Două la rând după peste 7 luni: Mama Mia bate și la vicecampioană, după ce depășea liderul. Cu Astra pe ”Dan Păltinișanu”, intrare liberă pe la tribuna I joi la 4

CS Nuova Mama Mia a stricat astăzi de la ora 15 socotelile Performanței Ighiu, aflată la întâiul meci pe terenul din localitate în Liga 3, după ce până acum și-a găzduit jocurile prin ”vecini”, timișenii impunându-se cu 1-0 (1-0) prin transformarea unui penalty cu nici 10 minute înaintea pauzei întâlnirii din etapa a opta a Seriei a IV-a în Liga 3.

Stopând seria de 3 înfrângeri în campionat prin depășirea vinerea trecută pe CFR a liderului Național Sebiș cu 2-1, ce a dus de fapt la detronarea arădenilor de pe primul loc, Mama Mia a bisat astăzi în județul Alba, complicând și mai mult situația vicecampioanei seriei în sezonul trecut, plecată în vară la drum cu alte gânduri, de a ataca promovarea.

Însă CS Performanța n-a ieșit nici astăzi din tipare, astfel încât s-a repetat secvența de a pierde în C4 după două partide fără înfrângere, așa cum se întâmpla și în precedentul calup de 3 etape.

De cealaltă parte, CS Nuova Mama Mia a izbutit prin depășirea liderului Național dar și a vicecampioanei la zi CS Performanța, chiar pe terenul acesteia, să lege două victorii în premieră după peste 7 luni, de la un 2-0 acasă cu CSM Lugoj și 1-0 la ACSO Filiași în 11 și 18 martie.

Tocmai la momentul potrivit, înaintea celui mai mediatizat joc din istoria clubului alb-roșu din Becicherecu Mic, programat joi 27 octombrie de la ora 16 în 16-imile Cupei României, pe arena ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, în compania campioanei naționale la zi Astra Ploiești, motiv pentru care și camerele DIGISport1 vor difuza în direct confruntarea eliminatorie, la care clubul organizator anunță intrarea liberă pe la tribuna 1.

Mama Mia, care a păstrat 11-le victorios de start intact, nu s-a limitat însă doar la a visa frumos după eliminarea lui UTA BD și înaintea primirii Astrei, învingătoare joi în Cehia în UEFA Europa League, ci a comprimat handicapul față de gazda din Ighiu, care aborda etapa a opta cu 6 locuri și 5 puncte avans față de timișeni.

Cu rezultate contradictorii acasă, dar de fapt pe terenurile colegelor din Alba, de la 1-4 cu Ripensia la 2-0 cu UTA BD II dar și 2-2 cel mai recent cu nou-promovata din Cermei, CS Performanța nu și-a găsit deloc cadența nici contra timișenei Mama Mia, care a obținut astfel primele puncte afară în noul sezon din C4, după eșecuri în deplasare cu 2-1 la Cermei, 3-2 la Galda de Jos și chiar 4-0 la Pandurii II.

Performanța a arătat precum o echipă care, într-adevăr, și-a făcut punctele mai degrabă în deplasare, printr-un ”X” în runda inaugurală la Lugoj și victorii la Reșița respectiv Unirea Alba Iulia, chiar etapa trecută, fără ca Mama Mia să-i lase nici o șansă.

A plouat un pic la începutul jocului de la Ighiu, așa încât terenul a devenit și mai greu, foarte moale, iar pe parcurs chiar mocirlos, dat fiind precipitațiile căzute în ultimele zile, Mama Mia adaptându-se mai bine și apropiindu-și victoria în ciuda unei accidentări, suferită de Dragu la inghinali, deja în minutul 20, când era înlocuit cu Filip.

Unicul gol a fost marcat din penalty, în minutul 37, de către Zoran Radu, lovitura de la 11 metri fiind acordată după o acțiune individuală a lui Dumiter din lateral stânga, faultat fiind de Vlădia în apropierea porții, pe linia de tușă, în tentativa de a centra.

Mama Mia a avut și câteva foarte mari ocazii în aceeași repriză I, mai întâi prin Dumiter în minutul 10, la care s-a opus Tiut, apoi prin Aquino, care a șutat periculos două minute mai târziu, iar în minutul 16 prin același Dumiter, care a scăpat singur cu portarul advers dar Tiut a intervenit salutar. Ulterior, Aquino nu a împins balonul în poartă de la câțiva metri, în minutul 20.

Performanța s-a limitat în schimb la o incursiune periculoasă cu centrare în fața porții, expediată de Keita, la care balonul s-a scurs prin careu, și la șutul lui Circov din minutul 23, reținut de Culda, și gazdele suferind o accidentare, cea a căpitanului Ovidiu Turuș, înlocuit de Făgărășanu, cu banderola trecută pe brațul lui Circov.

La reluare, noul antrenor Vasile Ursu a trecut la jocul cu 3 fundași, Gâț, Vlădia și Cornea, însă eficiența și incisivitatea ofensivă au rămas tot la parametri scăzuți. De partea cealaltă, Cosmin Stan și-a retras foarte mult garnitura, Mama Mia lăsându-se dominată, dar fără ca Performanța să-și creeze ocazii clare de gol, totul rezumându-se la centrări plouate și bine culese de Culda respectiv la 3 șuturi destul de moi pe mijlocul porții, de la distanță.

Cei din Ighiu au dominat după pauză autoritar la capitolul posesia balonului, dar tot Tiut a rămas cel mai eficient component al Performanței, salvându-și echipa cu o intervenție miraculoasă în fața lui Claudiu Matiș, în careul mic, într-o fază iminentă de 0-2, în minutul 55. Atunci, tânărul atacant adus de la făgețeni a reluat de pe bara lungă, de la un metru, în portar…

Puțin mai apoi, în minutul 59, centrarea lui Circov a fost reluată cu capul de Sorin Turuș din 3 metri dar Culda a deturnat balonul, finishul găsindu-l pe același Dumiter la un pas de mărirea avantajului oaspeților.

Antrenorul Vasile Ursu a suferit astfel întâiul eșec pe banca tehnică a Performanței, rămânând cu 4 puncte strânse în 3 etape și înaintea meciului derby în Alba de la Galda de Jos. Ursu este înlocuitor al lui Adorian Himcinschi, din lotul acum mai restrâns numeric al gazdelor dispărând de dată recentă Bold, Mintaș, Szabolcs Szekely și G. Toma.

De partea cealaltă, zile atractive pentru Mama Mia, televizată contra Astrei și apoi gazdă pe CFR duminică 30 octombrie de la ora 15 în etapa a IX-a, cu CSM Lugoj.

CS Performanța: Tiut – Gîț, Ov. Turuș (23, Făgărășanu), Vlădia, Cornea – Keita, Boldea, Circov, Poiană – F. Himcinschi (54, S. Turuș), R. David.

Rezerve: Mikloș – Cherecheș, Oțoiu.

Antrenor Vasile Ursu.

CS Nouva Mama Mia: A. Culda – Sturz, M. Toma, Albert – Z. Radu, Zurbagiu, Rebenciuc – cpt., Dragu (20, Filip) – Jairo Aquino (60, Junior Ponce), Dumiter – Matiș.

Rezerve: Ciui – M. Stancu, D. Ciobanu, Pricop, D. Croitoru.

Cartonașe galbene: Culda, Toma.

Cosmin Stan: ”Așa cum am spus și săptămâna trecută după victoria cu Național Sebiș, în momentul când tot lotul e valid, este și greu să fim învinși. Când avem și un arbitraj la modul cum am avut astăzi, cu divizionari, este cu atât mai greu pentru adversari să ne poată învinge. Întotdeauna am spus că un arbitru bun e unul care nu se vede în joc și am avut parte de două astfel de arbitraje la ultimele două meciuri. Chiar dacă am văzut că mulți oficiali din fotbal spun că nu comentează arbitrajul, dar totuși o fac atunci când întâmpină probleme, consider că este normal să pot să-mi dau cu părerea despre calitatea manierei de arbitraj, căci arbitrajul face parte din joc și poate influența derularea sa – așa că da, consider că e normal să pot să spun dacă a fost bun sau slab”. Central la Ighiu a fost clujeanul Dan Dreve, asistat de concitadinul Iosif Nasc și băimăreanul Despa, observatori fiind Scridon și Savaniu.

Următoarea deplasare a lui Mama Mia este de azi în două săptămâni la Ripensia, sâmbăta.

* foto: ziarulunirea.ro

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: