentului de numai un punct și două locuri, în favoarea gazdelor, care au semnat al doilea draw în Calea Șagului, CS Gloria Lunca Teuz Cermei dovedind că este o nucă destul de tare în deplasare.

Timișorenii au încheiat disputa de la ora 15 prin a pune presiune pe defensiva vizitatorilor, creându-și două bune ocazii prin Popan și Pădurariu după ratarea penalty-ului, însă arădenilor le-a fost suficient întâiul gol înscris în retur pentru a smulge un punct din sud-vestul Timișoarei, după ce în urmă cu două runde pierdeau la limită cu 1-0 pe CFR, în fața lui CS Nuova Mama Mia, iar weekend-ul trecut remizau alb acasă cu cei din Galda de Jos.

Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria antrenorului din tur al echipei secunde a lui ACS Poli, Adrian Stoicov, plecat în ceruri miercuri, foștii săi elevi purtând banderole negre în clipele îndoliate ale fotbalului timișorean, iar gazdele au intrat în avantaj la vestiar, Sebastian Mailat marcând revenirea sa pe teren prin finalizarea unei acțiuni personale, cu un șut de la 16 metri, de succes, în minutul 41: 1-0.

Cei din Cermei, care încheiau turul prin a nu pierde în mai multe descinderi în deplasare, 2-2 la CS Performanța, 1-1 în Ciarda Roșie cu Ripensia, 0-0 la UTA Bătrâna Doamnă II și chiar 2-0 la AFC Unirea 1924, au reînodat în runda a 16-a bunele rezultate pe alte terenuri prin a egala deja în primul sfert de oră după pauză, din penalty, obținut în urma unei aruncări de la margine, la care Iordache a intenționat degajarea mingii dar tentativa sa a fost lentă și a sfârșit prin a comite un atac întârziat, fault în suprafața de pedeapsă. I-a fost luată fața iar Nistor a marcat primul gol al Gloriei în retur: 1-1.

Scor care avea să se mențină până la final, dat fiind că Mailat a ratat în minutul 76 un penalty, șutând la semiînălțime în dreapta portarului, care s-a opus cu bustul prin a devia peste bară, după ce tot el îl faulta în careu pe Pădurariu.

Victor Collins, antrenor din retur al ”satelitului” ACS Poli II, a contat pe Smaranda – Haruț, Sturz, Fridrich, Iordache (75, Andreici) – Murariu, Bîrnoi, Mailat, Popan, Vasi și Pădurariu, așadar cu numai o schimbare efectuată, pe bancă rămânând Popeț – Cherecheș, Strein, Birău și Cochințu, ultimul, încă puțin accidentat.

Pentru timișoreni urmează ieșirea la Unirea Alba Iulia și meciul acasă cu CS Nuova Mama Mia, pe când pentru arădeni, primirea celor de la Pandurii II.

Arbitri: Mihai Spînu (Dej) – Claudiu Doarvăș (Mintia) și Bogdan Vasile (Sibiu). Observatori cărășeni, Ion Lupșa și Lucian Glogoviceanu.

Rezultatele etapei, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: