Mama Mia ce ascensiune! CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, mare, mare: lider al ligii a treia în premieră în istoria clubului

Liderul a fost detronat, şi încă pe teren propriu, FC Caransebeş cedând un confortabil fotoliu pe care îl deţinea din 18 octombrie 2013, încă din etapa a noua, iar nou-promovata CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic s-a instalat pe primul loc în seria a IV-a din Liga 3, o performanţă în premieră în istoria grupării din comuna timişeană.

 

Mama Mia se aclimatizase anul trecut din plin cu traiul pe locul I, dominând Divizia D Timiş şi promovând la pas cu un 3-0 în barajul de la Deva împotriva cărăşenilor din Oţelu Roşu, dar elevii lui Sorin Bălu nu s-au limitat la o simplă figuraţie în C4, ci mai întâi au urcat încetişor pe podium, apoi şi-au consolidat locul secund, în coasta Caransebeşului, iar în cele din urmă, când le era gugulanilor lumea mai dragă, cu ocazia Rugăi Bănăţene şi a mutării din Balta Sărată pe excelenta suprafaţă de joc de pe CFR, le-au stricat rău de tot petrecerea.

Bălu i-a dat şah-mat lui Iosif Rotariu, FC Caransebeş – CS Nuova Mama Mia 1-3 (0-1), în runda a II-a a fazei play-off în C4, iar timişenii i-au deposedat pe cărăşeni de fotoliul de lider, neceremonios şi pe contre, determinându-i pe unii spectatori localnici, la 0-2, să ia încet-încet drumul berii, la halbele servite în preajmă, în cadrul sărbătorii câmpeneşti cu tot alaiul, taraful şi tacâmul.

Mama Mia surprinde şi nu prea, dat fiind talentul ambiţiosului tânăr antrenor Sorin Bălu, care a articulat o formaţie bine orchestrată, compactă şi organizată, atuuri ce au erodat şi astăzi forţele liderului-gazdă. Un 1-3 (0-1) căruia i se duce vestea în Banat dar care nu mai miră într-atât de mult, dat fiind seria de excepţie a celor din Becicherecu Mic, practic de neoprit şi trăgând la o performanţă pe care, din fotbalul timişean, o reuşea cel mai recent ACS Recaş.

Ca spectacol sportiv, FC Caransebeş – Mama Mia a fost chiar o reuşită, împlinită de prezenţa unei asistenţe nefireşti la jocurile ligii a III-a, tribunele arenei CFR fiind pline, cu locuri rămase doar la… gard. Ambianţă frumoasă, remarcabilă, dar şi o suprafaţă de joc impecabilă, atmosferă de fotbal, ce mai! Iar nu doar cărăşenii au avut galerie, ci şi circa 100 de fani ai oaspeţilor, dominând fundalul sonor la tribuna a II-a, au savurat derby-ul primelor două clasate.

Oaspeţii n-au făcut însă decât se repete triumful din tur de la Caransebeş, atunci cu 2-0, pe 1 noiembrie, cele două grupări înfruntându-se şi spre finele returului, 0-0 la Becicherecu Mic, în 11 aprilie, după care elevii lui Iosif Rotariu au dovedit că nu prea au poftă de gol, remizând alb şi vinerea trecută, acasă, cu Vulturii fratelui său Ilie.

Mama Mia a mizat pe un debut furtunos, în care şi-a făcut cunoscute intenţiile, iar încet-încet a pus tactic stăpânire pe joc, barând gazdelor orice cale de acces spre poarta lui Rusu şi căutând să exploateze orice şarjă pe contraatac. Iar pe fondul unei evoluţii fără orizont a amfitrionilor, timişenii au început să fie mai mereu primii la minge şi să încerce aplicarea loviturii de graţie.

Laurenţiu Telescu, fundaşul central, avea să deschidă scorul nu mult după mijlocul primei reprize, cu o lovitură de cap de la 7 metri, în urma unei faze fixe, executată de Centea de la 35 de metri lateral dreapta, 0-1 în minutul 27.

Oaspeţii au trecut apoi cu brio peste pierderea lui Luţă, care şi-a spart capul şi a ajuns la spital, înlocuit fiind cu Hecsko, şi au intrat în avantaj la vestiare.

Mijlocul părţii a doua a adus desprinderea vizitatorilor, 0-2 prin Dan Silaghi-Perju, în minutul 67, scor la care Caransebeşul, astăzi cu Artean în rol de fundaş central, n-a mai avut reacţie.

Un gol mai degrabă întâmplător, 1-2 în minutul 86, când Şandru a încercat să centreze şi balonul a poposit în plasă, bară-gol, n-avea cum să schimbe cursul jocului, replica timişeană fiind promptă şi necruţătoare: acelaşi contraatac, aceeaşi eficienţă. Negruţ a centrat de pe stânga, Magdaş a şutat de la 7 metri, oportun sosit pe colţul scurt, şi Hodiş, pe fază, a fructificat balonul respins: 1-3, în minutul 89.

După un foarte bun bilanţ în sezonul regulat, 20 13 5 2 41-12 44 puncte, iată că Mama Mia e pe val şi în play-off, în care după un 7-1 cu Pandurii II a marcat de 3 ori în noul fief al liderului, detronat! Se conturează oare a doua promovare la rând a „buturugii mici” din comuna de la nord-vest de Timişoara?

* rezultatele şi ierarhia din play-off, pe coloana dreaptă

*

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic: Rusu – Miheţ, Telescu, Marius Călin, Călin Toma – Radu (55, Negruţ), Zurbagiu, Luţă (29, Hecsko), Centea (65, Magdaş) – Silaghi-Perju (83, Mancaş), Hodiş.

Pe bancă: Culda – Postolache, Tăbăcaru.

Indisponibili: Molcuţ, Schipor, Ştefanovici.

Sorin Bălu (antrenor Mama Mia): „Chiar dacă gazdele din Caransebeş au avut mai mult posesia, noi am obţinut o victorie meritată, fără dubii, şi nu-mi rămâne decât să-mi felicit băieţii, căci este pentru prima oară în istoria acestui club ca Mama Mia să fie lider în liga a III-a. Este un grup excepţional, un colectiv unit, care a crezut mereu că putem…”

Mama Mia va juca în runda a III-a din play-off acasă cu Vulturii Lugoj, pe 2 mai, de la ora 18, când FC Caransebeş va evolua la Giarmata.

*

Rezultatele rundei a II-a din play-off, C4:

Vulturii Lugoj – FC Hunedoara 3-1: Vlădia (2), Rogozinaru (28 – penalty), L. Stoica (68) – Lorincz (75);
Pandurii II Târgu Jiu – Millenium Giarmata 7-2: Pârcălabu (13, 69), Dodoi (18), Bârlan (28), Constantin (34, 81), Scheb (90+2) – M. Călin (57), Moroşan (90).
Trist dar adevărat, faza play-out în C4, a locurilor 7-10, se rezumă la câte un joc pe etapă. Deplorabil.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Mama Mia ce ascensiune! CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, mare, mare: lider al ligii a treia în premieră în istoria clubului

 1. ctm spune:

  Frumos.
  … dar intrebarea e: Daca promoveaza, au resurse sa joace in liga 2? si stadionul indeplineste conditile pentru liga 2?

 2. Calin spune:

  Asta te roade pe tine,daca bat tot merita sa promoveze își fac condiții ,au timp dupa felicitări pt victorie

 3. Alin spune:

  O echipa care vrea sa realizeze ceva nu ca altele se multumesc cu nimic si care e susținută de toată lumea nu ca altele care nici conducători nu au ,nici delegat si vor ……………sa facă ………..

 4. ghita morosanu spune:

  Mama Mia va ajunge in liga I !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: