ACTUALIZARE. Mama Mia – Astra pe Dan Păltinișanu între deplasările campioanei luni 24 la Botoșani și sâmbătă 29 la Dinamo?

Mama Mia o fi făcut ultima deplasare de campionat în liga a treia cu doar 12 jucători de câmp și cu plecarea spre Rovinari în dimineața jocului, ajungând la stadion cu 25 de minute înainte de ora de start, însă n-ar fi exclus ca una dintre cele doar 5 divizionare C pătrunse în 16-imile Cupei României să găzduiască peste două săptămâni partida eliminatorie considerată acasă cu Astra Ploiești tocmai pe arena ”Dan Păltinișanu”.

Noua campioană Astra, cu Șumudică pe bancă, trecea cu succes și pe la Timișoara, 3-1 (1-0) în etapa a V-a, Enache - din penalty, Boldrin și Roșu marcând în minutele 35, 67 și 90 ale unui joc de tristă amintire pentru Pap

Cu Șumudică pe bancă, Astra trecea în drumul spre titlu și pe la Timișoara, ultima oară printr-un 3-1 (1-0) în vara lui 2015, Enache – din penalty, Boldrin și Roșu marcând în minutele 35, 67 și 90 ale deplasării la ACS Poli pe ”Dan Păltinișanu”

Dacă, strict fotbalistic vorbind, stadionul CFR, pe care roșu-albii din Becicherecu Mic găzduiesc meciurile de liga a III-a și au obținut deja precedentele două calificări în Cupa României, ar servi mai bine cauzei ”buturugii mici” în duelul cu ”carul mare”, mult mai familiarizat cu împrejurimile de pe ”Dan Păltinișanu” și surâzându-i spațiile mai largi de manevră de pe principala arenă a Timișoarei, în schimb penultima clasată în Seria a IV-a din Liga 3 ar merita pe de altă parte, prin prisma traiectoriei de până acum în competiția K.O., să i se permită luxul de a apărea sub lucșii instalației de nocturnă a mai marelui stadion. Acolo, în aceeași fază a competiției, apărea anul trecut și o divizionară D, Ripensia, care atrăgea pe Bega în Cupă o grupare din Liga 1.

Știind că nu pot avea viață prea lungă pe firul Cupei României, unele grupări românești din ligi inferioare tind pe alocuri chiar să nu se omoare cu firea încă de la primul hop din calendarul întrecerii knock-out, iar în acest context progresul divizionarei C din Becicherecu Mic este cu atât mai meritoriu, mai ales dat fiind foarte marile probleme de efectiv întâmpinate pe parcursul întregului an 2016, nu doar în acest nou sezon, completate în plus de dată recentă în campionat de niște provocări în raport cu maniera de arbitraj ce au dus până și la un protest fățiș al echipei în alb-roșu.

Paradoxal, deși Mama Mia suferă din plin în campionat, penultima în ierarhia seriei vestice și cu o acoladă de accidentări, suspendări și nemulțumiri legate de arbitraj, divizionara C și-a făcut cinste prin a elimina surprinzător în turul precedent o fostă concurentă în iunie la barajul pentru promovarea în Liga 1, punând implicit umărul la ceea ce avea să devină demiterea după un tipar tipic mioritic a antrenorului arădenilor, Nagy Roland, înlocuit cu Laurențiu Roșu după o secvență de 3 eșecuri în 8 zile, în care se strecura marțea trecută acel 2-1 pe CFR.

Minimalizat întrucâtva prin prisma faptului că UTA Bătrâna Doamnă ar fi aliniat la Timișoara o garnitură de rezervă, întru protejarea unor titulari înaintea derby-ului de sâmbăta trecută de pe ”Motorul” cu Juventus București, triumful de calificare al celor de la Mama Mia poate fi totuși cântărit mai degrabă și în contextul în care, deloc puțin, 4 titulari ai arădenilor pe CFR începeau apoi și disputa cu liderul din Liga 2, iar alți 3 intrau pe parcurs în același eșec de pe Mureș cu 0-1, cu ocazia căruia toată banca lui Nagy era alcătuită tot din componenți eliminați din cursă de timișeni.

Cu alte cuvinte, chiar și așa, cu toate problemele sale, Mama Mia s-a ținut peste puterile ei de tare 4 tururi la rând și în slujba fotbalului timișean, care se mai poate lăuda acum cu 3 cluburi prezente în 16-imi. Unul recooptat în Liga 1, unul nou-promovat în Liga 2 și o dublă vicecampioană în 2014 și 2015 a Ligii 3 despre care se îngâna ceva pe la începutul anului trecut cum că ar putea gravita în jurul lui ACS Poli.

La ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, un jos pălăria în fața traseului lui CS Nuova Mama Mia în Cupa României, în care a marcat deja 14 goluri în 4 calificări în decursul celor 90 de minute de joc, în dauna unei divizionare D, a două divizionare C și a unei trupe care a luptat cu FC Voluntari pentru un loc în Liga 1, rămânând acum de văzut unde se va desfășura ”buturuga mică” în compania campioanei naționale la zi, la ora 16-imilor.

Grila de difuzare a televiziunilor decide și Comitetul Executiv FRF anunță, dar cert este că Astra Giurgiu va avea la rândul ei o mare bătaie de cap pe mijlocul săptămânii 24-30 octombrie, în cadrul căreia zilele desemnate 16-imilor Cupei ar fi marți, miercuri și joi, pe 25-27 ale lunii. Căci campionii sunt programați în campionat luni 24 octombrie de la ora 20,30 în colțul nord-estic al României, la Botoșani, iar sâmbătă 29 septembrie de la ora 20,30 în București, la Dinamo. Ambele, comprimate între deplasarea de joi 20 octombrie pe Doosan Arena din Plzen, în faza grupelor din UEFA Europa League, și returul cu aceiași cehi de joi 27 octombrie, din România. Între toate aceste apariții, dar mai ales între deplasările la Botoșani, luni, și București, sâmbătă, Mama Mia o va aștepta pe Astra miercuri sau joi, greu de descifrat, pe malul canalului Bega. Pe CFR sau ”Dan Păltinișanu”?

Dacă va fi miercuri, atunci n-ar fi exclus ca și un nou duel direct timișean din C4, Mama Mia – CSM Lugoj, din runda a 9-a a turului, să fie amânat de vineri, zi clasică de găzduire a meciurilor roșu-albilor pe CFR, pentru sâmbătă. Dar n-ar fi totodată exclus, dat fiind incredibilul pelerinaj de 4 deplasări la rând al celor de la Astra, pe ruta Plzen – Botoșani – Timișoara – București, toate în numai 10 zile, ca Șumudică să apeleze împotriva divizionarei C la altfel cel mai puțin solicitați componenți ai efectivului său, asta apropo de estimările despre jucători odihniți, protejați sau convocați în funcție de importanța partidei și circumstanțele de moment.

În egală măsură, ”Dan Păltinișanu” ar putea fi gazdă pe mijlocul săptămânii nu imediat următoare, ci a doua la rând, a unui alt duel din Cupa României cu prim-divizionari în calitate de oaspeți, ASU Politehnica Timișoara – Pandurii Târgu Jiu fiind cealaltă dispută implicând un club timișean organizator în 16-imi.

Întrebările își așteaptă răspunsul dar un fapt indubitabil este că Mama Mia tocmai a devenit întâiul club timișean implicat la un nivel competițional de campionat regional-național care să câștige 4 tururi consecutive ale Cupei României, și asta după ani buni.

Zilele și orele de disputare ale celor 3 jocuri din faza 5 a Cupei României cu implicare timișeană sunt următoarele:

– marți 25 octombrie ora 18, ASU Politehnica – Pandurii;

– miercuri 26.10. ora 17,45: Chindia – ACS Poli, la Târgoviște;

– joi 27.10. ora 16, CS Nuova Mama Mia – Astra Ploiești.

* Rezultatele celei de-a doua zile din etapa a III-a în preliminariile europene pentru C.M. 2018: Olanda – Franța 0-1, Suedia – Bulgaria 3-0 și Belarus – Luxemburg 1-1 în Grupa A; Insulele Feroe – Portugalia 0-6, Letonia – Ungaria 0-2 și Andorra – Elveția 1-2 în Grupa B; Bosnia și Herțegovina – Cipru 2-0, Estonia – Grecia 0-2 și Gibraltar – Belgia 0-6 în Grupa H.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: