Octavian Foale, după abandonul Avîntului înaintea pauzei: „Nu se poate aşa ceva!”

Penultima etapă a Diviziei D Timiş a fost marcată astăzi de retragerea de pe teren, spre finele primei reprize, a oaspetei codaşe Avîntul Bobda, în deplasarea la liderul distanţat al ierarhiei, AS Nova Mama Mia Becicherecu Mic, care va triumfa cel mai probabil cu 3-0 la „masa verde”. Abandonul tot abandon rămîne, ca o necorespunzătoare, nedorită şi neadecvată opţiune, şi cu atît mai surprinzător cu cît la cîrma oaspetei care a aruncat prosopul este cel mai în etate antrenor al diviziei, Octavian Foale, care s-a explicat…

În ceea ce a fost un din start dezechilibrat duel, golgeterul liderului, Alin Gîrz, a deschis scorul în minutul 14, cu capul, iar Telescu l-a majorat din penalty, la mijlocul primului mitan, lovitura de la 11 metri fiind obţinută de acelaşi Gîrz.

Avîntul Bobda a decis însă să se retragă de pe teren în minutul 40, în urma deciziei lui Raul Ciev de a acorda penalty pentru gazda AS Nova Mama Mia Becicherecu Mic, în urma unei presupuse infracţiuni asupra lui Molcuţ, în suprafaţa de pedeapsă. Gîrz n-a mai avut însă prilejul de a transforma lovitura, oaspeţii părăsind terenul.

Octavian Foale, antrenor care merge întins spre 75 de ani, dintre care 60 petrecuţi în fotbal, ne-a declarat despre acest aspect că „am fost sancţionaţi cu un prim 11 metri, care a fost şi nu a fost. Despre celălalt gol, nimic de zis, nu mă plîng. În minutul 40 a acordat un alt 11 metri, pentru o simulare a atacantului advers, la care trebuia de fapt să îi acorde cartonaşul galben, însă asistentul Cimponieru s-a băgat peste central, fiind departe de fază, cu toate că centralul nu a fluierat. Dar a mers pînă la urmă pe mîna asistentului. Sunt în fotbal, zic, nu de 100 de ani, dar nu există plonjon la picioare cînd portarul prinde mingea şi atacantul caută cu orice preţ să fie atins şi speculează să scoată cu orice preţ un penalty, cum a făcut acesta. Patronul s-a supărat şi a scos echipa de pe teren, pentru că dumnealui plăteşte tot. Acum vom suporta consecinţele, pentru o greşeală de arbitraj, dar nu se poate aşa ceva. Chit că pierdeam, căci suntem convinşi că sunt mai buni ca noi, şi eram convinşi şi că vor cîştiga, dar nu aşa…”

Iar ca tacîmul rundei a 16-a să fie complet, „lanterna roşie” AS FC Deta nici măcar nu s-a prezentat în deplasarea la Făget, pentru jocul cu Arsenal Flacăra. O tristă sîmbătă în <D-ul> timişean…

AS Nova Mama Mia s-a impus cu Filip – Toma, Şuleap, Telescu – cpt., Jichici – Hodiş, Radu, Zurbagiu, Mancaş – Gîrz, Molcuţ.

Pe bancă: Daniel şi Beniamin Turbureanu, Buzdugan, Boubătrîn, Centea, Onosă, Terec.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: